15 savjeta za mobilni dizajn za povećanje prodaje putem e-trgovine

Jeste li znali da je 55% cjelokupnog prometa e-trgovine sada na mobilnom uređaju?


Tako je, više od polovice svih ljudi koji gledaju mjesta za kupovinu nalaze se na njihovom telefonu ili tabletu.

Ipak, evo problema: 46% od prvih 50 prodavaca još uvijek nema mobilnu web lokaciju koja reagira. Dakle, iako se polovica cjelokupnog prometa obavlja putem mobilne telefonije, polovica maloprodaje nije postavljena za to. To znači da polovica kupaca pritišće i zumira i izvrće telefon kako bi pravilno vidjeli web mjesto.

Dakle, složili smo se, reaktivna i privlačna mobilna web stranica je od ključne važnosti. Ali to je tek početak Kao i na radnoj površini, možete prilagoditi i optimizirati svoju mobilnu stranicu kako bi još više povećao prodaju. Evo kako:

1. Jednostavnost

Rad s tako malim ekranom uvijek će biti težak. Zato je jednostavnost vaš cilj broj jedan. Na web lokacijama e-trgovine posebno je teško jer postoji toliko sadržaja koji bi se mogao stisnuti. Kako promovirate sve svoje proizvode bez gužvanja prostora na malom zaslonu?

Pogledajte kako ETQ prikazuje asortiman cipela na svojim mobilnim stranicama. To je lijepo u svojoj jednostavnosti. Oni su ostavili većinu prostora na zaslonu potpuno besplatno kako bi dali svoje proizvode središnjoj pozornici. Čak je i paleta boja odabrana tako da odgovara njenoj ponudi proizvoda. Čitavom mjestu pruža jednostavan, kohezivan osjećaj. Iako je ekran malen, prostran je osjećaj.

2. Razmislite o palcu!

Pokušajte odmah pridržati pametni telefon. Pomičite palac po zaslonu i osjetite gdje je najugodnije i najprirodnije. Svi su veličina palca različita, ali uglavnom se ta slika u nastavku odnosi na većinu ljudi:

praćenje palca

Imajući to na umu, ne želite stavljati gumbe ni osnovne dijelove u gornje odjeljke. Ostavite to samo za zaglavlja. U sredinu stavite sav pomični sadržaj i gumbe kako biste lako i ugodno došli. (Ne zaboravite razmisliti o ljevorukama! Preokrenite slike da biste vidjeli kako stvari funkcioniraju za ljevice).

3. … Naročito velike palčeve

Osim palca “doseg”, trebali biste uzeti u obzir i “veliki palac”. Svi smo koristili mobilnu web stranicu na kojoj morate kliknuti na najsitniju vezu. Teško je i frustrirajuće, zar ne? Opće se pravilo odlučuje za veće elemente nego što smatrate potrebnim.