Etsy është rritur nga një faqe interneti e panjohur për të blerë gjëra të ftohta të bëra me dorë për një kompani me tregti publike që shiti mbi 2 miliard dollarë amerikanë në mall vitin e kaluar.

Nëse jeni duke shitur mallra të punuar me dorë ose shkarkime unike dixhitale, Etsy ka mbi 50 milion përdorues aktivë që blejnë dhe shesin, kështu që nuk do të keni asnjë problem të gjeni klientë. Ju nuk duhet të shqetësoheni për krijimin e një faqe në internet ose gjetjen e njerëzve për të blerë produktet tuaja. Etsy trajton atë për ju.

Por ndërsa biznesi juaj rritet, mund të gjeni që Etsy nuk ju lejon të bëni disa nga gjërat që ju nevojiten, kështu që ndërtimi i faqes tuaj të internetit është një domosdoshmëri.

Pse Wix dhe Etsy janë së bashku të shkëlqyera

Si ta lidhni Etsy me Wix

Nëse keni faqen tuaj të internetit, disa sugjerojnë që të mbyllni dyqanin tuaj Etsy dhe të hiqni dorë nga Etsy plotësisht. Por duke pasur parasysh faktin se Etsy solli mbi 87 milion dollarë vetëm në tremujorin e tretë të 2016, a mendoni vërtet se është këshillat më të mira?

Mbi 20 milion njerëz janë blerës aktivë në Etsy. Kjo është shumë shanse për të shitur produktet tuaja. Nëse jeni serioz në shitjen me kohë të plotë në internet, ai duhet të jetë një pjesë e biznesit tuaj. Por vetëm një pjesë.

Në vend që të mbyllni dyqanin tuaj Etsy, pse mos ta lidhni atë në një faqe në internet Wix? Kjo krijon një mënyrë falas për të sjellë trafikun në faqen tuaj të internetit.

Wix është një mjet i krijimit të faqes në internet për njerëzit që nuk dinë të hartojnë uebfaqe. Ju nuk duhet të dini një linjë kodesh. Nëse mendimi për krijimin e një faqe në internet ju jep makth, Inteligjenca e tyre e Dizajnit Artificial e lehtëson. Thjesht përgjigjeni disa pyetjeve të thjeshta, dhe brenda dy minutave keni një faqe në internet.

Duke kombinuar faqen tuaj të internetit Wix me dyqanin tuaj Etsy, ju keni një burim të integruar të trafikut organik në faqen tuaj të internetit që nuk do t’ju kushtojë një monedhë. Trafiku i lirë është vështirë të vijë këto ditë. Dhe kur po ndërtoni një biznes në një këpucar, çadrat vërtet shtohen.

Krijoni një sit Wix: 

Nëse sapo po filloni, ky udhëzues gjithëpërfshirës do t’ju tregojë hapat e saktë se si të ndërtoni sitin tuaj të parë Wix.

Pse duhet ta përfshij Dyqanin Tim Etsy në Wix?

Nëse doni një biznes që do të zgjasë, duhet ta ndërtoni vetë, jo më Etsy. Wouldfarë do të ndodhte me markën tuaj në rritje nëse Etsy filloi të tarifonte 1000 dollarë / vit për të përdorur platformën e tyre?

Etsy bën një punë të mrekullueshme duke promovuar markën e tyre në internet, në shtyp dhe në televizion. Ata shpenzojnë qindra mijëra dollarë marketing për të fituar vazhdimisht klientë të rinj. Njerëzit i besojnë Etsy dhe duan të blejnë prej tyre. Këto gjëra mund të jenë të vërteta për ju, por nëse keni qindra mijëra dollarë për të shpenzuar për marketing, nuk do të duhet të keni një dyqan Etsy.

Ndërsa Etsy është një platformë e shkëlqyeshme që punon shumë për të kënaqur blerësit dhe shitësit, ai ka kufizime.

Këto kufizime e bëjnë të vështirë rritjen e biznesit tuaj. Por është e mundur të marrësh më të mirën nga të dy botët. Futja e dyqanit tuaj Etsy në faqen tuaj të internetit Wix ju lejon:

  1. Ndërtimi i listës më të lehtë të postës elektronike
  2. Një përvojë më e mirë e klientit
  3. Mundësia për të ushqyer klientët që nuk janë të gatshëm për të blerë
  4. Nuk ka lidhje me produktet konkurruese

1. Ndërtimi i listës më të lehtë të postës elektronike

Në Etsy, ju merrni vetëm adresat e postës elektronike të klientit tuaj kur ato bëjnë një blerje. Kjo është një pikë e shkëlqyer fillestare, dhe ju tashmë duhet të dërgoni me email klientët tuaj rregullisht.

Por emailet e klientëve janë vetëm një pikë fillestare. Kjo nuk ofron një mundësi për t’u lidhur me njerëzit që nuk blejnë gjatë vizitës së tyre të parë në faqen tuaj. Me Wix, mund të përdorni një nga aplikacionet e tyre për ndërtimin e listave për të kapur adresat e postës elektronike të vizitorëve të faqes tuaj që nuk janë akoma klientë.

2. Një përvojë më e mirë e klientit

Shërbimi i klientëve për bizneset në internet fillon me një faqe në internet që ua bën më të lehtë klientëve të gjejnë dhe blejnë atë që dëshirojnë. Quajeni atë përvojë të përdoruesit, shërbimin ndaj klientit ose përvojën e klientit. Në fund të fundit është që ju duhet ta bëni atë sa më të lehtë që klientët të blejnë nga ju.

Një pjesë e arsyes që njerëzit duan të blejnë nga Etsy është se ato e bëjnë atë shumë të lehtë për këdo që të blejë. Kërkoni, klikoni, blini. Kjo eshte. Pse të kaloni orë të panumërta duke u përpjekur të kuptoni se si ta bëni vetë këtë gjë kur thjesht mund të përdorni procesin e tyre?

Nëse nuk doni të merreni me vendosjen e karrocave blerëse dhe integrimin e tyre me portat e pagesave, Aplikacioni Etsy Store nga Wix merr klientët në faqen e arkëtimit Etsy. Për shkak se klientët i besojnë Etsy dhe duan ta blejnë prej tyre, nivelet e braktisjes do të jenë më të ulëta.

3. Aftësia për të ushqyer klientët që nuk janë të gatshëm për të blerë

Nëse jeni duke shitur një artikull me çmim të lartë, mund të duhen disa vizita përpara se t’ju besojnë sa duhet për të bërë një blerje. Megjithëse nuk ka një numër “zyrtar” nga Etsy, shitësit vlerësojnë çmimin mesatar të shitjes në Etsy me rreth 20 dollarë.

Nëse ofroni një freebie në faqen tuaj të internetit në këmbim të një adrese emaili, do të jetë më e lehtë të qëndroni në kontakt me perspektivat. Në këtë mënyrë, ju mund t’i dërgoni atyre email që do t’i udhëzojnë ata drejt blerjes së produktit tuaj.

4. Nuk ka lidhje me produktet konkurruese

Kur një klient shikon artikullin tuaj, ekziston një menu që i çon ato në disa produkte nga shitësit e tjerë të Etsy. Dyqani Etsy brenda një faqe në internet Wix nuk ka këto lidhje, kështu që blerësi juaj i mundshëm nuk do të ketë një mënyrë për të gjetur produkte të ngjashme nga një shitës tjetër.

Produkte konkurruese në Etsy

Si ta lidhni Dyqanin tuaj Etsy në faqen tuaj të internetit Wix

1. Hyni në llogarinë tuaj Wix.

2. Klikoni në butonin Shto App nga Paneli juaj në këndin e sipërm të djathtë.

Shtoni një aplikacion në Wix

3. Shkruajni fjalën ‘Etsy‘ në kutinë e Aplikacioneve Kërko në krye të ekranit të Tregut të Aplikacioneve. 

4. Zgjidhni aplikacionin Etsy Shop dhe klikoni në butonin ‘Shto në sitin.

Tregu me Wix App

5. Hapni Redaktorin Wix nga ekrani Suksesi. 

Shtimi i Aplikacionit

6. Redaktori Wix krijon një faqe të re të quajtur Etsy Shop.

Fatkeqësisht, ju nuk mund ta futni dyqanin tuaj në faqen tuaj. Nëse përpiqeni të fshini këtë faqe, do të hiqni aplikacionin e dyqanit Etsy. Faqja është e mbushur me informacione demo për t’ju dhënë një ide se si shfaqet dyqani. Ju do të duhet të lidhni dyqanin tuaj përmes cilësimeve në mënyrë që të shikoni artikujt tuaj.

7. Klikoni kudo në dyqan për të shfaqur butonin ovale ‘Cilësimet.

Cilësimet Etsy Wix

8. Klikoni në butonin blu ‘Lidheni dyqanin tuaj in në aplikacionin që shfaqet në krye të pamjes së faqes suaj. 

Lidhu Dyqanin Etsy

9. Autorizoni Wix për të tërhequr informacionin tuaj Etsy

Autorizoni Wix për të tërhequr informacionin tuaj Etsy duke përdorur hyrjen tuaj Etsy në dritaren që shfaqet. Nëse jeni akoma loguar në Etsy, klikoni në butonin Autorizo. Ju do të drejtoheni përsëri në Atsy Dyqanin Etsy në Redaktorin Wix.

Përdorimi i Aplikacionit Dyqan Etsy Brenda Redaktorit Wix

Aplikacioni Etsy Store është shumë i drejtpërdrejtë. Përmban dy seksione:

  1. Cilësimet
  2. dizajni

Seksioni Cilësimet e aplikacionit ju lejon të zgjidhni cilat pjesë të dyqanit tuaj Etsy do të tregojnë. Nëse doni të ndryshoni tekstin në ndonjë prej këtyre pjesëve, do të duhet të shkoni në llogarinë tuaj Etsy për ta bërë atë. Thjesht klikoni në butonin blu ‘Ndrysho Dyqanin from nga Etsy për të bërë ndryshime në këto seksione.

Redakto Dyqanin

Seksioni Design ju lejon të ndryshoni ngjyrat e butonave dhe tekstit, por nuk mund të ndryshoni paraqitjen aktuale të faqes.

përfundim

Duke kombinuar bazën e madhe të klientëve të Etsy dhe aftësitë për ndërtimin e listës së postës elektronike në faqen tuaj të internetit Wix, ju jeni në rrugën tuaj për të ndërtuar një biznes fitimprurës në internet që do t’ju mbështesë për vitet e ardhshme.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me