Как човек създава фирмени имейли?

Това е изключително важно за малкия бизнес, но много собственици на фирми не знаят как да го настроят и няма кой да се обърне за съвет. Не помага и интернет да няма много информация.

Така че те просто вземат всичко, което е удобно и по-често, отколкото не, преплащат за неща, от които дори не се нуждаят.

Понякога те преминават по евтиния (добре, безплатен) маршрут и използват gmail, но това води до съвсем различен набор от проблеми (липса на контрол, спам, непрофесионален образ и т.н., получавате идеята).

Днес ще ви преведем чрез някои от най-добрите доставчици на имейли там, плюсовете и минусите и ще ви покажем някои опции, които също трябва да разгледате..

Но преди да отидем там, трябва да поговорим защо трябва да получите имейл адрес в името на вашия домейн.

Предимства от получаването на професионален имейл адрес

Най-добър хостинг по имейл: Как да получите професионален имейл адрес

Професионален имейл адрес показва на хората, че имате предвид бизнеса. В интерес на истината те го очакват. Хората са твърде любезни, за да кажат каквото и да било, но обикаляйте обилно с адреса си в Gmail и през повечето време те няма да приемат вас или бизнеса ви сериозно.

1. Брандиране & признаване

Когато името на вашия бизнес е отразено в имейл адреса ви, той помага да напомните на клиентите си, че вашият бизнес съществува и е законно. Всъщност това работи за всичко. Виждането на името на вашия бизнес навсякъде наистина помага при брандирането.

2. Вдъхва доверие

Доверието е рядка стока в наши дни. С всички истории на ужасите, свързани с измамите, не сме изненадани. Професионален имейл адрес казва на хората, че управлявате установен бизнес.

3. Това ви пази от папката със спам

Обикновено спамерите използват безплатни имейл услуги, за да изпращат спама си & злонамерен софтуер, така че имейлите, които изпращате от безплатна услуга за електронна поща, може да отидат направо в папката за спам на клиента ви. Професионалният имейл адрес е абсолютно критичен, ако искате да гарантирате, че имейлите ви достигат до вашите клиенти.

Как да получите имейл адрес с вашето име на домейн

Първо, първо, ще ви трябва име на домейн. Той действа като адрес за вашето електронно съхранение (Домейн и имейл съхранение са две отделни услуги, повече за това по-късно).

Затова преминете към GoDaddy или NameCheap, за да закупите името на вашия домейн. Не забравяйте да го помислите! Не искате име на домейн да е толкова жалко, колкото едно писалка Pen Pen за себе си.

Изберете доставчик на хостинг по имейл

След като сте закупили вашето име на домейн, ще трябва да изберете доставчик на хостинг на имейл, така че вашият имейл да има физическо място за съхранение (да, знаем, че се нарича „електронна поща“, но все пак се състои от данни, които трябва да се съхраняват на физически диск някъде).

В зависимост от бюджета си ще имате две възможности.

  1. Най-доброто съотношение цена / качество Можете да убиете 2 птици с 1 камък, като изберете да хоствате имейл адреса си с уеб хостинг услугата, при условие че имат възможност да направите това. По този начин ще споделяте пространството си за съхранение между файловете на уебсайта си и имейлите си.
  2. Премиум имейл Ако бюджетът ви го позволява, може да искате да потърсите доставчик на първокласна услуга за електронна поща, която предлага повече функции, като подобрена сигурност, кръстосан достъп до устройства и превъзходни услуги за архивиране.

    Премиум услугата за електронна поща се предлага и със собствено пространство за съхранение, което помага за надеждността (ако надвишите разпределеното пространство за съхранение, докато хоствате имейла си с вашия уеб хост, уебсайтът и имейлът ви може да се понижат и това никога не искате да се случва).

Какво се случва, след като изберете доставчика си на имейл услуги?

Когато сте готови да закупите електронната си услуга, ще трябва да насочите името на домейна си към вашата хостинг компания / да актуализирате вашия mx запис на доставчика на имейл.

Как се прави това се различава в зависимост от вида на доставчика на услуги, който сте избрали. Реномиран доставчик на имейл услуги трябва да има добра поддръжка или изчерпателна база знания, за да помогне при настройването на имейла ви.

Ще трябва също да продължите напред и да създадете своя имейл адрес, т.е. [имейл защитени] в системата на вашия хостинг на имейл. Отново проверете базата от знания на вашия доставчик на услуги, за да го настроите. Ако използвате SiteGround, ето малко ръководство, което ще ви покаже как е направено.

Достъп до вашия имейл

Има два начина за достъп до имейла ви:

  1. Уеб поща Просто достъпете cPanel на вашия хостинг и кликнете върху уеб пощата, за да получите достъп до имейла си. Можете също да въведете yourdomain.com/webmail. (В нашия случай неговата bitcatcha.com/webmail).
  2. Използване на пощенски клиент Използването на пощенски клиент обикновено е по-удобно. Можете да използвате имейл клиент като Outlook и да го настроите така, че той автоматично да изтегля имейлите ви вместо вас.

    Сега всеки доставчик на имейл има различна конфигурация за имейл клиенти. Ето как можете да настроите своя имейл според SiteGround. Ако използвате други доставчици, не се притеснявайте – те трябва да имат ясни ръководства стъпка по стъпка за създаването и настройката на имейла си за вашия пощенски клиент!

7 неща, които трябва да имате предвид при получаване на доставчик на услуги

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, които ще ви помогнат да вземете решение за доставчика на имейл услуги.

1. Имате ли нужда от уебсайт?

Ако го направите, може да изберете добър уеб хост, който предоставя и хостинг по имейл. Нашият настоящ фаворит е SiteGround. Плъзнете на сайта им и ги разгледайте!

2. Колко хранилище имате нужда?

Това пряко се свързва с броя на персонала. Ако имате 50 души персонал, но само 5 ключови хора се нуждаят от имейл, няма да е необходимо да се тревожите твърде много за място. Ако всичките 50 души от вашия персонал се нуждаят от имейл, тогава е най-добре да изберете хост, който може да осигури достатъчно пространство за всички!

Някои доставчици на хостинг услуги по електронна поща могат да ви таксуват за количеството използвано пространство, а някои таксуват за потребител. Уверете се, че вървите с план, който е най-подходящ за вашите нужди!

3. Трябва ли да изпратите огромни прикачени файлове?

Ако сте фотограф или рекламна агенция, вашите визуализации вероятно ще бъдат значително количество, което бързо ще изяде вашето пространство за съхранение на уеб хостинг. Ограниченията на размера на прикаченото пространство и мястото за съхранение може да са проблем за вас.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me