13 Qëllimet e Uebfaqit për të Vendosur (dhe Smash)

Jam i fiksuar pas vendosjes së qëllimeve të faqes në internet. Ata më mbajnë në rrugën e duhur, dhe është mënyra e vetme për të rritur një biznes.


Fatkeqësisht, suksesi nuk ndodh brenda natës (nëse vetëm ashtu ndodhi!). Ndonjëherë duket sikur një uebfaqe ose biznes i ri i suksesshëm del nga blu, por nuk është se si funksionon me të vërtetë.

Prapa skenave, ata kanë qenë duke punuar larg me muaj (ndoshta vite). Ata vendosin qëllime të qarta hap pas hapi në internet për t’u siguruar që ata të arrijnë nivelin tjetër.

Sot kam 13 synime të testuara dhe të testuara që mund t’i vendosni vetë.

Para se të hidhemi në qëllimet specifike, le të flasim se si t’i strukturojmë ato.

Krijoni S.M.A.R.T. qëllimet e faqes në internet

Smart-Goals-Featured-Image

(burimi i figurës)

Synimet funksionojnë vetëm nëse ato përmbahen në vijim S.M.A.R.T. rregullat:

specifik – Shikoni këto dy qëllime: “Unë dua më shumë të ardhura në internet” Ose “Unë dua një rritje prej 20% të të ardhurave deri në janar 2017”. Cili mendoni se është më i miri?

i matshëm – Ju duhen qëllime që mund t’i testoni, përcaktoni dhe matni. Vizitorët në internet, numrat e mediave sociale janë të gjitha gjërat e matshme. “Rritja e vetëdijes”, për shembull, nuk është aq e lehtë.

vepruese – A mund të bësh diçka për të bërë qëllimin tënd?

realist – ‘Kapërceni Amazon si shitës me pakicë’ është gati aq realiste sa ‘toka në hënë!’ (Dhe fat i mirë për ju!) Por mos i bëni qëllimet tuaja as shumë të lehta. Shtyje veten. Gjeni atë vend të ëmbël midis realistit dhe ambiciozit.

në kohë – Duhet të ketë një datë përfundimi. Sot, ne po përcaktojmë të gjitha datat tona të mbarimit për 1 Jan 2017.

Ky është bazat e përcaktimit të qëllimit. Por ka edhe më shumë.

Duke e copëtuar në copëza kafshuese

Ne kemi nevojë për të thyer qëllimet tuaja në pjesë të vogla. Qëllimet e internetit në këtë artikull (ata do të vijnë, ju premtoj) janë të gjitha qëllimet afatmesme. Dmth ne do të synojmë t’i arrijmë ato në kohën 6-7 muaj.

Kjo është një kohë e gjatë përpara, dhe është e lehtë të shpërqendrohesh ose të humbësh gjurmët e përparimit.

Ajo që ju duhet të bëni është t’i ndani ato si kjo:

Triangle-Goal

(burimi i figurës)

1. Qëllimi vjetor – p.sh. Arrijnë 10,000 vizitorë unikë mujorë

2. Përcilleni atë në qëllimet mujore – Synoni 2,000 në Qershor, 3,000 në Korrik, 4,000 në Gusht etj. Shtimi i 1.000 vizitorëve të rinj në muaj nuk duket aq shqetësuese sa të gjesh 10,000 brenda natës, apo jo?

3. Objektivat javore – Whatfarë duhet të bësh çdo javë për të arritur këtë synim mujor? A boton më shumë përmbajtje? Mund të drejtoni disa reklama në Facebook ose të dërgoni një buletin më shpesh?

4. Objektivat ditore – canfarë mund të bëni çdo ditë të vetme për të arritur ato objektiva javore. Filloni të shkruani një postim në blog? Optimizoni kopjen tuaj të reklamës? Tweak buletinin tuaj për normat më të larta të hapura?

E shihni se si këto hapa të vegjël ju çojnë te ai synim i madh? Tani, siç u premtua, le të hidhemi në qëllimet e vërteta të faqes në internet!

13 qëllimet e internetit

Këtu shkojmë. Këto janë të gjitha specifike, të matshme, vepruese dhe me kohë (të përfunduara deri në fund të vitit!)

Sa për “realiste” që varet nga ju. Do të duhet të zgjidhni shifra që kanë kuptim për faqen tuaj të internetit. Zgjidhni shifra që janë të arritshme, por edhe ambicioze!

1. Vizitorët unikë të faqes së internetit

Rritja e-kthyer-Traffic-Gym-Website

(burimi i figurës)

Kjo është gjithçka në lidhje me trafikun në internet. Thjesht, më shumë trafik është i barabartë me më shumë shitje, më shumë pajtimtar dhe më shumë mundësi. Le të themi se ju merrni aktualisht 2,000 vizitorë unikë, dhe që gjeneron të ardhura $ 500. Nëse rritni vizitorët në 10,000, ju zakonisht do të rrisni të ardhurat tuaja afro 2.500 dollarë (kjo nuk është një shkencë e saktë, por ju merrni pikën!)

Si ta arrini atë: Përmbajtja është mundësia juaj më e mirë këtu. Kaloni ca kohë duke krijuar përmbajtje që ndalon shfaqjen, optimizojeni atë për motorët e kërkimit (më shumë për këtë më vonë) dhe shkoni në milje shtesë kur bëhet fjalë për promovimin e saj. Ju gjithashtu mund të merrni një shkurtore duke drejtuar trafikun përmes reklamave.

Si ta matni atë: Nëse nuk e keni tashmë, vendosni një llogari Google Analytics. Vendosni intervalin e datës “muajin e kaluar” dhe kërkoni figurën e “përdoruesve”.

vizitorë unikë

2. Pamje faqesh

Shumica e tregtarëve do t’ju tregojnë se vizitorët unikë janë një metrikë më e rëndësishme sesa faqet e faqeve. Dhe kjo është ndoshta e vërtetë. Por më pëlqen të vendos qëllime edhe për shikimet e faqeve. Pse? Sepse pamjet e faqeve janë një tregues i mirë se si është angazhimi i faqes time.

Numrat e plotë nuk janë të mirë nëse ata vizitorë po marrin vlera nga faqja e internetit. Pamjet e larta të faqeve më tregojnë se njerëzit janë duke klikuar në më shumë se një faqe. Ata po lexojnë shumë përmbajtje dhe po shijojnë faqen e internetit.

Si ta bëjmë atë: Mendoni për mënyrat për t’i mbajtur njerëzit të angazhuar në faqen tuaj dhe t’i dërgoni ata në një udhëtim të bukur të gjatë. Articles Artikuj të ngjashëm ’në fund të postimeve në blog funksionojnë mirë. Pra, bëni shumë lidhje tërheqëse të panelit anësor. Konsideroni ta bëni navigimin tuaj edhe më intuitiv.

Si ta matni atë: Google Analytics përsëri, menjëherë pranë vizitorëve tuaj unikë.

Pageviews

3. Ulja e shkallës së fryrjes

Shkalla e fryrjes është përqindja e përdoruesve që ‘kërcejnë’ përpara se të klikojnë në një lidhje tjetër. Ata shikojnë në një faqe dhe pastaj zhduken. Mos harroni, ne duam që përdoruesit të rrinë rrotull dhe të eksplorojnë. Në fund të fundit, vizitorët më të angazhuar kanë më shumë të ngjarë të blejnë nga ju.

Si ta bëjmë atë: Këshilla ime e parë është të kontrolloni shpejtësinë e serverit tuaj të internetit. Vizitorët kanë më pak të ngjarë të “kërcejnë” kur faqja juaj ngarkohet shpejt. E dyta ka të bëjë me përmbajtjen dhe angazhimin. Mbani përdoruesit në faqen tuaj të internetit me përmbajtje të thellë, tërheqëse. Përdorni teknikën e “artikujve të lidhur” për t’u siguruar që njerëzit janë duke klikuar në më shumë se një faqe.

Si ta matni atë: Mirë ’Google Analytics. (Shembulli më poshtë është një normë e keqe e fryrje – provoni të synoni për 50% dhe pastaj shtyjeni atë më të ulët dhe më të ulët)

shkalla e fryrjes

4. Abonuesit e postës elektronike

Të gjithë emrat më të mëdhenj në marketing të gjithë bien dakord për një gjë: pajtimtarët e postës elektronike janë aspekti më fitimprurës i biznesit tuaj në internet. Merrni Appsumo të cilët kishin këtë për të thënë në lidhje me listën e tyre të postës elektronike: “AppSumo.com është një biznes me 7 figura dhe 90% + vjen nga postat e postës elektronike”.

Abonuesit në listën tuaj të emailit janë drejtimet tuaja “më të nxehta”. Ata janë të interesuar në atë që ju keni për të ofruar dhe ata kanë më shumë të ngjarë të konvertojnë. Plus, ju mund të komunikoni direkt me ta – pikërisht në kutinë e postës elektronike të tyre. Nxitja e pajtimtarëve tuaj është një qëllim thelbësor.

Si ta bëjmë atë: Rritni numrin e kutive të regjistrimit në faqen tuaj. Përdorni kutitë e paneleve anësore, shiritin e përshëndetjes dhe pop-up-et (aty ku është e përshtatshme). Ofroni një nxitje si një kurs falas, eBook, ose akoma më mirë një up përmirësim i përmbajtjes ’.

Si ta matni atë: Nëse nuk e keni tashmë, vendosni një llogari MailChimp, Aweber ose Monitorimi i fushatës. Ata do të mbajnë gjurmët e pajtimtarëve tuaj dhe do të monitorojnë rritjen e listës suaj. Këtu është udhëzuesi ynë për ndërtimin e listës suaj të postës elektronike & duke dërguar gazetën tuaj të parë. (MailChimp treguar më poshtë)

abonentë

5. Shkalla e hapur e emailit dhe niveli i klikimit

Me rritjen e shkallës së pajtimtarit tuaj, le t’u dërgojmë atyre disa email! Si gjithmonë, do të duhet të vendosim edhe disa synime të reja këtu. Cila është niveli juaj aktual i hapur? Dhe çfarë përqindje e atyre që e hapin atë janë duke klikuar në faqen tuaj të internetit?

Le të përpiqemi ta dyfishojmë atë. Neil Patel zbuloi se “nga të gjitha kanalet e marketingut [ai] ka testuar, email vazhdimisht i tejkalon të gjitha”. Nxitja e tarifave tuaja të hapura dhe normat e klikimit do të shtyjnë vlera shtesë nga lista e pajtimtarëve tuaj.

Si ta bëjmë atë: Këtu ka të gjitha llojet e mashtrimeve. Filloni me një linjë interesante interesante për të rritur normën tuaj të hapur. Përdorimi i emrit të pajtimtarit zakonisht rrit gjithashtu normën e hapur. Sa për klikimet, bëni titujt dhe imazhet bindëse. Ose ofroni një zbritje që të kthehet në faqen tuaj të internetit.

Si ta matni atë: Zhyt përsëri në menaxherin tuaj të postës elektronike (në këtë rast, MailChimp). Klikoni në raportet tuaja dhe matni përmirësimin e nivelit të hapur dhe klikimeve.

shkalla e hapur

6. Pasuesit e mediave sociale

Ju nuk keni nevojë që unë t’ju them se sa e fuqishme është media sociale për biznesin tuaj. Më shumë tifozë në Facebook do të thotë që përmbajtja juaj do të shihet nga më shumë njerëz. Kjo do të thotë më shumë trafik në faqen tuaj. Ndjekësit më të lartë në Twitter dhe Instagram do të thotë një arritje më e madhe për markën tuaj.

Ka të bëjë edhe me perceptimin. Numrat e ndjekësve të mëdhenj ju bëjnë të dukeni më autorizues. Konsumatorët u besojnë markave me numër më të madh. Shtë provë shoqërore.

Si ta bëjmë atë: Përsëri, e gjitha fillon me përmbajtje të shkëlqyeshme. Krijoni përmbajtje që njerëzit duan të ndajnë. Bëni një mënyrë ditore për të rritur numrin tuaj të mediave sociale me postime të rregullta. Inkurajoni në mënyrë aktive ndarjen dhe shtoni kuti “si” dhe “ndjek” në faqen tuaj. Lexoni postimin tonë të fundit në ndjekësit në rritje të Twitter për të mësuar më shumë.

Si ta matni atë: Facebook ka një seksion “njohuri” shumë të sofistikuar për të ndjekur rritjen mujore të ndjekësve të faqes suaj. Twitter gjithashtu ka një seksion “Analytics” me një numër të ndjekësve muaj pas muaj. Për platformat e tjera, mund t’ju ​​duhet ta bëni manualisht.

Ndjekësit në Facebook

7. Angazhimi i mediave sociale dhe shifrat e klikimit

Siç e përmenda edhe më parë, numrat nuk janë të mirë nëse nuk bëjnë diçka. Ju mund të keni mijëra ndjekës, por a janë ata që pëlqejnë, ndajnë dhe bashkëveprojnë me postimet tuaja? A po klikojnë ata në faqen tuaj të internetit? Angazhimi tregon se sa të vlefshëm janë ndjekësit tuaj. A janë aktivë dhe të angazhuar?

Si ta bëjmë atë: Bëhuni aktiv vetë. Bëj pyetje. Frymëzoni debat. Hapni një bisedë. Përgjigjuni në tweet dhe pyetje. Krijoni një personalitet dhe jo thjesht hedhjen e përmbajtjes.

Si ta matni atë: Përsëri, zhyten në pamjet tuaja në Facebook ose Twitter. Shikoni sa njerëz kanë klikuar ose të fejuar me postimet tuaja të fundit. Ju mund ta matni këtë si përqindje të gjithsej ndjekësve. Ju gjithashtu mund të përdorni Google Analytics për të parë se sa vizitorë po arrijnë përmes mediave sociale.

Angazhimi në FB

8. Renditja e kërkimit

Google mban çelësin për një trafik të madh, të pashfrytëzuar. Por është një rrugë e vështirë për në faqen e parë të rezultateve, për këtë arsye një kornizë e gjatë kohore është e shkëlqyeshme këtu. Vendosni një qëllim për të arritur faqen e parë në Google për të paktën një nga fjalët tuaja kryesore.

renditja e fjalëve të kërkimit

(burimi i figurës)

Si ta bëjmë atë: Filloni duke zgjedhur fjalë kyçe shumë të synuara për faqen tuaj, dhe përdorni ato për të optimizuar SEO tuaj në vend. Mendoni për përmbajtjen dhe strukturën e optimizuar të sitit. Ju gjithashtu duhet të krijoni një strategji të backlinks, duke përdorur postime për mysafirë dhe metoda të ndryshme të tjera për të gjeneruar lidhje të brendshme përsëri në faqen tuaj të internetit. Sipas mendimit tim, Backlinko është burimi i vetëm më i mirë për SEO, kështu që ndiqni udhëzuesit e tyre të shumtë.

Si ta matni atë: Kjo kërkon disa kërkime manuale. Kërkoni në Google për fjalët tuaja kyçe, nëse janë “kufjet premium”, “veshjet e cilësisë së mirë”, ose “marketing në Facebook”, dhe lëvizni në rezultatet për të gjetur faqen tuaj. Nëse nuk keni menduar akoma për SEO, ai mund të jetë i thellë në humnerën e rezultateve të Google. Ndërsa viti po përparon, kontrolloni për të parë nëse lëvizni nëpër faqet e rezultateve.

9. Përmirësoni cilësinë e përmbajtjes tuaj

Dhënia e një ngritjeje të produktit tuaj do të ndihmojë biznesin tuaj në të gjithë bordin. Kjo do të rrisë autoritetin tuaj. Do të drejtojë trafikun dhe do të arrijë tek klientët e rinj. Përmbajtja në vetvete do të gjenerojë drejtime dhe konvertime. Alsoshtë gjithashtu një mënyrë e rrumbullakosur për të përmirësuar gradën tuaj të kërkimit.

content_strategy

(burimi i figurës)

Por do të vini re se si ky është qëllimi i vetëm që nuk ka një figurë të matshme. Ka një arsye për këtë. Sasia e përmbajtjes me të vërtetë nuk është aq e rëndësishme. Shkatërrimi i 1.000 postimeve në blog përpara fundit të vitit nuk do t’ju ndihmojë. Ajo që do të ndihmojë është përmbajtja unike e cilësisë, e thelluar dhe e veçantë. Qëllimi juaj këtu nuk është më përmbajtje. Contentshtë përmbajtje më e mirë.

Si ta matni atë: Epo, kjo nuk është saktësisht e matshme. Ju mund të matni përparimin tuaj me atë se sa mirë performanca e përmbajtjes në drejtim të aksioneve, lexuesve dhe ‘kohës në vend’. Ju gjithashtu mund ta matni atë kundër përmbajtjes tuaj të vjetër. A është i thelluar (të paktën 1.000 fjalë)? A është e mbushur me multimedia si imazhe, video dhe infografikë? A bazohet në të dhëna apo studime të rasteve? A ka një kënd unik?

Si ta bëjmë atë: Para së gjithash, ndiqni këshillat e mësipërme. Më shumë gjatësi, më shumë detaje, më shumë hulumtime dhe multimedia. Shikoni çfarë është tashmë atje në ngrohtë tuaj. Përcaktoni që të përmirësoheni në të dhe të shtoni vlerë. Vendosni një orar realist editorial dhe ngjiteni në të.

10. Shitjet dhe shkarkimet

Natyrisht, loja e fundit do të ndihmojë në shitjet dhe / ose shkarkimet tuaja. Dhe, megjithëse është ndoshta më e rëndësishmja, ka një arsye që e kam lënë këtë qëllim deri në fund. Nëse përqendroheni në të gjitha qëllimet e mësipërme, do të rritni drejtpërdrejt shitjet dhe shkarkimet tuaja madje pa i kuptuar.

Duke thënë këtë, ju gjithashtu mund të përdorni disa truket shtesë:

Si ta bëjmë atë: Konsideroni gamën tuaj të produktit; sigurohuni që të keni sende të përballueshme për të tërhequr klientë të rinj. Eksperimentoni me imazhe të reja, kopjoni dhe vendosni butonat tuaj ‘blej’. Ofroni shitje dhe zbritje dhe shisni për klientët tuaj ekzistues.

Si ta matni atë: Cilindo mekanizëm po pret dyqanin tuaj online ose qendrën e shkarkimit duhet të nxjerrë shifra të besueshme. Shopify (siç tregohet më poshtë) prishet shitjet si kjo:

renditja e performancës

(burimi i figurës)

11. Konvertimet

Shitjet ose shkarkimet bruto janë një tregues i mirë se sa po funksionon biznesi juaj. Por gjithashtu i kushtoj vëmendje të madhe shkallës së konvertimit. Kjo është përqindja e vizitorëve në uebfaqe që blejnë ose shkarkojnë.

Duke përmirësuar konvertimet tuaja, ju merrni më shumë vlerë nga çdo vizitor. Ju nuk keni nevojë të arrini më shumë njerëz, thjesht duhet të bindni ata që gjenden në faqen tuaj. Është më e lehtë.

Customer-IO-Free-To-konvertuar-Vlerësoni

(burimi i figurës)

Si ta bëjmë atë: Shkulni kopjimin, pamjen dhe vendosjen e thirrjeve të veprimit tuaj derisa ato të jenë magnetike. Shtoni prova shoqërore ose dëshmi për të shuar ngurrimin e vizitorit tuaj. Bëni procesin e arka / shkarkimit / abonimit tuaj të thjeshtë dhe të thjeshtë.

Si ta matni atë: Përdorni Google Analytics për të vendosur “qëllimet”. Kjo do të ndjekë shkallën tuaj të konvertimit dhe do t’ju lejojë të mbani një rekord të performancës së tij.

12. Kthimi i investimit në reklamë

“Ju keni për të shpenzuar para për të fituar para!” Kjo është shumë shpesh e vërtetë. Por më e rëndësishmja, ju keni për të shpenzuar para mirë. Veryshtë shumë e thjeshtë të harxhoni para kur përdorni reklama në Facebook ose Google. Bëni një qëllim të shtrydhni më shumë kthime nga çdo qindarkë që shpenzoni për reklamim.

facebook-reklamat

(burimi i figurës)

Si ta bëj unët: A / B testoni çdo fushatë reklamimi përpara se ta shtyni drejtpërdrejt. Matni se cilat kopje dhe imazhe funksionojnë më mirë. Sigurohuni që faqja e uljes që po dërgoni njerëz të konvertohet në të vërtetë, dhe shkulni atë derisa të ndodhë. Duke e bërë këtë, do të merrni më shumë vlerë nga paratë tuaja të reklamimit.

Si ta matni atë: Përdorni një përqindje të thjeshtë këtu. Sa të ardhura krijoni nga një shpallje në Facebook? Ndërsa bëni përmirësime dhe ndryshime, shikoni se si rritet kjo përqindje.

Mëso më shumë: Si ta ndërtoni faqen tuaj të parë të uljes (+ 14 Këshilla për ta optimizuar atë për konvertime!)

13. Vlera e dollarit për secilin klient

Le të themi se keni 100 klientë muajin e kaluar. Në total, ata shpenzuan 1.000 dollarë. Kjo do të thotë se çdo klient ka shpenzuar mesatarisht 10 dollarë. Kjo është ‘vlera e dollarit’ të secilit klient. Synoni të rritni këtë shifër, kështu që secili klient harxhon më shumë.

Si ta bëjmë atë: Përdorni ‘up shitje’ për të inkurajuar një blerje impulsesh në arkë. Ofroni azhurnime dhe sende të lidhura së bashku për të tërhequr çdo klient të shpenzojë më shumë.

Si ta matni atë: Përdorni mekanizmin e dyqanit tuaj për të monitoruar të ardhurat tuaja mujore. Ndani atë në numrin e klientëve mujorë dhe voila, kjo është vlera juaj e dollarit. Bëni këtë llogaritje një herë në muaj, dhe regjistroni rritjen e saj.

Me vendosjen e këtyre qëllimeve të mëdha, ambicioze, ju do të rritni trafikun tuaj, do të rritni mundësitë tuaja dhe do të rritni shitjet në një mënyrë të madhe.

Mos harroni, vendosni një figurë realiste, por ambicioze për të filluar. Pastaj shpërndajeni në objektiva më të vogla mujore.

Tjetra, shkruani objektivat javore dhe ditore që do t’ju sjellin atje. Fat të mirë, dhe na tregoni se si ju filloni!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map