Një prani e fortë në internet do të ndihmojë pothuajse për çdo biznes. Por për një biznes të Tregtisë elektronike, një uebfaqe i menduar mirë është një domosdoshmëri.

Faqja juaj e-Tregtisë është si një dyqan. Dyqani juaj mund të jetë i mbushur me të gjitha llojet e thesareve të fshehura dhe të vlefshme, por nëse është i ngathët, i rrëmujshëm dhe i pisët, pak do të jenë aq të guximshëm për të ndërmarrë hua.

Ndërsa disa mund të lulëzojnë në gjueti dhe duan të kalojnë orë të tëra duke pastruar tregjet e pleshtave për atë xhingël të përsosur të vogël, shumica e njerëzve nuk kanë kohë – veçanërisht nëse ata janë duke bërë blerje në internet.

Shumica thjesht do të lëvizin në hapësirën e pastër, të organizuar, të lehtë për t’u shfletuar në vendin fqinj. E njëjta gjë vlen edhe në botën virtuale.

Theështja kryesore është të bëni përpjekje për njerëzit të gjejnë atë që kërkojnë në faqen tuaj dhe të siguroheni se është e lehtë të bëni biznes me ju. Mos e bëni askënd të punojë shumë – ata vetëm do të dekurajohen dhe shpejt do të vazhdojnë më tej. Në fund të fundit, ka të ngjarë një dyqan tjetër vetëm një klik larg.

# 1 Shkruaj faqen tuaj

Përshtypjet e para numërohen – dhe askund nuk është kjo më e dukshme sesa në internet. Në qoftë se nuk jeni një markë e themeluar mirë, shanset janë prezantimi i parë i klientit tuaj të mundshëm për ju do të jetë në faqen tuaj kryesore.

Nëse keni një depo fizike, ju harxhoni shumë kohë duke e bërë fasadën të duket e bukur, dhe dritaret tuaja të stiluara në mënyrë të duhur për të tërhequr njerëzit që ecin, për të hyrë brenda dhe për të parë. E njëjta gjë duhet të jetë e vërtetë për faqen tuaj.

Faqja juaj fillestare është aty ku dëshironi të inkurajoni vizitorët tuaj që të kenë një vështrim më të thellë – nëse kjo do të thotë të hulumtoni produktet tuaja, të klikoni në faqen tuaj ose të mësoni se çfarë ju bën të shënoni përmes blogut tuaj.

Së pari dhe më e rëndësishmja, faqja juaj fillestare duhet të përcjellë qartë se për çfarë jeni. Ju duhet të keni markë të qartë dhe ta bëni më të lehtë për klientët tuaj të mundshëm të kuptojnë se çfarë jeni duke shitur.

Ju gjithashtu duhet të keni navigim të qartë. Kjo është pika e fillimit për klientin tuaj, kështu që ju dëshironi ta lehtësoni ata që të gjejnë atë që kërkojnë. Kutia juaj e kërkimit duhet të jetë e përparme dhe e qendrës, kështu që është e qartë.

Dizajni i faqes tuaj fillestare mund të shkojë shumë larg për të thithur njerëzit më tej në faqen tuaj ose për t’i fikur ato. Mund të shtoni pak interes për fotografinë tërheqëse dhe pamjet e tjera vizuale, por mbajeni atë të thjeshtë dhe të pastër.

Ju gjithashtu dëshironi ta bëni më të lehtë për klientët që të hedhin sendet në karrocën e tyre virtuale të blerjes, madje edhe nga faqja kryesore. Pra, vendosni produktet tuaja më të mira përpara – ashtu si në dritaret e dyqaneve. Keni lidhje me produktet tuaja të preferuara dhe keni një seksion të veçantë të shitjes. Ju e dini që të gjithë e duan një marrëveshje.

Mos kini frikë të merrni personale. Ju mund të bëni një përvojë të personalizuar të klientit duke përdorur gjëra të tilla si vendndodhja, faqet e shikuara, blerjet e kaluara, pajisja që përdoret, fjalët kyçe, etj., Kështu që klienti juaj mendon që faqja juaj është e përshtatur për nevojat e tyre.

Amazon është mjeshtri i dhënies së rekomandimeve përkatëse. Nëse keni blerë ndonjë gjë nga Amazon, pa dyshim që jeni përshëndetur me një mori sugjestionesh në faqen e tyre kryesore – nëse janë fotografi të magjepsura të “lidhur me artikujt që keni parë”, artikuj “frymëzuar nga historia juaj e shfletimit, “Ose” më shumë artikuj për t’u marrë në konsideratë. “

amazon-homepage-shembull

Këtu janë disa shtesa të tjera për tu përfshirë në faqen tuaj kryesore:

Lidhje me FAQ tuaj, kështu që një klient i ri mund të kuptojë me lehtësi politikat tuaja të kthimit, çfarë pagese pranoni, garanci dhe për sa kohë do të duhet të presin për porosinë e tyre për të dërguar.
• Kanë butona të ndarjes sociale të përfitojnë nga reklamimi i fjalëve pa gojë.
• Ekrani Transport falas, ose norma juaj e sheshtë nëse kjo është ajo që ju ofroni.
• Konsideroni të përdorni chat live program.
• Afishoni numrin e telefonit dhe një lokacion fizik nëse keni një për të rritur besueshmërinë dhe besueshmërinë tuaj.

# 2 Ndërtoni besim me faqen tuaj Rreth Nesh

Nëse jeni pëlqimet e Target ose Nordstrom, njerëzit ndoshta kanë dëgjuar për ju. Ata madje mund të kenë vizituar dyqanet tuaja fizike. Por, sikur të jeni ekskluzivisht një biznes i Tregtisë elektronike pa një hapësirë ​​fizike dyqanesh? Klientët e rinj mund të mos dinë asgjë për ju dhe mund të jenë të kujdesshëm për të bërë një blerje nga ju.

Vendosni faqen rreth. Faqja juaj ka të bëjë me besimin me klientët e ardhshëm dhe të qetësoni frikën e tyre. Ju dëshironi që klienti juaj të ndahet me paratë e tyre – kështu që ju duhet t’i njoftoni ata se jeni të ligjshëm. Ata duhet të kenë besim se urdhri i tyre do të arrijë.

Për fillestarët, bëni faqen tuaj të lehtë për t’u gjetur. Keni një lidhje nga faqja kryesore. Mos u dashuro shumë me atë që e quan. Përdorni diçka si Rreth Nesh, ose Takoni Ekipin për ta sqaruar.

Faqja në lidhje është ajo ku mund ta tregoni historinë tuaj, por mos harroni ta mbani atë në lidhje me klientin. Përdorni zërin tuaj dhe përputheni me pjesën tjetër të faqes tuaj. Shpjegoni se çfarë bëni dhe pse.

Shkoni përpara dhe mbushni ndonjë personalitet. Prezantoni se kush është në ekip. Bëni qejf duke shtuar njoftime interesante, siç është drejtori i marketingut është një shfytyrues i valës së madhe në kohën e tij të lirë, ose menaxheri i depove rritet trëndafila të çmuar. Mbajeni atë të vërtetë dhe njoftojini ata se jeni njerëz. Ndihmon për të përfshirë foto të vërteta (jo ato të aksioneve gjenerike), apo edhe një video për ta mbajtur atë interesante.

Sigurisht, faqja juaj në lidhje me të vërtetë nuk ka të bëjë me ju. Shtë një vend i shkëlqyeshëm për të njoftuar klientët tuaj se çfarë mund të bëni për ta. Përqendrohuni në atë se si mund t’i zgjidhni problemet e tyre.

Mos harroni ta lehtësoni njerëzit që të kontaktojnë me ju. Informacioni juaj i kontaktit duhet të jetë në disa vendndodhje në faqen tuaj të internetit, duke përfshirë faqen tuaj.

Dhe si me gjithë përmbajtjen tuaj, mos harroni të azhurnoni shpesh faqen tuaj. Mbajeni atë aktuale dhe të gjallë. Lërini klientët tuaj të dinë në lidhje me atë klient të ri të nxehtë ose triumfin tuaj të fundit të projektimit. Mund të përfshini rekomandime të zgjedhura të klientit dhe lidhje për çmime. Por mos u fut në bord.

# 3 Bëni lehtë të ngarkoni karrocat e blerjeve

Imagjinoni që një klient të arrijë në një dyqan ushqimesh dhe të ketë nevojë për të kërkuar një karrocë për të futur mallrat e tyre. Ka një arsye që dyqanet i vendosin karrocat e tyre përpara dhe qendrës, afër hyrjes. E njëjta gjë duhet të zbatohet në faqen tuaj të internetit për tregti elektronike.

shopping-cart-bitcatcha

Gjithçka duhet të jetë intuitive për klientët tuaj. Bëni të dukshme shtesën tuaj të shportës / butonave të arkës. Shtë gjithashtu e dobishme të përfshini imazhet e produkteve të zgjedhura menjëherë në karrocë.

Nuk është për t’u habitur që Apple godet në të gjitha pikat kryesore me karrocën e saj virtuale të blerjeve. Siç mund ta shihni në skenarin e mëposhtëm, karroca është e thjeshtë, por përcjell qartë të gjitha informacionet e rëndësishme.

Ka fotografi të artikujve. Mimi është në front, duke përfshirë taksën e vlerësuar të shitjeve dhe transportin. Ekziston edhe një linjë që ju njofton kur mund të prisni paketën tuaj (transporti ditor pa pagesë me porosi të vendosura nga 17:00). Dhe butoni i gjelbër i ndritshëm i kontrollit është thjesht lypur të klikohet.

Bitcatcha-apple-shopping cart-

Sigurisht që sigurimi i karrocave të arritshme për blerje është vetëm fillimi. Edhe nëse klienti juaj ka hedhur disa artikuj në karrocën e tyre të blerjes, nuk është koha për tu emocionuar akoma. BI Intelligence vlerësoi se katër trilion dollarë mallra ishin lënë të padenjë në karrocat e blerjeve vitin e kaluar.

Blerësit nuk u pëlqejnë surprizat, dhe nuk vlerësojnë pengesat. eMarketer zbuloi se 28% e blerësve nuk e përfunduan blerjen për shkak të kostove të transportit. Një tjetër 23% braktisën mallrat e tyre sepse nuk donin të bënin një llogari të re të përdoruesit për të përfunduar blerjen.

Bëni atë sa më lehtë që të keni mundësi për klientët tuaj. Mos i bëni ata të regjistrohen për diçka. Lërini ta kontrollojnë si mysafir dhe më pas jepni mundësinë që të krijojnë një llogari në fund.

Gjithashtu, jepni atyre shumë mundësi opsionesh pagese. Përveç pranimit të kartave të kreditit, lejoni që ata të përdorin PayPal ose GoogleWallet, në mënyrë që ata të mund të futin vetëm një fjalëkalim, në vend që të kërkojnë portofolin e tyre.

Por mos e humbni shpresën nëse klientët nuk kontrollojnë menjëherë. Jo të gjithë ata që vendosin sende në karrocat e tyre të blerjes planifikojnë t’i blejnë menjëherë. Për disa, një karrocë blerëse është pothuajse si një listë dëshirash. Padyshim që ato mund të jenë artikuj për të cilët ata janë të interesuar të blejnë, por nuk janë mjaft të gatshëm për të tërhequr këmbëzën.

Një shportë blerjeje “e vazhdueshme” i lejon njerëzit të vendosin sende në shportën e tyre të blerjes dhe të kthehen disa ditë më vonë, dhe ato artikuj janë akoma më tej atje. Ata nuk kanë pse të kërkojnë përsëri artikujt, gjë që e bën më të lehtë për ta të kryejnë blerjen e tyre.

Vetëm të kesh dikë të vendos sende në një karrocë mund të jetë një fitore e llojeve. Me atë veprim ju keni kapur të gjitha llojet e informacionit. Tani e dini se cilat gjëra ju interesojnë. Ju mund t’i ritraponi këto blerës me email pasi të largohen nga faqja juaj.

Dhe nëse artikujt e tyre janë ende ulur në atë shportë të vazhdueshme blerjeje kur kthehen, ju e keni bërë atë shumë më të lehtë për ta të përfundojnë blerjen e tyre.

# 4 Sjellni më shumë vizitorë me Blogun tuaj

Ju mund të keni produkte të mrekullueshme që shumë njerëz do të donin të kishin, por nëse askush nuk viziton faqen tuaj, ata nuk do të lëvizin nga raftet tuaja. Të gjitha bizneset e tregtisë elektronike kanë nevojë për trafik në faqen e tyre për të bërë shitjen.

Por si i tërheqni vizitorët e rinj në faqen tuaj? Epo, një mënyrë efektive është një blog.

Ju mund të jeni duke menduar. E urrej të shkruaj. Por bloget janë një nga mënyrat më të mira për të ndërtuar audiencën tuaj, për të rritur angazhimin dhe për të gjeneruar trafik në faqen tuaj.

blog-content-

Blogjet janë një shpërblim për qëllime SEO. Duke postuar vazhdimisht postime të reja në blog, kjo tregon se faqja juaj po azhurnohet. Dhe motorët e kërkimit do të marrin vëmendje. Ju madje mund të krijoni përmbajtjen tuaj rreth fjalë kyçe të caktuara, duke tërhequr në më shumë vizitorë. Thjesht të kesh më shumë faqe në faqen tuaj do t’ju japë një rritje SEO.

Një blog është një mënyrë për të krijuar përmbajtje bindëse kundrejt një faqe produkti, e cila do ta bëjë më të predispozuar që njerëzit do ta ndajnë atë në mediat sociale.

Blogimi është një mënyrë për ta bërë veten të qëndrojë si një autoritet në fushën tuaj, jo atje ku bëni ndonjë shitës të vështirë. Shtë mirë të ndërhyni gjëra në lidhje me kompaninë tuaj, por mos i bëni gjithçka. Një blog është ku mund të ofroni zgjidhje për problemet e klientëve tuaj dhe t’i përgjigjeni pyetjeve të tyre të ngutshme.

Nëse jeni në humbje se cilat tema duhet të mbulojnë në blogun tuaj, këtu janë disa ide për t’ju dhënë një fillestar:

Si-në mësime. Lërini klientët tuaj të mundshëm të dinë se si mund të përdorin produktet tuaja për të bërë jetën e tyre më të lehtë.
Postoni për ngjarje që audienca juaj e synuar do të interesohej.
• Njoftoni audiencën tuaj për një shitje e ardhshme në mënyrë që ata të mund të rezervojnë mallrat tuaja.
Flasim për zhvillimet e industrisë kështu që ju mund të vendoseni veten si një burim i drejtpërdrejtë.
• Përshkruani se si prodhohen produktet tuaja. A mbrapa skenave turneu mund të jetë emocionues.

Farëdo që të shkruani, gjeni një kënd interesant dhe mos u përqendroni vetëm në kompaninë tuaj. Nëse siguroni diçka me vlerë, njerëzit së shpejti do të grumbullohen në uebfaqen tuaj për më shumë informacion, dhe shpresojmë të bëni një blerje.

# 5 Përdorni Shqyrtimet e Konsumatorëve për të pjekur besueshmërinë

Për të gjithë guximin dhe guximin tonë të supozuar, shumica prej nesh nuk na pëlqen të jenë të parët që provojnë diçka. Ne preferojmë të dëgjojmë se si shkoi më parë për dikë tjetër. E njëjta gjë vlen për të bërë një blerje në internet. Klientët tuaj dëshirojnë të dinë që të tjerët kanë shkuar para tyre dhe si ishin përvojat e tyre.

yll-shqyrtime-bitcatcha

Shqyrtimet mund t’ju japin klientëve tuaj të mundshëm sigurinë se ju jeni marrëveshje e vërtetë, dhe ata, në të vërtetë, do të marrin atë që kanë porositur, dhe kjo do t’u përshtatet nevojave të tyre. iPerceptions zbuluan se 63% e klientëve kanë më shumë të ngjarë të bëjnë një blerje nga një sit që ka komente për përdoruesit. Dhe Reevoo zbuloi se vlerësimet prodhojnë një mesatare prej 18% të shitjeve.

Dhe vlerësimet madje nuk duhet të jenë pozitive për t’ju dhënë një ngritës. Edhe vlerësimet e këqija kanë përfitime. Një përzierje e vlerësimeve pozitive dhe negative mund të vërtetojë faktorin tuaj të besimit. Nëse çdo përmbledhje në faqen tuaj ka shkëlqim, njerëzit do të pyesin nëse janë të rremë.

Këtu janë disa mënyra për të tërhequr komente:

Përdorni ofruesit e rishikimit të palëve të treta si Reevoo ose Bazaarvoice. Ata vërtetojnë blerjet, kështu që klientët tuaj e dinë se vlerësimet u shkruan nga njerëz të vërtetë.
Klientë me email pas një blerje dhe kërkojuni atyre që të lënë një rishikim. Kjo është një taktikë që shitësit e palëve të treta shpesh përdorin.
Oferta stimuluese. Duhet kohë për të hartuar një përmbledhje, kështu që pse të mos i japësh një recensentit tuaj një shans për të fituar një çmim.

Shqyrtimet gjithashtu ofrojnë përmbajtje unike për faqen tuaj, e cila përfiton SEO tuaj. Plus duke pasur rishikime direkt në faqen tuaj gjithashtu ndihmon në kërkimet e fjalëve. Kush nuk ka futur në “kutinë e kërkimit” emrin “produkt” në kutinë e kërkimit kur kërkon një artikull?

Uebfaqja juaj është vetëm Fillimi

Uebfaqja juaj nuk është në një vakum. Një prani e fortë në internet është vetëm fillimi. Ju duhet të bartni atë që keni filluar në faqen tuaj në bashkëveprimet tuaja në botën reale të klientëve. Kjo do të thotë gjithmonë të ofroni shërbim të shkëlqyeshëm të klientit duke ndjekur, duke ofruar mallra që njerëzit duan, dhe duke mbajtur premtimet tuaja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me