pCloud

Contents

pCloud

https://www.pcloud.com/

tl; dr

pCloud služi i kao izvrstan alat za izradu sigurnosnih kopija i dijeljenja. Možete ga koristiti na bilo kojem digitalnom uređaju i maksimalno osigurati datoteke ručnim šifriranjem. Najbolje od svega, možete platiti jednokratnu naknadu za doživotnu pretplatu! Je li čudo zašto volimo pCloud?

PCloud pregled – 9 profesionalaca & 1 Con korištenja PCloud Cloud Storage

Osnovan u Švicarskoj, pCloud je bio relativno nov korisnik na tržištu online pohrane kada je započeo 2013. godine.

Ipak, čak i kao novo dijete na bloku, pCloud je dokazao da je njihova pohrana u oblaku optimalno svestrano rješenje za osobne i poslovne korisnike.

Ono što ih zaista izdvaja su ove dvije posebne značajke:

 1. Doživotna pretplataZa nominalno jednokratno plaćanje možete se trajno pretplatiti na njihove usluge bez ikakvih naknada za godišnje ili mjesečno obnavljanje.
 2. pCloud CryptoZa najbolju sigurnost podataka, možete odabrati zaključavanje datoteka šifriranjem na vašem uređaju prije nego što ih pošaljete za pohranu. To ga štiti od neželjenih očiju i osigurava da samo vi (i onaj kome date ključ) imate pristup datoteci.

Do danas je pCloud uspio osvojiti više od 6 milijuna korisnika i stekao ISO certifikate na području Sustava upravljanja kvalitetom (QMS) i Sustavima upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS).

Ovo uključuje klijente velikih vremena kao što su Uber, AirBnb, Twitter i Instagram.

Doživotne pretplate

pCloud je prva pohrana u oblaku koja nudi doživotnu pretplatu. Naplatite li 480 USD za $ 175 za Premium plan i 980 $ 350 za Premium Plus, imat ćete privilegiju za pohranu zauvijek. .

Prosine PClouda

Istražili smo korisnost, dostupnost na različitim digitalnim platformama, integritet podataka i sigurnost. I naravno, je li cijena pristupačna. Prije nego vam pokažemo našu analizu, ovaj video obilazak pClouda pružit će vam bolje razumijevanje što je pCloud:

1. Nikad više ne gubite datoteku pomoću sustava za premotavanje pCloud-a

Dio razloga zbog kojeg ljudi koriste oblak za pohranu kao sigurnosno kopiranje jest osiguranje osiguranja ako ikada izgube datoteku zbog virusa, korupcije, pogreške ili jednostavno spremanja pogrešne verzije važne datoteke.

pCloud uvijek osigurava da imate netaknutu kopiju svoje datoteke na raspolaganju za preuzimanje tako što pohranjujete 5 zasebnih kopija svake datoteke koje otpremite na njihove poslužitelje na 3 različita mjesta u sigurnom pogonu podatkovnog centra u Dallasu, Texas. To je vrhunska zaštita od gubitka, krađe ili oštećenja datoteka.

Također, nemojte ga samo mrziti dok radite na datoteci i zbog pogreške se završi pogrešno. Ali vaše izvorno djelo je izgubljeno jer ste spremili preko njega?

Pa, pCloud također ima još jednu značajku pod nazivom pCloud Rewind that prati povijest vaše datoteke 30 dana tako da ako ste pogriješili s trenutnom verzijom i spremili ili slučajno obrisali datoteku, lako se možete vratiti na prethodnu verziju.

Za dugoročne projekte možete se odlučiti i za dodatak proširene povijesti datoteka (EFH) kako biste prethodne verzije datoteka zadržali do 360 dana, za svaki slučaj.

2. Vrhunska sigurnost za zaštitu osjetljivih datoteka

U doba u kojem se datoteke s osjetljivim informacijama mogu uprijeti, zaviriti u njih, pa čak i ukrasti ili izmijeniti, korisniku je pohrana u oblaku sigurnost uvijek važna, a pCloud vam pruža najbolje od svoje usluge enkripcije na strani klijenta pod nazivom pCloud Crypto.

pCloud kripto šifriranje

Da bismo objasnili, svi pružatelji usluga oblaka koriste napredni šifrirajući standard (AES) TLS / SSL 256 bitnu enkripciju koja omogućuje oblačnom spremištu da osigura vaše datoteke tijekom prijenosa s vašeg uređaja na poslužitelj.

Svi koji ovu datoteku presreću na putu do pohrane u oblaku, neće moći pogledati vašu datoteku bez ključa za šifriranje.

Ali to je ono što ide. Nakon što se prenese u poslužitelj pohrane u oblaku, vratit će se u izvornom obliku i to znači da svatko tko ima pristup poslužitelju može pristupiti podacima. To ne uključuje samo osoblje pCloud-a, već i svako tijelo za provođenje zakona i vladina tijela koja imaju zakonski pristup.

pCloud podiže sigurnost podataka na višu razinu pomoću dodatnog programa zvanog pCloud Crypto koji vam, klijentu, daje mogućnost šifriranja.

  PCloudi ülevaade - 9 eelist ja 1 eeldus PCloudi pilvesalvestuse kasutamisel

Ovaj softver vam omogućuje da prvo šifrirate datoteku na računalu ili mobilnom uređaju prije nego što je pošaljete na pohranu. Za otključavanje morat ćete koristiti generirani ključ koji se zove CryptoPass.

Na taj način, čak i nakon što je ponovno enkriptiran i dešifriran tijekom postupka prijenosa, on još uvijek ima pCloud Crypto da bi ga zaštitio od neželjenog pristupa svima koji nemaju vaš CryptoPass ključ.

Zabavna činjenica

pCloud je toliko siguran da pCloud Crypto nije hakiran. Toliko da su izazvali hakere sa najboljih sveučilišta, uključujući Berkeley, Boston, MIT i 613 drugih organizacija da im dokažu da nisu u pravu. Jesu li uspjeli? Pogledajte izvještaj ovdje.

3. Prikladno upravljanje datotekama u pokretu

Jedna od prednosti pClouda je njegova dostupnost na svim digitalnim platformama, uključujući Windows, Mac, Linux, pa čak i na mobilnim sustavima poput Android, iOS i Windows mobile. A uz značajku automatske sinkronizacije pClouda sve će se datoteke uvijek lako ažurirati.

Platforme koje podržava pCloud

Zamislite ovo: radite na PowerPoint prezentaciji od kuće na vašem prijenosnom računalu za važan sastanak. Zatim kad se ukrcate u taksi da biste otišli na sastanak, dobivate nove informacije i morate mijenjati svoje slajdove tijekom putovanja.

Jednostavno otvorite pCloud na svom mobitelu, pristupite Powerpoint datoteci i popravite je odatle. Sljedeći put kada mu pristupite sa prijenosnog računala, imat ćete već najnoviju verziju.

Zamislite sličan scenarij gdje morate izmijeniti datoteku, ali vaše prijenosno računalo ili mobilni nisu dostupni. Vaš prijatelj u blizini otvorio je svoj laptop i nudi vam da ga možete koristiti neko vrijeme. Ali budući da je vaš račun za pohranu u oblaku ograničen samo na vaše prijenosno računalo i mobilni telefon, morat ćete platiti dodatne troškove da biste mu pristupili s drugog uređaja … ili to radite?

Pomoću pCloud-a testirali smo tu mogućnost i bili smo ugodno iznenađeni kada smo saznali da se našim datotekama može pristupiti s nekoliko različitih uređaja bez dodatnih troškova.

Neki pružatelji usluga pohrane u oblaku zapravo vežu vaš račun za jedno računalo, prijenosno računalo ili mobilni uređaj. Ugodno smo bili iznenađeni kada smo otkrili da se našim datotekama može pristupiti s nekoliko uređaja bez dodatnih troškova.

4. S lakoćom pohranite datoteke s drugih internetskih platformi

Ako ste već koristili davatelja oblaka za pohranu kao što je Google Drive ili Dropbox, nema brige. pCloud je također u mogućnosti lako razmjenjivati ​​informacije s drugim servisima trećih strana i omogućuje vam prijenos s drugih web mjesta s lakoćom.

To uključuje društvene medije poput Facebooka, Instagrama i Picasa.

Na primjer, kada smo se povezali s Facebookom, naši su albumi sigurnosno kopirani, a struktura mapa ostala je netaknuta s našim slikama na Facebooku kategoriziranim u njihovim direktorijima..

Oni čak pokušavaju integrirati sebe u budućnosti za izradu sigurnosnih kopija WordPress web lokacija, tako da izgleda da će se pCloud uskoro moći povezati s drugim najčešće korištenim internetskim stranicama i uslugama.

5. Glatka prijatna mobilna aplikacija

Govoreći o drugim platformama, jeste li imali priliku još iskusiti mobilnu aplikaciju pCloud-a?

Aplikacija nudi jednostavno sučelje koje nam pruža pogodnost prijenosa, uređivanja i dijeljenja naših datoteka onako kako nam se sviđa doslovno na dohvat ruke..

Na primjer, kada dodirnete gornji lijevi kut za pristup lijevom klizačkom izborniku, postoje četiri tipke za pristup različitim vrstama datoteka dostupnih putem vašeg uređaja: dokumentu, zvuku, video ili vizualu.

Filtrirajte datoteke prema vrsti datoteke

Svoje datoteke također možete organizirati ovisno o načinu na koji ih želite koristiti:

Mape za različite svrhe

 • Crypto FolderZa tajne datoteke koje želite pružiti najveću sigurnost
 • Offline Files Za datoteke kojima želite pristupiti kad vaš telefon nema internetsku liniju
 • Dijeljene mapeZ datoteke koje želite podijeliti s javnošću

Možete i dijeliti datoteke i lako pregledavati statistiku svog dijeljenja koristeći Moje veze za praćenje načina na koji se vaše datoteke distribuiraju.

Pogledajte statistiku o udjelu

Također imate mogućnost načina na koji želite organizirati strukturu mapa i datoteka. Možete ih uređivati ​​pojedinačno ili skupno ili dodavati nove mape.

Uređivanje datoteka i mapa na mobilnoj aplikaciji

Ikona pretraživanja olakšava pronalaženje datoteke po vašem izboru, a ikona dijeljenja pored svake mape daje vam slobodu dijeljenja i povezivanja.

  PCloud ակնարկ - 9 կողմ և 1 հումք `օգտագործելով PCloud ամպային պահեստավորում

Pretražite datoteke na pCloud aplikaciji

Ako ste novi korisnik i trebate pomoć o tome kako ga koristiti, pCloud Help pruža sveobuhvatne smjernice kako biste naučili kako učinkovito koristiti aplikaciju.

Sve to možemo učiniti u mobilnoj aplikaciji i sve što smo učinili bit će sinkronizirano na svim uređajima koje smo povezali s pCloudom, odmah.

Ali nemojte za to uzeti našu riječ. Preuzmite aplikaciju i iskusite je sami.

6. pCloud pogon – vaš mrežni virtualni tvrdi disk

Ako imate puno podataka i nema dovoljno prostora na vašem računalnom uređaju, možda biste pomislili na kupnju vanjskog tvrdog diska za arhiviranje svih tih podataka. No, nošenje fizičkih uređaja ne olakšava vam rad ili dijeljenje datoteka dok ste u pokretu.

Umjesto toga, što je s virtualnim tvrdim diskom s dodatnom pogodnošću mrežnog pristupa, automatskom sinkronizacijom svih podataka i integriranom razmjenom datoteka?

pCloud pogon

Odgovor smo pronašli u pCloud Driveu, desktop aplikaciji koja omogućuje pohranjivanje datoteka i mapa putem interneta koja funkcionira baš kao da imate dodatni tvrdi disk na računalu, samo još bolje jer je lako dostupan u bilo kojem trenutku bilo gdje.

7. Arhivirajte sve svoje bitne, ali teško korištene podatke u podatkovnom trezoru

Kada govorimo o pohranjivanju podataka, bilo da vodite tvrtku s puno datoteka kojima upravljate ili samo želite mjesto za pohranu vaših osobnih datoteka bez upotrebe računalnog prostora, pCloud možete sigurno arhivirati svoje dragocjene podatke.

Uz visoku mrežnu sigurnost pClouda, dodatnu prednost šifriranja Crypto-a za osjetljive podatke i mogućnost doživotne pretplate, možete pohraniti sve svoje bitne podatke u neograničeno vrijeme, a opet dobiti jednostavan pristup s bilo kojeg uređaja po vašem izboru.

8. Jednostavan pristup vašim datotekama

Najčešće, kad želite učitati datoteke na svoj račun za pohranu u oblaku, morate proći nezadovoljan postupak korištenja sučelja za pojedinačno klikanje i odabir datoteka..

Pomoću pCloud-a otkrili smo da je prijenos vrlo jednostavan jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem datoteke na web portal ili virtualni pogon.

Također, pCloud ima dodatak za medijski uređaj instaliran u svom sustavu za jednostavan popis, organiziranje i reprodukciju video, slikovnih i glazbenih datoteka.

9. Surađujte na svojim datotekama lako s drugima

Dijeljenje datoteka i mapa vrlo je jednostavno uz pCloud. Jednostavnim klikom na gumb ili dodirom možete generirati veze za preuzimanje ili prijenos koje ćete poslati ljudima s popisa kontakata. To će im omogućiti da preuzmu vaše datoteke ili dijele datoteke s vama u dodijeljenoj mapi.

Surađujte s drugima

Možete ih čak pozvati da zajednički upravljaju dodijeljenom mapom u radne svrhe. Za ozbiljnog poslovnog korisnika ovo služi kao moćan alat za rad na daljinu.

Slabosti pClouda

Budući da je pCloud imao priliku učiti od drugih proizvoda za pohranu u oblaku prije nego što je proizveo svoje proizvode, to zapravo nema nedostatke kao svestran proizvod.

Međutim, postoje dodatne usluge koje pruža pCloud koji se mora kupiti odvojeno od vaše pretplate:

 1. pCloud CryptoZa najbolju sigurnost datoteka, plaćate dodatni dodatak pCloud Crypto za ručno šifriranje datoteka na uređaju.
 2. Proširena povijest datoteka (EFH) Ako morate dugotrajno pratiti povijest vaših datoteka, morat ćete krenuti s proširenom poviješću datoteka koja će pratiti sve verzije datoteka i ažuriranja za godinu dana

* Više o cijenama ovih dodataka u nastavku.

Plan i cijene pClouda

pCloud ima 2 različita plana pretplate i 2 odvojena dodatka na koja možete birati.

Svi planovi dolaze s besplatnim pristupom i mobilnim i desktop aplikacijama, sigurnosnim prijenosom SSL-a, neograničenim prijenosom datoteka (teoretski, ali to ovisi o prostoru koji imate na raspolaganju), verziji datoteka, dijeljenju veza (i gore i dolje).

Razlika za sve planove, bilo da je Premium ili Premium Plus u tome koliko prostora za pohranu i preuzimanje prometa izdvajate:

Godišnje pretplate

pCloud Godišnje pretplate

Premium Year nudi 500 GB prostora za pohranu i preuzimanje veze zajedno s 30 dana povijesti datoteka. Premium Plus Godišnji, za veće korisnike s velikim brojem podataka, nadograđuje memoriju za pohranu od 2 TB i promet poveznica.

Doživotne pretplate

Životni planovi pCloud

Također možete dobiti iste pogodnosti trajno, uz pristupačno jednokratno plaćanje u iznosu od 175 USD, odnosno 350 USD.

  PCloud Review - 9 Fördelar och 1 Con för att använda PCloud Cloud Storage

Osobito ako planirate biti dugoročni korisnik Clouda, to će vam dugoročno biti od koristi jer nećete trebati obnavljati nikakve pretplate EVER!

Do sada je to jedini pružatelj usluge pohrane u oblaku koji vam nudi tu mogućnost. I kao što na dugom popisu etabliranih klijenata možete reći da pCloud služi, oni će biti tu da ostanu tako da se nikada ne morate brinuti da će pretplata isteći …

Bilješka

Napravili smo nekoliko istraživanja i analiza na pretplatama na pCloud Lifetime. Obavezno to provjerite u našem preglednom vijeku pCloud.

Dodatak

Osim gore navedenog, možete dodati sljedeće usluge za dodatne mjere zaštite i sigurnosne kopije datoteka:

 • pCloud Crypto 125 USD za doživotne pretplate
  4,99 USD mjesečno ili 47,88 USD godišnje
 • Proširena povijest datoteke 39 dolara za praćenje datoteke do jedne godine.

Ako i dalje samo želite potopiti noge u vodu prije kupanja, besplatna probna verzija omogućuje vam besplatnu pohranu na mreži 10 GB (+ 4 GB kada potpuno postavite pCloud na računalo i mobilni uređaj) i 50 GB preuzmite promet sa zajedničkog sadržaja veze mjesečno. Povijest datoteka čuvat će se do 15 dana.

Kako se pCloud uspoređuje s Dropboxom?

pCloud VS Dropbox

Dropbox djeluje već više od 10 godina kao pružatelj usluge pohrane u oblaku, a 2016. pokrenuo je Project Infinite koji im omogućuje pružanje usluga paralelno s pCloudom … ili je to?

184.987 ljudi je već prešlo s Dropboxa na pCloud i to s dobrim razlogom. Bud, ne prihvaćaj našu riječ. Evo kratke usporedbe tako da možete sami odlučiti:

pCloud VS Dropbox: brzina prijenosa i preuzimanja

Ključni čimbenik za određivanje onoga što čini dobrog pružatelja usluga pohrane u oblaku je brzina. Što je brže brzina preuzimanja, prijenosa i sinkronizacije, to je prikladniji pristup datotekama i upravljanje njima.

pCloud je napravio nekoliko testova brzine u stvarnom vremenu protiv DropBoxa s video datotekom veličine 1,12 GB i evo rezultata:

Brzina prijenosa – Dropbox (5 minuta 34 sekunde) vs pCloud (54 sekunde)

Brzina preuzimanja – Dropbox (1 min 34 sekundi) vs pCloud (37 sekundi)

pCloud VS Dropbox: Sigurnost podataka

I pCloud i Dropbox će zaštititi vaše datoteke tijekom prijenosa datoteka na njihove poslužitelje. Međutim, tu se zaustavlja za Dropbox. I dok Dropboxovi uvjeti naglašavaju da imaju striktna pravila za policijski nadzor svojih zaposlenika, ostaje činjenica da im datoteke mogu pristupiti.

Međutim, pCloud se riješi te mogućnosti s pCloud Crypto. Uz dodatnu sigurnosnu mjeru, šifriranje se izvodi ručno na vašem uređaju, tako da ni pCloud ne može pristupiti podacima koje pohranjujete na vašem računu osim ako im ne date ključ.

pCloud VS Dropbox: Pristupačnost i vrijednost za novac

Kao i u svemu drugom, sigurno ćete za to vrijeme tražiti vrijednost za novac u odnosu na skladišni prostor.

Napravili smo usporedbu i otkrili da poslovni plan tvrtke Dropbox nudi 16,58 USD (uključujući porez) mjesečno za 1 TB prostora, dok paket pCloud Premium Plus nudi 2 TB prostora za pohranu od 7,99 USD mjesečno.

To je 2 puta veći iznos za pohranu od pola cijene!

A ako se pretplatite na doživotnu pretplatu, morat ćete izdvojiti samo jedno plaćanje koje je protuvrijednost 3 i pol godine godišnje pretplate. Pomoću pClouda dugoročno uštedite.

pCloud VS Dropbox: Praćenje datoteka

Dropbox pruža usluge povijesti datoteka do 120 dana dok pCloudova proširena povijest datoteka omogućuje praćenje povijesti do godinu dana što je bolje za praćenje dugoročnih projekata.

Presuda: preporučujemo li pCloud?

Definitivno! pCloud je trenutno naš najdraži ponuđač prostora za pohranu jer opskrbljuje sve što osobni ili poslovni korisnik treba vrhunskom zaštitom po pristupačnoj cijeni..

S korisničkim sučeljem dostupnim na svim poznatim digitalnim platformama i do 2 TB prostora te mogućom doživotnom pretplatom zaista dobivate vrijednost za novac.

Preporučujemo da se prijavite za njihovo besplatno suđenje i testirajte to na sebe.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me