Kako dodati stranicu za kontakt za WordPress

Kada prvi put izradite web stranicu WordPress, jedna od bitnih stranica koju trebate imati spremna je stranica s kontaktima. Bez obzira jeste li blog, tvrtka ili bilo gdje negdje između ostalog, stranica s kontaktima izvrsna je za vaše korisnike za komunikaciju s vama i na kraju stvoriti zanimljiviji doživljaj.

Sada se neki od vas pitaju zašto će vam trebati stranica za kontakt u prvom redu kada možete jednostavno prikazati svoju e-poštu, a ne da bi vam se korisnici obratili..

Evo, dodavanje stranice s kontaktima više je nego pružanje načina da vaši korisnici kontaktiraju s vama. Način je to da pokažete svoju iskrenost, ali i potrebu da razvijate svoj blog. Zapravo, postoji mnoštvo prednosti postojanja stranice s kontaktima umjesto samo korištenja adrese e-pošte.

Neke od tih pogodnosti uključuju:

 • Sposobnost vaših korisnika i čitatelja da brzo komuniciraju s vama.
 • Čuva svoju e-poštu od neželjene pošte jer vam neće dati adresu.
 • Dodavanje određenih linija predmeta osigurava vam da uvijek znate o čemu će biti poruka e-pošte.
 • Možete odrediti vrste prikupljenih podataka određivanjem polja koja želite da vaši korisnici ispune u obrascu. Ovo pomaže smanjiti vrijeme i napred između vas i vašeg potencijalnog klijenta.

Dakle, sada kada znate zašto je važno imati kontakt stranicu, pogledajmo kako stvoriti jednostavnu stranicu za WordPress.

Izrada kontaktnog obrasca u WordPressu

Prvi korak za stvaranje kontakta u WordPressu je instaliranje dodatka za njega. U ovom ćemo članku upotrebljavati dodatak WPForms. Budući da nude i besplatnu i plaćenu verziju, za vas je dobar izbor.

WPforms

Kontaktni obrasci WPForms-a 100% su prilagođeni i mobilni

Naravno, možete odlučiti da koristite bilo koji drugi dodatak koji želite i koraci će uglavnom biti isti.

Nakon što instalirate dodatak, idite na zaslon za postavljanje, stvorite naziv za obrazac i odaberite predložak jednostavnog obrasca za kontakt.

Tako ćete stvoriti jednostavan obrazac za kontakt koji možete odabrati prilagoditi. Možete dodati dodatna polja u obrazac za kontakt jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem s lijeve strane ploče s desne strane.

Jednostavno je stvoriti svoj prvi kontakt obrazac pomoću WPForms

Možete kliknuti i na samo polje da biste unijeli bilo kakve promjene ili kliknite na polja obrasca i preuredite redoslijed vašeg obrasca za kontakt povlačenjem. Nakon što završite, nastavite dalje i kliknite na Spremi i nastavite na sljedeći korak.

Konfiguriranje postavki obrasca za kontakt

WPForms opće postavke

Evo gdje uređujemo neke opće postavke vašeg kontaktnog obrasca. Kliknite na “Settings” i na izborniku “General” kako biste konfigurirali sljedeće parametre.

 • Naziv obrasca: Ako želite, obrazac možete preimenovati
 • Opis obrasca: U obrazac možete dodati opis
 • Tekst gumba za slanje: Možete promijeniti ili urediti kopiju gumba za slanje
 • Omogućite značajku saća za zaštitu od neželjene pošte kako biste spriječili slanje neželjenih pošiljaka u vaš obrazac.
 • Google reCAPTCHA: Prije upotrebe morate registrirati web mjesto kod Googlea.
 • Usklađenost s GDPR-om: ako pokušavate udovoljiti zahtjevima GDPR-a, možete onemogućiti mogućnost pohranjivanja detalja i informacija korisnika poput IP adresa i korisničkih agenata.

Kliknite Spremi nakon što završite i nastavite na sljedeći korak!

Konfiguriranje postavki obavijesti

Kada korisnik pošalje obrazac za kontakt, trebat će vam neki obrazac obavijesti o tome. U izborniku “Postavke” i “Obavijesti” možete konfigurirati postavke kao što je e-pošta po kojoj će se obavijesti slati ili naslovna linija.

Možete dodati novu obavijest u različite svrhe

Kada prvi put instalirate dodatak, ova će se značajka uvijek uključivati. Na taj način, kada netko pošalje obrazac za kontakt, uvijek ćete dobiti obavijest o njemu putem svoje e-pošte.

Savjet profesije

Ako želite postići dodatni kilometar i imati konzistentnu markizaciju, možete odabrati prilagođeno zaglavlje vašem predlošku e-pošte. Evo kratkog vodiča koji možete provjeriti.

Konfiguriranje potvrda o kontaktnim obrascima

Nakon slanja obrasca za kontakt, potvrda obrasca odličan je način da obavijestite svoje korisnike da je obrazac koji su predali obrađen i pruža vam priliku da se informišu o tome što dalje.

Možete prilagoditi ono što korisnici vide nakon što predaju obrazac

Potvrde obrasca obično mogu biti:

 • Poruka: To će se pojaviti nakon što posjetitelj pošalje obrazac za kontakt. Obično je zadana vrsta potvrde za većinu dodataka obrasca za kontakt. Možete napisati jednostavnu poruku da biste obavijestili korisnika da ste primili obrazac za kontakt.
 • Prikaži stranicu: Ako želite poslati svoje korisnike na određenu web stranicu (tj. Zahvaliti im se ili uputiti na skriveni sadržaj), umjesto toga možete koristiti ovu vrstu potvrde.
 • preusmjeravanje (Idite na URL): Ovu opciju možete koristiti ako želite poslati korisnika na drugu web stranicu.

Sada kada znate različite vrste potvrda koje WPForms može ponuditi, pogledajmo kako konfigurirati i prilagoditi poruku koju će vaši korisnici vidjeti nakon što predaju obrazac.

Prvo idite na karticu “Potvrda” koja se nalazi u uređivaču obrazaca u odjeljku “Postavke”. Sljedeće je odabir vrste potvrde. Preporučujemo korištenje “Poruke” jer je početnicima to lakše.

Nakon toga možete prilagoditi poruku potvrde i nakon što završite, nastavite i kliknite Spremi. Sada je preostalo samo posljednji korak, dodavanje stranice s kontaktima!.

Dodavanje stranice kontaktnog obrasca

Do sad biste trebali imati spremnu stranicu za kontakt. Sve što trebate učiniti sada je da ga zapravo dodate na svoju WordPress web stranicu.

Iako dodatak omogućuje dodavanje kontaktnog obrasca na više lokacija na vašoj web lokaciji (postovi bloga, bočna traka itd.), Usredotočit ćemo se na najjednostavniji način, a to je dodavanje nove stranice.

Dodavanje obrasca za kontakt na stranicu ili post

Ono što trebate učiniti je stvoriti novi post ili stranicu u programu WordPress, a zatim kliknite gumb “Dodaj obrazac”. Sljedeće je odaberite kontakt obrazac u skočnom izborniku i kliknite “Dodaj obrazac”.

Ostalo je samo objaviti post ili stranicu, a zatim će se obrazac za kontakt pojaviti na vašoj web stranici WordPress.

Voila! Sada imate potpuno novu stranicu obrasca za kontakt na svojoj web stranici WordPress koju posjetitelji mogu koristiti za kontakt.

Imati stranicu s kontaktima korisno je za stvaranje komunikacije između vas i vaših korisnika. Ako želite bolje razumjeti svoje korisnike, posjetite naš raniji post o tome kako dodati Google Analytics na svoj WordPress.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map