Sa kohë prisni për të ngarkuar një faqe në internet?

Epo, sipas statistikave, gjysma prej nesh nuk presin as dy sekonda që përmbajtja e faqes në internet të shfaqet!

Kjo është arsyeja pse kam krijuar kontrolluesin e shpejtësisë Bitcatcha. Doja të sigurohesha që serveri im po reagonte sa më shpejtë. Dhe unë dua t’ju ndihmoj të provoni tuajat gjithashtu.

Por, pse është kaq e rëndësishme shpejtësia e ngarkesës në internet? Differencefarë ndryshimi bën një pjesë e sekondës?

Përgjigja? Bën një ndryshim i madh! Ndikon në përvojën e përdoruesit, renditjen e kërkimit dhe madje edhe shitjet dhe konvertimet.

1. Shpejtësia e faqes në internet është përshtypja e parë që keni bërë ndonjëherë

Përshtypjet e para janë jetike në internet.

Klientët tuaj, lexuesit dhe vizitorët e faqes në internet bëjnë një gjykim të menjëhershëm për ju dhe biznesin tuaj.

Nëse faqja juaj e internetit ngarkon shpejt, ju keni bërë menjëherë një përshtypje të parë të fortë. Sshtë një fitore e shpejtë për përvojën e përdoruesit! Nëse ngarkesa shpejt, vizitori juaj i ri është menjëherë i lumtur.

Psychshtë psikologji e pastër. Ne i konsiderojmë faqet e internetit të shpejta si profesionale dhe të besueshme. Ne e lidhim shpejtësinë me efikasitetin, besimin dhe besimin.

"Nëse është e shpejtë, duhet të jetë profesional!"

Një faqe e ngadaltë, nga ana tjetër, na bën të mendojmë se është e pasigurt, e pasigurt dhe e pabesueshme. Dhe është vërtet e vështirë të shndërrohesh në përshtypjen e parë negative.

  • 79% e blerësve në internet thonë se nuk do të kthehen në një faqe në internet nëse kanë pasur probleme me shpejtësinë e ngarkesës.

Ju nuk do të merrni një shans të dytë kur bëhet fjalë për përvojën e përdoruesit. Gati 80% e audiencës tuaj të mundshme nuk po kthehen.

2. Ne presim shpejtësi!

Interneti vendos një bar të lartë kur bëhet fjalë për shpejtësinë e faqes. Ne presim dhe kërkojmë kohë të shpejtë ngarkimi.

Këtu janë faktet e vështira:

  • 47% e njerëzve presin që faqja juaj të ngarkojë në më pak se 2 sekonda.
  • 40% do ta braktisin atë plotësisht nëse zgjat më shumë se 3 sekonda.

Ju merrni pak më shumë hapësirë ​​për të lëvizur me vizitorët celular, por jo shumë.

  • 85% e përdoruesve të internetit presin që një sit celular të ngarkohet sa më shpejtë apo më shpejt sesa në tryezën e tyre.

Të gjitha mirësjelljet e statistikave të Kissmetrics.com

Kur jemi në lëvizje, ne priremi të jemi edhe më pak të durueshëm. Ne duam përgjigje të shpejtë!

Pritjet e njerëzve në shpejtësinë e ngarkesës në celular

Shtë e qartë që të gjithë presim rezultate të shpejta, nëse jemi në një laptop, desktop, tablet apo telefon celular. Mendoni se si e përdorni internetin çdo ditë. Po kërkoni përgjigje të shpejtë dhe rezultate të menjëhershme.

Kur bëhet fjalë për vendet e njohura dhe të autoritetit, njerëzit janë të gatshëm të presin pak më gjatë. Nëse jeni Google ose Facebook, vizitorët do të tolerojnë një vonesë të vogël, sepse ata janë një emër i vendosur.

Fatkeqësisht, për bizneset e vogla dhe fillimet, jo gjithmonë e keni atë luks. Shtë më mirë të jesh sa më shpejtë që të jetë e mundur që nga fillimi.

3. Përvoja e përdoruesit

Kam shkruar shumë për përvojën e përdoruesit dhe modelin UX. Unë mendoj se është një nga mënyrat e pakta që faqet e internetit me të vërtetë mund të veçohen nga konkursi.

Në thelb, dizajni i mirë UX ka të bëjë me krijimin e një përvoje fantastike dhe të thjeshtë për vizitorët tuaj. Ekzistojnë dy faktorë themelorë të përfshirë në një përvojë pozitive të përdoruesit:

  • Jepni vizitorëve atë që po kërkojnë
  • Jepuu atyre shpejt.

Kjo është arsyeja pse shpejtësia e ngarkesës në internet është përparësia juaj numër një kur bëhet fjalë për përvojën e përdoruesit. Njerëzit që vizitojnë faqen tuaj të internetit po kërkojnë diçka. Jepuani atyre sa më shpejt që të jetë e mundur.

Sapo vizitorët tuaj të hutohen ose irritohen, keni bërë diçka të gabuar. Dhe asgjë nuk na irriton si një uebfaqe e ngadaltë!

4. Uebfaqet e ngadalta vrasin konvertimet

Le të rishikojmë shpejt një nga statistikat e para që ju treguam:

  • 40% e njerëzve do të braktisin faqen tuaj nëse duhen më shumë se 3 sekonda për t’u ngarkuar.

Tani, le të themi se 100,000 njerëz vizitojnë sitin tuaj çdo muaj. Nëse ngadalësonit në 4 sekonda, mund të humbisni 40,000 klientë të mundshëm.

40,000!

Nëse shpejtësitë e ngadalta të ngarkesës po i largojnë njerëzit larg, atëherë kjo po largon shitjet tuaja. Kjo nuk është thjesht spekulim. Disa nga kompanitë më të mëdha në planet e kanë provuar këtë.

  • Amazon bëri teste që treguan se ata do të humbnin $ 1.6 BILION çdo vit nëse ngadalësoheshin vetëm me një sekondë.

Dhe Amazon janë një kompani e themeluar, e njohur. Nëse klientët nuk do të presin vetëm një sekondë shtesë për Amazon, çfarë shansi kanë pjesa tjetër prej nesh?

5. Efekti afatgjatë i shpejtësisë së ngadaltë të faqes në internet

Ne kemi krijuar që shpejtësia e ngadaltë e ngarkimit çon në një largim të menjëhershëm të vizitorëve. Gati gjysma e vizitorëve tuaj të mundshëm tashmë janë zhdukur. Por këtu ka edhe një efekt afatgjatë. Ajo kohë e gjatë e ngarkimit gradualisht mashtron rritjen tuaj natyrore dhe gojarosjen.

Konsumatorët ngadalë ndalojnë t’i referojnë shërbimit tuaj të tjerëve për shkak të një përvoje të dobët. Uebfaqet e krijuara kanë më pak të ngjarë të lidhen me përmbajtjen tuaj. Kjo madje mund t’i bëjë njerëzit të mos regjistrohen në buletinin tuaj.

Ne shpesh e lidhim një faqe të ngadaltë me një mungesë besueshmërie, e cila mund të dëmtojë markën tuaj në planin afatgjatë.

6. Shpejtësia e faqes në internet ndikon në rangun tuaj të Google

Google kanë një dashuri të vetë-rrëfyer për shpejtësinë.

“Ne po përpiqemi ta bëjmë të gjithë faqen shpejt”

Ata janë në një mision për të siguruar që interneti të jetë super i shpejtë, lehtësisht i arritshëm dhe i dobishëm. Deri më tani, ata janë duke bërë një punë mjaft të mirë.

Ka shumë informacion atje për Google, shpejtësinë e ngarkesës dhe renditjen e kërkimit tuaj. Disa prej tyre janë të vërteta, disa nga ato jo aq shumë. Ja çfarë dimë me siguri nga gojët e vetë Google.

  • Google e merr parasysh shpejtësinë e ngarkesës së faqes në internet kur renditet në faqet e internetit (shpallur në 2010)
  • Por, është një “sinjal” shumë i vogël (krahasuar me rëndësinë dhe autoritetin)

“Ndërsa shpejtësia e sitit është një sinjal i ri, ajo nuk ka aq peshë sa rëndësia e një faqe. Aktualisht, më pak se 1% e pyetjeve të kërkimit preken nga sinjali i shpejtësisë së sitit “

Në thelb do të thotë që faqet e internetit mesatare nuk do të shohin shumë ndryshime. Por, nëse faqja juaj është shumë e ngadaltë, do të vuani.

Por, këtu është pjesa interesante:

"Google do të zvogëlojë sasinë e crawlers që i dërgon në faqen tuaj nëse serveri juaj është më i ngadaltë se dy sekonda."

Kjo do të thotë që Google ka më pak të ngjarë të zgjedh postimin tuaj të fundit në blog, ose të vërejë ndonjë azhurnim tjetër të fundit. Dhe kjo mund të ju dëmtojë.

Për tu siguruar që shpejtësia e serverit tuaj të jetë në standard, përdorni kontrolluesin e shpejtësisë së serverit Bitcatcha dhe sigurohuni që faqja juaj të rritet. Nëse nuk ka më pak se dy sekonda, ju mund të fshiheni në mënyrë efektive nga prapanicat e Google.

Këshillë pro: 

Nëse faqja juaj e internetit po funksionon në WordPress, sigurohuni që të kontrolloni këto hostime të menaxhuara të WordPress sepse shërbimet e tyre janë optimizuar mirë për shpejtësinë.

Shpejtësia ka rëndësi. Ndikon në përvojën tuaj të përdoruesit, ajo ndikon në renditjen e kërkimit tuaj. Ndikon në shitjet dhe konvertimet tuaja.

Nëse po pyesni se si rritet shpejtësia e serverit tuaj, drejtohuni tani në kontrolluesin tonë të shpejtësisë dhe krahasoni faqen tuaj kundër miliona të tjerëve.

Nëse keni ndonjë pyetje ose mendim mbi shpejtësinë e ngarkesës së faqes në internet ose kohën e reagimit të serverit, ju lutemi lini një koment më poshtë!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me