I përdorur për të hedhur fjalët kyçe në përmbajtjen time.

Prioriteti im ishte thjesht nxjerrja e përmbajtjes. Mendova se natyrisht do të filloja të renditej në Google ndërsa faqet e mia u rritën. Fatkeqësisht, nuk funksionon ashtu.

Tani e kuptoj se kisha humbur mijëra trafik dhe klientë.

Kur fillova të akordoj fjalët e mia, unë kam qenë në gjendje të dalloj kamare të pashfrytëzuara dhe të renditem më lart për to.

Për shembull, Bitcatcha renditet në faqen e parë të Google për frazën “kontrollues i shpejtësisë së serverit”.

Në këtë post, unë do t’ju tregoj saktësisht se si të gjeni fjalë kyçe ecommerce që renditen në Google dhe gjenerojnë në mënyrë aktive shitje.

(Plus, në një seksion bonusi në fund, unë do t’ju tregoj saktësisht se ku mund t’i vendosni ato fjalë kyçe në faqen tuaj të internetit).

SEO

Pse fjalët kyçe dhe Google janë kaq të rëndësishme për ecommerce?

Këtu është gjëja për trafikun e Google:

Targetedshtë në shënjestër tepër të madhe. Dhe për këtë arsye fitimprurës.

Nëse dikush kërkon frazën “pajisje të lirë të skive”, ju e dini që ata janë duke kërkuar në mënyrë aktive për të blerë. Ata madje mund të kenë kartën e tyre të kreditit ndërsa shkruajnë.

Këto lloj kërkimesh janë një çojë e nxehtë për çdo shitës të e-commerce. Ata kanë më shumë të ngjarë të blejnë diçka sesa një plumb nga media sociale, sepse ata po gjuajnë në mënyrë aktive një produkt.

Dhe ju doni të jeni faqja e parë që ata shohin.

Dëshironi një sfond pak më shumë në optimizimin e motorit të kërkimit? Lexoni udhëzuesin tonë të fundit SEO për pronarët e e-commerce.

Tani që ne e dimë pse fjalët kyçe janë kaq të rëndësishme, le të zhyten në gjërat e mira.

Si të gjeni fjalë kyçe të e-commerce që renditen në Google dhe gjenerojnë shitje

Vini re se si kam thënë “dhe gjeneroni shitje”?

Ky është faktori super i rëndësishëm këtu. Relativelyshtë relativisht e thjeshtë të renditesh për disa fjalë kyçe (veçanërisht nëse i synon ato të paqarta). Sidoqoftë, ne duam të renditemi për fjalë kyçe që në të vërtetë gjenerojnë para.

1. Zgjedhja midis fjalëve të kokës, trupit dhe bishtit të gjatë

’Shtë një vend i ëmbël për të zgjedhur fjalë kyçe të e-commerce. Ju nuk dëshironi të zgjidhni diçka shumë të gjerë (si ‘bluza’) sepse do të shkatërroheni nga konkursi.

Por ju nuk dëshironi të zgjidhni diçka tepër të ngrohtë (si ‘bluza jeshile me qafë me mëngë me vija të bardha’) sepse thjesht nuk ka njerëz të mjaftueshëm që e kërkojnë atë.

kokë, trup, fjalë kyçe gjatësore

(burimi i figurës)

Ja se si prishen fjalët kyçe në përgjithësi:

a. Fjalët kyçe ‘Shef’: Këto janë fjalët kyçe shumë të përgjithshme dhe të gjera, si shembulli i bluzave tona. Ata janë të dobishëm sepse ndihmojnë Google të identifikojë atë që ju jeni duke shitur. Por kurrë nuk do të renditeni për këtë fjalë kyçe.

Kjo fjalë kyçe dominohet nga Asos, River Island, Boohoo.com. Shitësit me pakicë të mëdha me një ekip ekspertësh SEO në dispozicion të tyre. Këto fjalë kyçe gjithashtu kanë më pak të ngjarë të shndërrohen, sepse ato janë kaq të përgjithshme. Këto janë shfletues, jo blerës.

Do të duhet të shkojmë më thellë nëse duam renditjen e fjalëve kyçe që konvertohen.

b. Fjalë kyçe ‘Trupi’: Fjalët kyçe të trupit zakonisht janë një frazë që është pak më e synuar. Për shembull, “bluza plus përmasat”. Konkurrenca këtu është ende mjaft e ngushtë, por është më e synuar dhe shndërrohet më mirë.

c. Fjalë kyçe me bisht të gjatë: Fjalë kyçe me bisht të gjatë janë edhe më specifike. Për shembull, ‘plus bluza të cilësisë së mirë’. Tani kjo është një fjalë kyçe shumë e synuar. Kushdo që po kërkon atë term me të vërtetë e di atë që dëshiron. Kështu që ata kanë shumë më shumë të ngjarë të konvertohen. Plus, ka më pak konkurrencë.

Përgjigja?

Përqendrohuni në fjalët kyçe “trup” dhe “bisht të gjatë”. Këto janë kombinim i përsosur i trafikut, potenciali real i renditjes dhe fuqia e konvertimit.

2. Ku t’i gjeni këto fjalë kyçe unike, konvertuese

Shanset janë, ju mund të dilni me disa fjalë kyçe të lehta nga maja e kokës tuaj. Nëse jeni duke shitur pajisje skive, mund të dilni me:

Skitë, blini skitë, çmimet e skive, shufrat e skive, dorezat e skive, çizmet e skive etj…

Ky është një fillim i mbarë. Por, le të kërkojmë disa fjalë kyçe më të synuara.

a. Përdorni Planifikuesin e Fjalë kyçe të Google për të parë atë që njerëzit po kërkojnë

Planifikuesi i Fjalëve të Google është ndalesa e parë e njerëzve për fjalët kyçe. Dhe ka shumë ide që mund të gjenden këtu.

Hyni ose krijoni një llogari Google AdWords. Drejtohuni tek mjetet > planifikues fjalen Pastaj futni një nga fjalët tuaja kryesore në këtë kuti:

planifikues fjalen

Tani do t’ju tregojë saktësisht se për cilat fjalë kyçe njerëzit kërkojnë në Google. Gjëja e parë që do të shihni është ‘idetë e grupit të reklamave’. Shtë një thesar i ideve me fjalë kyçe.

planifikues fjalen

Vetëm nga ky kërkim, ne mund të shtojmë mijëra ide fjalësh në listën tonë:

Shitje ski, veshje skish, dëborë, rroba për fëmijë për ski, çizme për ski, ski dhe dëborë.

Tjetra, klikoni mbi “idetë e fjalëve”.

planifikues fjalen

Këtu janë disa fjalë kyçe të tjera që nuk i kishim zgjedhur:

Vegla skish, ski për shitje, helmeta skish, dyqan skish.

Cilat janë të gjithë ata numra dhe oferta të sugjeruara? Do të kthehemi shpejt. Tani për tani, ne thjesht po mbledhim fjalë kyçe.

b. Minave Amazon, Google dhe Wikipedia për frymëzim fjalen

Planifikuesi i Fjalëve kyç të Google është një vend i mirë për të filluar. Por ekziston vetëm një problem: po ua tregon të gjithë këtë informacion të njëjtë edhe konkurrentëve tuaj.

Pra, ju duhet të merrni pak krijues për të gjetur një vend të ngrohtë që konkurruesit tuaj nuk po synojnë. Amazon dhe Wikipedia janë të shkëlqyera për këtë. (Mësova këtë mashtrim nga Brian Dean në Backlinko.)

* Amazon

Le të fillojmë me Amazon. Së pari, shkruani një nga fjalët tuaja në shiritin e kërkimit:

Kërkimi në Amazon

Bang, katër fjalë kyçe më të shkëlqyera:

Skitë me lidhëse, ski për burra, ski për gra, ski 160cm.

Tani, përdorni kategoritë e Amazon:

Fjalë kyçe të kategorive Amazon

Kjo është një bandë më shumë fjalë kyçe:

Skive në tatëpjetë, syze për telefona celularë, ski në telemark, ski ndër-vend, çanta ski, kostume skish djemsh, sporte dimërore.

* Google

Tjetra, drejtohuni në Google dhe filloni të shtypni në fjalët tuaja kyçe:

fjalë kyçe të kërkimit Google

Fjalë kyçe më të lehta…

Dhe pastaj lëkundeni poshtë në fund të faqes për kërkime të lidhura:

fjalë kyçe të kërkimeve të lidhura me Google

i thjeshtë.

* Wikipedia

Më në fund, bëni rrugën tuaj në Wikipedia për të zgjedhur disa fjalë kyçe më të gjata. Kërkoni për disa nga fjalët tuaja kryesore dhe hidhini një sy kutisë së përmbajtjes:

fjalë kyçe të përmbajtjes wikepedia

Dhe seksioni i lidhjeve të jashtme:

lidhjet e jashtme wikipedia jeywords

Disa fjalë kyçe shtesë me bisht të gjatë këtu përfshijnë:

Skijim nate, ski shtëpie, piste, lëkurë, dylli, ski asimetrike, ski të vetme të gjata, alpine, nordike, të kombinuara, zbritëse, gjysmë tubi, pjerrësi, etj…

3. A është dikush në të vërtetë në kërkim të fjalëve tuaja?

Tani që jeni i armatosur me një ngarkesë të madhe me fjalë kyçe të reja, duhet të dimë nëse dikush është në të vërtetë i kërkon ato. Në fund të fundit, ne duam fjalë kyçe që njerëzit po kërkojnë!

Mbani mend të gjithë numrat dhe shifrat në Planifikuesin e Fjalës suaj? Shtë koha që të kthehemi prapa dhe t’i kuptojmë ato.

Ngarkoni Planifikuesin e Fjalë kyçe dhe filloni të hedhni disa nga fjalët tuaja të preferuara që keni mbledhur deri më tani:

vëllimi i planit fjalen

Numri që po shohim këtu është mesatarja. kërkime mujore ‘. Siç mund ta shihni, fjalët ‘ski’ merr – deri tani – kërkimet më mujore.

Por do të jetë gati e pamundur të renditësh për këtë term të madh kërkimi.

Këtu është fundi tjetër i spektrit:

vëllim i ulët i fjalëve

Pothuajse askush nuk është në kërkim të “skive asimetrike”, kështu që ne mund ta hedhim atë jashtë.

Mund të filloni të eliminoni çdo fjalë kyçe që kanë shumë, ose shumë pak kërkime mujore. Mos harroni, ne jemi duke kërkuar atë vend të ëmbël.

4. A do të blejnë vërtet këta kërkues ndonjë gjë?

Vëllimi i kërkimit është një gjë. Por ne po kërkojmë të synojmë fjalë kyçe që tërheqin blerësit, jo shfletuesit. A do të prodhojnë fjalët tuaja kryesore në të vërtetë?

Këtu mund të fillojmë të shohim shifrat e tjera në tryezë. Le të marrim një nga fjalët kyçe që zbuluam, “lidhjet e skive”:

qëllimi i blerësit të fjalëve kyçe

Gotshtë sasia e përsosur e kërkimeve mujore. Mjaft për të dërguar trafik, por jo aq shumë sa ju do të tërhiqeni nga armët e mëdha.

Por kushtojini vëmendje kolonës së ‘konkurrencës’ dhe ‘ofertës së sugjeruar’. “Konkurrenca” do të thotë se sa reklamuesit luftojnë për të përdorur këtë fjalë kyçe për reklama.

Këshillë pro: ju në përgjithësi mund t’u besoni reklamuesve, sepse ata derdhin mijëra dollarë në hulumtime. Nëse konkurrenca është e lartë, është për shkak se kjo fjalë kyçe konvertohet.

Oferta e sugjeruar është gjithashtu e rëndësishme. Sa më e lartë të jetë oferta, aq më shumë ka të ngjarë të shndërrohet. Mos harroni, reklamuesit do të paguajnë 1 £ për klikim vetëm nëse mendojnë se do të marrin një shitje. Pra, kjo është një masë mjaft e besueshme.

Krahasoni atë me një fjalen më të përgjithshme, si skive. Megjithë vëllimin e lartë të kërkuesve, ka një konkurrencë të ulët dhe një ofertë të ulët të sugjeruar:

fjalë kyçe qëllimi i blerësit të ulët

Përse?

Sepse ‘lidhjet e skive’ janë shumë, shumë më specifike. Kushdo që kërkon atë fjalë, është në kërkim aktiv për të blerë. Dikush që kërkon “ski” nuk është domosdoshmërisht një blerës.

5. Kontrolloni konkursin në Google

Pasi të keni shikuar disa fjalë kyçe me vëllim të mirë dhe qëllime tregtare, kërkoni fjalen në Google.

(Sigurohuni që e keni të instaluar Mozbar, në mënyrë që të shihni autoritetin e faqes, autoritetin e domenit dhe numrin e linqeve në secilën faqe në internet. Këta janë të gjithë treguesit se sa mirë është optimizuar çdo faqe për motorët e kërkimit – sa më i lartë, aq më mirë. Keni nevojë për më shumë ndihmë për të kuptuar kjo? Klikoni këtu.)

Këtu janë tre rezultatet më të mira për ‘lidhjet e skive’:

rezultatet e kërkimit të fjalëve

Vini re se si rezultati i tretë ka një autoritet faqesh vetëm 1/100! Më mirë akoma, ka 0 linja lidhëse në këtë faqe. Kjo është një faqe e optimizuar për SEO, megjithatë është rezultati i tretë.

Me një artikull të shkruar ose faqe të produktit në lidhje me lidhjet e skive, ju mund të krijoni disa lidhje prapa, dhe lehtë ta përplasni atë nga renditja.

Po, unë kam zbuluar vetëm një kamare të madhe të pashfrytëzuar. Konsideroni atë dhuratën time për këdo në sektorin e sporteve aventureske!

Provoni këtë vetë!

Përdorni planifikuesin e Fjalëve kyçe të Google, Wikipedia dhe Amazon për të krijuar listën tuaj të fjalëve kyçe të tregtisë elektronike për faqen tuaj.

Pastaj, përdorni Keyword Planner dhe Google për të nënvizuar kombinimin e përsosur të vëllimit të kërkimit dhe qëllimit të blerësit.

Urime, ju keni një fjalen shumë konvertuese!

Seksioni i Bonusit: Ku të vendosni fjalët tuaja për SEO optimale

Gjetja e atyre fjalëve kyçe të konvertimit të lartë është një gjë. Injektimi i tyre në faqen tuaj është një tjetër. Këtu janë teknikat më të mira, posaçërisht për faqet e e-commerce.

1. Etiketat e titullit

Ky është vendi më i rëndësishëm për fjalët tuaja kyçe. Titulli i çdo faqe është vendi i parë që duket Google. Shikoni se si Asos përdor një fjalë kyçe të trupit në këtë faqe. Pl Plimsolls për burra ’është etiketa e titullit të thjeshtë dhe specifike të SEO:

Etiketa e titullit Asos

Do të vini re gjithashtu se ata përdorin një fjalë kyçe të lidhur me bishtin e gjatë, “slip-on plimsoll” në përshkrim.

Kur përdorni fjalë kyçe në etiketat tuaja të titullit, përpiquni të vendosni fjalen kyçe në fillim të titullit. Google ka tendencë të japë një peshë më të madhe kur e bëni këtë.

2. Përshkrimet unike të produktit

Kështu që shumë shitës në internet prerë dhe ngjitur përshkrimet e produkteve të tyre nga prodhuesi. Ky është një gabim i madh. Nëse e bëni këtë, ju jeni duke kopjuar përmbajtje (të cilën Google e urren) dhe nuk po i identifikoni vetë fjalët tuaja kyçe.

Merrni kohën për të hartuar një përshkrim unik dhe të hollësishëm të produktit për secilin produkt që shisni. Përdorni disa herë fjalen tuaj kryesore, veçanërisht në krye të përshkrimit. Vishni pjesën tjetër të përshkrimit me fjalë kyçe të lidhura me bisht të gjatë.

Google gjithashtu preferon përmbajtje të gjatë, prandaj mos kini frikë të shkruani përshkrime të gjata të produkteve të mbushura me fjalë kyçe të dobishme. Shikoni përshkrimin e produktit të Amazon për Kindle Paperwhite. Shtë shumë e madhe, duke përdorur fjalen ‘Kindle Paperwhite’ një ton herë pa kërkuar spammy.

Përshkrimi i produktit ndezni

Vazhdon edhe për gjashtë seksione të tjera…

3. Kategoritë

Google skanon titujt e kategorive tuaja për fjalë kyçe. Prandaj sigurohuni që po përdorni fjalë kyçe të fuqishme dhe konvertuese të trupit në titujt e kategorive tuaja.

4. Përmbajtja – rishikime dhe dhjetra dhjetëra

Përmbajtja është mënyra e përsosur për të injektuar më shumë fjalë kyçe në faqen tuaj të internetit. Shtë gjithashtu një tjetër shans për të përdorur një etiketë të titulluar të optimizuar që ne e dimë që Google e do.

Një ide e thjeshtë është që paraqet komente dhe dhjetra më të mirë në uebfaqen tuaj. Kjo pjesë e përmbajtjes më poshtë ndihmon një shitës tregtie të renditet për shprehjen “dërrasat më të mira të dëborës”:

Fjalë kyçe të përmbajtjes

Edhe pse përmbajtja nuk shet asgjë drejtpërdrejt, ajo tërheq në audiencën e synuar dhe mbizotëron një fjalë kyçe tjetër të lidhur në Google.

5. Imazhet

Për shkak se Google është një aparat gjigand, ai nuk mund të shikojë një foto dhe menjëherë të kuptojë se çfarë është. (Ata janë të mirë, por nuk janë aq mirë … akoma).

Nëse faqja juaj e e-commerce është plot me fotografi të këpucëve, Google nuk e di se është një këpucë derisa ta tregoni. Ju e bëni këtë me emrin e skedarit të figurës dhe etiketat alt ’.

Përdorni ato për të përshkruar foton tuaj në anglisht të thjeshtë. Hidhni fjalën tuaj, por përqendrohuni në sigurimin se Google e kupton se çfarë është fotografia.

Le të themi se shesni këpucë në faqen tuaj të internetit:

Bisedoni shembullin e fjalëve të të gjitha yjeve

Etiketa më e mirë për këtë produkt do të ishte: “Converse All Star trainers lartë të zi”. Jini sa më specifikë të jetë e mundur dhe merrni parasysh se si njerëzit i kërkojnë këto produkte.

Bëni këtë për çdo produkt të vetëm në faqen tuaj.

6. URL-të

Mos harroni të thjeshtoni URL-të tuaj me fraza të qarta, të optimizuara të fjalëve.

Radha jote!

Mashtrim është duke gjetur fjalë kyçe fitimprurëse dhe të pashfrytëzuara së pari dhe më pas krijimin e përmbajtjes për të kapitalizuar mbi të.

Provoni të përdorni këto teknika për të forcuar SEO tuaj, dhe më tregoni se si ju filloni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me