Lëvizja e një faqe WordPress nga një host në tjetrin dikur ishte një makth. Sidomos nëse keni pasur pak ose aspak njohuri teknike.

Por migrimi i faqeve të WordPress thjesht u bë pak më i lehtë falë një shtojce të quajtur Duplicator.

Në këtë post, unë do t’ju marr përmes procesit hap pas hapi të lëvizjes së faqes suaj të internetit nga një server në një tjetër pa probleme.

Si të migroni një faqe WordPress nga një host në tjetrin (mënyra e thjeshtë)

Migrimi i WordPress-it në pak fjalë

Me pak fjalë, ne do të bëjmë sa vijon:

  1. Rezervoni dhe eksportoni bazën e të dhënave dhe skedarët tuaj të tanishëm të WordPress (d.m.th. të gjithë përmbajtjen, temat, shtojcat, etj.)
  2. Krijimi i një databaze të re në hostin tuaj të ri të uebit.
  3. Ngarkimi dhe instalimi i skedarëve tuaj të vjetër të WordPress mbi hostin e ri.

Hapi 1. Zgjidhni një host të ri në internet

Para së gjithash, keni nevojë për një shtëpi të re! Pyete veten, pse po kërkon të migrosh në faqen tënde? A është hosti juaj aktual në internet shumë i kushtueshëm? Shumë e ngadaltë apo jo e besueshme? Shumë kufizime?

Mendoni se çfarë karakteristikash dëshironi në një host të uebit dhe zgjidhni atë të duhurin për ju. (Ju nuk dëshironi të migroni atë më shumë se një herë!)

Bitcatcha ka mjaft shqyrtime dhe udhëzues për t’ju ndihmuar të bëni zgjedhjen e duhur.

Këshillë: 

Disa hostë të uebit tani ofrojnë një shërbim të migracionit falas. Nëse ju zgjidhni atë mundësi, ju mund të kaloni të gjitha hapat teknikë në këtë artikull dhe të lejoni që hosti i internetit të bëjë punën për ju. Dy nga hostet tona të preferuara (Inmotion Hosting dhe SiteGround ofrojnë këtë shërbim si standard dhe do të migrojnë falas në faqen tuaj).

Hapi 2. Shkarkoni dhe instaloni plugin Duplicator

Do të gjeni shtojcën Duplicator në faqen e zakonshme të shtojcave të WordPress. Sshtë një shtesë e thjeshtë rezervë e cila ju lejon të kopjoni dhe eksportoni të gjithë faqen tuaj WordPress.

makinë fotokopjuese

Ka shtojca të tjera që do të bëjnë një gjë të ngjashme (si Backup Buddy). Por unë jam duke përdorur Duplicator sepse është falas dhe rimbushja në skajin tjetër është jashtëzakonisht e thjeshtë. Vizitoni faqen e shtojcave të WordPress dhe kërkoni up Duplicator. ’Pastaj, Instaloni atë dhe aktivizoni plugin.

Hapi 3. Krijoni një age Paketë të re ’

‘Paketa’ është në thelb një rezervë gjigande e faqes tuaj. Ne pastaj do të eksportojmë atë paketë.

Krijoni një paketë rezervë

Krijoni një emër për paketën tuaj dhe kaloni poshtë në butonin ‘Tjetër’. (Ju nuk keni nevojë të ndryshoni asgjë në pjesën “Arkivi” dhe ne do t’i plotësojmë detajet “Instaluesi” më vonë).

Hapi 4. Skanimi në vazhdim…

Tani shtojca do të skanojë skedarët dhe databazën tuaj. Ju mund të merrni disa shenja paralajmëruese nëse keni skedarë të mëdhenj në faqen tuaj të internetit. Ju mund t’i hiqni këto, ose të vazhdoni gjithsesi.

Skanimi përfundoi

Hapi 5. Klikoni “Ndërtimi”

Kur skanimi të mbarojë, klikoni “ndërto”, i cili do të krijojë paketën tuaj. Mund të duhen disa minuta për të paketuar faqen tuaj të internetit, varësisht se sa i madh është.

Hapi 6. Shkarkoni paketat BOTH

Tani do të shihni dy butona: “Instalues” dhe “Arkiv”.

Klikoni të dyja këto butona për t’i shkarkuar ato. Do t’ju duhen të dy skedarët më vonë. (Alsoshtë gjithashtu e këshillueshme që të ruani një kopje të këtyre kopjeve rezervë në një lokacion jashtë vendit si shërbimi i ruajtjes së reve.)

Shkarkoni të dy paketat

Tani jeni rezervuar!

Kjo është faza e parë e plotë. Ju keni bërë kopje rezervë dhe eksportuar faqen tuaj të internetit në WordPress. Tani duhet të kalojmë te hosti juaj i ri dhe të vendosim gjërat.

Hapi 7. Tregoni emrin e domain në serverin tuaj të ri

Nëse po mbani të njëjtin emër domain, do të duhet ta tregoni domenin tuaj në hostin tuaj të ri të uebit.

Thjesht regjistrohu te ofruesi juaj i domain (qoftë ai GoDaddy, 123-Reg etj.). Pastaj lundroni te opsionet DNS (serverat e emrave të domain).

Ndryshoni serverin tuaj të emrit të domenit

Ndryshoni ato në mënyrë që ata tregojnë drejtuesin tuaj të ri të uebit.

Pritësi juaj i ri do t’ju tregojë adresën e serverit DNS (zakonisht është diçka si ns1.inmotionhosting.com).

Shënim: mund të duhen deri në 24 orë që të ndodhë ky ndryshim.

Hapi 8. Hyni në cPanel-in tuaj të host-it të ri

Hyni në panelin e kontrollit të host-it tuaj të ri. Këtu do të krijojmë një bazë të dhënash të re dhe do të ngarkojmë skedarët e nevojshëm.

Hapi 9. Krijoni një bazë të dhënash të re

Mos u tundoni të goditni butonin ‘instaloni WordPress’. Shkoni drejtpërdrejt në krijimin e një baze të dhënash.

Ky proces mund të ndryshojë në varësi të hostit tuaj të zgjedhur. Por po kërkoni opsionin Wizard Wizard të Databazës, e cila do të duket diçka si kjo:

Krijoni një bazë të dhënash të re

(Nëse nuk mund ta gjeni, shikoni seksionin ‘mbështetje’ të hostit tuaj. Ata do të shpjegojnë se si të krijoni një bazë të dhënash.)

Hapi 10. Vendosni një emër të dhënash dhe detajet tuaja

Ky hap është jashtëzakonisht i rëndësishëm.

Jepni një emër të dhënës tuaj të re.

Pastaj vendosni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim.

Detajet e bazës së të dhënave

SHKRONI KESTU DETAJE TOWN VDEKUR. Do t’ju duhen më vonë.

Hapi 11. Jepni përdoruesit tuaj privilegjet e plota

Do t’ju kërkohet të kontrolloni një kuti për t’i dhënë përdoruesit privilegjet e plota. Kontrolloni kutinë.

Baza e të dhënave tuaja të reja është krijuar!

E shkëlqyeshme, kështu që faqja juaj e WordPress është mbështetur dhe eksportuar. Pritësi juaj i ri në internet është i gatshëm dhe i gatshëm. E gjithë kjo që mbetet për të bërë është të importoni dhe instaloni faqen e internetit në hostin tuaj të ri.

Hapi 12. Vendosni skedarët e “Duplicator” në serverin tuaj të ri

Mos harroni skedarët “Instalues” dhe “Arkivi” që kemi shkarkuar në Hapi 6? Sshtë koha për t’i gjetur dhe ngarkuar ato në serverin tuaj të ri.

Ju mund ta bëni këtë në cPanel të hostit tuaj të ri nën Manager File Manager. ’(Ju gjithashtu mund të përdorni një klient FTP si Firezilla nëse preferoni).

Ngarko paketat e kopjuesit

Përsëri, të gjithë hostët në internet janë të ndryshëm, por zakonisht dëshironi t’i ngarkoni ato në vendndodhjen “public_html”.

HTML publik

Hapi 13. Instaloni faqen tuaj në WordPress

Me skedarët e faqes tuaj të internetit të ngarkuara tani në serverin tuaj, është koha t’i instaloni ato.

Për ta bërë këtë, duhet të qaseni në skedarin e instaluesit që sapo keni ngarkuar. Në mënyrë tipike, mund ta bëni këtë në shfletuesin tuaj në këtë adresë: http://www.your-website.com/installer.php.

Kjo tani duhet të sjellë një faqe që duket si kjo:

Instaloni kopjuesin WordPress

Hapi 14. Vendosni detajet e bazës së të dhënave

Mos harroni detajet e bazës së të dhënave që kemi krijuar në hapin 10? (Emri i bazës së të dhënave, emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi).

Kjo është ajo ku ju tani futni ato detaje.

Hapi 15. Testoni lidhjen

Nëse gjithçka shkon për të planifikuar, nuk do të ketë gabime kur të klikoni “Test Connection”.

POR, nëse shfaqen ndonjë gabim, kontrolloni “çështjet e lidhjes së zakonshme” të cilat duhet ta pastrojnë atë.

Hapi 16. Kryeni vendosjen

Ju jeni në shtëpi dhe të thatë! Instaluesi tani do të vendosë faqen tuaj te internetit në serverin tuaj të ri. Kjo mund të zgjasë disa minuta, në varësi të madhësisë së ngarkimit.

Tani mund të futeni në WordPress me detajet tuaja të zakonshme. E gjithë përmbajtja, temat dhe shtojcat tuaja do të jenë saktësisht siç i keni lënë.

Hapi 17. Kontrolloni se po funksionon si duhet!

Tani keni migruar me sukses faqen tuaj të WordPress nga një host në tjetrin. Ju mund të vini re se disa shtojca po veprojnë çuditërisht; kjo është normale, thjesht instaloni përsëri ato.

Së fundmi, kontrolloni çdo faqe të faqes tuaj të internetit për t’u siguruar që asgjë nuk ka shkuar keq në migrim.

Mendimet përfundimtare

Migrimi i një uebfaqe të WordPress duke përdorur këtë metodë kërkon akoma pak njohuri teknike të teknologjisë. Sidoqoftë, duke përdorur shtojcën Duplicator, është shumë më e lehtë se sa ishte në të kaluarën.

A e keni përdorur këtë shtojcë (ose ndonjë tjetër) për të migruar faqen tuaj? Më tregoni se çfarë mendoni në komentet më poshtë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me