Svatko tko je ikad želio pokrenuti web mjesto sigurno će htjeti dobiti besplatni web hosting. Uostalom, niko ne voli platiti za stvari, čak i više kada čak i ne znate hoće li vaša web lokacija biti profitabilna ili ne, zato slobodno idite, ispravno?

Pa dobro i … nije baš tako.

Nema ništa loše u tome što nabavite besplatni web hosting za svoju web stranicu i definitivno ima svoje prednosti, ali svakako dolazi i s ograničenjima.

Stvarno je sjajan način uspostavljanja internetske prisutnosti bez predbilježbe gotovine, ali dobivanje besplatnog web hostinga može također rezultirati neugodnim rezultatima za vašu web lokaciju.

Contents

Unutarnje funkcioniranje web hosting tvrtki

Kad god upišete www.wwhat.com u svoj mali internetski preglednik ili telefon, zapravo šaljete informacije putem komplicirane mreže kablova na fizičko računalo, prikladno nazvano poslužitelj, koji se nalazi na fizičkoj lokaciji.

Taj poslužitelj zatim vraća potrebne podatke na vaše računalo ili mobilni uređaj kako bi mogao prikazati web mjesto koje tražite.

Kupnja servera košta prilično priličan novac. Održavanje nije jeftino, a da ne spominjemo da morate unajmiti fizički prostor za pohranjivanje tog poslužitelja, plaćati račune za Internet provajdera, struju i slično..

Ukratko, naknade za održavanje poslužitelja nisu jeftine i zato kvalitetne web hosting tvrtke za svoje usluge naplaćuju premijsku cijenu.

Pa kako neke tvrtke uspijevaju besplatno pružiti te usluge?

Sada postavljamo prava pitanja.

Kako tvrtke s web hostingom održavaju svoje usluge besplatnim

Tvrtke za web hosting trebale bi pronaći način da plate svoje račune i drže svjetla kod kuće. Iako postoji mnogo strategija i metoda koje tvrtka može koristiti kako bi svoje usluge učinila besplatnima, neke su prihvatljive, neke neetičke, a neke potpuno nesnosne..

Evo nekoliko stvari koje većina besplatnih web hosting tvrtki radi kako bi pokrila svoje troškove.

 • Oglasi na vašoj web lokaciji
 • Jedan od načina za ostvarivanje prihoda, a istovremeno vam nude besplatne usluge je postavljanje oglasa na vašu web stranicu. Ti oglasi mogu biti vlastiti oglasi ili oglasi treće strane. Općenito nećete imati kontrolu nad tome kakvi će se oglasi prikazivati ​​bez vaše web stranice ako se odlučite za besplatan web hosting. Uostalom, ne postoji besplatan ručak.

 • Ograničene značajke
 • Još jedna stvar koju ove tvrtke mogu učiniti je ponuditi vam samo dovoljno mogućnosti za pokretanje vaše web stranice, ali nedovoljno za postizanje bilo kakvih pristojnih rezultata. To vas prisiljava da nadogradite na njihovu plaćenu uslugu ili kupite dodatne značajke “po niskoj i niskoj cijeni koju si svatko može priuštiti!”

  Na primjer, oni mogu smanjiti propusnost vaše web stranice, uzrokujući iskorištavanje vaše web stranice kada premašite nešto poput 100 posjetitelja. Da biste ponovno dobili mrežnu stranicu, nećete imati drugog izbora osim nadogradnje, što vas automatski pretvara u pretplatnika s plaćanjem.

 • Zaista mala brzina
 • Vaša web lokacija također bi mogla biti ozbiljno spora. Na kraju krajeva, ništa im ne plaćate. Ne duguju vam da dodijelite resurse za vaše web mjesto. Bilo bi im puno bolje da te resurse daju svojim kupcima koji plaćaju.

 • Nema prilagođenih imena domena
 • Najvjerojatnije nećete moći dobiti ni prilagođeno ime domene. Uz besplatne usluge web hostinga najverovatnije ste ograničeni na svoje ime.freewebhostingservice.com, što nije baš idealan primjer profesionalnosti.

U svakom slučaju, čak i uz sve te nedostatke, besplatne web hosting usluge imaju svoje prednosti. Oni su fantastični za ljude koji tek počinju, hobisti, i to je sjajan način da se vaše web mjesto pokrene i pokrene u bilo kojem trenutku.

Dosta mi je puklo, pa zavirimo u točku cijelog ovog članka.

Naših 9 najboljih besplatnih usluga web hostinga 2020

1. Hostinger

https://www.hostinger.com

logotip hostinga

SKLADIŠTENJE

10GB

IZGRADNJA SITE

Da

CIJENA (USD)

0,99 USD / mjesečno

Glavne značajke

 • Propusni opseg od 100 GB
 • 99% Uptime
 • Podrška 24/7
 • Izvrsna brzina poslužitelja

„Premium usluge po vrlo niskoj cijeni. Izvrsno za sve svrhe! “

Naš prvi prvi, najomiljeniji web hosting, tako jeftin, praktično besplatan hosting, bio bi Hostinger.

Da, znamo da bi se ovaj popis trebao primjenjivati ​​na besplatne web hosting usluge, ali Hostinger-ove cijene su samo 0,99 USD mjesečno, što su praktički besplatni momci! Ozbiljno, što još danas možete kupiti za 0,99 USD mjesečno?

Usluge hostinga su vrhunske, brze i pouzdane konkurencije nekim divovima web hostinga u industriji. Zapravo, izveli smo neke testove i Hostinger zapravo nadmašuje neke od njih u pogledu brzine!

Izgradili su 6 datacentra širom svijeta kako bi osigurali da njihova brzina ostane dosljedna bez obzira na to gdje su vaši kupci. Zajedno smo postavili 3 testna mjesta s Hostinger-om (Singapur, Nizozemska i SAD) kako bismo vidjeli kako se globalno cijene i svi oni stalno vraćaju prosječne brzine ispod 180 ms!

To je šokantno brzo za nešto što košta malo 0,99 USD mjesečno, zar ne mislite?

Osim brzine, ono što je učinilo Hostinger omiljenim (gotovo) besplatnim web hostingom njihovo 99-postotno jamstvo za produženje vremena. To nas uvjerava da sve web-lokacije koje odlučimo ugostiti s njima gotovo nikada neće propasti, odnosno Hostinger će nam vratiti 5% mjesečne naknade.

S brojnim značajkama i jednostavnim korištenjem HPanela (njihova vrlo vlastita inačica cPanela) Hostinger lako pobjeđuje ostatak konkurencije, a premijskim web hosting kompanijama daje dobar trk za svoj novac. Ovdje pročitajte našu cjelovitu recenziju o Hostingeru.

Što nedostaje Hostingeru?

 • Nema besplatne domene
 • Nema besplatnog SSL-a
 • Nema besplatnih sigurnosnih kopija
 • Nije baš besplatno

2. Weebly

https://www.weebly.com

jezivo logotip

SKLADIŠTENJE

500 MB

IZGRADNJA SITE

Da

CIJENA (USD)

Besplatno

Glavne značajke

 • Neograničena propusnost
 • Besplatni SSL
 • Besplatno SEO
 • Dobar graditelj web stranica

„Izvrsno za pridošlice, posebno sa svojim graditeljem besplatnih web stranica.“

Vjerojatno ste čuli za Weebly iako čak i ne znate točno što to čini. Sami su sebi dali ime tako što su jedna od najpopularnijih platformi za ljude bez ikakvog programskog znanja za izradu vlastitih web stranica, besplatno.

Iskreno, prilično su prokleto dobri u onome što rade.

Izrađivač web mjesta Weebly očito je zvijezda emisije koja sadrži vrlo korisno sučelje za povlačenje i ispuštanje i tisuće predložaka koje ćete odabrati, kako biste napravili web lokaciju svojih snova.

Značajke dostupne s besplatnim računom nisu ni upola loše. Daje vam se prostor za pohranu od 500 MB, a iako to nije puno, dovoljno je da podignete i krenete svoju besplatnu web stranicu.

Uživat ćete u neograničenom propusnom opsegu, tako da se nećete morati brinuti zbog priliva posjetitelja koji uzrokuju pad vaše web lokacije samo u slučaju da vaš sadržaj nekako postane okus tjedna u viraltownu.

Uključuju i besplatni SSL za dodatnu sigurnost, besplatnu optimizaciju tražilice, tako da je vaš sadržaj lako otkriti i besplatan poddomena Weebly marke … ne najbolje, ali hej, bar nećete morati plaćati ime domene, zar ne?

Jedna stvar koju treba uzeti u obzir – besplatni račun ne dolazi s telefonskom podrškom ili bilo kakvim značajkama e-trgovine. Ako trebate koristiti ovo potonje, nećete imati drugog izbora nego da nadogradite, ali ako se prvi tiče, ne brinite – imat ćete podršku putem e-pošte i live chat.

Uz fantastične performanse i prilično prilične značajke sa svojim besplatnim računom, ne čudi što je Weebly ovdje na ovom popisu. Pročitajte našu cjelovitu recenziju na Weeblyu ovdje.

Što nedostaje Weeblyu?

 • Ograničena pohrana
 • Nema telefonske podrške
 • Ne postoji sustav e-trgovine

3. 000Webhost

https://www.000webhost.com

000Webhost logotip

SKLADIŠTENJE

1 GB

IZGRADNJA SITE

Da

CIJENA (USD)

Besplatno

Glavne značajke

 • 10 GB propusne širine
 • Dopuštene 2 web stranice
 • Omogućeni su vlastiti oglasi
 • Besplatni poddomena

“Fantastična web hosting usluga za pokretanje vašeg prvog poslovanja, samo budite svjesni da može doći do prekida rada.”

Powered by Hostinger, 000Webhost.com je na ovom popisu najboljih besplatnih web hosting usluga.

Oni su već više od desetljeća, a etablirali su se kao jedna od najboljih besplatnih web hosting kompanija za ljude koji žele naučiti kako izraditi svoje vlastite web stranice.

000Webhost.com je zauvijek 100% besplatan, tako da se nakon određenog vremena nećete morati brinuti da li će vaša web lokacija biti povučena..

Za besplatnu web hosting uslugu, 000Webhost.com dolazi u paketu s iznenađujućim brojem značajki.

Omogućuje vam 1 GB prostora za pohranu, 10 GB propusnog opsega, besplatni program za izradu web stranica, automatski program za instaliranje WordPressa koji će vam pomoći da započnete za nekoliko minuta, a najbolje od svega, dvije aktivne web stranice, svaka sa svojim vlastitim namjenskim resursima.!

Besplatni graditelj web stranica jednostavan je za korištenje, jednostavan je za učenje i dolazi s puno predložaka kako napraviti profesionalnu web stranicu bolesnog izgleda. Nećete ni trebati naučiti jednu liniju koda.

Jedina mana 000Webhost.com je ta što neki prijavljuju strašne ispade, ali hej, to je besplatno. Ne možete očekivati ​​da ćete pojesti svoj kolač i pojesti ga, u redu?

Osobno, budući da 000Webhost.com već pokreće Hostinger, prirodno bih radije od njih dobio web hosting jer je ulazna cijena tako niska. Ali ako stvarno ne želite izdvojiti gotovinu, 000Webhosting.com je izvrstan izbor.

Što nedostaje 000Webhostu?

 • Možda ima prekida rada
 • Brzina poslužitelja može biti mala
 • Nema rezervne kopije

4. x10hosting

https://x10hosting.com

x10hosting logotip

SKLADIŠTENJE

Neograničen

IZGRADNJA SITE

Da

CIJENA (USD)

Besplatno

Glavne značajke

 • Easy Script Installer
 • Nema prikazanih oglasa
 • MySQL Database Management
 • Besplatna 3 računa e-pošte

“Brz, besplatan web hosting. Dobro za sve svrhe. “

x10hosting je jedan od najboljih onih vani.

To je besplatna web hosting platforma koja je fleksibilna, dobro razvijena i stabilna i modernog hardvera koji bi mogao nadmetati neke od vrhunskih web hosting brandova vani.

Koristeći SSD pohranu visokih performansi za svoje usluge u oblaku, x10hosting osigurava velike brzine učitavanja za sve web stranice koje se nalaze na njihovoj platformi, bez obzira na to koliko su te web stranice teške.

Besplatni račun dolazi s prilično pristojnim graditeljem web stranica, svim najnovijim verzijama PHP-a, MySQL-a i CSS-a. Po našem skromnom mišljenju, instalacije od 1 klika i mogućnost upotrebe paketa trećih strana, X10hosting je vjerojatno najbolje zaobljena besplatna usluga web hostinga.

Što nedostaje x10hostingu?

 • Ograničava se na neizmjereni prostor na disku
 • Nulta korisnička podrška
 • Nema besplatnog računa e-pošte

5. Wix

https://www.wix.com

wix logotip

SKLADIŠTENJE

500 MB

IZGRADNJA SITE

Da

CIJENA (USD)

Besplatno

Glavne značajke

 • 99,9% Uptime
 • Podrška 24/7
 • Besplatni poddomena
 • Dobar graditelj web stranica
 • Optimizirano web mjesto za mobilne uređaje

“Dolazi s nevjerojatnim graditeljem web stranica za izradu web lokacija koje izgledaju.”

Wix je još jedna od onih web hosting tvrtki koja je zaista popularna, čak i među onima koja ne znaju.

Iskreno, Wix ne nudi mnogo u pogledu besplatnih značajki, ali ono što im nedostaje u tom odjelu, više ih nadoknađuju u pogledu njihove upotrebljivosti.

Kada je jedan od mojih prijatelja prvi put počeo eksperimentirati sa izradom web stranica, otišao je ravno u Wix samo kako bi vidio što može proizvesti u ograničenom količini vremena, a da ne zna što je kodiranje.

Ono što je uspio proizvesti bilo je vrlo impresivno, profesionalno izgleda i glatko. Sve što je trebao učiniti je odabrati osnovu s izvanrednog popisa predložaka Wixa i prilagoditi se onome što je imao na umu pomoću sučelja povuci i ispusti..

Ako tražite besplatan web hosting da ugostite malu web stranicu, s graditeljem web mjesta koji može lako proizvesti polirane web stranice, ne tražite dalje. S Wixom stvarno ne možete pogriješiti. Pročitajte našu cjelovitu recenziju na Wixu ovdje.

Što nedostaje Wixu?

 • Ograničena pohrana
 • Ograničena širina pojasa
 • Nema besplatnog računa e-pošte
 • Oglasi prikazani na besplatnom računu

6. Beskonačnost besplatno

https://www.infinityfree.net/

beskonačni logotip

SKLADIŠTENJE

Neograničen

IZGRADNJA SITE

Ne

CIJENA (USD)

Besplatno

Glavne značajke

 • Neograničena propusnost
 • Nema prikazanih oglasa
 • 99% Uptime
 • Besplatni SSL
 • Besplatno 10 računa e-pošte

“Neograničena pohrana & propusnost s 10 besplatnih računa e-pošte – jedna od boljih besplatnih usluga na ovom popisu. “

Iako je poprilično nov u usporedbi s ostalim igračima na ovoj listi, InfinityFree je uspio napraviti prilično velik utjecaj u industriji nudeći znatnu količinu neograničenih značajki

Softculous program za instalaciju skripte olakšava instaliranje WordPress-a, sa tisućama tema na raspolaganju za stvaranje nevjerojatnog izgleda.

Na stranu pojavljivanja, ono što nas je dovoljno impresioniralo u vezi s InfinityFree je količina dostupnih značajki bez prisiljavanja na prikazivanje oglasa na našim web stranicama.

S njima ćete uživati ​​u neograničenom pohranu, neograničenom propusnom širinom, 10 besplatnih računa e-pošte, uz 99,9% produženog vremena (primijetio sam da nikad nisu rekli ništa o garanciji). Jesam li spomenula da su sve to BESPLATNO bez prikazivanja oglasa?

Postoji i činjenica da oni nude besplatnu SSL sigurnost, preko 400 MySQL baza podataka, besplatne poddomene i PHP7.3 za ove slatke performanse učitavanja, čini InifinityFree odličnim izborom besplatnog web hostinga.

Ono što nedostaje InfinityFree?

 • Samo podrška na forumu
 • Dvosmislen TOS o neograničenim mogućnostima
 • Ograničena snaga poslužitelja

7. Nagradni prostor

https://www.awardspace.com

logotip nagradnog prostora

SKLADIŠTENJE

1 GB

IZGRADNJA SITE

Ne

CIJENA (USD)

Besplatno

Glavne značajke

 • Podrška 24/7
 • Easy Script Installer
 • Besplatan 1 račun e-pošte
 • Besplatno 1 Domena &
  3 Poddomene

“Podrška 24 sata dnevno bez podnošenja oglasa čini Awardspace dobrom besplatnom opcijom.”

Jedna stvar koja ovaj popis čini tako teškom za sastavljanje je količina kvalitetnih besplatnih web hosting usluga vani. Kvaliteta vani je zaista zapanjujuća!

Sretni smo što smo na ovaj popis uvrstili i Nagradni prostor. Besplatni račun male male web hosting tvrtke pruža korisniku obilje prednosti da se njegova mokra napravi u poslovima izrade web stranica.

Nagradni prostor vam nudi iste vrste pogodnosti koje većina uglednih besplatnih web-domaćina može priuštiti, ali uspijevaju nadjačati konkurenciju nudeći 1 besplatnu domenu i 3 besplatna poddomena, čime korisnicima omogućuju do četiri besplatne web stranice po računu!

Pomoću instalatora za jedan klik možete jednostavno pokrenuti WordPress ili Joomla, podižući svoju web lokaciju i spremni za svijet za nekoliko minuta.

Osim toga, Awardspace nudi i 24/7 korisničku podršku, čak i uz besplatni račun. Platforma je i bez oglasa, tako da se nećete morati brinuti zbog nametljivih oglasa koji se prikazuju na vašim web lokacijama!

Ono što nedostaje nagradnom prostoru?

 • Ograničena širina pojasa
 • Brzina učitavanja web mjesta možda je mala

8. Freehostia

https://www.freehostia.com

logotip freehostia

SKLADIŠTENJE

250MB

IZGRADNJA SITE

Ne

CIJENA (USD)

Besplatno

Glavne značajke

 • Širina opsega od 6 GB
 • 24/7 podrška
 • 99% Uptime
 • Easy Script Installer
 • Besplatna 3 računa e-pošte

“Dosta pristojan za povremena mjesta, čak i uz njihova ograničenja.”

Ako samo želite pokrenuti jednostavnu web stranicu i ne brinete se o značajkama, ne možete pogriješiti s besplatnim web hosting uslugom kao što je Freehostia.

Stabilan je s 99,9% nastavnom brzinom rada, jednostavan je za upotrebu s instalatorom za 1 klik (za dobivanje WordPressa, Joomle ili vašeg omiljenog CMS-a za svako vrijeme), brzo se postavlja s besplatnim graditeljem web mjesta koji dolazi s prekrasne predloške (tako da možete izrađivati ​​prekrasne web stranice) i daje vam 3 besplatna računa e-pošte.

Uz to, Freehostia vam omogućuje da ugostite do 5 domena s 1 besplatnim računom, tako da je to prilično strašno! To je malo smetnja koje ćete morati kupiti svoje vlastito ime domene jer vam Freehostia ne daje nijedan.

Doći ćete do rock-rolla sa 6 GB propusnosti, 250MB prostora za pohranu i 24/7 korisničkom podrškom, tako da nije previše mutno!

Jedino za što smatram da je problem jest da vam se resursi daju po računu, tako da znači da će 5 domena koje možete ugostiti dijeliti taj propusni opseg od 6 GB i memoriju od 250 MB … što poništava svrhu hostovanja 5 domena za početak.

Ipak, Freehostia je još uvijek prilično prokleto dobar za besplatnu uslugu. Imajte na umu ograničenja ako ih odlučite ugostiti!

Što nedostaje Freehostiji?

 • Ograničena pohrana
 • Nema besplatne domene
 • 5 domena dijeli resurse

9. Freehosting

https://www.freehosting.com

freehosting logotip

SKLADIŠTENJE

10GB

IZGRADNJA SITE

Da

CIJENA (USD)

Besplatno

Glavne značajke

 • Neprilagođena širina pojasa
 • Besplatan 1 račun e-pošte
 • Easy Script Installer
 • Podrška koja se temelji na ulaznicama

“Nedosljedne brzine poslužitelja s urednim značajkama, ali hej, besplatno je!”

Freehosting je naša najmanje omiljena usluga besplatnog web hostinga na ovom popisu, ali njihove su usluge dovoljno zaslužne da se na ovoj listi nalaze..

Oni su vrlo jasni u vezi s tim što njihovi besplatni računi za web hosting mogu, a što ne mogu, i ne srame se zbog toga. Oni će korisnicima svojih besplatnih računa bezbrižno internetsko hosting pružati nesmjernu propusnost onoliko dugo koliko korisnik želi, pod uvjetom da se korisnik drži TOS-a Freehosting-a.

Kao korisnik njihovog besplatnog računa, uživat ćete u 10GB prostora za pohranu svoje web stranice, nesmetanoj propusnoj širini (kao što je prethodno spomenuto), automatskom instaliranju skripte za uštedu vremena na CMS instalacijama, besplatnom graditelju web mjesta i 1 besplatnom računu e-pošte.

Imajte na umu da, ako je domaćin Freehosting-a, najbolje je ne prekinuti njihov TOS jer su oni notorni za brisanje web-lokacija bez upozorenja. Projekt na kojem ste toliko radili može preko noći jednostavno nestati ako slučajno izađete van njihovih uvjeta.

Još jedna stvar koju mi ​​ne volimo kod Freehostinga je da njihova brzina poslužitelja nije u skladu, barem s besplatnim računom. Nekoliko prijatelja koji koriste njihove usluge žalili su se da je brzina učitavanja njihovih stranica jedna od najgorih što su ikada imali.

Freehosting ima svoje prednosti, ali ima i svojih nedostataka. Sve dok ste svjesni koji su ti nedostaci, trebali biste biti u mogućnosti uživati ​​u tim pogodnostima bez većih nedostataka..

Ono što nedostaje Freehostingu?

 • Nema besplatnog SSL-a
 • Nema besplatne domene
 • Nedosljedna brzina poslužitelja
 • Kršenje TOS-a može rezultirati ukidanjem web stranice

Presuda: Za koga trebate ići?

SKLADIŠTENJE

IZGRADNJA SITE

CIJENA / MO

Logo Hostinger

10GB

Da

$ 0,99 *

Weebly logo

500 MB

Da

Besplatno

000Webhost logotip

1 GB

Da

Besplatno

* Cijena se temelji na 48-mjesečnoj pretplati.

Besplatne web hosting usluge imaju svoje zasluge, a ne lagati. Posebno je dobro za ljude koji tek započinju i eksperimentiraju sa izgradnjom web stranica za svoj posao, jer suočimo se s tim – niko ne voli platiti za stvari.

Međutim, ništa dobro nije besplatno i ništa besplatno nije dobro, iako su u ovom slučaju neke od besplatnih web hosting usluga ovdje prilično pristojne. Svejedno, moja poanta je da besplatne web hosting usluge imaju ograničenja, a ta ograničenja mogu doći u obliku prisilnih oglasa, prigušenih značajki, male brzine poslužitelja, prisilnih imena domena, samo da napomenem nekoliko.

Izvrsni su za potrebe testiranja, ali ako se želite ozbiljno pozabaviti svojom web stranicom, besplatne usluge jednostavno neće smanjiti.

Osobno, radije bih odabrao profesionalnu plaćenu uslugu koja ima sve vrhunske premium web hostinge po vrlo niskoj cijeni kao što je Hostinger. Zapravo, imamo nekoliko testnih mjesta koje smo ugostili kod njih, a do sada nemamo ništa osim pohvala za njihovu uslugu.

Brzine poslužitelja u globalu su smiješno brze, a produženi rezultati nikada ne zaostanu za 99%, a njihov odličan tim za podršku samo je zadovoljstvo baviti se..

Između plaćanja 0,99 USD mjesečno za pouzdanu uslugu ili dobivanja nezadovoljavajuće usluge besplatno, definitivno bih otišao s rukama, posebno dolje ako sam ozbiljan u vezi s web stranicom.

Nadamo se da ste ovaj članak smatrali korisnim! Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s bilo kojom od ovdje navedenih usluga, ne bojite se poslati nam e-poštu!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me