Backblaze

Contents

Backblaze

https://www.backblaze.com/

tl; dr

Backblaze erbjuder en ekonomisk och enkel lösning för säkerhetskopiering av obegränsad data till molnet. Med bara $ 50 per år per dator tror vi att Backblaze är den överlägset mest förnuftiga personliga säkerhetskopian online. .

Backblaze Review – 6 Proffs & 5 Nackdelar med att använda Backblaze Cloud Backup

Backblaze, grundat 2007, anses vara ett av de hetaste alternativen för säkerhetskopieringstjänster online.

Vi på Bitcatcha har lagt olika reservleverantörer genom dopet av eld och har lärt oss varför alla älskar Backblaze:

  • Du får obegränsat säkerhetskopieringsutrymme så att alla dina filer, tidigare, nutid och framtid, lagras på ett säkert sätt
  • Ett gränssnitt som är så utformat för att vara så enkelt, även den minst tekniskt kunniga personen kan använda det bra
  • Dess kurs är en av de mest prisvärda på marknaden och kostar mindre än $ 4 per månad

Visst är att det inte är den bästa lösningen för molnlagring (se pCloud för det istället).

Fortfarande, med 600 Petabyte data lagrade och över 30 miljarder filer hittills återhämtat, är det verkligen det bästa valet för enkel och bekväm säkerhetskopiering av dina datafiler.

6 saker vi älskar om Backblaze

Det som gör Backblaze till en värdefull leverantör av reservmolnminne är hur den är konstruerad specifikt för enkel användning med alla nödvändiga grundläggande funktioner som inte kräver mycket arbete från användarens sida.

Det är därför Backblaze fungerar bra för dina backupbehov:

1. Enklaste säkerhetskopieringsupplevelse

Backblaze styrka ligger i enkelheten i dess design.

Blackblaze Installer

När du först installerar programmet skannar den omedelbart hårddisken efter alla filer (utom för operativsystemfiler, applikationer och tillfälliga filer som kan orsaka komplikationer när du försöker återställa dem) och ger dig en översikt över filerna som ska säkerhetskopieras.

När du klickar på “okej” fortsätter det att automatiskt säkerhetskopiera allt för dig så att du inte behöver göra någonting utom att låta det fungera som magi.

Blackblaze Control Panel

Genom att ansluta alla USB- eller externa hårddiskar kan de också ansluta den automatiskt under den första säkerhetskopian eller så kan du ansluta dem senare och lägga till dem från inställningarna.

Det bästa av allt är att Backblaze övervakar din dator och uppdaterar säkerhetskopieringsfilerna när som helst förändringar, samtidigt som du håller en minimal närvaro på din dator så att den inte stör något annat du gör.

  Backblaze İnceleme - Backblaze Bulut Yedekleme Kullanmanın 6 Artıları ve 5 Eksileri

På baksidan, om det finns några filer du föredrar att inte ha säkerhetskopierat, kan du ange vilka mappar som ska uteslutas från att matas till molnlagring. Annars kommer det bara att göra det lättare för dig genom att ta allt.

Kort sagt, om du hellre inte vill gå igenom besväret med att behöva hantera dina filer, gör Backblaze det mycket enkelt för dig.

2. Verkligen obegränsad säkerhetskopia

Oavsett om du bara har 1 Megabyte eller massor av Terrabytes filer, har Backblaze inga problem med att säkerhetskopiera allt åt dig. Med tanke på att de flesta reservtjänster har en rymdgräns är detta en ovärderlig funktion för det pris du får (mer om det senare).

Beroende på ditt nätverk och datorhastighet och storleken på dina filer kan det ta några timmar eller till och med några veckor. Den goda nyheten är att oavsett hur lång tid det tar, fortsätter Backblaze bara att gå bakom kulisserna för att säkerställa att dina filer är helt och helt lagrade.

När du kör din första säkerhetskopia finns det en knapp som lyder: “Hur lång tid tar min första säkerhetskopia?” vilket ger dig en prognos. Så länge din dator är på (eller till och med om du stänger av den och slår på den senare) fortsätter den att avsluta den första säkerhetskopieringsprocessen tills den är klar.

Alternativt kan du också snabba upp saker genom att öka antalet säkerhetskopierade trådar du har kört eller justera gasreglerna manuellt.

Blackblaze Manual Throttle Settings

Vår åsikt

Backblaze fungerar bra som en backup-tjänst för moln!

3. Extremt snäv säkerhet över dina filer

Backblaze krypterar alla dina filer med standard AES 128-bitar, vilket i allmänhet är obegränsat. Det uppskattas att det skulle ta en superdator flera miljarder år att bryta den.

Dessutom hålls eventuellt avlyssnande avlyssnande med filkryptering som görs på din dator innan den skickas i transit med SSL. Inom själva datacentret lagras flera kopior av dina filer på flera servrar så att om en kopia ska skadas finns det många andra säkerhetskopior tillgängliga för dig.

  Backblaze Review - 6 fordeler og 5 ulemper ved å bruke Backblaze Cloud Backup

Om du fortfarande behöver något mer, erbjuder Backblaze dig möjligheten till en privat krypteringsnyckel under “Inställningar -> Fliken Säkerhet i skrivbordsprogrammet. Detta låter dig ställa in ditt eget lösenord för att få åtkomst till dina filer som bara du vet (med en försiktighetsåtgärd: Om du glömmer det, kan du förlora åtkomsten till alla dina data så Backblaze ger ett meddelande för att varna dig för att vara säker på att komma ihåg det).

Blackblaze privata krypteringsinställningar

Och om du är orolig för att ditt lösenord kan hackas eller stulas, kan du också aktivera tvåfaktorautentisering (2FA). Vad det betyder är att om en inloggning till ditt konto sker på en okänd enhet kommer systemet att skicka en säkerhetskod till dig via text eller med Google Authenticator för att se till att det är du innan du ger åtkomst, som en TAC-kod när du gör en online-transaktion i banken.

Så försäkra dig, dina data är väldigt säkra.

4. Dataåterställning via levererad hårddisk

Poängen med att ha en säkerhetskopia är att kunna hämta dina filer om din fysiska hårddisk går ut. Det vanligaste sättet att återställa via Backblaze är via zip-fil och du kan begära 500 GB samtidigt med fem samtidiga förfrågningar. Men naturligtvis tar dessa saker tid och beror på ditt nätverk.

Ett annat alternativt sätt är att använda mobilappen för att ladda ner och / eller spela de filer du vill ha åtkomst till. Du kan också dela filer men det är begränsat till enhetens inbyggda delningsalternativ.

Det snabbaste sättet för restaurering är genom Backblazes budleveransservice som kan skicka en extern hårddisk. Du måste betala en insättning på förhand men du får återbetalning när hårddisken returneras. För mindre bitar av data kan penna enheter levereras.

5. Extra funktion för att skydda din enhet

Backblaze hjälper dig inte bara skydda dina data. Det hjälper dig också att skydda din dator där dina filer också lagras.

Eftersom ditt kontoabonnemang är bundet till en dator har Backblaze-webbplatsen en lokalisering av min dator-funktion som låter dig få åtkomst till din dators fysiska plats i händelse av att din dator är felaktig eller till och med stulen. Den här funktionen ger också information om de senaste säkerhetskopierade filerna, den aktuella internetleverantören som serverar datorn och dess IP-adress.

  Revisão do Backblaze - 6 prós e 5 contras do uso do Backblaze Cloud Backup

Blackblaze Hitta min datorfunktion

I händelse av att du är rädd att din stulna dators data kan äventyras kan du till och med använda SOS Online Backup som inkluderar alternativet att fjärrstänga all data från din dator för att skydda din information från datatjuvar.

6. Snabb kundtjänst online

Under normal kontortid i USA (09:00 – 17:00 Pacific Time) kan du interagera med kundsupport via onlinechatt. Alternativt finns det också ett spårbart e-postsystem som vanligtvis får svar inom några timmar tillsammans med alternativet att spåra din biljettstatus.

Vad vi inte gillar om Backblaze

  • Backblazes enkla funktioner begränsar det som bara en enkel datortjänstservice.
  • Prenumerationen är begränsad till endast en dator per konto.
  • Om du använder ett privat lösenord och du har glömt det är data i ditt prenumeration permanent låsta utan någon chans för hämtning.
  • Tidigare versioner av din fil pågår bara upp till 30 dagar innan den raderas.
  • Mobila applikationer kan inte användas för att synkronisera filer med ditt konto.

Hur mycket kostar det att använda Backblaze?

Lika enkelt som produkten är Backblazes prisstruktur mycket enkel.

Blackblaze prissättningstruktur

Med långa abonnemang ger du bara $ 3,96 i månatliga utgifter, vilket är det billigaste där ute. Se prisstrukturen här.

Rekommenderar vi Backblaze?

För den som vill ha en ekonomisk och enkel lösning för att säkerhetskopiera sina data, mest varmt!

Kräver minimal inmatning från användaren, högsta säkerhet till ett överkomligt pris och möjligheten att be om en extern hårddisk för att återställa alla dina data om din dator är sönder eller stulen, det är en utmärkt säkerhetskopieringstjänst.

Eftersom ett konto är begränsat till en dator måste du ändå överväga flera konton för alla dina datorenheter, särskilt om du har en familj eller ett företag att driva.

Så igen, ja Backblaze rekommenderas starkt som molnskopia för din dator.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me