Ulasan TorGuard: 7 Kelebihan dan 2 Kekurangan Menggunakan TorGuard VPN

VPN TorGuard


VPN TorGuard

https://torguard.net/

tl; dr

TorGuard sedikit berbeza dari kebanyakan penawaran VPN kerana ia dirancang khusus untuk pengguna perkongsian fail P2P. Ia juga cukup fleksibel untuk menawarkan pelbagai pilihan selain dari pakej biasa – mulai dari IP khusus hingga menambah lebih banyak peranti per akaun.

Ulasan TorGuard: 7 Kelebihan dan 2 Kekurangan Menggunakan TorGuard VPN

TorGuard VPN mungkin adalah nama yang sedikit lebih kabur dalam senarai VPN kami, tetapi itu sama sekali tidak menunjukkan nilai sebenarnya. Walau bagaimanapun, ia adalah salah satu jenama baru dan baru bermula pada tahun 2012.

Walaupun terdapat permulaan yang sukar berkat sekatan jalan yang dilakukan oleh syarikat pembayaran seperti PayPal, TorGuard berkembang pesat dan hari ini menawarkan pelanggannya akses ke Internet melalui lebih dari 3,000 pelayan di lebih dari 50 negara.

Apa yang Kami Suka Mengenai TorGuard VPN

1. Ketersediaan dan Keselamatan yang Hebat

TorGuard adalah penyedia perkhidmatan VPN yang berpusat di Nevis, Hindia Barat. Bagi pengguna perkhidmatan, ini adalah perkara baik kerana gabungan dua faktor. Pertama, TorGuard telah menyatakan dengan jelas kepada anda semua bahawa ia mempunyai polisi pembalakan yang ketat.

Nota

Oleh kerana sekatan VPN yang semakin meningkat, sekatan yang lebih ketat, dan ancaman pemerintah kerana tindakan keras pemerintah China terhadap penyedia perkhidmatan VPN di negara ini, TorGuard VPN tahun ini memutuskan untuk menghapus semua pelayan daratan China

Syarikat ini menawarkan keselamatan melalui OpenVPN yang dengan sendirinya menyokong banyak jenis penyulitan. Walau bagaimanapun, aturan praktis adalah bahawa apabila tahap enkripsi meningkat, kecepatan cenderung menderita sedikit. Pilihan ada untuk anda memilih mana yang terbaik untuk kegunaan anda sendiri.

Pilihan penyulitan berkisar antara satu sama lain hingga AES-256 bit. Biasanya semakin tinggi tahap penyulitannya, semakin tinggi kesan pada kelajuan sambungan anda. Dengan pelbagai pilihan, anda dapat mengimbangi keperluan anda dengan kelajuan berbanding keselamatan pada pelbagai waktu.

1.1. Kill Switch Boleh khusus untuk Aplikasi

Tidak seperti beberapa penyedia perkhidmatan VPN yang menawarkan suis kill generik, suis kill TorGuard sedikit berbeza. Terletak sebagai pilihan dalam aplikasi, suis membunuh ini menawarkan Anda kemampuan untuk menghentikan proses tertentu jika terjadi gangguan koneksi VPN.

Sebagai contoh, anda boleh memilih untuk menghentikan aplikasi firefox.exe dan bittorrent.exe jika terdapat penurunan sambungan VPN, tetapi membiarkan semua proses lain berjalan. Selain itu, anda juga boleh memilih agar aplikasi mematikan sambungan Internet anda sepenuhnya setelah klien TorGuard ditutup.

1.2. Pilihan Keselamatan Tambahan

Walaupun perkhidmatan VPNnya sudah menawarkan pelbagai protokol enkripsi, TorGuard tetap mengesyorkan agar anda mengambil langkah lebih jauh jika anda mahukan keamanan yang lebih tinggi.

Salah satu kaedah tersebut adalah dengan mengarahkan aplikasi melalui proksi. Ini mungkin SOCKS5, SSL atau bahkan proksi HTTP – perkhidmatan lain juga tersedia melalui TorGuard.

Langkah terakhir yang disyorkan oleh syarikat adalah menggunakan router VPN. Walaupun secara teknis ini berarti semua lalu lintas anda melalui penghala tersebut akan dienkripsi, anda dapat memilih perlindungan ganda dengan menyambung ke proksi atau VPN melalui penghala VPN.

Nota

Menjalankan perkhidmatan VPN pada penghala anda akan membantu anda mengatasi had sambungan peranti serentak yang akan dikenakan oleh kebanyakan VPN. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan. Dalam hampir semua kes (terutama untuk penghala penggunaan umum di rumah), tindakan itu akan memperlahankan lalu lintas Internet anda berbanding jika anda menjalankan aplikasi VPN khusus peranti. Ini kerana router kurang mampu menangani penyulitan data yang diperlukan dalam masa nyata, sehingga memperlambat kelajuan penghantaran data anda.

2. Digunakan di Semua Platform Utama

TorGuard menawarkan aplikasi untuk platform desktop dan mudah alih, yang menyedihkan di seluruh peranti Microsoft, Apple dan Linux. Namun, selain itu anda juga boleh memasangnya di penghala anda. Walaupun syarikat itu mempromosikan router VPN TorGuard yang telah dimuatkan sebelumnya, anda boleh menyiapkannya pada kebanyakan penghala moden.

Mungkin ada batasan berdasarkan router mana yang mungkin Anda miliki, TorGuard memang menawarkan pangkalan pengetahuan yang mengakomodasi penyediaan manual untuk beberapa peranti. Terdapat banyak yang disokong, tetapi periksa semula pengetahuan mereka sekiranya anda berminat.

Sekiranya anda menjalankan firmware tersuai seperti Tomato atau DD-WRT, lebih baik lagi kerana syarikat itu telah menyediakan alat persediaan penghala untuk anda.

3. Mengatasi Penyekat VPN dengan Stealth Mode

Walaupun VPN dapat membantu menjadikan aktiviti internet anda tanpa nama, banyak syarikat (dan bahkan beberapa kerajaan) telah berusaha mengatasi ini untuk menyekat penggunaan VPN dengan lebih berkesan. Sebab mereka dapat melakukannya adalah kerana trafik VPN sering mempunyai ciri-ciri tertentu – misalnya, tajuk yang disertakan dengan enkripsi SSL / TLS.

Untuk membantu mengatasi masalah ini, TorGuard mempunyai apa yang disebutnya sebagai ‘stealth mode’ (ciri sebenarnya dalam klien Windows disebut ‘sTunnel’) yang melucutkan maklumat tersebut dan kemudian cuba mengubah arah lalu lintas melalui port lain yang lebih biasa. Kerana itu, TorGuard telah diketahui dapat mengatasi sekatan geolokasi lebih baik daripada yang lain.

4. Kelajuan yang pantas dan stabil

Sebelum anda membaca bahagian ini, harap maklum bahawa kelajuan jalur lebar semasa saya terhad kepada 50Mbps teoretikal, di mana pada umumnya saya dapat memperoleh 40 hingga 45Mbps dengan stabil. Tidak banyak yang perlu saya komen secara terperinci mengenai kelajuan pelayan TorGuard, yang CEPAT.

Dari semua lokasi utama di seluruh dunia, saya dapat memperoleh kelajuan yang sangat kuat dan stabil hingga Mbps 40-ganjil, kecuali pelayan yang berpusat di Afrika. Namun, untuk bersikap adil, tidak ada VPN yang saya uji hingga kini yang benar-benar mempunyai kelajuan Afrika yang sangat pantas dan stabil untuk beberapa sebab.

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Malaysia

Uji kelajuan Asia – Malaysia Server

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Melbourne

Ujian kelajuan Australia – Pelayan Melbourne

Hasil ujian kelajuan pada pelayan New York

Ujian kelajuan Amerika Utara – Pelayan New York

*Nota: Walaupun hasil kepantasan ini tidak bagus, sila ambil dengan sedikit garam sehingga anda membaca bahagian sokongan pelanggan

Hasil ujian kelajuan pada pelayan Johannesburg

Ujian kelajuan Africa – Johannesburg Server

Hasil ujian kelajuan di pelayan London

Ujian kelajuan Europe – London Server

Sekali lagi, kerana kelajuan kuat dan stabil, ia tidak perlu mengatakan bahawa penstriman video baik-baik saja. Penstriman YouTube untuk HD 2k dan 4k berjalan lancar dan lancar dan tidak menyakitkan. Cukup gunakan pengalaman prestasi keseluruhan anda dan ini akan diterjemahkan kepada prestasi penstriman video anda.

Streaming video 4k di TorGuard VPN

5. Harga Yang Layak & Pilihan Pembayaran Berlimpah

BulananSuku TahunanTahun
Harga / bln $ 9,99 $ 6,66 $ 4,99
Jumlah Bil $ 9.99 $ 19.99 $ 59.99
Kitaran Bil1-bulan3-bulan12-bulan

Bermula pada $ 9,99 sebulan untuk pembayaran bulanan, TorGuard berharga murah dari segi prestasi dan rangkaian fiturnya. Rancangan pembayaran mereka akan membuat anda membayar lebih lama dari rancangan yang anda daftarkan. Buat masa ini, tawaran terbaik mereka adalah pembayaran tahunan sebanyak $ 59.99, yang bermaksud hampir $ 5 sebulan.

Walaupun ini mungkin tidak termasuk harga yang murah, secara peribadi saya merasakan ia adalah keseimbangan yang wajar. Daripada memaksa pengguna untuk mendaftar untuk jangka masa yang sangat lama dengan harga terendah, TorGuard menawarkan sesuatu yang duduk di tengah.

Walaupun saya peminat harga terendah, ada kemungkinan anda akan membuat saya membuat kontrak selama tiga tahun untuk apa sahaja.

Selain itu, TorGuard juga mempunyai tawaran lain yang boleh anda pilih semasa mendaftar. Ini berkisar dari alamat IP statik (beberapa bahkan di lokasi tertentu) dan anda bahkan dapat meningkatkan jumlah peranti di akaun anda – tentu saja dengan bayaran.

Opsyen Beli VPN TorGuard
Opsyen Beli VPN TorGuard
Opsyen Beli VPN TorGuard

Tetapi di mana TorGuard BENAR-BENAR bersinar adalah pilihan pembayarannya. Saya pernah melihat penyedia perkhidmatan mempunyai banyak pilihan pembayaran yang ada sebelum ini. Memang benar bahawa sekarang ramai yang mula menerima cryptocurrency, dan orang-orang ini tidak hanya mengikuti jalan Bitcoin.

Dari apa yang saya lihat, pilihan pembayaran mereka termasuk Litecoin, Blackcoin, dan 22 jenis cryptocurrency lain. Itu sebagai tambahan kepada kad kredit biasa, PayPal, Wall Payment dan juga pilihan kad hadiah.

6. VPN Dibina dengan P2P dalam Minda

Walaupun ini seringkali sukar untuk dibuktikan, ketika TorGuard pertama kali memulakan mereka menghadapi masalah bekerja dengan penyedia pembayaran kerana tuntutan terbuka mereka untuk dibuat dengan mempertimbangkan pembagi fail P2P. Banyak syarikat mengaitkannya dengan cetak rompak perisian dan pelanggaran hak cipta yang lain dan enggan dikaitkan dengan mereka.

Sebenarnya, PayPal menangguhkan akaun mereka pada mulanya kerana ini, yang diduga menyebabkan TorGuard mempunyai dana sekitar $ 2,500 dalam keadaan dibekukan. Ini akhirnya diselesaikan, tetapi tidak sebelum ada banyak pemeriksaan mengenai keabsahan PayPal melakukan ini.

Hari ini, TorGuard menerima banyak bentuk pembayaran dengan selamat, dan masih sangat fokus P2P, sehingga Torrent dalam keadaan aman!

Seperti yang mereka katakan;

Kebolehpercayaan adalah kualiti penting ketika mencari pembekal VPN utorrent. TorGuard sepenuhnya mengetahui syarat kami dan mengalu-alukan pelanggan dengan mana-mana pakej perkhidmatan VPN kami untuk torrent, streaming, dan memuat turun ke isi hati mereka tanpa bayaran tambahan.

7. Perkhidmatan Pelanggan yang Cemerlang dan Berkesan

Kerana pengalaman buruk baru-baru ini dengan penyedia perkhidmatan lain, saya hanya perlu menguji perkhidmatan pelanggan TorGuard. Daripada menghantar tiket sokongan, saya pergi terus ke ejen pelanggan mereka di halaman utama laman web mereka dan mencuba di sana.

Yang mengejutkan saya, bukan sahaja terdapat tindak balas dalam satu minit, tetapi kakitangan barisan depan mereka dapat membantu saya tanpa perlu merujuk saya ke pasukan sokongan teknikal!

Mereka memberi arahan cepat, jelas dan sangat membantu yang membolehkan saya mengatasi masalah kelajuan yang saya hadapi dengan pelayan Afrika Selatan mereka, menggandakan kelajuan sambungan saya. Semua itu dilakukan dalam masa kurang dari lima minit.

Sokongan pelanggan TorGuard

Apa yang Kami Tidak Suka Mengenai TorGuard VPN

1. Antara Muka Bertarikh

Seperti yang telah dikomentari oleh banyak orang sebelum ini, saya sedikit dinosaur dalam bidang teknologi. Walaupun saya mengakui itu benar, saya masih (secara relatif) mengikuti perkembangan masa dan mengetahui seperti apa antara muka pengguna yang ringkas dan baik – dan ini bukan.

Antara Muka TorGuard

Kesan pertama saya semasa membuka klien windows TorGuard tidak bagus. Saya merasa seolah-olah saya bersemangat kembali ke masa awal 2000-an ketika Windows masih di peringkat awal. Mungkin tidak seburuk itu, tapi memang itulah yang saya rasa.

TorGuard pada antara muka tingkap lama

* Rasanya serupa? Mungkin tidak sepenuhnya, tetapi anda mendapat idea (sumber: Wikipedia)

Walau bagaimanapun, terdapat lapisan perak di awan ini. Setelah melihat dengan lebih dekat antara muka, saya menyedari bahawa antara muka ini berpotensi. Sebilangan besar yang pernah saya gunakan hingga kini secara signifikan ‘dibodohkan’ sehingga pengguna tidak dapat melakukan terlalu banyak kerosakan pada diri mereka.

Antara muka TorGuard menawarkan begitu banyak pilihan sehingga seseorang yang mengetahui apa yang mereka lakukan akan mengalami hari yang mengagumkan. Pada masa yang sama, jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan – tekan saja connect dan ia akan berjaya.

2. Mungkin Memerlukan Pengetahuan Teknikal

Saya agak teragak-agak untuk menyenaraikan ini sebagai ‘Con’ kerana bagi beberapa orang yang mempunyai kemahiran, TorGuard menawarkan lebih banyak pilihan. Tetapi memandangkan kebanyakan orang di luar sana mungkin tidak akan melakukannya, memang ada. Sekiranya anda seorang pemula untuk VPN dan rangkaian serta keselamatan asas, TorGuard mungkin kelihatan agak menakutkan pada mulanya.

Terdapat banyak pilihan terperinci yang tersedia dalam aplikasi Windows yang hanya akan menakut-nakutkan beberapa orang. Sekiranya anda dapat mengabaikan mereka dan memilih pelayan anda dan tekan sambung, anda akan baik-baik saja.

The Bottomline: Adakah saya Akan Membayar VPN TorGuard?

Dari segi kelajuan, kestabilan dan potensi, saya harus mengatakan bahawa TorGuard berada di kedudukan teratas dalam senarai VPN saya yang bagus. Satu perkara yang saya tidak senang ialah reka bentuk antara muka. Sekiranya saya jujur ​​dengan diri saya, itu adalah perkara yang tidak masuk akal untuk ditangani, tetapi memang ada.

Saya tidak dapat memahami syarikat yang merendahkan banyak wang ke dalam produk yang hebat tetapi melihat dan merasa seperti sudah berusia pertengahan. Ini menjengkelkan dan OCD saya memukul saya dalam gelombang.

Apa yang paling saya gembira di mana sambungan dan kelajuan torrent yang pantas dan stabil saya perolehi. Saya tahu prosesnya mungkin tidak begitu lancar dan tidak menyakitkan bagi semua orang kerana konfigurasi kami berbeza-beza, tetapi ada potensi itu.

Walaupun harga mereka tidak turun dengan harga murah, mereka juga bukan yang saya sebut sebagai yang terbaik. Sama ada saya akan membayarnya atau tidak, kekal sebagai duit syiling – hanya kerana antara muka, tetapi hanya saya.

Sekiranya anda dapat melihatnya dari masa lalu, maka itu akan menguntungkan anda dan TorGuard pasti merupakan pilihan yang baik.

Ciri-ciri utama

 • ✓ Menyokong semua OS & peranti
 • ✓ Iklan & penyekat malware
 • ✓ Kelajuan tanpa had
 • ✓ Lebar jalur tidak terhad
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ GCM berganda & Pewaris CBC

Disyorkan untuk

 • • Pengguna perkongsian fail P2P
 • • Pengguna yang bijak
 • • Privasi mutlak
 • • Mac, Windows & semua platform

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map