Ovo je gost gosta Mustaasama Saleema iz Cloudways-a.

Kada imate web stranicu WordPress, morate s vremena na vrijeme učitavati datoteke da bi web mjesto bilo aktivno i lijepo. Stoga morate znati da na WordPress možete prenijeti više slika, teme ili bilo koji drugi sadržaj.

U osnovi, postoje tri načina za prijenos datoteka u WordPress:

 1. Prijavite se svom pružatelju usluga hostinga tako što ćete pristupiti njegovom mrežnom upravitelju datoteka.
 2. Povežite se s vašim poslužiteljem putem FTP klijenta kao što je FileZilla.
 3. Prenesite svoje medije, teme ili datoteke dodataka izravno s nadzorne ploče WordPressa.

Ako želite prenijeti bilo što drugo osim medija, tema ili dodataka, uvijek ih možete prenijeti putem upravitelja datoteka. No za sve uobičajene prijenose jednostavno dođite na željenu lokaciju unutar WordPress nadzorne ploče i odaberite datoteku za dodavanje / prijenos.

Na primjer, ako želite dodati videozapis, idite na odjeljak Media -> Dodajte Novo i odaberite datoteku s računala ili je jednostavno povucite i ispustite u okvir. Evo snimke zaslona:

Pogreška veličine datoteke na WordPressu

Jeste li ipak primijetili nešto čudno? Ne, ne u članku. Na gornjoj snimci zaslona. Da, maksimalno ograničenje datoteke za prijenos je samo 5 MB. Nije li to odustajanje? A ovo ograničenje također se primjenjuje kada želite učitati temu ili dodatak izravno s nadzorne ploče administratora WordPress. Međutim, taj se prag razlikuje od hostinga do hostinga. Neki čak dopuštaju samo 2 MB prema zadanim postavkama, dok drugi mogu dopustiti više.

Ne brinite se; tu smo da bismo vam točno rekli kako povećati ograničenje prijenosa.

Krenimo bez dodatnog divljenja.

PRO-TIP

Uspori prodaju web mjesta! Nadopunite brzinu svog WordPressa s ovih 8 hakova.

Iako postoji nekoliko načina za uklanjanje ove kapice na veličini datoteke, radit ćemo s tri postavke unutar PHP-a koja bi se trebala baviti ograničenjem prijenosa. Najprije definirajmo postavke tako da znate što zapravo radite:

 • upload_max_filesize
  Ovo definira maksimalno ograničenje za prijenos datoteka.
 • post_max_size
  Ovo definira maksimalno ograničenje prijenosa koje će se obrađivati ​​u zahtjevu POST.
 • memory_limit
  Ovo definira koliko je memorije dodijeljeno za PHP. Taj bi broj trebao biti jednak ili veći od veličine upload_max_filesize.

Pretpostavimo da imamo datoteku od 20 MB. Postavit ćemo upload_max_filesize na 25MB, post_max_filesize na 27MB, a memory_limit na 30MB.

Slijede koraci koje možete poduzeti za povećanje ograničenja prijenosa. Ovisno o vašem poslužitelju, bilo koji od njih trebao bi raditi.

Bilješka

Prije izmjene napravite datoteku sigurnosne kopije.

1. Stvorite ili izmijenite PHP.ini datoteku

PHP.ini sadrži PHP konfiguraciju za vaš poslužitelj. Možete ga pronaći u korijenskom direktoriju vašeg poslužitelja. Idite u korijenski direktorij svog hostinga i potražite php.ini datoteku. Zbog sigurnosnih razloga može biti skrivena, pa ne zaboravite označiti “Pokaži skrivene datoteke”.

Otvorite php.ini datoteku s bilo kojim uređivačem teksta i potražite tri postavke kako biste ih izmijenili prema vašem zahtjevu. Za ovaj ćemo primjer upotrijebiti sljedeće brojeve:

Veličina datoteke za prijenos: 20 MB.

 • upload_max_filesize = 25 MB
 • post_max_size = 27MB
 • memory_limit = 30MB

Ako niste pronašli datoteku php.ini, ne brinite! Možete ga stvoriti desnim klikom miša i odabirom Dodaj novu datoteku. Otvorite novu datoteku i zalijepite tri retka iznad i spremite je kao php.ini.

Ponekad je php.ini datoteka vašeg poslužitelja nazvana php5.ini, stoga se nemojte brkati između ove dvije.

2. Stvorite ili izmijenite .htaccess

.htaccess je važna datoteka i sadrži razne konfiguracije za vaš poslužitelj. Većina hosting hostinga ipak to skriva. Da biste ga izmijenili, morate ponovo provjeriti “Prikaži skrivene datoteke” i locirati .htaccess datoteku unutar korijenske mape vašeg poslužitelja..

Otvorite ga bilo kojim uređivačem i zalijepite ta tri retka na kraj datoteke gdje piše #END WordPress:

 • php_value upload_max_filesize 25MB
 • php_value post_max_size 27MB
 • php_value memory_limit 30MB

Ako ne pronađete .htaccess datoteku, možete je stvoriti i zalijepiti zadane atribute datoteke WordPress .htaccess, a zatim zalijepiti tri retka iznad da biste povećali ograničenje prijenosa.

3. Promjena WordPress datoteke

Ako vam gornje dvije metode nisu uspjele, uvijek postoji alternativa. U datoteke WordPressa možete zalijepiti sljedeće 3 retke. Ovi se redovi mogu pisati u wp-config.php, datotekama themes.php itd. Međutim, ovo nije preporučeni način povećanja ograničenja veličine datoteke za prijenos.

 • @ini_set (‘upload_max_size’, ’25MB’);
 • @ini_set (‘post_max_size’, ’27MB’);
 • @ini_set (‘memory_limit’, ’30MB’);

4. Izravno s Platforme

Neki pružatelji WordPress hostinga poput Cloudways-a imaju ugrađenu značajku za promjenu ograničenja veličine datoteke. Evo kako to možete učiniti izravno s platforme ako imate Cloudways kao pružatelj usluga hostinga:

Idite na Servere s trake na vrhu i uđite na željeni poslužitelj. Odaberite Postavke & Paketi s lijevog okna i vidjet ćete Veličinu prijenosa na kartici osnovnih postavki. Promijenite ga na svoj zahtjev. U našem slučaju koristit ćemo 25 MB.

Cloudways Uredi memoriju

5. Dodatak

Ako to ne želite učiniti ručno, u WordPress spremištu uvijek postoji dodatak. Trebate samo pronaći pravi dodatak koji je kompatibilan s vašom trenutnom verzijom WordPressa. Pokušajte upotrijebiti Povećaj maksimalnu veličinu datoteke koja je kompatibilna s najnovijom verzijom WordPress-a.

S lijevog okna nadzorne ploče programa WordPress idite na Dodaci -> Dodajte Novo, potražite dodatak Povećaj maksimalnu veličinu datoteke u gornjem desnom kutu i instalirajte ga.

Instalirajte dodatak

Nakon što se dodatak aktivira; pomaknite se do njegovih postavki i unesite željenu veličinu za novu veličinu učitavanja.

Unesite vrijednost

To je to! Upravo ste povećali ograničenje veličine datoteke za WordPress Maximum Upload size.

6. Posljednja mogućnost pribjegavanja

Ako ništa drugo ne uspije, jednostavno zatražite od svog davatelja usluga hostinga da poveća ograničenje za prijenos datoteke na vašoj WordPress aplikaciji i sigurno će vam pomoći. Podrška za Cloudways 24 × 7 odlično reagira i moći ćete u kratkom vremenu raditi na svom cilju.

Ako znate neko drugo sredstvo za povećanje ograničenja veličine datoteke, slobodno ga podijelite pomoću odjeljka za komentar u nastavku. Također, javite nam koja je opcija savršeno funkcionirala za vašu WordPress aplikaciju!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me