Ako ste nedavno koristili naš alat za provjeru brzine poslužitelja, možda ste primijetili cool novu značajku: interaktivnu mapu lokacije poslužitelja.

Kada mjerite brzinu vašeg poslužitelja Bitcatcha, izvodimo testove s osam različitih mjesta u svijetu. To je jedini način na koji možemo osigurati da se vaša web lokacija brzo učita iz svih dijelova planete.

Do sada ste morali preuzeti našu riječ. No s naše nove karte možete vidjeti točno odakle mi pingamo po vašoj web lokaciji. Evo kako to izgleda:

Test brzine poslužitelja Bitcatcha

Kao što vidite, igle pokazuju lokacije naših testova: Velika Britanija, Brazil, Singapur, Indija, Australija, Japan i dvije lokacije u SAD-u.

Upotrebom dodatka Google Maps Widget za izradu ove karte mislio sam da ću napisati kratku recenziju o njoj. Kao što vidite, interaktivan je i dopušta mi upotrebu marke Bitcatcha na igle lokacije. Prilično cool, zar ne?

Google Maps Widget

Dodatak je jednostavno najbolji alat za mapiranje koji sam koristio. Ako vam je potrebna karta za prikaz lokacije vaše tvrtke ili trgovine, svakako bih je razmotrio. Ili možda trebate dati upute ljudima ili – poput mene – posjetiteljima pružiti više informacija o vašoj web lokaciji.

Google Maps Widget postoji već više od četiri godine i sada broji 100 000 korisnika, tako da je proizvod pouzdan.

Sam dodatak je jednostavan, intuitivan i prilagodljiv. Neće vam trebati nikakve tehničke vještine da biste započeli i to djeluje ravno izvan okvira. Sve što trebate učiniti je unijeti detalje o lokaciji i prilagoditi izgled i izgled karte. Čak možete dizajn uskladiti s vašom web stranicom.

Ali najbolje od svega je što se odvija munje i troši vrlo malo resursa.

Besplatna verzija dodatka dostupna je na tržištu WordPressa, a tu je i profesionalna inačica koja počinje od 15 USD.

Koristim pro verziju (koju preporučujem), pa razmotrimo neke od najboljih funkcija.

Super brzo učitavanje

Ako ste običan čitač ovdje na Bitcatcha, znat ćete da sam opsjednut brzinom. Uvijek ne želim dodati teške dodatke koji će usisati resurse s web stranice.

Zbog toga je widget Google Maps toliko koristan. Dok većina dodataka za karte šalje 50+ zahtjeva za povlačenje u interaktivnu kartu, Google Maps Widget šalje samo JEDAN zahtjev. Ne koristi gotovo nikakve resurse. Kako to uspijeva?

Ovaj je dio prilično pametan. Kada se karta prvi put učita na vašoj web lokaciji, to je samo slika. To je snimka zaslona ili sličica, što znači da je lagan i daje samo jedan zahtjev poslužitelju. Evo kako to izgleda:

Sličica karte

Karta postaje interaktivna tek kad se klikne, ovako:

Interaktivna karta

U tom se trenutku povlači u sve dodatne zahtjeve. To znači da početnu brzinu učitavanja ne usporava teški interaktivni dodatak na početnoj stranici.

prilagodljiv

Kao što možete vidjeti na našoj karti na Bitcatcha, dodatak možete prilagoditi tako da se uklopi u vašu web lokaciju. Igle na našoj karti sadrže Bitcatcha logotip. Možete promijeniti i veličinu karte i boje okvira za žarulje kada se proširi.

Logotip Bitcatcha kao pribadača na widgetu Google map

Sama karta se uklapa u funkcionalnost Google Maps, tako da možete birati i njihove značajke. Želite li pogled na ulicu? Satelitski prikaz? Smjerovi s jednog mjesta na drugo? Sve je lako prilagoditi u dodatku (napomena: ovo su profesionalne značajke).

Možete čak uključiti mjehuriće informacija, omjer zumiranja i druge aspekte, a sve je to povučeno s Google karata.

Redovno se ažurira

Možda se čini kao mala stvar, ali uvijek tražim dodatke koji se redovito ažuriraju. To znači da su uvijek sigurni, sigurni i brzi. I ne samo to, već znači da se tim brine o svom dodatku i brzo reagira na ispravljanje grešaka.

U vrijeme pisanja usluge Google Maps Widget ažuriran je prije tri dana. Zajamčen je najsuvremenijim funkcionalnostima s ovim dodatkom.

Velika podrška

Momci koji stoje iza Google Maps Widgeta sjajni su s korisničkom podrškom. Cilj im je odgovoriti na sve poruke e-pošte u roku od tri sata, a jamči odgovor u roku od 24 sata.

Pro člani imaju godinu zajamčene podrške, ali možete je nadograditi na doživotnu podršku paketom “Agencije”.

Tu je i koristan forum za podršku za besplatne korisnike. Stručnjaci su prilično aktivni i postoji dobra zajednica korisnika koja odgovara na najčešća pitanja.

Vrijedi li platiti za paket?

Po 15 dolara vrijedi razmotriti profesionalni paket. Dobija vam godinu dana besplatnih nadogradnji i zagarantirane podrške kao i pristup profesionalnim značajkama (više opcija prilagođavanja, neograničene iglice, opcije prikaza ulice itd. Potpuni popis značajki možete vidjeti ovdje).

Paket „Pro Unlimited“ srednje je razine i omogućuje vam upotrebu dodatka na većem broju osobnih web lokacija. Paket „Pro Agency“ najskuplji je i omogućuje vam neograničeno korištenje osobnih i klijentskih usluga, kao i cjeloživotne nadogradnje i podršku.

Ako niste sigurni vrijedi li dodatni novac, možete isprobati pro verziju besplatno sedam dana (nije potrebna kreditna kartica).

Alat Google Maps na djelu

Prije nego što završim sa pregledom, provjerite kako će dodatak izgledati iza kulisa. Kao što vidite, postoji mnoštvo opcija za postavljanje widgeta:

Odaberite veličinu, vrstu karte i prilagodbu pribadača sve iz jednog jednostavnog oblika.

Postavke widgeta Google map

Možete promijeniti naslov ili tekst iznad i ispod same karte.

Zatim pređite karticom preko “interaktivne karte” i možete prilagoditi način na koji će se interaktivni aspekt prikazati.

Možete čak i pristupiti timu za podršku tamo odjednom na zaslonu s opcijama.

Završne misli

Google Maps Widget je najbolji način dodavanja karte na web mjesto. Jednostavan je za upotrebu, uklapa se u vaš dizajn i neće usporiti vaše web mjesto.

Pokušajte sami. Preuzmite besplatnu verziju u trgovini WordPress dodataka ili verziji Pro na službenom mjestu Google Maps Widget.

Javite mi kako ste nastavili!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me