15 këshilla për krijimin e celularit për të rritur shitjet e tregtisë elektronike

A e dini se 55% e të gjithë trafikut të e-tregtisë është tani në një pajisje të lëvizshme?


Kjo është e drejtë, më shumë se gjysma e të gjithë personave që shikojnë vendet e blerjeve janë në telefonin ose tabletin e tyre.

Megjithatë, këtu është problemi: 46% e 50 shitësve më të mirë me pakicë ende nuk kanë një sit celular të përgjegjshëm. Pra, edhe pse gjysma e trafikut të blerjeve ndodh në celular, gjysma e shitësve me pakicë nuk janë të vendosur për të. Kjo do të thotë se gjysma e blerësve janë çoroditur dhe zmadhuar dhe përdredhur telefonin e tyre për të parë një faqe interneti siç duhet.

Kështu që jemi dakorduar, një sit i përgjegjshëm dhe tërheqës i celularit është thelbësor. Por ky është vetëm fillimi. Si një faqe desktopi, ju mund të shkulni dhe optimizoni faqen tuaj celular në mënyrë që të rrit shitjet edhe më tej. Ja si:

1. Thjeshtësia

Puna me një ekran kaq të vogël do të jetë gjithnjë e ndërlikuar. Kjo është arsyeja pse thjeshtësia është qëllimi juaj numër një. Për faqet e tregtisë elektronike është veçanërisht e vështirë, sepse ka kaq shumë përmbajtje për tu shtypur. Si i promovoni të gjitha produktet tuaja pa rrëmuar hapësirën e vogël të ekranit?

Shikoni se si ETQ shfaqin gamën e tyre të këpucëve në faqen e tyre të lëvizshme. Beautifulshtë e bukur në thjeshtësinë e saj. Ata kanë lënë pjesën më të madhe të hapësirës së ekranit plotësisht të lirë, në mënyrë që të japin produktet e tyre në fazën qendrore. Edhe paleta e ngjyrave është zgjedhur që të përputhet me gamën e saj të produkteve. Ajo i jep të gjithë sitit një ndjenjë të thjeshtë, kohezive. Edhe pse ekrani është i vogël, ndihet i gjerë.

2. Mendoni për gishtin e madh!

Provoni të mbani smartphone tuaj tani. Zhvendosni gishtin e madh rreth ekranit dhe ndjeheni ku është më e rehatshme dhe e natyrshme. Madhësia e gishtit të të gjithëve është e ndryshme, por përgjithësisht kjo imazh më poshtë vlen për shumicën e njerëzve:

gjurmimi i gishtit

Duke pasur parasysh këtë, ju nuk dëshironi të vendosni butona ose përbërës thelbësorë në seksionet kryesore. Lëreni atë vetëm për header. Vendosni të gjithë përmbajtjen dhe butonat tuaj të lëvizshëm në mes, kështu që është e lehtë dhe e rehatshme për t’u arritur. (Mos harroni të mendoni për mbajtësit e majtë! Rrokullisni imazhet e mësipërme për të parë se si funksionojnë gjërat për të majtët).

3.… Sidomos gishtërinj të mëdhenj

Përveç “arritjes” së gishtit, duhet të merrni parasysh edhe “gishtin e madh”. Të gjithë kemi përdorur një faqe në internet ku duhet të klikoni në lidhjen më të vogël. Difficultshtë e vështirë dhe zhgënjyese, apo jo? Rregulli i përgjithshëm është të zgjedhë elementë më të mëdhenj nga sa mendon se është i nevojshëm.