{"@konteks":"https://schema.org","@taip":"Halaman FAQ","mainEntiti": [{"@taip":"Soalan","nama":"Adakah Minecraft percuma?","diterimaJawapan": {"@taip":"Jawapan","teks":"Tidak, Minecraft adalah permainan berlesen yang kini menjadi milik Microsoft. Terdapat pelbagai versi yang dimaksudkan untuk pelbagai platform, tetapi kosnya berbeza-beza. Sebagai contoh, Minecraft asas untuk platform Windows berharga $ 29.99, sementara versi PS4 berharga $ 19.99."}}, {"@taip":"Soalan","nama":"Adakah hosting pelayan Minecraft percuma?","diterimaJawapan": {"@taip":"Jawapan","teks":"Tidak, hosting memerlukan wang kerana infrastruktur dan peralatan yang mahal. Sekiranya anda mengehos dalam talian dengan syarikat hosting web, kos ini dapat dikongsi bersama dan anda membayar yuran bulanan yang lebih munasabah bergantung kepada keperluan anda."}}, {"@taip":"Soalan","nama":"Berapa banyak RAM yang saya perlukan untuk pelayan Minecraft?","diterimaJawapan": {"@taip":"Jawapan","teks":"Seperti semua aplikasi, semakin tinggi bilangan pemain di pelayan, semakin banyak RAM yang diperlukan untuk menyokongnya. Untuk persediaan asas sehingga 10 pemain, disyorkan sekurang-kurangnya 1GB pada pelayan web. Lebih banyak kemungkinan akan memberi anda pengalaman permainan yang lebih lancar."}}, {"@taip":"Soalan","nama":"Yang merupakan perkhidmatan hosting Minecraft terbaik?","diterimaJawapan": {"@taip":"Jawapan","teks":"Dari bawah, Hostinger kini mendahului senarai ini. Ia menawarkan rancangan Minecraft yang dibangunkan khas untuk mereka yang ingin menjadi tuan rumah mereka sendiri dan mempunyai kakitangan sokongan yang diperlukan untuk menasihati anda mengenai semua perkara dari pemilihan hingga pemasangan."}}, {"@taip":"Soalan","nama":"Apakah hos pelayan Minecraft percuma terbaik?","diterimaJawapan": {"@taip":"Jawapan","teks":"Pengehosan percuma biasanya tidak digalakkan dan kemungkinan tidak dapat dilaksanakan untuk tugas yang lebih menuntut seperti hosting Minecraft. Sebaik-baiknya, anda akan mempertimbangkan rancangan hosting VPS untuk memanfaatkan sumber khusus yang ada pada rancangan tersebut."}}]}

Dengan permainan yang sangat disukai dan lincah seperti Minecraft, tidak mengejutkan bahawa ramai orang ingin menubuhkan pelayan Minecraft mereka sendiri.

Terdapat beberapa cara untuk bermain Minecraft dengan rakan-rakan, tetapi yang paling serba boleh adalah dengan pelayan Minecraft yang dihoskan dalam talian.

Contents

Apa itu Minecraft?

minecraft

Fikirkan Minecraft sebagai versi klasik klasik yang tidak ketinggalan zaman. Sebenarnya, saya pernah melihatnya disebut sebagai Lego maya. Ini mungkin tidak tepat walaupun Minecraft telah menjadi begitu popular sehingga terdapat keseluruhan tema Lego!

Grafiknya yang sederhana ditambah dengan permainan asas yang masih memungkinkan banyak inovasi menjadikan permainan ini melonjak populariti.

Berkat pangkalan kipas sokongannya, Minecraft telah berjaya memasuki hampir semua platform digital, dari komputer desktop hingga peranti mudah alih dan konsol. Hari ini, Minecraft terdapat dalam vanila biasa atau sebagai salah satu daripada banyak binaan khas yang telah dibuat oleh peminat dan pembangun.

Mod berbilang pemain di Minecraft

Walaupun Minecraft dapat dimainkan secara solo, salah satu tarikan utamanya adalah mod berbilang pemain yang membolehkan pengguna berinteraksi antara satu sama lain. Ini boleh mengakibatkan banyak perkara bergantung kepada persekitaran.

Sebagai contoh, pemain boleh memutuskan untuk berperang, menjalankan pencarian bersama, atau hanya berdampingan dengan aman di plot kecil mereka sendiri di tanah maya. Untuk mod berbilang pemain, terdapat empat pilihan utama;

 • Bermain di Rangkaian Kawasan Setempat (LAN)
  LAN menghubungkan sekumpulan komputer di ruang yang lebih kecil (lebih setempat). Contohnya, menghubungkan beberapa komputer di dalam bilik dianggap sebagai LAN.
 • Alam Minecraft
  Konsep Realms diciptakan oleh pereka Minecraft untuk membolehkan pemain menjadi tuan rumah permainan Minecraft dengan cepat melalui perkhidmatan ini. Ini berdasarkan langganan, di atas kos Minecraft.
 • Skrin Berpisah
  Ini hanya untuk konsol dan membolehkan sehingga empat pengguna bermain Minecraft secara bersebelahan menggunakan satu skrin.
 • Pelayan Dalam Talian
  Ini adalah yang paling menarik dari semua dan melibatkan pengguna yang benar-benar mengatur seluruh persekitaran dalam talian dari awal hingga menjadi tuan rumah permainan Minecraft. Selalunya tuan rumah akan menyewa ruang pelayan dari syarikat hosting web untuk tujuan ini.

Keperluan Hosting Pelayan Minecraft Minimum

Seperti yang anda ketahui, hosting permainan sering kali sukar kerana biasanya lebih banyak sumber daya daripada kebanyakan aplikasi web. Syukurlah, Minecraft bukanlah sumber sumber yang sangat besar dan anda boleh menghoskannya di pelayan web dengan beberapa spesifikasi asas.

Namun, itu mengambil kira persediaan asas Minecraft – Vanilla tulen seperti yang mereka namakan. Untuk pemasangan ini dan kumpulan pemain rata-rata 10, anda boleh mendapatkan dengan minimum dalam hosting VPS.

Mari lihat kemungkinan keperluan untuk hosting Vanilla Minecraft biasa dalam jumlah;

Req minimum.

 • RAM 1GB
 • 1 Teras CPU

Req yang disyorkan.

 • RAM 2GB
 • 2 Teras CPU

Ruang simpanan cukup diabaikan dalam konteks apa yang ditawarkan, jadi kami akan melewatkannya di sini, selagi ia berdasarkan SSD.

Sekiranya anda mengetahui lebih awal dan menjadi lebih serius mengenai hosting Minecraft maka anda akan melihat lebih banyak nombor untuk kumpulan pemain yang berumur 50 tahun ke atas. Anda mungkin juga ingin mempertimbangkan kemungkinan lain seperti penggunaan mod, yang akan meningkatkan keperluan lebih jauh.

Dalam kes ini, saya mengesyorkan rancangan VPS seperti Pelan Desa Minecraft di Hostinger, yang menawarkan RAM 3GB tetapi mencatat masa pada $ 12.95 / bln. Seperti yang anda lihat, semakin banyak pemain yang anda mahu menjadi tuan rumah, semakin tinggi potensi kos anda.

Kelebihan Menjalankan Pelayan Minecraft Anda Sendiri

Oleh itu, setelah mencapai titik ini dalam artikel ini, adakah anda sekarang tertanya-tanya mengapa di bumi anda mengalami keperitan mencari pelayan anda sendiri untuk menjadi tuan rumah Minecraft di?

Walaupun saya tidak akan menyalahkan anda kerana menghindar pada ketika ini, terdapat beberapa aspek positif dari hosting Minecraft.

 1. Kebebasan Memilih dalam Mod

  Sekiranya anda pernah bermain permainan dan merasa kecewa kerana versi yang anda gunakan tidak mempunyai mod tertentu yang diaktifkan, itu boleh membuat anda kecewa. Plugin ini mungkin sudah tersedia, di luar jangkauan anda. Dengan menghoskan pelayan Minecraft anda sendiri, anda mendapat pilihan percuma untuk memasang apa.

 2. Membina Komuniti

  Manusia adalah makhluk sosial dan walaupun senang dengan rakan, masa tidak selalu mengizinkan. Syukurlah, dunia digital menghilangkan jarak dan Minecraft boleh menjadi kaedah yang baik untuk anda membina komuniti kecil rakan terdekat anda. Dunia anda sendiri di dunia, boleh dikatakan.

 3. Rumah Saya, Peraturan Saya

  Dengan host yang menyokong komuniti besar, peraturan sering dibuat untuk kesan selimut yang besar untuk kepentingan majoriti. Sekiranya anda menjadi tuan rumah pelayan Minecraft anda sendiri, anda hanya perlu mempertimbangkan peraturan yang akan mempengaruhi kumpulan kecil anda. Lebih baik lagi – ia akan menjadi kesenangan anda dan bukan orang lain.

 4. Sebagai Alat Pengajaran

  Sekiranya anda seorang pendidik, anda mungkin terkejut mengetahui bahawa Minecraft boleh menjadi aset pengajaran yang sangat baik. Pertimbangkan eksperimen sosial dan ajar minda muda tentang pentingnya aspek tingkah laku dan membuat keputusan, semuanya dalam persekitaran yang menyeronokkan yang mendorong mereka membina dan meneroka.

  Senarai ini terus berjalan, jadi kreatif dan fikirkan tentang hosting Minecraft sebagai lebih kurang ‘berurusan dengan permainan’ dan lebih banyak potensi jika digunakan secara kreatif.

 5. Pengewangan

  Hosting Minecraft boleh menjadi sangat mahal dalam jangka masa panjang, terutamanya jika anda mengehoskan sebilangan besar pemain. Kos pelayan hosting akan ketara tetapi Minecraft masih di bawah lesen dari Microsoft – ia memahami bahawa ada kos yang perlu ditanggung.

  Oleh kerana itu, Microsoft telah membuat beberapa kelonggaran, membuka jalan di mana anda dapat mengimbangi kos. Beberapa cara untuk mengewangkan pelayan Minecraft anda adalah dengan iklan dalam permainan, mendirikan kedai web, dan banyak lagi.

Apa yang Perlu Diperhatikan dalam Hosting Server Minecraft?

Seperti banyak aplikasi lain, Minecraft meletakkan permintaan pada perkakasan dan infrastruktur. Untuk menikmati pengalaman permainan yang lancar di persekitaran Minecraft yang dihoskan sendiri, anda perlu mengetahui beberapa butiran kewangan dan teknikal.

Walaupun sebilangan besar butiran ini berlaku secara meluas untuk hampir semua pilihan web hosting, beberapa host web melangkah lebih jauh untuk menawarkan rancangan hosting Minecraft khusus yang mungkin termasuk ciri khas Minecraft tambahan.

Menjalankan pelayan Minecraft anda sendiri dalam talian bermaksud anda memerlukan perkakasan dan lebar jalur untuk menyokongnya. Kecuali anda memiliki pusat data, itu bermaksud menyewa ruang pada pelayan yang dihoskan oleh syarikat hosting web seperti Hostinger.

Untuk memastikan bahawa hosting Minecraft anda berjalan dengan lancar, ada beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih rancangan hosting Minecraft, seperti;

1. Pemproses

Hampir semua aplikasi web memerlukan masa pemprosesan untuk dijalankan tetapi ini berlaku terutamanya untuk persekitaran permainan. Dalam senario penggunaan sebenar, masa pemprosesan dikira dalam kitaran jam (oleh itu persembahan sebagai MHz atau GHz).

Dalam hosting web, pelayan sering dilengkapi dengan banyak pemproses yang hebat. Berapa banyak masa pemproses yang anda perolehi ditentukan oleh rancangan yang ditawarkan oleh hos web anda. Waktu pemproses hosting bersama dikongsi di antara akaun, sementara rancangan hosting VPS atau awan menawarkan pengguna penggunaan sumber daya tertentu secara eksklusif.

2. Ingatan

RAM adalah storan cepat dan mudah berubah yang digunakan untuk menjalankan proses. Apabila permintaan dibuat ke pelayan anda, ia memuat data ke dalam memori untuk pemprosesan yang lebih cepat. Sekiranya anda mempunyai memori yang lebih sedikit daripada yang diperlukan, maka pelayan perlu menukar data masuk dan keluar RAM lebih kerap, sehingga menghasilkan prestasi yang lebih rendah.

Sekali lagi, seperti masa pemproses, hosting bersama berfungsi dari kumpulan memori besar yang dikongsi antara beberapa akaun. Pelan VPS atau awan menawarkan kegunaannya memori khusus untuk digunakan. Berapa tepatnya bergantung pada tuan rumah dan rancangan yang anda pilih.

3. Jenis Penyimpanan & Ruang

Minecraft bukanlah permainan yang sangat berat tetapi jika anda menjalankan pelayan Minecraft, mempunyai SSD akan membantu meningkatkan prestasi. Adakah anda tahu perbezaan yang mungkin berlaku di kawasan ini.

Beberapa host web akan menawarkan perisian pelayan berasaskan SSD (seperti sistem operasi dan perisian pelayan web) sambil menyimpan data anda pada penyimpanan biasa. Ini berbeza dengan menawarkan penyelesaian SSD penuh di mana semuanya disimpan di SSD.

4. Lokasi Pelayan

Ini boleh menjadi salah satu perkara paling kritikal untuk pelayan hosting Minecraft anda. Lokasi di mana pelayan dihoskan membuat perbezaan. Pelayan yang jauh dari tempat pemain sering menghasilkan latensi tinggi (ketinggalan).

Sekiranya anda mengehoskan pemain dari seluruh dunia maka tidak banyak yang boleh anda lakukan mengenai perkara ini. Namun, jika anda mengehos dalam konteks yang lebih dilokalkan (mungkin untuk pemain di negara / wilayah tertentu), pilihlah host web dengan pelayan di atau dekat kawasan tersebut. Ini boleh membantu mengurangkan kelewatan permainan.

Nota

Anda boleh menggunakan pemeriksa kelajuan pelayan kami untuk memeriksa apakah pelayan yang anda gunakan cepat!

5. Sokongan khusus Minecraft

Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, beberapa host web menawarkan rancangan hosting khas yang disasarkan pada host Minecraft. Ini penting kerana mereka yang melakukannya, mungkin sering mendapat sokongan tambahan untuk rancangan hosting Minecraft anda yang mungkin tidak dapat dijumpai dengan mudah di tempat lain.

Contoh sokongan jenis ini sering terdapat dalam bidang bantuan dalam pemasangan dan penyediaan. Untuk mengetahui sama ada tuan rumah yang anda pertimbangkan akan membantu, lebih baik anda mencuba dan menghubungi mereka sebelum memilih rancangan.

6. Elakkan Pelan Hosting Minecraft yang terlalu murah

Terdapat banyak syarikat hosting di luar sana yang menawarkan harga lebih rendah daripada yang disarankan di sini. Namun, saya menggesa anda untuk berhati-hati ketika mempertimbangkan untuk mengambil rancangan ini. Sebilangan besar rancangan ini akan sering menawarkan perkhidmatan sub-par dan mungkin akan berlaku di kawasan yang akhirnya mempengaruhi pengalaman permainan anda

Peringkat: 5 Pelayan Minecraft Pelayan Terbaik 2023

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

tuan rumah

Ram

2GB

Bilangan Pemain

70

Harga (USD)

$ 8.95 / bln

Ciri-ciri utama

 • Masa Penggunaan 99.9%
 • Perlindungan DDoS
 • Persediaan Segera
 • Panel Multicraft
 • Dual CPU

"Hostinger telah berjaya memanfaatkan kekuatan pelayan web untuk permainan."

Hostinger adalah pilihan utama kami sebagai penyedia hosting Minecraft kerana beberapa sebab. Yang pertama dan terpenting adalah sangat jarang untuk mencari host yang menawarkan rancangan yang dibina khas untuk memenuhi hosting Minecraft.

Rancangan hosting Minecraft mereka dibina di pelayan VPS, yang bermaksud anda akan mendapat sumber daya khusus yang diperlukan untuk menjadi tuan rumah Minecraft. Struktur rancangan mereka juga dibina berdasarkan konsep, menawarkan memori minimum 2GB, dekat penyediaan pelayan Minecraft segera, dan sokongan teknikal yang dapat membantu jika anda tersekat.

Hostinger adalah salah satu hos utama kami!

Baca ulasan mendalam kami di Hostinger untuk mengetahui sebabnya!

2. Shockbyte

https://shockbyte.com/

syok

Ram

1GB

Bilangan Pemain

20

Harga (USD)

$ 2.50 / bln

Ciri-ciri utama

 • Masa Penggunaan 100%
 • Perlindungan DDoS
 • Persediaan Segera
 • Panel Multicraft
 • SSD tanpa had

"Shockbyte telah mengubah permainan menjadi perniagaan besar, memungkinkan untuk mendapatkan kekuatan dan skalabiliti."

Shockbyte adalah syarikat berdaftar Australia yang pakar dalam menyewa pelayan permainan. Bidang fokus utama mereka adalah Minecraft, ARK: Survival Evolved, dan Rust – dengan rancangan untuk menyokong lebih banyak tajuk.

Rancangan mereka sangat tertumpu dan anda boleh memilih rancangan yang sangat sesuai dengan keperluan anda. Pengalaman mereka dengan Minecraft membolehkan mereka memberikan beberapa cadangan yang baik, dan ini adalah tempat yang baik untuk mendapatkan hosting Minecraft khusus.

3. BisectHosting

https://www.bisecthosting.com/

penyambungan dua hala

Ram

1GB

Bilangan Pemain

12

Harga (USD)

$ 2.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • Sandaran Harian
 • Perlindungan DDoS
 • Persediaan Segera
 • Panel Multicraft
 • Pelayan SSD

"Tetap mudah, BisectHosting menyokong Minecraft Java dan Bedrock."

BisectHosting adalah nama popular lain di hosting Minecraft walaupun menawarkan hampir semua perkhidmatan berkaitan web lain. Oleh kerana skop rancangan hosting mereka, Bisect lebih ramping ketika datang ke Minecraft, yang mendukung versi Java atau Bedrock.

Ciri yang membezakan adalah bahawa semua rancangan hosting Minecraft Bisect mempunyai storan SSD tanpa had, walaupun pada rancangan termurah mereka. Ini tentu saja tertakluk pada dasar penggunaan wajar mereka, yang bermaksud anda boleh menggunakannya, tetapi tidak menyalahgunakannya.

4. Pelayan GG

https://ggservers.com/

Pelayan GG

Ram

1GB

Bilangan Pemain

12

Harga (USD)

$ 3.00 / bln

Ciri-ciri utama

 • Persediaan Segera
 • Perlindungan DDoS
 • Panel Multicraft
 • Pemasang 1-Klik
 • SSD tidak bermeter

"Naik hosting Minecraft ke tahap seterusnya di GGServers dengan pemasangan modpack 1 klik."

GGServers adalah syarikat hosting web dari Kanada yang menawarkan hosting web, tetapi juga pakar dalam pelayan permainan. Mereka mempunyai pelayan untuk pelbagai permainan termasuk Minecraft dan telah menggunakan lebih dari setengah juta permainan ini, sehingga kini.

Mereka menawarkan spesifikasi berprestasi tinggi di pelayan permainan mereka dan memiliki penyebaran yang baik dari sembilan lokasi pusat data di seluruh dunia untuk dipilih. Pelan berbeza-beza bergantung pada sumber yang disediakan dan bermula pada RAM 1GB asas yang menyokong 12 slot pemain.

5. Apex Hosting

https://apexminecrafthosting.com/

Pengehosan apex

Ram

1GB

Bilangan Pemain

12

Harga (USD)

$ 3.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • Masa Penggunaan 99.9%
 • Persediaan Segera
 • Perlindungan DDoS
 • Panel Multicraft
 • Pemasang 1-Klik

"Dapatkan bukan sahaja perkakasan untuk Minecraft tetapi juga sokongan yang anda perlukan untuk menyediakan pelayan anda."

Apex Hosting hanya tertumpu pada Minecraft dan mereka menawarkan 15 lokasi untuk pelayan di seluruh dunia dengan lebih banyak lagi. Rancangan mereka bermula kecil dengan RAM 1GB asas, tetapi semua rancangan dilengkapi dengan subdomain khusus.

Tuntutan kemasyhuran mereka terletak pada sokongan luas untuk Minecraft, yang menampilkan panel kawalan yang mudah digunakan, tutorial video dan kemampuan untuk menghidupkan dan menjalankan pelayan Minecraft hanya dalam masa lima minit. Bantuan juga tersedia melalui sembang langsung dan sistem tiket.

Kesimpulan: Untuk Peminat Diehard Minecraft

Ram

TIADA. DARI
PEMAIN

HARGA (USD / MO)

Hostinger

2GB

70

$ 8.95

Shockbyte

1GB

20

$ 2.50

BisectHosting

1GB

12

$ 2.99

Seperti yang anda mungkin tahu sekarang, hosting pelayan Minecraft tidak semestinya sangat rumit. Sebenarnya, keindahannya adalah kerana sejak anda berkuasa, anda dapat menentukan dengan tepat betapa kompleksnya keinginan dunia Minecraft anda.

Sama ada itu bermaksud pelayan besar yang menyokong ribuan pemain atau yang asas untuk rakan berinteraksi bersama, keputusan akhir adalah milik anda. Kos juga tidak semestinya menjadi faktor seperti yang anda lihat, kerana terdapat banyak cara yang menolong anda berpotensi mengembalikan kos anda.

Pada akhirnya, mengehoskan pelayan Minecraft anda sendiri adalah usaha cinta – dan bagi peminat permainan ini, tentunya sesuatu yang perlu dipertimbangkan. Sekiranya anda masih belum tahu dan memutuskan apakah ini sesuai untuk anda, berbincanglah dengan orang-orang di Hostinger (yang menawarkan rancangan hosting Minecraft sebenar & sokongan) untuk melihat sama ada mereka boleh menasihati anda dengan cara yang sama.

Hosting Pelayan Minecraft: Soalan Lazim

1. Adakah Minecraft percuma?

Tidak, Minecraft adalah permainan berlesen yang kini menjadi milik Microsoft. Terdapat pelbagai versi yang dimaksudkan untuk pelbagai platform, tetapi kosnya berbeza-beza. Sebagai contoh, Minecraft asas untuk platform Windows berharga $ 29.99, sementara versi PS4 berharga $ 19.99.

2. Adakah hosting pelayan Minecraft percuma?

Tidak, hosting memerlukan wang kerana infrastruktur dan peralatan yang mahal. Sekiranya anda mengehos dalam talian dengan syarikat hosting web, kos ini dapat dikongsi bersama dan anda membayar yuran bulanan yang lebih munasabah bergantung kepada keperluan anda.

3. Berapa banyak RAM yang saya perlukan untuk pelayan Minecraft?

Seperti semua aplikasi, semakin tinggi bilangan pemain di pelayan, semakin banyak RAM yang diperlukan untuk menyokongnya. Untuk persediaan asas sehingga 10 pemain, disyorkan sekurang-kurangnya 1GB pada pelayan web. Lebih banyak kemungkinan akan memberi anda pengalaman permainan yang lebih lancar.

4. Manakah perkhidmatan hosting pelayan Minecraft terbaik?

Dari bawah, Hostinger kini mendahului senarai ini. Ia menawarkan rancangan Minecraft yang dibangunkan khas untuk mereka yang ingin menjadi tuan rumah mereka sendiri dan mempunyai kakitangan sokongan yang diperlukan untuk menasihati anda mengenai semua perkara dari pemilihan hingga pemasangan.

5. Apakah hos pelayan Minecraft percuma terbaik?

Pengehosan percuma biasanya tidak digalakkan dan kemungkinan tidak dapat dilaksanakan untuk tugas yang lebih menuntut seperti hosting Minecraft. Sebaik-baiknya, anda akan mempertimbangkan rancangan hosting VPS untuk memanfaatkan sumber khusus yang ada pada rancangan tersebut.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me