Shopify je jednostavno rukovanje najlakšim načinom za postavljanje internetske trgovine.

Bez obzira želite li zaraditi malo više novca ili ga učiniti svojim punim radnim vremenom, Shopify je najbrži način da se povežete s Internetom i započnete s prodajom.

Zapravo sam to tempirao od početka do kraja i trebalo mi je samo 19 minuta da stvorim trgovinu, dodam proizvode i pritisnem gumb “idi uživo”.

Oduzimano … moja 19-minutna trgovina nije bila savršena, a proveo bih je mnogo duže prelažući. Ali, to pokazuje koliko je proces jednostavan.

Nadopuna na našem cjelovitom Shopify vodiču

  • Dio 1: Kako postaviti Shopify trgovinu u samo 19 minuta
  • Dio 2: 11 Otkrijte značajke koje će povećati vašu prodaju
  • Treći dio: Shopify SEO: 9 Essentials za jačanje Google ranga vaše trgovine
  • Dio 4: “Kako privući kupce ??” Prvih 7 koraka za promociju vaše trgovine Shopify

Ovaj je post prvi u četverodijelnoj seriji na Shopifyju koji će vas odvesti od početnika do Shopify-master-a! Danas započinjemo s osnovnim postavljanjem dok prolazimo kroz 20-minutni postupak postavljanja.

Ali prvo…

Zašto Shopify?

Shopify recenzija

Većina vlasnika trgovina ne želi dosaditi web stranicu ispočetka i održavati škakljive mehanike. Oni samo žele prodati! Tu dolazi Shopify:

Iskoristite prednosti

  1. Ne trebate znati niti jedan redak web koda – Shopify vas vodi kroz cijeli postupak.
  2. Shopify vam omogućuje dodavanje vlastitog imena domene (npr. Www.my-store.com), domaćin trgovine za vas i održavanje kompliciranog “stražnjeg kraja”.
  3. Dizajn vaše trgovine je jednostavan, možete odabrati između 100 postojećih tema i prilagoditi ih vlastitim potrebama.
  4. Shopify procese, upravlja i prati sve svoje narudžbe i plaćanja, omogućujući vam da se usredotočite na posao.

Zvuči odlično, što mi treba za početak?

Sve što trebate je 20 minuta za uštedu, proizvod za prodaju i 29 dolara mjesečno. Ali postoji 14-dnevno besplatno probno razdoblje i više ne morate unijeti detalje o karticama dok ne budete živjeli. Do tada se slobodno igrate.

Trgovina Shopify

Postoje li nedostaci u Shopifyju?

Ako tražite potpunu kontrolu nad stražnjim dijelom (web hosting, performanse, kodiranje itd.) Shopify se možda osjeća previše restriktivnim za vas. To je malo skuplje od ostalih opcija, ali možete dobiti neusporedivu snagu za cijenu.

Alternativa? Upotrijebite WordPress pomoću dodatka nazvanog WooCommerce. No, ako tražite jednostavnu, jednostavnu opciju bez ikakvih problema, odaberite Shopify.

Idemo!

U ovom ćemo kratkom vodiču proći osnovne faze postavljanja Shopify trgovine. Pregledat ćemo registraciju, dizajn, dodavanje proizvoda, dodavanje naziva domene i postavljanje mehanizma plaćanja.

1. korak: prijavite se

Prvi korak je jednostavan, idite na Shopify.com i upišite svoju adresu e-pošte.

Započnite Shopify Trial

Korak 2: Navedite naziv svoje trgovine

Nadamo se da imate ideju na umu. Za svoju demo trgovinu koristim “Awesome Snowboards”.

Sjajni snowboardi

Korak 3: Dodajte adresu kako bi Shopify mogao izračunati porez na promet i plaćanja

Adresa plaćanja

Korak 4: Počnite prilagođavati svoj dizajn!

Nakon prijave dočekat će vas jednostavna nadzorna ploča. Započnimo s zabavnim stvarima: dizajniranjem trgovine.

selectatheme

5. korak: odaberite savršenu temu za svoju trgovinu

Shopify ima više od 100 predložaka dizajna ili “tema” za prilagodbu vaše internetske trgovine. Zamislite ih kao polazište – tijekom podešavanja možete prilagoditi ili izmijeniti izgled, boje i slike.

Za svoju trgovinu ‘Awesome Snowboards’ biram temu ‘Boundless’. Čist je, jednostavan i ima puno prostora za velike slike.

Tema shopify - bezgranična

Korak 6: Temu prilagodite svom ukusu

Shopify vam daje obilje nadzora nad izgledom i dojmom vaše web stranice. Evo, prenio sam novu ‘sliku heroja’ i napisao jednostavan logo iznad.

Prekrivanje pozadinske slike

U ovom trenutku možete provesti sate mijenjajući izgled i dizajn, ali tome se možete vratiti u bilo kojem trenutku. Za sada dodajmo neke proizvode.

Korak 7: Dodajte svoj prvi proizvod

Vratite se na nadzornu ploču i kliknite “dodaj proizvod”.

Dodajte svoj prvi proizvod

Korak 8: Unesite naziv i opis vašeg prvog proizvoda

Savjet savjeta: nemojte preskočiti opis proizvoda. Dobar je opis neophodan ako želite uvjeriti kupce da kupuju vašu robu. Pažljivo odaberite svoje riječi i proizvod istaknite!

Jedinstveni opis proizvoda također je bitan za bolje rangiranje u tražilicama. Objasnit ću više o optimizaciji tražilice za Shopify u trećem dijelu ove serije.

Jedinstveni opis proizvoda

9. korak: prenesite zapanjujuće slike svog proizvoda

Slike mogu povećati ili smanjiti vašu prodajnu stopu. Odlične fotografije ključne su za uvjerenje kupaca da kupuju od vas, pa ih pažljivo odaberite. Pogledajte ovaj vodič o tome kako slike mogu povećati stopu konverzije, a zatim prenesite svoje najbolje slike.

Koristite zapanjujuće slike svog proizvoda

Korak 10: Odredite cijenu i zalihe

Unesite cijenu svog proizvoda i obavezno označite okvir “Porez na naplatu”. Shopify će automatski dodati ispravan porez na promet na temelju vaše lokacije.

Unesite ‘SKU’ (jedinica skladištenja) koja je jednostavno broj za prepoznavanje svakog proizvoda. VAŽNO, promijenite ‘pravila o zalihama’ u ‘Shopify track zalihe ovog proizvoda’ i unesite broj proizvoda koji su vam dostupni.

Ovim putem Shopify prati koliko je proizvoda prodano, a koliko preostalo.

Zalihe i cijene

Korak 11. Unesite težinu proizvoda za potrebe isporuke

Shopify će pokušati izračunati grubu cijenu otpreme na temelju lokacije kupca i težine vašeg proizvoda. Ako nemate veliki tim za logistiku i ispunjenje koji isporučuje vaš proizvod, odaberite “ručno” ispunjenje.

Detalji o proizvodu

12. korak: dodajte varijante za veličinu, boju itd.

Ako vaš proizvod dolazi s različitim opcijama, poput majice različitih veličina, Shopify će to srediti umjesto vas. Samo recite koje su veličine, boje ili tkanine dostupne za svaki proizvod.

Varijanta proizvoda

Pritisnite “objavi” i proizvod će se automatski dodati na vašu prodajnu stranu. Ponovite postupak za svaki proizvod koji prodajete.

Korak 13: Stvorite prilagođeno ime domene – my-store.com!

Prilagođeno ime domene čini da vaša internetska trgovina izgleda glatko i profesionalno. Shopify to olakšava, pa kliknite “postavi prilagođenu domenu”.

Izradite prilagođenu domenu

14. korak: Kupite odabranu domenu putem aplikacije Shopify

Ako još nemate naziv domene, Shopify vam omogućuje da vidite što je na raspolaganju i kupite to tamo i onda. Ako već imate naziv domene preko drugog prodavatelja (kao što je GoDaddy), to možete jednostavno dodati.

15-trgovina

15. korak: Dodajte mehanizam plaćanja kako biste mogli zaraditi novac!

U prošlosti je jedna od najtežih stvari oko postavljanja internetske trgovine bila plaćanje. Srećom, Shopify olakšava i ovo. Pomaknite se na Postavke > Plaćanja i započnite odabirom željene metode.

Za mnoge je najjednostavnija opcija Paypal, ali možete odabrati i “Shopify Payment” koji omogućava direktno prihvaćanje kreditnih kartica (bez upotrebe PayPala kao srednjeg muškarca). Trebate jednostavno povezati svoj bankovni račun s Shopify. Ako imate na umu drugi način plaćanja, možete odabrati desetak ili više „alternativnih plaćanja“ uključujući Amazon, BitPay i CoinBase.

Dodajte pristupnik plaćanja u svoju trgovinu

Gotov si!

Pritisnite gumb ‘objavi’ i vaša je internetska trgovina spremna živjeti u svijetu.

Naravno, ovo je jednostavan i osnovni uvod u Shopify. Puštanje u prodaju vaše trgovine tek je početak. Sada dolazi težak dio: provesti kupce kroz (virtualna) vrata i pretvoriti ih u pouzdano poslovanje.

Dok ćemo proći kroz ovu seriju Shopify, pogledat ćemo ove sljedeće korake i ovaj jednostavan početak pretvoriti u svirepi uspjeh!

U komentarima u nastavku podijelite kako ste to postigli. Ako ste već postavili Shopify trgovinu, obavijestite me o vašem iskustvu s platformom.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me