Klikimi në një lidhje në internet duket si diçka kaq e thjeshtë.

Por prapa skenës, qindra kërkesa janë kapur menjëherë në të gjithë botën për t’ju sjellë imazhet dhe tekstin. Ka shumë gjëra që ndodhin në ato pak sekonda të shkurtër, dhe ka shumë që mund të shkojnë keq.

Gjërat mund të fillojnë të ngadalësohen, duke marrë faqen tuaj të internetit me të.

Nëse jeni duke vazhduar me serinë time aktuale në shpejtësinë e ngarkesës së faqes në internet, do të dini që faqet e internetit të ngadalta janë lajm i keq! Në fakt, një sit me dembel mund t’ju ​​kushtojë mijëra vizitorë dhe konvertime.

Me këtë në mendje, unë jam duke shkuar prapa skenave për të parë se çfarë po ndodh. Le të zmadhojmë në ato pak sekonda dhe të shohim se çfarë po i mbajnë gjërat!

Këshillë Pro

Një faqe e ngadaltë vret shitjet! Mbingarkoni shpejtësinë tuaj në WordPress me këto 8 hacks.

1. Performanca e serverit

Uebfaqja juaj ngarkon nga toka lart. Kur dikush klikon në faqen tuaj, do të thotë të ktheni çelësin në motorin e një makine. Vizitori juaj po i kërkon motorit tuaj të fillojë.

Gjëja e parë që ndodh është kjo: Shfletuesi juaj (Firefox, Safari, etj) dërgon një ping në serverin tuaj. Po kërkon të gjitha informacionet dhe të dhënat, në mënyrë që të mund të ngarkojë faqen tuaj të internetit.

Nëse performanca e serverit tuaj është e dobët, do t’ju duhet më shumë kohë për t’u përgjigjur. Pavarësisht se sa shpejt është gjithçka tjetër, një server i ngadaltë gjithmonë do t’ju japë një fillim të ngadaltë.

Performanca e dobët e serverëve është pothuajse gjithmonë e varur në hostin tuaj të internetit. Një host i lirë në internet zakonisht do t’ju japë një server të përbashkët, që do të thotë se po ndani hapësirë ​​dhe burime me uebfaqe të tjera të panumërta. Nëse faqja juaj është e ngadaltë, kjo është për shkak se ju jeni në radhë me shumë faqe të tjera!

2. Vendndodhja e serverit

Nëse keni bërë ndonjëherë një telefonatë në distancë të gjatë, e dini se duhet më shumë kohë për të bërë lidhjen. Kjo sepse informacioni duhet të udhëtojë fizikisht për të arritur atje. Të dhënat kalojnë nëpër kabllo dhe transmetohen nëpër satelitë.

Një gjë e ngjashme ndodh kur klikoni në një faqe në internet. Kur klikoni në një faqe në internet, ju dërgoni një mesazh në server. Ju kërkoni që ajo të ngarkohet.

Le të themi se serveri juaj është i vendosur në Amerikë. Kur një vizitor japonez klikon në faqen tuaj të internetit, informacioni duhet të udhëtojë gjatë gjithë oqeanit Paqësor. Duhet të kërkojë qasje në server. Pastaj, ajo duhet të udhëtojë gjatë gjithë rrugës përsëri nëpër oqean për ta ngarkuar atë në ekranin e tyre.

Të dhënat janë të shpejta. Por nuk është magji!

3. Shumë trafik

Nëse po përjetoni shumë trafik, përfundimisht kjo do të bëjë që faqja juaj e internetit të ngadalësohet.

Në nivelin e tij aktual, serveri juaj në internet mund të shërbejë vetëm një numër të caktuar njerëzish menjëherë. Shtë pak a shumë si të shëtitësh në një dyqan. Sa më shumë njerëz të hyjnë në dyqan, aq më ngadalë shërbehen.

Jo vetëm kaq, por dyqani atëherë duhet të tërheq burime shtesë për të ndihmuar. Ata duhet të telefonojnë staf shtesë nga pjesa e prapme për të ndihmuar në shërbim të të gjithëve. Por tani gjërat e backend-it po ngadalësohen gjithashtu.

E njëjta gjë ndodh në faqen tuaj të internetit. Serveri juaj do të përpiqet të menaxhojë të gjithë trafikun shtesë, por ai do të ngadalësohet diku.

4. Imazhe ekstra të mëdha (dhe formati kompleks i skedarit)

A i mbani mend ditët e vjetra të internetit me dial-up? Një imazh i madh mund të zgjasë deri në një minutë, një pjesë e vogël në një kohë! Ishte agonuese!

Gjërat janë përmirësuar që nga brezi i gjerë, por rregulli i përgjithshëm ende zbatohet.

Pasi të pingoni serverin, ai do të fillojë të transportojë secilën pjesë të faqes në ekranin e shfletuesit tuaj. Serveri do të mbajë përmbajtje, tekst dhe imazhe. Kjo është si blerësi ynë që sjell stokun tuaj nga mbrapa.

Kur e mendoni si kjo, është e thjeshtë. Artikujt e mëdhenj dhe të rëndë do të zgjasin më shumë për të nxjerrë jashtë.

Një imazh i madh do të marrë një kohë të gjatë për të ngarkuar. Nëse keni një ton të imazheve të mëdha në faqen tuaj të internetit, ju jeni duke shtuar kohë shtesë të ngarkesës për çdo fotografi.

Formati i skedarit është gjithashtu i rëndësishëm këtu. Shfletuesit mund të ngarkojnë imazhet JPG, PNG dhe GIF bukur dhe shpejt. Por, formatet e rënda si TIFF dhe BMP do të hanë copa të mëdha në kohën tuaj të ngarkesës. Shmangni ato!

5. Dendësia e kodit

Mund të jeni duke ndjerë një temë tashmë këtu. Elementë të mëdhenj dhe të dendur do të ngadalësojnë faqen tuaj të internetit. Një nga elementët më të dendur të faqes tuaj është kodi që e krijon atë.

Nëse jeni njohur me CSS, HTML dhe Javascript, do të dini që ekziston një sasi e madhe kodi prapa dizajnit të faqes tuaj të internetit..

Për shembull, ka 60 milion linja kodesh në Facebook vetëm.

Linja e Kodit e Milionave

(Shihni imazhin e plotë)

(Kjo është më shumë se Hadron Collider)

((Por akoma më pak se Google!)).

Nëse pjesa e prapme e faqes tuaj është e bllokuar me kodim të tepërt dhe JavaScript, do të duhet më shumë kohë për ta tërhequr atë.

6. Grafika teksti

Shumë faqe në internet përdorin ende imazhe për të shfaqur tekst.

Ju mund të përdorni një imazh për të shfaqur logon tuaj, për shembull. Ose mund të keni një tekst shpjegues si pjesë e një imazhi të madh në faqen tuaj.

Siç mund ta imagjinoni, grafika si këto duhet shumë më tepër për tu ngarkuar në krahasim me një alternative të thjeshtë të shkronjave.

7. Shumë kërkesa për skedarë (RTT)

Unë kam shpjeguar tashmë se sa elementë të mëdhenj dhe të rëndë marrin shumë më gjatë për tu ngarkuar. Epo, nuk ka të bëjë vetëm me madhësinë e tyre. Howshtë sa prej tyre ka.

Elementdo element i vogël në sitin tuaj kërkon të ngarkojë një kërkesë tjetër për skedar. Filedo skedar CSS, çdo imazh, çdo buton i ndarjes sociale dhe çdo pjesë e Javascript është një kërkesë e re për skedarët.

Serveri juaj mund të trajtojë vetëm një sasi të caktuar kërkesash për sekondë.

Le të themi që faqja juaj në internet përdor 50 kërkesa për skedarë çdo herë që ngarkohet. Nëse 100 njerëz të gjithë qasen në faqen tuaj menjëherë, kjo do të thotë 5,000 kërkesa për skedarë në një sekondë. Nëse jeni në një server të vogël, do t’i ngadalësoni gjërat seriozisht.

Mos harroni, ka vetëm kaq shumë burime për të shërbyer skedarët.

8. Shumë shtojca

Nëse po ekzekutoni WordPress, me siguri keni një mori shtojcash prapa skenës. Epo, secili prej atyre bën kërkesën e vet të dosjes. Secili ka një skedar CSS dhe disa JavaScript për t’u ngarkuar.

Kjo do të thotë më shumë peshë dhe më shumë kërkesa për dosje. Nëse po ekzekutoni shumë shtesa, do të ngadalësoni gjërat. Pyete veten se cilat janë absolutisht të nevojshme.

9. ridrejtimet e panevojshme

Imagjinoni të kërkoni udhëzime për stacionin e trenit. Pastaj shkoni atje dhe zbuloni se është mbyllur. Sshtë zhvendosur në anën tjetër të qytetit dhe tani ju duhet të shëtisni nëpër qytet.

Ju zgjat, mos e bëni?

E njëjta gjë ndodh me ridrejtimet. Dëshiron të ngarkosh një faqe dy herë. Në qoftë se nuk keni një arsye fantastike për ta bërë atë, shmangni ridrejtimet në faqen tuaj.

10. Një CMS e vjetëruar

Nëse jeni duke përdorur WordPress, Drupal ose Wix për të menaxhuar faqen tuaj të internetit, do të vini re një shfaqje të rregullt. Po ju kërkon të instaloni azhurnime ose versione të reja të softverit.

Një azhurnim në përgjithësi do të thotë se ata kanë hekurur jashtë çdo ndërhyrje dhe probleme, veçanërisht në lidhje me shpejtësinë. Instaloni versionet më të fundit të të gjithë softuerëve dhe shtojcave për të ndihmuar ngarkimin e faqes tuaj më shpejt dhe më mirë.

Faleminderit per leximin! Rrinë me mua, sepse javën tjetër unë jam duke ndjekur këtë postim me një udhëzues të thelluar për të zgjidhur secilin prej këtyre problemeve. [Përditësuar: 14 truket e ndriçimit për të shpejtuar faqen tuaj të internetit]

Në fakt unë inkurajoj të shikoni eBook-un tim në hapat e saktë që kam ndërmarrë për ta ngarkuar Bitcatcha.com brenda 3 sekondave.

Më njoftoni nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me shpejtësinë e sitit në komentet më poshtë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me