Mënyra të Lehta për Rezervimin dhe Migrimin e WordPress-it tuaj

Për një bloger ose një pronar të faqes së internetit, është e rëndësishme të keni një numër protokollesh sigurie, nëse ndodh ndonjë gjë e keqe në faqen tuaj të internetit. Sidoqoftë, edhe nëse jeni të mbushur me sigurinë më të mirë, aksidentet do të ndodhin dhe mund të përfundoni me një sit që është i korruptuar ose i hakuar.


Nëse dëshironi të shmangni humbjen e blogut tuaj në WordPress dhe të gjithë punën tuaj, atëherë gjithmonë duhet (dhe dua të them gjithmonë), të bëni kopje rezervë të rregullt për faqen tuaj të internetit. Në atë mënyrë, edhe nëse vuani disa kohë joproduktive, gjithmonë mund ta riktheni faqen tuaj në internet.

Tani, ka disa mënyra se si të mund të mbështeteni për të mbështetur blogun tuaj në WordPress. Në këtë artikull, ne do të përqendrohemi në njërën prej tyre, që është përdorimi i një shtojce ose shërbimesh që automatikisht do të krijojnë kopje rezervë të blogut tuaj për ju..

Gjëja e shkëlqyeshme për këto shtojca është se ju mund t’i përdorni ato edhe për të kryer migracionin në sit. E cila është e shkëlqyeshme kur doni të transferoheni në një host më të mirë në internet me veçori më të mira dhe performanca të serverit.

Të dish Kur dhe Sa Shpesh të Rikthehu

Para se të hyjmë në listën e shtojcave për kopje rezervë të WordPress, le të flasim shpejt se kur duhet të bëni kopje rezervë të faqes tuaj të internetit dhe sa shpesh. Në çastin e duhur, gjithmonë është e rekomandueshme që të bëni rregullisht kopjen rezervë pasi kjo do të minimizojë humbjen tuaj pasi rezervimet tuaja do të jenë mjaft të reja.

Gjëja që duhet të merrni parasysh është se si dëshironi të planifikoni kopjet rezervë. Tani, faqet e internetit të ndryshme do të kenë nevoja të ndryshme planifikimi.

Nëse blogu juaj boton shumë përmbajtje të reja çdo javë dhe merr komente të reja çdo ditë, atëherë është ndoshta një ide e mirë të keni një interval më të shkurtër midis kopjeve tuaja. E njëjta vlen nëse keni një dyqan në internet të bashkangjitur në blogun tuaj i cili ka transaksione për të mbajtur shënimet dhe detajet e klientit.

Në spektër të kundërt, nëse faqja e internetit ose blogu është kryesisht statike dhe azhurnohet me përmbajtje të reja mbi baza tremujore, atëherë mund të jeni në gjendje të largoheni me një kopje rezervë javore në vend të kësaj.

Në fund të fundit, nuk ka një afat kohor të përsosur për caktimin e kopjeve rezervë dhe përfundimisht ju bie që të gjeni orarin më të mirë që do t’ju japë më së paku humbje nëse gjërat shkojnë keq. Gjithashtu, një rregull i mirë është që gjithmonë të bëni një kopje rezervë përpara se të bëni ndonjë ndryshim masiv në blogun tuaj WordPress.

Gjërat që duhet të merren parasysh për një zgjidhje rezervë të WordPress

Ekzistojnë një ton të programeve rezervë të disponueshme në WordPress, por, është e rëndësishme të mbani mend që jo të gjitha shtojcat rezervë / migrim nuk janë krijuar të barabarta. Disa vijnë me karakteristika të ndryshme ose përqendrohen në zona të caktuara më shumë se të tjerët.

Pra, para se të vendosni për një shtojcë, këtu janë disa gjëra që mund të dëshironi t’i konsideroni:

 • Kopje rezervë automatike
  Një nga faktorët më të mëdhenj për tu marrë parasysh është nëse kopja rezervë e WordPress ju lejon të automatizoni procesin. Me automatizim, ju lehtë mund ta lejoni shtojcën të bëjë të gjitha punët, në vend që të bëni kopjimin me dorë çdo herë.
 • Frekuenca e rezervave
  Ne përmendëm pak rreth caktimit të frekuencës së kopjeve rezervë. Para se të vendoseni në një shtojcë, mund të dëshironi të kontrolloni se sa shpesh ju lejon të rezervoni dhe nëse është e mjaftueshme për nevojat tuaja.
 • Vendndodhja / ruajtja rezervë
  Nëse një plugin ruan rezervën tuaj në të njëjtin server si faqja juaj, atëherë është lloj i kotë. Kontrolloni se çfarë lloj ruajtjeje ofron shtojca ose shërbimi. Janë në gjendje të përdorin vende të tjera të ruajtjes si Google Drive, Dropbox ose ruajtje në re?
 • Aftësia për të rivendosur / marrë kopje rezervë
  Pasi të keni kopjuar faqen tuaj të internetit, a është e thjeshtë ta riktheni apo rivendosni atë? A duhet të bëni manualisht procesin ose a mund të automatizohet? Meqenëse shtojcat e ndryshme kanë qasje të ndryshme, është mirë që së pari të kontrolloheni.
 • Kopje rezervë e pjesshme ose e plotë
  Disa shtojca do të bëjnë kopje rezervë të të gjithë sitit, ndërsa disa do të mbështesin vetëm pjesët e saj (d.m.th., bazën e të dhënave). Shtë e rëndësishme të zgjidhni llojin e saktë të kopjes rezervë për faqen tuaj.

4 Backup WordPress dhe Plugins për Migrim për t’u përdorur

Me kaq shumë shtojca dhe zgjidhje rezervë / migracioni të disponueshme në internet, është e vështirë të zgjidhni atë të përsosur. Ndërsa 4 të listuara më poshtë mund të mos jenë zgjidhje perfekte, ato janë padyshim shtojcat më të mira për t’u përdorur, deri më tani.

1. Mbrapa rezervë

BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard është i njohur gjerësisht për të qenë një plugin i besueshëm për krijimin e kopjeve rezervë të WordPress. Një nga avantazhet kryesore të tij është që ndërfaqja e tyre integrohet dinamike me pultin e WordPress-it tuaj.

Kur e keni instaluar shtojcën, mund të filloni procesin e rezervimit duke klikuar në butonin “Kopje rezervë” që ndodhet në faqen kryesore të shtojcës. Pasi të keni klikuar në të, do të keni mundësinë të bëni një “rezervë të plotë” ose një “rezervë të personalizuar”, ku mund të zgjidhni cilat pjesë dëshironi të ruani.

Pasi të keni ruajtur me sukses kopjen rezervë, ajo duhet të shfaqet në listën BackupGuard, të cilën mund ta rivendosni, fshini ose shkarkoni kopjen rezervë duke klikuar në të.

Ju gjithashtu mund të ngarkoni një skedar rezervë në BackupGuard si dhe duke përdorur butonin “Import”. Vetëm mos harroni se ekziston një kufi prej 128MB. Do gjë më shumë se kaq dhe do të duhet ta ngarkoni manualisht përmes FTP.

Versioni falas i BackupGuard ju lejon të bëni kopjen rezervë bazë dhe migracionin, por nëse dëshironi të bëni kopje rezervë automatike, një mbështetje 24/7, njoftime me email dhe madje edhe migrime të plotë në sit, ju mund të zgjidhni versionin e tyre të paguar pro.

2. VaultPress

VaultPress

VaultPress

Krijuar nga WordPress.com dhe pjesë e shtojcës JetPack, VaultPress ofron mijëra karakteristika të tilla si rezervime në kohë reale, rivendosje me një klik, ruajtje 30 ditësh në cloud, dhe madje edhe mundësinë për të migruar faqen tuaj të internetit.

Shtojca ishte krijuar gjithashtu për të qenë e thjeshtë dhe e lehtë për t’u përdorur, në thelb mund ta vendosni dhe ta harroni. E tëra çfarë ju duhet të bëni është ta konfiguroni atë një herë dhe më pas VaultPress do të bëjë të gjitha punët, duke përfshirë mbajtjen e rezervuar të faqes tuaj në ruajtjen e tyre në re. Dhe nëse doni të rivendosni faqen tuaj, është aq e thjeshtë sa një klik i vetëm.

Fatkeqësisht, ata nuk kanë versione falas, kështu që nëse doni të përdorni VaultPress, do t’ju duhet të bëni të paktën 39 dollarë në vit për planin e tyre bazë. Nëse dëshironi të gjitha tiparet e zbukuruara siç janë riparimet automatike të skedarëve, kopjet rezervë në kohë reale dhe më shumë, do të duhet të zgjidhni planet e tyre më të larta.

3. Migrimi Gjithëpërfshirës i WP

Migrimi gjithëpërfshirës wp

Migrimi gjithëpërfshirës i WP

Një listë rezervë dhe migracioni e WordPress nuk do të jetë e plotë, pa Migrim Gjithë-në-Një WP në të. Një shtojcë shumë e vlerësuar në WordPress, All-In-One WP ju lejon të kopjoni të krijoni kopje të të dhënave të faqes tuaj të WordPress, të cilat pastaj mund t’i ruani si kopje rezervë ose për qëllime migracioni.

Përdorimi i tij është mjaft i lehtë. Instaloni shtojcën dhe drejtohuni te skedari “Migrimi Gjithë në Një WP” në WordPress dhe klikoni në “Eksport” për të filluar.

Gjëja interesante në lidhje me shtojcën është se ju mund të rregulloni llojin e të dhënave që dëshironi të eksportohen duke hyrë në “Parametrat e Avancuar” dhe thjesht zgjidhni ato që nuk dëshironi. Ju mund të përjashtoni të dhëna të tilla si komentet e spamit, skedarët e temave, shtojcat, revizionet e postimit dhe më shumë.

Shtë e rëndësishme të theksohet se versioni falas i Migracionit Gjithë-në-Një WP ju lejon të eksportoni kopjen rezervë të faqes tuaj në një skedar lokal. Nëse doni të eksportoni në vende të tjera, të tilla si Dropbox ose Google Drive, do t’ju duhet të blini një shtesë.

Pasi të jenë eksportuar të dhënat e faqes tuaj, mund të shkarkoni kopjen rezervë të drejtpërdrejtë ose t’i ruani ato në rrjetin tuaj. Sigurisht, gjithmonë rekomandohet që të mbani rezervën tuaj në një vend që është i ndryshëm nga serveri i faqes tuaj të internetit për të shmangur çdo sulm në internet ose probleme të serverit.

4. UpDraftPlus

updraftplus

UpDraftPlus

Shumë prej shtojcave që janë renditur këtu mund të përdoren për të krijuar kopje rezervë të shpejtë të faqes suaj të WordPress, megjithatë, jo të gjitha ju lejojnë të planifikoni kopje rezervë të automatizuar pa pasur nevojë të bëni para shtesë për versionet e tyre të paguara.

UpDraftPlus dallon mes tjerash duke ju dhënë kopje rezervë të automatizuar plotësisht, falas! Dhe, nuk dëmton se ata e kanë projektuar atë të jetë e lehtë për t’u përdorur për fillestarët dhe fillestarët.

Pas instalimit të shtojcës, mund ta aktivizoni duke kaluar nëpër skedën tuaj “Cilësimet” në WordPress dhe duke klikuar në “Regjistrimet rezervë të azhurnimit”. Atje, ju mund të kryeni detyra të tilla si kopjimi i faqeve, restaurimet e faqeve dhe madje edhe migrimet në sit.

Kur përdorni UpdraftPlus, mos harroni të vendosni së pari një vend të ruajtjes në distancë së pari për kopjimin tuaj në menunë “Cilësimet” dhe duke zgjedhur cilindo nga ikonat që dëshironi që lokacioni juaj i ruajtjes të jetë.

Nën të njëjtën faqe “Cilësimet”, mund të vendosni edhe orarin rezervë për skedarët e faqes tuaj dhe vetë bazën e të dhënave. Thjesht klikoni në menunë e lëshuar të “Skedari rezervë i skedarëve” dhe “Programi i rezervimit të bazës së të dhënave” për të vendosur kohën tuaj.

Pas kësaj, lëvizni poshtë për të specifikuar të dhënat e faqes së WordPress që dëshironi të keni përfshirë në kopje rezervë. Nën “Përfshirja e kopjimit të skedarëve”, shënoni në kutitë e kontrollit për të përfshirë të dhëna të tilla si shtojcat, temat dhe skedarët e mediave.

Pasi të keni mbaruar, thjesht klikoni në ruajtje dhe kopjet rezervë tuaja duhet të jenë plotësisht të automatizuara. Nëse dëshironi më shumë veçori të tilla si enkriptimi FTP, kopjimi i mençur dhe enkriptimi i bazës së të dhënave, mund të zgjidhni versionin e tyre premium i cili jep të gjitha më lart dhe më shumë.

Përfundoj

Kur keni një uebfaqe të WordPress, nuk është e mjaftueshme të keni vetëm shtojcat më të fundit të sigurisë ose certifikatat SSL për ta mbajtur biznesin tuaj të sigurt. Një rezervë është linja juaj e fundit e mbrojtjes, dhe më shpesh sesa jo, mund t’ju shpëtojë nga një botë dhimbje koke nëse ndonjë gjë shkon keq.

Me shtojcat që kemi renditur më lart, ju patjetër që nuk do të duhet të shqetësoheni herën tjetër kur faqja juaj do të rrëzohet ose sulmohet nga hakerat ose viruset pasi do të keni kopje rezervë në gati!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map