Med tanke på Indonesien kan man frestas att tänka på en exotisk semestermål med platser lika varierade som stora köpcentra till natursköna stränder. Tyvärr kan bo i landet utgöra ett helt annat scenario med tanke på dess regerings förkärlek att utföra dold övervakningsverksamhet även på sina egna invånare.

Med en internetfrihetsgrad som är så låg som den i Indien, borde det inte vara en överraskning att det har förekommit flera tillfällen där förtryckande digitala regeringsaktiviteter i Indonesien. Från att bevilja sig mycket breddefinierade övervakningsbefogenheter till blockering av sociala medieplattformar är invånare i Indonesien ett perfekt användningsfall som de som skulle ha stor nytta av användningen av en VPN.

Med en befolkning på över 260 miljoner har Indonesien en relativt låg Internetpenetrationsgrad på 54,68% och har ändå begränsningar på sociala medieplattformar, begränsat tillgången till politiskt innehåll och har till och med sett gripandet av några högprofilerade bloggare.

Med en försiktig användning av VPN kan mycket av detta undvikas noggrant, särskilt eftersom VPN inte är olagligt där.

Contents

Indonesien använder en AI-baserad sökrobot för att upptäcka innehållsöverträdelser

I början av 2023 lanserade Indonesiens ministerium för kommunikation och informationsteknologi (MCIT) det som kallades Cyber ​​Drone 9. Den anpassade webbsökaren var utformad med två mål i åtanke – att söka efter vad regeringen ansåg vara “negativt innehåll” och sedan blockera indonesier från tillgång till det.

Parametrarna som sökroboten arbetar på förfinas fortfarande eftersom den är baserad på AI, men hittills verkar omfattningen ganska bred. Enligt källor täcker negativt innehåll paraplyet “pornografi, spel, skildringar av våld, radikalism och diskriminering baserat på ras och religion.”

Detta förvärras ytterligare av ISP: er som godtyckligt utför sina egna blockeringsaktiviteter av olika skäl. Till exempel rapporterade Indonesiska användare 2016 att Netflix hade blivit otillgänglig via Telkomsel även om det inte fanns på förbudslistan.

Situationen löstes inte bara för att hjälpa användare, utan ISP tackades av regeringens ministerier för att de tog initiativet till att blockera ett företag som det hävdade, “fungerade olagligt utan korrekt licensiering.”

Netflix-åtkomst tilläts först igen 2023 när företaget tecknade ett avtal med landets största telco.

Regeringen ger sig bred övervakningsbefogenheter

Inom regeringen har flera myndigheter befogenhet att begränsa onlineinnehåll enligt vad som kallas lagen om information och elektroniska transaktioner (ITE-lagen). Lagen har ändrats flera gånger för att öka omfattningen av de befogenheter som anges i den.

ITE-lagen tillåter nu inte bara blockering av innehåll utan en del av ändringarna har gjort det möjligt för myndigheter att beordra Internetleverantörer att göra det. Sedan dess har antalet byråer med myndighet att filtrera innehåll ökat.

Osäkerhet i rätten till integritet

Även om indonesiska officiellt ska ha sin rätt till integritet skyddad av konstitutionen finns det uppenbarligen ingen lag som är utformad för att hjälpa till att upprätthålla denna rättighet. Men på grund av myndigheternas mandat för företag att lagra användardata är integriteten något misstänkt.

Detta är särskilt sant eftersom vissa företag har varit kända för att förse brottsbekämpande myndigheter med användardata när de begärs. Förresten, detta är ett av de viktigaste elementen i en VPN – skyddet av användarnas integritet. De flesta topp-VPN: er garanterar användare att inga loggar över deras aktiviteter kommer att hållas, vilket bokstavligen betyder att det inte finns några data att lämna om en begäran skulle göras.

Från en tidslinje med aktiviteter under flera år kan vi se att regeringen systematiskt rör sig inte bara för att få godtyckliga rättigheter till åtkomst till användardata utan också utformar miljön så att den kan göra det enkelt. Följande tidslinje är en sådan grupp av implementerade scenarier som belyser detta;

 • 2000 – Regeringens mandatperiod för att behålla telco-kunder på minst tre månader
 • 2012 – Leverantörer av elektroniska system som erbjuder offentliga tjänster som krävs för att bygga datacenter
 • 2016 – MCIT tvingar OTT-leverantörer att integrera lokalt för att underlätta laglig avlyssning

Medan anonymitet inte regleras av Indonesiens lag, är dessa milstolpar steg mot rätten och förmågan för myndigheter i landet att avskaffa detta lager av anonymitet.

Arrestering och åtal för Internetaktivister

I namnet på nationell säkerhet har Indonesien också knäckt hårt ner användningen av Internet för olika ändamål inklusive, men inte begränsat till, förtal, religiösa frågor och manipulering av innehåll (“falska nyheter”).

Även om detta kan verka mycket Donald-Trump-esque, är verkligheten starkare och i åtminstone ett fall arresterades en Internetanvändare i landet för att ha delat kritiskt innehåll i en talmanskonsult. Under 2023 togs också tre medier till uppgift (Obs: Länkinnehållet är på indonesiska) av en regeringsansvarig som hävdade åtal för dem.

VPN: er är fortfarande lagliga i Indonesien

Även om det finns pågående incidenter av länder runt om i världen (som Ryssland och Kina) som börjar uppmärksamma VPN och försöka någon form av reglering, verkar det vid tidpunkten att Indonesien inte har anslutit sig till den bandwagon ännu.

Vad vi letar efter i ett VPN

1. Sekretess och anonymitet

Som ni kanske inser nu är Indonesien verkligen inte den typ av plats där du vill surfa på nätet utan att använda ett VPN, oavsett om du är medborgare eller besöker landet. På grund av de faktorer jag har delat ovan och hur allvarliga konsekvenserna av överträdelser av dessa regler är det en bra idé att fokusera på de aspekter av integritet och anonymitet som en VPN erbjuder för användare i Indonesien.

Med både regeringen såväl som den privata industrin som arbetar tillsammans såväl som oberoende för att övervaka och kontrollera trafiken måste en VPN kunna säkerställa att dina data och aktiviteter kan hållas exakt som de borde vara – privat.

Ett av de bästa sätten att säkerställa detta är att hålla ett öga på VPN: er som inte bara har en strikt policy för icke-loggning utan också baseras på länder som är slappare i lagarna om datalagring. Detta utesluter säkert länder i jurisdiktion för fem ögon och fjorton ögon.

2. Säkerhet

Säkerhetsområdet på VPN: er är detsamma för Indonesienbaserade användare som överallt. Den perfekta balansen är bara känd för dig som användare. Väljer du 256-bitars kryptering med risk för lägre VPN-hastigheter eller är du villig att sänka den fältet för ökad hastighet?

Personligen anser jag att det för Indonesiens marknad är det bäst att försöka hålla krypteringsnivåerna höga av två huvudsakliga skäl. Den första är att en av huvudpersonerna i det fall vi diskuterar är den indonesiska regeringen, som troligen kommer att ha mer resurser avsedda för att försöka bryta alla krypteringar.

Det andra är att på grund av lägre genomsnittliga internethastigheter i landet är du säker att hålla krypteringsnivåerna så höga som möjligt utan att kompromissa med dina totala maximala hastigheter som kan uppnås.

3. Förfalskning av geolokalisering

Normalt när vi talar om förfalskning av geolokalisering skulle det vara i syfte att få tillgång till alternativt innehåll från mainstream-leverantörer som Netflix US eller BBC iPlayer i Storbritannien. Men Indonesiens användare har mycket mer att se fram emot i förfalskning av geolokalisering eftersom det bokstavligen finns massor av webbplatser som de inte kan komma åt.

4. P2P-stöd

En av de kategorier av webbplatser som blockeras från åtkomst i Indonesien verkar vara torrentwebbplatser. Återigen är detta ett annat område där en VPN verkligen skulle hjälpa. Se upp för VPN: er som har P2P-trafikriktlinjer som tydligt anges i sina servicevillkor, som TorGuard eller NordVPN.

5. Hastighet och stabilitet

Med en genomsnittlig fastlinje bredbandshastighet på bara 16,31 Mbps i Indonesien, bör de flesta VPN: er ha nollproblem som matchar användarnas behov där. Mobilhastigheterna är ännu lägre med i genomsnitt 10,45 Mbps, så huvudproblemet med VPN i Indonesien kommer verkligen inte att vara hastighet.

Rankat: Den bästa VPN för indonesier

Som med alla mina VPN-tester bedömer jag alltid mina egna innan jag bedömer deras hastighet. Följande är min faktiska bredbandshastighet baserad på en servicelinje på 500 Mbps utan en VPN-anslutning aktiv:

bashastighetstestresultat - Indonesien

(Se resultatet för hela bashastighetstestet här)

När jag är baserad i Malaysia kommer min hastighet att ha höga anslutningar till Asien-regionen VPN-servrar och långsammare när jag ansluter till servrar i USA eller Europa. För detta test anslöt jag till en Indonesien-baserad hastighetstestserver för att ge dig en uppfattning om relativ hastighet över avstånd.

Som ni ser, kopplar en VPN-fri anslutning till en lokal server mig en anständig hastighet på 365 Mbps. Hastigheterna kommer naturligtvis att variera ibland, så ta detta med en nypa salt.

Notera

 1. Priset är baserat på valutakursen på 1 USD = 14 148 IDR.
 2. Priset som visas är baserat på 12-månaders prenumerationer. Priset kan bli billigare när du prenumererar för en längre period.
 3. 1. NordVPN

  https://nordvpn.com

  NordVPN

  Fart

  Excellent

  säkerhet & Integritet

  Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

  Pris (IDR)

  98.894 / mo

  Funktionshöjdpunkter

  • Inga loggar
  • Kill Switch
  • Stöder 6 enheter

  "Med sitt eleganta gränssnitt, stabila hastigheter och fantastiska prisplaner på längre sikt är Nord ett utmärkt val för alla VPN-användare."

  NordVPN tar en stark första plats i vår lista över bästa VPN för Indonesien av många skäl. En av de första är att de är baserade i Panama, vilket också är ett bra ställe att vara för VPN. Bortsett från det har NordVPN ett starkt rykte och är en annan VPN-leverantör som har ett stort antal servrar i många länder.

  Deras strikta loggningspolicy kombineras med 256-bitars kryptering av militär kvalitet och bra prisplaner för att erbjuda nästan alla en affär som är svår att motstå.

  NordVPN hastighetstest Indonesien

  NordVPN Speed ​​Test Indonesia – Jakarta Server
  (Se testresultatet för full hastighet)

  Med en hastighet på 16 Mbps nedströms visade NordVPN i denna testrunda mycket stabila prestanda på sin Indonesiens server. Det som gör dem ännu mer attraktiva noggrann är att de inte bara tillåter P2P-trafik utan har speciellt optimerade servrar för P2P-trafik!

  Läs vår djupgående granskning av NordVPN för att lära dig varför det är Bitcatchas VPN-nummer 1!

  2. ExpressVPN

  https://www.expressvpn.com

  ExpressVPN

  Fart

  Bra

  säkerhet & Integritet

  Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

  Pris (IDR)

  117.711 / mo

  Funktionshöjdpunkter

  • Offshore-integritet
  • 148 VPN-platser
  • Fullständig 256-bitars kryptering

  "Om du använder ExpressVPN kan du få en IP-adress i Indonesien som är snabb, säker och möjliggör strömmande media och mer."

  På grund av de många begränsningarna där Det borde inte överraska att ExpressVPN verkar ha lagt omfattande infrastrukturersättningar för Indonesien. I genomsnitt erbjuder denna VPN-tjänst utmärkt allroundtjänst från högsta hastigheter hela vägen till omfattande applikationer och protokoll – perfekt för säkerhet, integritet och anonymitet. Dess säkerhetsprotokoll är också den bästa i klassen för konsumentbruk som finns idag.

  Jag har testat tjänsten omfattande och tvekar inte att rekommendera dem som den bästa VPN-tjänsteleverantören för användare i Indonesien. ExpressVPN är stabilt och tillåter åtkomst på ett bra sortiment av enheter också.

  ExpressVPN hastighetstest Indonesien

  ExpressVPN Speed ​​Test Indonesia – Jakarta Server
  (Se testresultatet för full hastighet)

  Som en uppfattning om hur bra det blir jämförde jag min standardlinjehastighet utan ett VPN till ett ExpressVPN-täckt test till samma plats. Med ExpressVPN på och ansluten till en server i Indonesien lyckades jag visa en stark hastighet på 86 Mbps nedströms.

  Läs vår fullständiga recension på ExpressVPN för att se varför det är en av våra bästa val!

  3. Surfshark

  https://surfshark.com/

  Surfshark

  Fart

  Excellent

  säkerhet & Integritet

  Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

  Pris (IDR)

  28.155 / mo

  Nyckelfunktioner

  • Multi-Hop-anslutning
  • Stöder många plattformar
  • Inga loggar

  "Surfshark är fridfullt och konsekvent i prestanda och sätter sitt namn som en stark kommande utmanare."

  För en relativt ny tjänst har Surfshark visat imponerande prestanda och uthållighet hittills. Det är en av de starkaste nykomlingstävlingarna och dess plats på denna lista återspeglar hur bra den har gjort hittills trots sin “ungdom”.

  De erbjuder ett komplett VPN-paket med integritet och säkerhet i dess kärna, konsoliderat av de starka säljfunktionerna för P2P-stöd och enkel förbikoppling av regionala block. Detta fungerar särskilt bra för dig som vill få tillgång till olika regioninnehåll på leverantörer som Netflix eller Hulu.

  I övrigt har de ett mycket minimalistiskt gränssnitt som inte är rörigt av massor av funktioner som du varken bad om eller vill ha. Detta gör dem mycket fokuserade och fungerar bra för dem som helt enkelt inte vill ha extra skräp.

  surfshark hastighetstest Indonesien

  Surfshark Speed ​​Test Indonesia – Surabaya Server
  (Se testresultatet för full hastighet)

  Med många VPN-leverantörer som försummar Asien och Stillahavsområdet till förmån för Europa och Nordamerika erbjuder Surfshark inte bara server i Indonesien utan tjänar användare på dem med goda hastigheter. Faktum är att stabila hastigheter från alla deras servrar är en av höjdpunkterna i att använda en Surfshark-anslutning.

  Med hastigheter över 80 Mbps genom sin Surabaya-server kommer användare i Indonesien eller de som behöver använda en server här vara nöjda.

  Läs mer om dess excellens genom vår grundliga recension om Surfshark!

  4. TorGuard

  https://torguard.net

  TorGuard

  Fart

  Excellent

  säkerhet & Integritet

  Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

  Pris (IDR)

  79.598 / mo

  Funktionshöjdpunkter

  • Byggt för P2P
  • TorGuard Stealth Proxy
  • Stöder 5 anslutningar

  "Att använda TorGuard är en härlig upplevelse och ger en försäkran om att deras internetuppkoppling är verkligen säker."

  En av de viktigaste avgörande faktorerna för TorGuards placering är att det är en mycket P2P-vänlig VPN-tjänsteleverantör. Det finns inte mycket bling på den användarvända sidan, men det är anmärkningsvärt vad gäller prestanda.

  TorGuard-gränssnittet kan tyckas vara lite daterat när det först möts men det råder ingen tvekan om att det finns en av de säkraste VPN-tjänsteleverantörerna runt. Även om det inte finns mycket bling på den användarvända sidan, är prestandan ganska anmärkningsvärt.

  Det är en viktig skillnad mellan TorGuard och många konkurrenter genom att det gör att du kan välja vilken krypteringsnivå du föredrar. Detta innebär att för P2P-användare kan du stänga av kryptering ett hack och njuta av snabbare strömningshastigheter när som helst!

  Bortsett från det har TorGuard många andra återlösande kvaliteter, såsom stabila hastigheter, multiplattformsförmåga och möjligheten att kringgå VPN-blockerare.

  TorGuard hastighetstest Indonesien

  TorGuard Speed ​​Test Malaysia – Petaling Jaya Server
  (Se testresultatet för full hastighet)

  Tyvärr har TorGuard inga servrar lokaliserade direkt i Indonesien så användare måste välja en ut ur landet. Det närmaste skulle vara i antingen Singapore eller Malaysia – genom vilket det visade starka hastighetsprestanda.

  Som en av de tre bästa bästa VPN: n för Indonesien uppfyllde naturligtvis TorGuard vissa hastighetskrav och särskilt med tanke på att de skulle behöva ansluta ut ur landet är 77 Mbps mycket bra. Den enda nackdelen är att TorGuard-gränssnittet kommer att se ut som något från det förflutna för yngre användare som är vana vid moderna applikationer.

  Läs vår grundliga analys på TorGuard för mer information!

  5. CyberGhost

  https://www.cyberghostvpn.com

  Cyberghost

  Fart

  Fattig

  säkerhet & Integritet

  Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

  Pris (IDR)

  84.746 / mo

  Funktionshöjdpunkter

  • Erbjuder datakomprimering
  • Annonsblockering
  • Stöder 7 enheter

  "CyberGhost är baserat från Rumänien men har uppmärksammat Indonesiens användare genom att ständigt öka sitt serverantal i landet."

  CyberGhosties är nöjda med dem och de har verkligen försökt att vara hip och optimistiska i sin marknadsföring. Detta är ett annat av de mer kända namnen i VPN-industrin, men jag känner personligen att de bara kan vara lite överhypade.

  Specificeringsmässigt CyberGhost pratar det goda samtalet men efter att ha gått igenom testet med dem rekommenderar jag en liten nypa salt. Kom dock ihåg att detta är en ranglista, så mina förväntningar är ganska höga.

  Cyberghost Indonesien

  CyberGhost Speed ​​Test Indonesia – Jakarta Server
  (Se testresultatet för full hastighet)

  Användare i Indonesien måste notera att de flesta av CyberGhost-servrarna är i EU-zonen, men tack och lov har de också några i Asien. Indonesien verkar dock vara ett undantag och de har etablerat minst åtta kända servrar i landet.

  Sammantaget lyckades vi få mycket användbara hastigheter på 15 Mbps vilket fortfarande är tillräckligt för att ånga media på.

  Se vår fullständiga recension på CyberGhost för att lära dig mer!

  6. IPVanish VPN

  https://www.ipvanish.com

  IPVanish

  Fart

  Rättvist

  säkerhet & Integritet

  Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

  Pris (IDR)

  91.820 / mo

  Funktionshöjdpunkter

  • Tvingad 256-bitars kryptering
  • Obegränsad P2P
  • Stöder 10 enheter

  "Perfekt för Paranoid men kanske inte kommer att vara högst upp på listan för Indonesien-baserade användare, IPVanish är mycket marknadsfört men dåligt stöd."

  IPVanish har drabbats kraftigt på senare tid på grund av dess inblandning i vissa … ska vi säga, olyckliga incidenter. Men bortsett från det, notera att de är under ny ledning och förhoppningsvis kommer sådana saker att bli bara hastighetsbultar i deras förflutna.

  Att flytta dessa händelser åt sidan är de fortfarande en VPN-jätte i fältet och skryter med hastigheter som är imponerande. Lyckligtvis för det, eftersom om du har några klagomål om deras hastighet, finns det inte mycket du kan göra eftersom de tvingar 256-bitars kryptering på alla utan undantag.

  IPVanish VPN Malaysia

  IPVanish Speed ​​Test Malaysia – Kuala Lumpur Server
  (Se testresultatet för full hastighet)

  Igen, IPVanish är inte en med en lokal närvaro av servrar i Indonesien så de närmaste var i antingen Singapore eller Malaysia. På Malaysia-länken mangade jag för att upprätta en nedströmshastighet på cirka 3 Mbps som knappt är användbar. För de som är villiga att experimentera kan du alltid prova andra servrar i regionen som kan ge bättre resultat. Anslutningen var ändå stabil och mer än tillräckligt för att strömma media på.

  Läs vår djupgående granskning av IPVanish för mer information!

  7. PureVPN

  https://www.purevpn.com

  PureVPN

  Fart

  Rättvist

  säkerhet & Integritet

  Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

  Pris (IDR)

  47.112 / mo

  Funktionshöjdpunkter

  • Lättanvända appar
  • Obegränsad bandbredd
  • Stödjer split tunneling

  "PureVPN är verkligen en av ledarna i en komplett bransch tack vare ett solid nätverk av servrar."

  PureVPN är värd för över 2 000 servrar i mer än 140 länder runt om i världen och har verkligen den infrastruktur som krävs för att visa sig själv som branschledande. Det kompletterar detta med utmärkta säkerhetsfunktioner i företagsklass för att skydda sina användare från intrång eller upptäckt.

  PureVPN Indonesien

  PureVPN Speed ​​Test Indonesia – Jakarta Server
  (Se testresultatet för full hastighet)

  En stor fördel med att testa dem är att de är en av de få på marknaden nu som tillåter åtkomst till WireGuard-protokollet – ett nästa gen-protokoll som förmodligen är ljusår före OpenVPN. Det är dock lite begränsat i täckningen, med en närvaro i endast cirka fem länder.

  När jag ansluter till en Jakarta-baserad PureVPN-server kunde jag få hastigheter på cirka 4 Mbps, återigen, ganska obefläckade.

  8. SnabbastVPN

  https://fastestvpn.com

  FastestVPN

  Fart

  Rättvist

  säkerhet & Integritet

  Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

  Pris (IDR)

  35.228 / mo

  Funktionshöjdpunkter

  • Optimerade servrar för P2P
  • Tillåter serverhoppning
  • Stöder 10 enheter

  "FastestVPN är inte det snabbaste men det erbjuder verkligen ett värdeförslag som är svårt att utmana."

  FastestVPN är inte det snabbaste jag har testat men det är inte heller det långsammaste. Det erbjuder mer begränsade länder som din förbindelse går ut jämfört med många toppnivå-VPN, men till priser från så låga som 83 cent per månad är det en stjäla. De har också P2P-optimerade servrar vilket gör dem bra för det också.

  De låga priserna har en allvarlig nackdel och det är den begränsade prestanda när det gäller att övervinna geo-blockering. Äntligen upptäckte vi, FastestVPN kan inte tillåta dig att få tillgång till varken Netflix USA-innehåll eller Storbritanniens BBC iPlayer – bummer!

  Gå över till vår FastestVPN-granskning för att lära dig mer!

  Behöver jag verkligen en VPN i Indonesien?

  Med tanke på allvar verkar Indonesien vara ett av de länder som jag i allt högre grad har varit orolig för på grund av olika faktorer. Om det var så enkelt som en vanlig reglering för att förhindra brott från att inträffa, skulle det inte vara så illa.

  Emellertid verkar sekretess- och säkerhetsscenen i Indonesien vara kaotisk och regeringen bryr sig tydligen inte så mycket om internetfrihet. Detta i kombination med viljan att kvarhålla och åtala sätter ett enormt tryck på Internetanvändare i landet.

  Jag anser att användningen av ett VPN bör vara mycket högt på de flesta användares agenda där. Detta gäller dubbelt så för utlänningar som är i Indonesien för arbete eller fritid – du verkligen inte vill driva av lagstiftning och hamna i ett indonesiskt fängelse – av ospecificerade skäl.

  För att sammanfatta, här är de 3 bästa VPN för Indonesien:

  FART

  SÄKERHET & INTEGRITET

  PRIS (IDR / MO)

  NordVPN

  Excellent

  Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

  98.894

  BESÖK VPN

  ExpressVPN

  Bra

  Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

  117.711

  BESÖK VPN

  Surfshark

  Excellent

  Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

  28.155

  BESÖK VPN

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me