Nëse e keni lexuar artikullin tim hyrës në Rrjetet Virtuale private (VPN), deri më tani do të dini që mënyra se si funksioni është në thelb mjaft i thjeshtë.

Jobshtë detyrë e VPN të krijojë një lidhje të sigurt midis pajisjes tuaj dhe informacionit që po përpiqeni të përdorni, kudo që të jetë. Ndërkohë, VPN gjithashtu duhet ta sigurojë atë informacion duke e encryptuar atë.

Tingëllon e thjeshtë, por jo me të vërtetë aq e lehtë për t’u zbatuar. Elementet thelbësore të një VPN – Siguria, Anonimiteti, Shpejtësia dhe Stabiliteti – janë jetësore për mbijetesën e saj.

Contents

Pse një zgjatje VPN për Google Chrome?

Zgjatjet më të mira VPN për Google Chrome

Megjithatë, ndërsa lexoni në të gjitha informacionet e disponueshme në VPN dhe sytë tuaj zënë çmimet që shihni, disa prej jush madje mund të kenë menduar: “Po sikur të dua të qëndroj anonim dhe i sigurt ndërsa shfletoj internetin?”

Këtu hyn plugina ose shtesa e shfletuesit VPN. Në këtë rast, le të flasim për shtesat VPN për Google Chrome.

Të gjitha gjërat mënjanë, Google Chrome ka shkatërruar prej kohësh përmes monopoli IE të Microsoft (ose Edge, në ditët e sotme) të Microsoft-it dhe i ka rrëshqitur të kaluarës Firefox për të udhëhequr si Shfletuesi më i popullarizuar i Internetit sot. Në varësi të statistikave që ju besoni, që tani qëndron midis 59.69% deri 66.93% të tregut.

Me një bazë të tillë përdoruese komanduese, ka kuptim që shumë zhvillues do të përqendrojnë përpjekjet e tyre në këtë platformë, dhe me të vërtetë ata e kanë bërë këtë. Ofruesit më të mirë të shërbimeve të VPN si ExpressVPN dhe NordVPN i kanë kushtuar zgjerimet VPN për Chrome, duke ju lejuar të mbani shfletimin tuaj të sigurt, të sigurt dhe anonim.

Zgjatjet e shfletuesit VPN janë të ndryshme nga Chrome Incognito

Chrome në të kaluarën ka prezantuar një modalitet Incognito, në të cilin përdoruesit mund të hapin një skedë dhe të shfletojnë pa regjistruar historinë e tyre të shfletimit. Kjo do të thotë thjesht se ndërsa shfletoni, Chrome po fshin historinë tuaj të shfletimit dhe pastaj fshin cookie-t që grumbullohen gjatë asaj seance, pasi të keni mbyllur atë dritare.

Kjo është edhe rudimentare dhe joefektive.

Pse? Gjatë një seance shfletimi, informacioni kalon më shumë sesa thjesht shfletuesi juaj. Ai lëviz nëpër ruterin tuaj, sistemin tuaj operativ dhe madje mund të regjistrohet në faqet që vizitoni. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata që përdorin shërbime streaming.

Incognito Chrome

Adresa juaj e IP mbetet gjithashtu e hapur dhe e disponueshme, që do të thotë se çdo gjurmim mund të kthehet drejtpërdrejt tek ju.

Kuptoni kufizimet e shtesave VPN të Chrome

Sidoqoftë, zgjerimet VPN ofrojnë shumë ngjashmëri me vetë aplikacionet VPN. Në fakt, disa janë aq të ngjashëm sa thjesht zgjerojnë tiparet e aplikacioneve kryesore VPN. Në pjesën më të madhe, ato kanë për qëllim të ofrojnë lehtësi dhe kontroll më të madh mbi përvojën tuaj të shfletimit në internet.

Gjëja më e rëndësishme për të ditur është se pothuajse të gjitha shtesat VPN janë duke vepruar thjesht si proxies. Kjo do të thotë që ato ndikojnë vetëm në trafikun që kalon përmes vetë shfletuesit. Dy përjashtimet e vetme për këtë janë pajisjet që funksionojnë në Chromes OS ose shtesat që përdorin tek Mesazhet Native.

Mjafton të thuhet, përjashtimet janë më të rralla, kështu që merrni fuqinë e çdo VPN të bazuar në shfletuesin me një majë kripe.

1. Vetëm trafiku juaj Chrome është i siguruar

Megjithëse zgjerimet e shfletuesit ofrojnë përfitime të ngjashme me softuerin VPN të plotë, ekzistojnë dallime kryesore. Prandaj, zgjatjet VPN zakonisht quhen thjesht proxies.

Përfitimet e ngjashme me VPN të ofruara nga proxies vlejnë vetëm për shfletuesin tuaj, në këtë rast, Chrome. Aplikacionet e tjera në kompjuterin tuaj që përdorin rrjetin tuaj do të kenë trafikun e të dhënave të tyre mbeten të pasigurta.

Kjo gjithashtu shtrihet në shfletuesit e tjerë që mund të përdorni ndonjëherë. Për shembull, nëse keni zgjatjen proxy për Chrome dhe filloni Microsoft Edge, trafiku i të dhënave në Edge nuk do të sigurohet nga shtrirja juaj e Chrome.

Aplikacionet e plota VPN encryptojnë trafikun e të dhënave në një nivel të gjerë të sistemit. Kjo do të thotë që aplikacioni juaj i vetëm VPN do të mbrojë trafikun e të dhënave nga të gjitha pjesët e sistemit tuaj – shfletuesi, aplikacionet e tjera dhe madje edhe vetë sistemi operativ.

2. Kriptimi i kufizuar

Më lejoni ta filloj këtë me një deklaratë të përgjithshme: Shumica e prokëve sot (jo vetëm përfaqësuesit VPN) përdorin vetëm protokollet SOCKS dhe HTTP / HTTPS.

Për ta sjellë atë në skenën e zgjerimit të shfletuesit, ajo që do të thotë është se kur përdorni SOCKS dhe HTTP, ekzistojnë zero encryptions. Nëse përdorni një shtrirje VPN që ofron protokollin HTTPS, ky është në thelb encryption i nivelit SSL.

Kjo është veçanërisht diçka për të marrë parasysh për 100% proxies falas VPN. Kam vërejtur që edhe për shërbimet e shtesave VPN të paguara, jo të gjithë serverët e vendit ofrojnë protokollin HTTPS.

3. Mbështetje e kufizuar

Fatkeqësisht, kjo është e ngjashme në të gjithë tabelën, përveç nëse përdorni një përfaqësues që ofrohet si një shërbim me vlerë të shtuar nga një ofrues i plotë i shërbimit VPN siç është ExpressVPN ose TorGuard. Përdoruesit pa pagesë të zgjerimit VPN kryesisht duhet të bëjnë lidhje me një FAQ, mbështetje të bazuar në komunitet ose mbështetje me email (nëse jeni me fat).

Jini të gatshëm të përzieni përmes çështjeve tuaja për këtë.

Përfitimet e përdorimit të shtesave VPN

Ndërsa ka dallime, proxies kanë përdorime të ngrohtë, si dhe në disa skenarë.

 1. Përdorime të Rasteve Speciale Për shkak të funksionalitetit të tyre më të kufizuar, proxies kanë tendencë të jenë më të lehta në përdorimet e burimeve të sistemit. Merrni për shembull nëse jeni duke përdorur një Chromebook – mund të mos keni) zgjidhje tjetër dhe b) të keni nevojë për të ruajtur burimet e sistemit.
 2. Kontrolli i Specializuar i RiskutKa ekziston gjithashtu argumenti që shfletuesit e Internetit janë një nga objektivat më të zakonshëm që hakerat priren të synojnë. Të gjithë shfletuesit janë të prirur ndaj rrezikut të sigurisë, ndryshimi i vetëm është se në çfarë mase. Nëse nuk dëshironi një VPN plotësisht të marrë burime, mund të vendosni për mbrojtjen e të dhënave tuaja dhe fshehjen e identitetit tuaj me një zgjatje të prokurorit VPN.
 3. Bllokimi i reklamave Disa shtesa të VPN vijnë të paketuara me shërbime të tjera si bllokimi i reklamave, shmangia e gjurmuesit ose menaxhimi i cookie-ve. Kjo ndihmon për të hequr hedhurinat nga rrjeta para se t’ju arrijë, por gjithashtu mund të rezultojë në disa faqe në internet të çuditshme (ndonjëherë).
 4. Parandalimi i WebRTC LeaksFirefox dhe Chrome të dy kanë një cenueshmëri të sigurisë që mund të rezultojë në rrjedhjen e adresës tuaj IP. Kjo natyrisht mund të tejkalohet duke përdorur një aplikacion të plotë VPN, por disa ofrues të zgjerimit VPN tani kanë ndërtuar në parandalimin e rrjedhjeve në WebRTC në shtesat e tyre.

Si të zgjedhim një VPN për Chrome?

Edhe pse zgjerimet Chrome VPN janë kryesisht prapavijë proxy, unë mendoj se nëse ato përmbahen në parimet thelbësore të VPN që janë kritike, ato duhet të jenë, për pjesën më të madhe, të mirë. Theelësi mbetet i njëjtë: intimitet, siguri, dhe shpejtësi.

Nëse nuk jeni të bindur që procesi i përzgjedhjes është i shëndoshë dhe se çdo zgjatje e vjetër e VPN do të bëjë, më lejoni të ndaj me diçka tuaj që kam hasur ditën tjetër: Hoxx VPN. Ndërsa kalova dokumentacionin e tyre, përfundova duke pyetur veten pse dikush në tokë do të regjistrohej me shërbimin e tyre, edhe në një llogari falas.

politika e intimitetit hoxx

Ky VPN mbledh informacione log, bllokon portet SMTP, koleksione informacione personale, informacione për pajisje, përdor teknologji ndjekjeje, deklaron që përdoruesit e tij duhet të bien dakord për shkëmbimin e informacionit me agjencitë e zbatimit të ligjit ose qeveritë … lista vazhdon.

Nëse deri më tani jeni aq të tmerruar sa unë isha, atëherë do ta dini se sa i rëndësishëm është zgjedhja juaj e partnerit VPN. Pra, me këtë, le të shohim disa nga shtesat më të larta të VPN Chrome.

3 zgjerimet më të paguara të VPN Chrome

Edhe pse them i paguar, duhet të përmend gjithashtu se shumica e zgjerimeve të shfletuesit VPN që do të gjeni në internet janë falas për t’u instaluar. Sidoqoftë, disa do të kërkojnë një abonim të paguar aktual të shërbimit përpara se t’ju lejojë të përdorni ato shtesa (në thelb duke i bërë ato shtesë me pagesë). Pa ado më tej, këtu janë 3 zgjedhjet tona më të mira për zgjatje.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Performanca e pergjithshme

Shume mire

Vlerësimi ynë

Vlerësuar me 4 nga 5Vlerësuar me 4 nga 5Vlerësuar me 4 nga 5Vlerësuar me 4 nga 5

çmim

$ 6.99 / mo

Karakteristikat kryesore

 • 4,400 serverë
 • Double DNS
 • Pajisje 6+
 • PGP për kom. intimitet
 • Protokolle të shumëfishta

"Nord bashkohet në një paketë shumë të bukur & ofron performancë të qëndrueshme përmes mijëra serverëve VPN."

Zgjatja NordVPN Chrome është pak nga një rosë e çuditshme. Mos harroni ku thashë që ExpressVPN është i shkëlqyeshëm për ata që pëlqejnë një klik dhe shkojnë në përvojë? Epo, shtrirja NordVPN është e ngjashme, por e merr atë pak larg.

Në fakt, ka shumë pak që mund të manipuloni në aplikacion. Sa i përket zgjedhjes së serverëve, gjithçka që ju mund të zgjidhni është vendi. Për shembull, në përpjekjen për t’u lidhur me një server të SH.B.A.-së, është madje e rastësishme se cili server i shtetit do të përfundoj. Pak i bezdisshëm.

Ndërsa u lidha shpejt me një server amerikan, lidhja ishte aq e keqe sa testi i shpejtësisë nuk mund të zgjidhte as një server për mua. Shpejtësia e lidhjes në Malajzi ishte e tmerrshme, dhe më në fund përfundova të lexoja një shpejtësi të mirë nga Singapori.

Zgjatje NordVPN

E mira

 • Ndërfaqe e pastër dhe e thjeshtë
 • Lidhje shumë të shpejta të serverit

E keqja

 • Nuk ka zgjedhje vendndodhjeje specifike
 • Disa serverë kanë lidhje të tmerrshme

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Performanca e pergjithshme

i shkëlqyer

Vlerësimi ynë

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

çmim

$ 8.32 / mo

Karakteristikat kryesore

 • Lehtë për t’u përdorur
 • Rrjeti global VPN
 • Ndërprerësi i vrasjes VPN
 • Mbrojtja e rrjedhjes DNS
 • Bllokimi i WebRTC

"Një kombinim i fuqishëm i sigurisë, anonimitetit & performanca në të gjitha platformat kryesore."

Ashtu si me aplikacionet e saj, shtrirja ExpressVPN Chrome është pa bujë dhe është e lehtë për t’u përdorur. Ekzistojnë cilësime që mund të shkulni, siç janë bllokimi i vendndodhjes dhe bllokimi i WebRTC, por për ata që duan të klikojnë dhe shkojnë, kjo është një zgjatje e shkëlqyeshme për ju.

Ekziston një mundësi për të konfiguruar aplikacionin tuaj Windows në shtesa, por duke klikuar mbi atë që fillon aplikacionin Windows dhe ju bëni ndryshimet e konfigurimit atje – jo shumë mbresëlënëse. Shpejtësitë në vazhdim janë të drejta për të ndezur, megjithatë, mund të jenë më të këqija.

Megjithëse unë zë pak më shumë për shtrirjen që hap aplikacionin në disa ndryshime të konfigurimit, ndërsa është e bezdisshme, kjo zgjat fuqinë e shtrirjes. Fantastik për ata që kërkojnë intimitet dhe siguri absolute, duke punuar në të njëjtën kohë për ata që kërkojnë një zgjatje të vërtetë të lehtë të shfletuesit.

Në përgjithësi, unë favorizoj zgjatjen e ExpressVPN sepse është mbështetur nga shërbimi i plotë i kompanisë VPN. Ata mund të hapin botë të reja për përdoruesit përmes një rrjeti të specializuar prej mbi 2,000 serverash në të gjithë botën dhe kanë vlerësuar krye të bandës në testet tona VPN deri më tani.

Zgjatje VPN Express

E mira

 • Lehtë për t’u përdorur
 • Ka HTTPS kudo
 • Shpejtësia e duhur e serverit

E keqja

 • Lidhja e ngadaltë e serverit
 • Shpejtësia e ngadaltë e ngarkimit

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Performanca e pergjithshme

i shkëlqyer

Vlerësimi ynë

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

çmim

$ 1.99 / mo

Karakteristikat kryesore

 • 1040+ serverë
 • Lidhje me shumë hop
 • Mbështet shumë platforma
 • Nuk ka shkrime

"I lirë dhe i qëndrueshëm në performancën, Surfshark është duke e bërë emrin e tij si një pretendent i fortë i ardhshëm."

Ashtu si aplikacionet e tyre Windows dhe Mobile, shtrirja Surfshark Chrome është mjaft e këndshme për t’u përdorur. Ndihet jashtëzakonisht i lehtë dhe është shumë i përgjegjshëm ndaj komandave. Lidhjet bëhen shpejt dhe lehtë pa pasur nevojë të merren me cilësimet ose ndonjë gjë tjetër.

Në thelb – thjesht funksionoi jashtë kutisë. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të klikoni për ta ndezur dhe më pas të zgjidhni atë server me të cilin dëshironi të lidheni. Testet e shpejtësisë tregojnë se ajo kryen po aq aftësi sa edhe aplikacioni i plotë i Windows.

Personalisht, unë kurrë nuk kam qenë shumë adhurues i extensions Chrome. Ndjej se ata shtojnë pjesën më të madhe në atë që është tashmë një çerdhe kujtese, por zgjerimi i Surfshark Chrome thjesht ndjehet i duhuri. Sigurisht, do t’ju duhet një llogari ekzistuese për të punuar me të.

testi i shpejtësisë së surfsh SH.B.A.

E mira

 • Shkon në mënyrë të pavarur
 • Mjaft e lehtë
 • Shpejtësi të shpejtë

E keqja

 • Karakteristika të kufizuara

Si janë Zgjerimet FALAS VPN të Chrome?

Unë e kam thënë këtë vazhdimisht dhe më parë, kur bëhet fjalë për ofruesit e VPN dhe do ta përsëris këtu këtu përsëri: mos u mashtroni shumë nga etiketa “falas”. Kompanitë që ofrojnë shërbime falas duhet të bëjnë disi të ardhurat.

Kur shfryrni oferta ‘pa pagesë’, shpesh po rrezikoni diçka – qoftë private ose duke humbur kontrollin mbi të dhënat tuaja. Disa shërbime madje shkojnë aq larg sa të përdorin malware ose ridrejtime të faqes në internet për të fituar para nga ju. Konsideroni këtë paralajmërim të drejtë.

1. TuneliBear

https://www.tunnelbear.com/

TunnelBear

Performanca e pergjithshme

i drejtë

Vlerësimi ynë

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

çmim

falas

Karakteristikat kryesore

 • Kriptimi AES 256-bit
 • Pajisjet e shumëfishta
 • Rrjeti në të gjithë botën
 • Mënyra vigjilente

"Në pronësi të McAfee e cila mund të dëshmojë për standardet e saj të sigurisë, TunnelBear mund t’ju mbajë të sigurt ndërsa spoof vendndodhjen tuaj."

Personalisht, unë mendoj se shtrirja e TunnelBear VPN ka një proces fantastik të regjistrimit. Pasi të instaloni shtesën, do të silleni në një faqe regjistrimi që ju kërkon të regjistroheni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim.

Kapja është se llogaria falas do t’ju tërheq vetëm 500MB të bandës së koduar në muaj. Kjo zakonisht nuk është askund afër sa duhet për shumicën e njerëzve. Shpejtësitë e serverëve të tyre ndryshojnë shumë dukshëm, dhe ndërsa unë kam marrë vetëm shpejtësi mediokre nga serverët e tyre në SHBA, Singapori ishte rrufe shpejt!

Zgjatje VPN e Tunnelbear

E mira

 • Regjistrohu pa lidhje dhe lidhje
 • Disa shpejtësi mbresëlënëse në serverat e zgjedhur

E keqja

 • Shpejtësia e ndryshimit në serverë të ndryshëm të vendit
 • Pa pagesë kuota 500MB në muaj nuk mjafton as për email

2. PureVPN

https://www.purevpn.com/

Logoja PureVPN

Performanca e pergjithshme

mirë

Vlerësimi ynë

Vlerësimi i 3.5 nga 5Vlerësimi i 3.5 nga 5Vlerësimi i 3.5 nga 5

çmim

falas

Karakteristikat kryesore

 • 2,000+ servera
 • Pajisjet e shumëfishta
 • Transferimi i pakufizuar i të dhënave
 • Ndarje tunele

"PureVPN është i disponueshëm në multi-platformë, si dhe ka Plugin e vet të Chrome për lehtësinë e fundit."

PureVPN është në të vërtetë ofruesi i shërbimeve të plota VPN, do të thotë se ka aplikacionet e tij të bazuara në OS dhe gjithashtu ofron shtrirjen PureVPN Chrome falas. Zgjatja e kromit për mendimin tim është aq e mirë sa çdo freebie do të vinte në mënyrë të arsyeshme.

Para së gjithash, ai u ofron përdoruesve një shërbim shumë themelor të anonimitetit për absolutisht asgjë, gjithçka që ju duhet është të regjistroheni për një llogari. Sidoqoftë, ky shërbim vjen me disa kufizime që unë konsideroj se janë të drejta për çmimin që ju paguani (që nuk është asgjë).

Ju nuk do të jeni në gjendje të zgjidhni me cilin vend të lidheni, përveç Rumanisë, Australisë dhe Suedisë. Shumica e aplikacioneve gjeo-bllokuese si Netflix US, Hulu US ose iPlayer i BBC nuk do të punojnë nëse nuk regjistroheni për një llogari premium.

Nga ana tjetër, surfimi themelor në internet funksionon mirë dhe ekziston edhe mbrojtja e WebRTC. Në fakt, me shtrirjen e Chrome PureVPN, shpejtësitë e shfletimit që gjeta ishin më të larta se zakonisht, veçanërisht për shërbimet falas.

Zgjatje PureVPN

E mira

 • Shpejtësi të shpejtë të shfletimit
 • Asnjë kuotë bandash

E keqja

 • Përveç shfletimit bazë në internet, pothuajse gjithçka tjetër kërkon një azhurnim premium

3. ZenMate

https://zenmate.com/

Logo ZenMate

Performanca e pergjithshme

i drejtë

Vlerësimi ynë

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

çmim

falas

Karakteristikat kryesore

 • Lidh një klikim
 • Pajisjet e shumëfishta
 • Nuk ka shkrime
 • Mbrojtje 360 ​​°
 • 30+ vende globale

"Kombinoni ZenMate me shtojcën e vet shumë Chrome & përfitoni plotësisht nga shifrimi i saj i nivelit të lartë."

Sa i përket zgjatjeve Chrome VPN, ZenMate është mjaft i mirë. Shpejtësitë janë të përshtatshme, ka me mijëra mundësi shtesë dhe sende që nuk i shihni zakonisht në shtesa falas. Sidoqoftë, kjo zgjat vetëm për një javë.

E shihni, ZenMate punon në parimin e tyre “joshur”, domethënë kur regjistroheni automatikisht filloni në shërbimin e tyre premium. Pas një jave të këtij gjykimi, ju jeni hedhur poshtë për modelin e tyre falas.

Jo saktësisht e keqe, por e bezdisshme. Në çdo rast, ata ofrojnë lidhje të forta dhe të qëndrueshme të serverëve me shpejtësi të shpejtë, kështu që unë kam pak për t’u ankuar.

Zgjatje ZenMate VPN

E mira

 • Shumë e shpejtë dhe e qëndrueshme
 • Bandwidth i pakufizuar

E keqja

 • Reklamat e bezdisshme të banderolave ​​në shtesë

Përfundim: A duhet të marr një shtrirje VPN?

Në fund të ditës, ndjej se duhet të theksoj përsëri ndryshimin kryesor midis aplikacioneve VPN dhe zgjerimeve Chrome VPN (ose shtesave VPN për çdo shfletues, në të vërtetë). Aplikacionet VPN sigurojnë të gjithë trafikun e rrjetit nga pajisja juaj, shtrirjet e shfletuesit sigurojnë vetëm trafikun e bazuar në shfletues.

Meqenëse shumica e pajisjeve sot përfshirë laptopët, smartphone dhe tableta shpesh kanë shumë aplikacione të instaluar në to që përdorin trafikun e rrjetit, thjesht duke siguruar trafikun tuaj të bazuar në shfletuesin nuk është gati sa duhet për të qëndruar anonim.

Këtu janë dy marrje kryesore që dua që ju të merrni në konsideratë:

 1. Për të mbrojtur plotësisht të gjithë trafikun tuaj të rrjetit, ju duhet një aplikacion VPN.
 2. Përdorimi i një shtojcë shtesë ose shtesë të shfletuesit do të thotë që me siguri po paguani me privatësinë tuaj.

Nëse ajo që ju jeni pas është thjesht të shfletoni në mënyrë anonime, atëherë ndoshta një shtesë e shfletuesit Chrome është për ju. Sidoqoftë, pasi që zgjerimet më të mira VPN ju duhet të pajtoheni në shërbimin e tyre për të punuar, unë ju rekomandoj të instaloni një aplikacion VPN në vend.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me