Jam magjepsur nga normat e konvertimit.

Sepse ju mund të rritni shitjet tuaja pa shpenzuar asnjë qindarkë të vetme në marketing shtesë.

Në vend që të ndiqni klientë të rinj, ju mund të forconi faqen tuaj dhe të merrni më shumë nga trafiku juaj ekzistues.

Contents

Prisni, cilat janë normat e konvertimit?

E thjeshtë, është çdo herë që klienti juaj klikon button butonin ‘blej’. Ose sa herë që regjistrohen në shërbimin tuaj. Shkalla juaj e konvertimit është përqindja e vizitorëve gjithsej që klikojnë atë buton të gjithë të rëndësishëm.

Le të presim në ndjekje dhe t’ju tregojmë se si të dërgoni lart qiellin tuaj të shkallës së konvertimit të e-tregtisë.

1. Vendosni konvertime më të vogla

A e dini se 90% e vizitorëve tuaj të dyqaneve nuk janë gati për të blerë prej jush akoma? Duhet një kohë për të ndërtuar atë besim dhe për të bindur dikë të blejë nga ju.

Por, në vend që të lamtumirën me atë 96%, vendosni disa konvertime më të vogla gjatë rrugës – si një regjistrim me email. Edhe nëse nuk e bëni shitjen menjëherë, do të merrni një adresë emaili. Kjo do të thotë që ju mund t’i ushqeni ato. dhe bëje atë konvertim të madh më vonë.

Marie Claire - konvertim më i vogël

Shikoni se si Marie Clare ju ofron ‘50 Këshillat më të mira për bukuri ’në këmbim të një adrese emaili. Ata e dinë se klientët e tyre të mundshëm do ta duan, dhe ata bëjnë një konvertim të vogël.

Përfundimisht, ai pajtimtar ka të ngjarë të blejë prej tyre. Konvertimi i plotë i plotë!

2. Hiq rrezikun

Shumica e njerëzve janë skeptikë në blerjen nga një biznes i vogël për të cilin nuk kanë dëgjuar kurrë. Instinkti ynë i kujdesshëm fillon, dhe ne shpesh flasim veten jashtë tij.

Kështu që hiqni rrezikun përpara se klienti të ketë shansin të mendojë për këtë! Parashikoni pse një klient i mundshëm mund të hezitojë në blerjen e produktit tuaj. Le të themi që keni një dyqan të modës. Klientët tuaj shqetësohen për rreziqet e mëposhtme:

  1. rrobat nuk do të përshtaten siç duhet
  2. ata nuk do t’ju pëlqejnë kur provoni
  3. ata kanë harxhuar paratë e tyre gjatë dorëzimit

Prandaj, hiqni këto rreziqe nga fjala “shko”.

Hugo Boss - Ulja e rrezikut të klientëve

Hugo Boss e bëjnë këtë menjëherë në krye të faqes së tyre të internetit. Menjëherë, ata u thonë klientëve se mund ta kthejnë artikullin falas. Dhe, ato madje do të bëjnë ndryshime plotësuese për ju.

Nëse nuk ju pëlqejnë rrobat, ju i merrni paratë tuaja, ose mund t’i ndryshoni. Rreziku dhe ankthi është zhdukur.

3. Prova shoqërore

Një mënyrë tjetër për të prishur ato barriera të kujdesshme dhe për të siguruar konvertime shtesë është me prova sociale. Tregojuni vizitorëve tuaj që njerëz të vërtetë tanimë po përdorni produktin tuaj.

Konsumatorët janë dele; atyre u pëlqen të dinë që njerëzit e tjerë i besojnë shërbimit tuaj!

Asos e bëjnë këtë më mirë se kushdo me tiparin e tyre #AsSeenOnMe. Konsumatorët ngarkojnë fotografi të tyre duke veshur rroba Asos.

Trego produktin tënd në veprim

Ajo bind vizitorët që njerëzit e tjerë u besojnë produkteve tuaja. Dhe kjo u jep atyre besimin të klikojnë butonin ‘blej’. Kjo veçori e veçantë gjithashtu lejon njerëzit të shohin se si duken rrobat te njerëzit ‘normalë’. (d.m.th jo një model!) Që shkon shumë për të ndihmuar njerëzit të marrin vendimin e tyre.

Guru i marketingut Mark Schaefer tha këtë më mirë se kushdo:

Dëshmi Sociale

4. Blerja me një klik

Guess sa karrocat e blerjeve në internet janë braktisur para se të kontrolloni?

68%.

68% !! Kjo është një numër i madh i njerëzve që janë në rregull, por klikoni larg përpara se të blini. Pse ndodh kjo?

  7 Këshilla të Provuara nga Hulumtimi për Rritjen e Kredibilitetit në Uebfaqen tuaj

Një përgjigje është një proces i komplikuar arka. Konsumatorët mërziten, irritohen ose shpërqendrohen.

Shtë detyra juaj t’i bëni ata të kontrollojnë shpejt. Thjeshtësimi i procesit të pagesës dhe arkëtimit është përparësia kryesore.

Për klientët ekzistues që janë regjistruar tashmë, vendosni një blerje me një klik.

Amazon - procesi i arkëtimit

Tashmë ju e dini që Amazon janë mbretërit e blerjes me një klik. Ju ndoshta keni rënë për të (e kam fjalën për të përdorur) tashmë. Sistemi i kujton të gjitha detajet tuaja, kështu që ju mund të porosisni pa kaluar në procesin e arkëtimit të çrregullt.

5. ‘Bleni-si-mysafire’

Ekziston edhe një arsye tjetër pse klientët braktisin karrocat e tyre kaq shpesh. Duke u kërkuar sasi të pafund informacioni. Mos harroni, ju po përpiqeni të merrni sa më shumë konvertime përmes derës që të jetë e mundur. Bëni këtë pjesë sa më të lehtë.

Jepuni njerëzve një mënyrë super të lehtë për të paguar dhe vazhdoni më tej. Sa më shumë informacion të kërkoni, aq më shumë të ngjarë të humbni shitjen.

Pagesë e ftuar e Apple

Apple ka një sistem të shkëlqyeshëm këtu. Sigurisht, ju përfundoni duke vendosur adresën tuaj të emailit përfundimisht, por lini atë të drejtë deri në fund. Merrni ato së pari në portën e pagesës.

6. Transporti falas

Si klient, ne shpesh do të angazhohemi mendërisht për të blerë diçka. Ne do të justifikojmë çmimin në kokën tonë, dhe më në fund po shkojmë në kontroll.

Dhe pastaj – prisni – ata kanë shtuar vetëm $ 5 të transportit! Shtë një shumë e vogël, por ndryshon gjithë psikologjinë e blerjes. Shtë një pengesë tjetër që thjesht mund t’i largojë njerëzit.

Transport falas

Provoni të shtoni shpërndarjen falas për gjithçka, dhe çmimin e kostos së shpërndarjes në vend të kësaj. Ne e dimë se kjo do t’i bëjë gjërat paksa të ndërlikuara për ju dhe llogaritë tuaja, por ka mënyra për t’ju ndihmuar.

7. Ulni numrin e produkteve në ekran

Kuptimi i zakonshëm na thotë të shesim sa më shumë produkte. Në fund të fundit, të gjithë e duan zgjedhjen, apo jo?

E vërteta është në të vërtetë krejt e ndryshme. Kur klientët përballen me shumë produkte, ata nuk priren të zgjedhin asnjë prej tyre. Ata janë të mbingarkuar dhe nuk mund të vendosin.

Kur ka vetëm një zgjedhje të vogël opsionesh, ata e kanë më të lehtë të zgjedhin.

Disa ekspertë të Universitetit Stanford e provuan këtë në një dyqan bllokimi. Kur u ofruan klientëve më pak zgjedhje për aromat e bllokimit, shitjet fluturuan.

pak produkte shndërrohen më mirë

Merrni një fletë nga libri i Apple këtu. Ju mund të llogaritni numrin e produkteve që ata shesin në dy duar. Dhe ata janë ndërmarrja më e madhe me pakicë në botë. Ferr, ata janë ndërmarrja më e madhe në botë (përsa i përket kapakut të tregut.)

8. Krijoni mungesë

Të gjithë jemi të tmerruar nga mungesa e një marrëveshje ose oferte fantastike. Nëse u thoni klientëve se keni vetëm një rezervë të kufizuar, ata kanë shumë më shumë gjasa ta blejnë atë.

Sipas një studimi të fundit, ky mashtrim rriti normën e konvertimit të një tregtari me një 332% mahnitës.

Nëse u thoni klientëve që një ofertë përfundon në 6 minuta dhe 18 sekonda, ata do të nxitojnë te butoni “blej”. Dhe shpejt.

Boohoo - pamjaftueshmëri

Kjo është psikologji e thjeshtë. Dhe jo domosdoshmërisht duhet të jetë e vërtetë. Por, me siguri do të rritë normat e konvertimit. Ne e urrejmë të humbasim shumë. FOMO është real!

9. Një thirrje magnetike për veprim

Një thirrje për veprim është butoni i vetëm më i rëndësishëm në faqen tuaj të internetit. Sshtë butoni “blej” ose butoni “regjistrim”.

  11 Bleni Karakteristika për të Raketuar Shitjet Tuaja

Shtë butoni i konvertimit.

Qëllimi juaj është të merrni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur ta klikojnë atë. Pra, duhet të jetë magnetike. Ka disa rregulla që duhet të ndiqen kur bëhet fjalë për CTA:

  1. Bëni një ngjyrë të guximshme
  2. Jepini asaj shumë hapësirë ​​të qartë, kështu që tërheq vëmendjen
  3. Përdorni një kopje urgjente

Më pëlqen veçanërisht shembulli i mëposhtëm, i cili ndjek të tre rregullat, dhe shton pak “kthetër”, kështu që hiqni çdo ankth të klientit.

Mallra burrërore - Thirrje për veprim

Greenshtë jeshile e ndritshme dhe kërkon vëmendje. Ka shumë hapësirë ​​të qartë për të tërhequr vëmendjen, dhe ka një ndjenjë urgjence; “Fillo”. Por gjëja më e mirë është ajo klishe e vogël, “Bashkohuni me 1000 burra të regjistruar tashmë”. (Unë madje mund të fal përdorimin e tmerrshëm të apostrofit).

Ai përfshin prova shoqërore (siç kemi folur më parë), dhe i heq atë ndjenjën e rrezikut ose kujdes.

10. Mprehni propozimin tuaj të vlerës

Propozimi juaj i vlerës është ndoshta faktori më i rëndësishëm në normat e konvertimit. Alsoshtë gjithashtu më e vështira për tu marrë me të drejtë.

Kurrë nuk keni dëgjuar për të? Këtu është një propozim vlerash në veprim, mirësjellje e ‘Sheshit’:

propozim me vlerë katrore

Sipas mendimit tim, është një nga propozimet me vlerën më të mirë në internet.

Një prop vlera është një kombinim i kopjes, imazheve dhe një CTA që kap tërë biznesin tuaj në një sekondë të ndarë.

Le ta shohim shembullin e mësipërm. Kombinimi i fjalëve dhe imazhit është aq i thjeshtë, ju menjëherë e dini se çfarë bën, dhe pse keni nevojë për to. Dhe vetëm shikoni atë CTA: “Merr lexuesin tënd falas të kartave”. Ata duhet ta mësojnë këtë në shkollën e marketingut.

Nëse mund t’u tregoni klientëve se kush jeni dhe pse ata duhet të blejnë nga ju në më pak se një sekondë, shkalla juaj e konvertimit do të xhirojë nëpër çati.

Këshillë Pro

Shikoni Alex Osterwalder duke folur rreth hartimit të propozimit të vlerës së përsosur. [/ Nënvizoni]

11. Personalizimi

Konsumatorët ka më shumë të ngjarë të blejnë nga ju nëse ndjehen të vlerësuar dhe të kuptuar. Parashikoni se cilat produkte do t’ju pëlqejnë, dhe ju i ktheni ato përsëri e herë.

Të gjithë e dimë se Amazon është shkëlqyese për këtë. Ata ju tregojnë mbështjellje të sendeve të personalizuara bazuar në historinë tuaj të shfletimit dhe blerjet e kaluara. Ajo ndërton besim dhe forcon marrëdhëniet me klientët.

Asos gjithashtu e bën këtë me një mbështjellës të theksuar të quajtur ‘You Might Also Like…” Bazuar në historinë tuaj të blerjeve, ata përpilojnë një listë të artikujve dhe produkteve të lidhura. Ndihet personale, kështu që klientët kanë më shumë të ngjarë të godasin butonin ‘blej’.

Artikuj që lidhen me Asos

Nëse jeni duke përdorur WooCommerce për të fuqizuar dyqanin tuaj, mund të përdorni shtesën “histori të klientit” për të monitoruar blerjet e klientëve dhe të ofroni sugjerime të personalizuara.

12. Ndaloni shitjen e detajeve, shisni përfitimet

Nëse doni një arsye pse Apple shet më shumë produkte sesa konkurrentët e saj, ja pse. Kjo është faqja e shitjes së Dell:

mbingarkesë informacioni

Mbingarkesë informacioni!!

Ata po përpiqen të shesin produktin duke renditur funksionet dhe specifikat e tij.

Tani, le të shohim në faqen e shitjes së Apple:

Apple - faqja e shitjes

Asnjë statistikë e vetme në pamje. Ata nuk po shesin informacionin, por po shesin përfitimet. Ata po tregojnë se si do të ndihmojë produkti i tyre ju të jetë më kreativ. Shtë frymëzuese.

(Alsoshtë gjithashtu i pastër, i thjeshtë, me një propozim me vlerë të madhe).

Ndaloni të përshkruani produktet tuaja dhe filloni t’u tregoni klientëve se si do të ndryshojë jeta e tyre.

  Krijoni një Plan Marketingu të Përmbajtjes për Markën tuaj të Modës

13. Thjeshtoni modelimin tuaj në internet. Hiq shpërqendrimet

Uebfaqja juaj ka vetëm një qëllim të vetëm: të shesë produkte.

Do gjë tjetër është vetëm një hutim. Heqni qafe.

Një nga gjërat më të vështira për të bërë çdo sipërmarrës është thjeshtimi i produktit, biznesit ose uebfaqes. Gjithçka duket kështu thelbësor, e drejtë? Por, është koha të jemi të guximshëm dhe të bëni shkurtime në sit.

Këtu është faqja e internetit për Beats. Ata shesin më shumë kufje se çdo kompani tjetër në planet.

Rrahjet - thjeshtësia

Do të vini re se nuk ka asgjë për të klikuar, përveç vetë produkteve. Nuk ka asgjë për t’ju hequr vëmendjen nga eksplorimi më tej, dhe në fund të fundit blerja.

Interneti është krijuar për shpërqendrim. Ne humbemi në vrimat e lepujve dhe përmbajtjes. Kur bëhet fjalë për faqen tuaj të shitjeve, sigurohuni që ka vetëm një rrugëdalje. Butoni i blerjes!

14. Trego produktin në veprim

Imazhet që përdorni në faqe janë tepër të rëndësishme. Nuk është sekret që imazhet e bukura shesin produkte. Konsumatorët pëlqejnë të shohin çdo detaj në definicion të lartë përpara se të blejnë. Zvogëlon rrezikun dhe rrit dëshirën!

Sidoqoftë, për një shkallë të lartë të konvertimit, ju mund të shkoni një hap më tej. Trego produktin tënd në veprim.

Shko vlerën Pro vlera

Këtu është një aparat fotografik GoPro në mjedisin e tij natyror. Ju nuk do të duhet as të shihni një fotografi të vetë kamerës, por menjëherë dëshironi një të tillë!

Asos e bëjnë këtë edhe më mirë duke treguar një petk të rrobave të tyre. Shtë një mënyrë shumë më e mirë për të parë se si rrobat e tyre përshtaten sesa disa imazhe të redaktuara me kujdes.

y6dk3asos - catwalk

15. Një shitje e mirë

Shtë mashtrimi më i vjetër në librin me pakicë, por funksionon si një bukuri.

asos - shitjet

Shitjet frymëzojnë urgjencën dhe u japin njerëzve një arsye edhe më të madhe për të klikuar butonin ‘blej’. Natyrisht, ju nuk mund të drejtoni shitjet 24/7, por mund të rrotullohen se cilat stoqe dhe sende janë në shitje.

Mbase mund t’i vishni në shitje rrobat e të gjithë burrave për një javë. Atëherë rrobat e të gjitha grave. Atëherë vetëm këpucë. Vazhdoni të rrotulloheni, dhe gjithmonë do të keni në shitje diçka, duke dërguar lartësinë e qiellit tuaj të nivelit të konvertimit.

16. Testimi A / B

Keni parasysh dy tituj të shkëlqyeshëm, por nuk dini cili është më efektiv?

Ose mbase po përpiqeni të zgjidhni midis dy ngjyrave të ndryshme për thirrjen tuaj për veprim.

Në vend që të supozoni ose të zgjidhni verbërisht, ekzekutoni një test A / B për ta zbuluar me siguri e cila funksionon më mirë. Një test A / B shërben deri në një opsion për gjysmën e vizitorëve tuaj, dhe një tjetër mundësi për të tjerët.

Kushdo që konverton më së miri është fituesi juaj. Dhe atëherë mund ta zbatoni atë në të gjithë sitin.

Filloni ta bëni këtë me çdo vendim të madh dhe do të mprehni ndjeshëm normën tuaj të konvertimit. Do ta kuptoni shpejt se çdo aspekt i vogël i faqes tuaj ka ndikim në shitjet tuaja. Do të dëshironi t’i provoni të gjitha!

Të armatosur me këto 16 mega-këshilla, ju mund të rritni shitjet tuaja pa shpenzuar asnjë qindarkë për marketing shtesë.

Keni ndonjë pyetje, ide apo opinion? Ju lutem më tregoni në komente, dhe do të jem i lumtur t’ju përgjigjem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me