Surfshark

Contents

Surfshark

https://surfshark.com/

tl; dr

Surfshark er relativt nytt i markedet og dukket først opp en god stund tilbake i 2023. Likevel har den allerede på kort tid det klart å etablere et ganske imponerende nettverk av servere. Det beste av alt er at det er tilgjengelig nå til en god pris sammenlignet med dagens topphunder i markedet. Lære mer.

Surfshark anmeldelse: 9 Pros & 3 Ulemper ved å bruke Surfshark

Surfshark har eksistert i omtrent et år nå, og mens nye aktører alltid kommer inn i populære bransjer, har det vært en interessant opplevelse. Deres forbrukerpriser er imponerende, men hva har Surfshark å tilby med tanke på funksjoner, og kan ytelsen deres overgå den lave prisen? La oss ta en dypere titt.

9 ting vi liker med Surfshark

1. Trygt & privat forbindelse

surfshark er trygt og privat

Som de fleste topp VPN-tjenesteleverandører i bransjen i dag, tilbyr Surfshark forbrukerne et skikk på personvern og sikkerhet. Dette oppnås gjennom den vanlige dedikerte tjenesten – en sikker, kryptert tunnel som lar brukere skjule trafikken sin fra nysgjerrige øyne.

 • Utmerket valg av protokoll
 • For å oppnå dette, bruker Surfshark noen få nøkkelprotokoller – det velprøvde OpenVPN så vel som IKEv2. OpenVPN er generelt akseptert som de-facto-standard med høye hastigheter og sikkerhet. IKEv2 er også ganske bra og fungerer bra med mobilnett.

  I tillegg til denne blandingen tilbyr Surfshark også Shadowsocks, som er mer kjent som en kryptert proxy. Den viktigste årsaken til dette er sannsynlig at Shadowsocks fungerer bra i Kina, et berøringsmarked for VPN-er på grunn av Pekings cracking på slike tjenester.

  Det har kommet brukerrapporter om at Surfshark fungerer for Kina-baserte brukere, men dessverre kan jeg ikke bekrefte dette på det nåværende tidspunktet.

 • Sterk kryptering
 • Bortsett fra det sikre håndtrykket med VPN-servere, har Surfshark også veldig sterk kryptering for dataene som sendes gjennom VPN-tunnelen. Der noen leverandører lar brukere justere krypteringsfrekvensen for bedre ytelse, kjører Surfshark full vipp med AES-256 bit.

  Dette fungerer sammen med et kill switch-system som du kan bruke til å koble Internett-tilkoblingen automatisk hvis det skulle være problemer med VPN-tilkoblingen.

 • Ingen logger holdt
 • Internettaktivitet spores vanligvis ved hjelp av logger som holdes av serverne du kobler til. Informasjonen som samles inn inkluderer vanligvis IP-adresse, nettleserhistorikk, nettverkstrafikk og mer. Kort sagt, det er dette som gjør at en bruker kan spores og identifiseres.

  Surfshark er opptatt av å tilby en loggfri tjeneste som betyr at internettaktiviteten din holdes anonym. Jeg testet også tjenesten for DNS-lekkasjer og WebRTC-lekkasjer, som begge viste seg som negative.

2. Multi-hop-tilkobling tilgjengelig

surfshark multihop

Surfshark tilbyr for tiden flere det den kaller “multi-hop” -forbindelser. Dette betyr at brukere som kobler seg til Surfshark-nettverket, har muligheten til å rute gjennom to VPN-servere fortløpende. Dette øker anonymitetsfaktoren for større brukervennlighet.

Bortsett fra det dekker grunnleggende nettverk over 61 land rundt om i verden med et nettverk på over 1000 servere. Det er ganske bra for en kommende tjenesteleverandør.

3. Tilgjengelig på mange plattformer

surfshark cross platform

Som hos de fleste gode tjenesteleverandører, har Surfshark gjort tjenesten deres tilgjengelig for flere plattformer, slik at du kan bruke den med nesten hvilken som helst enhet som finnes. Deres grunnleggende applikasjon dekker mainstream-plattformer som Windows og iOS.

Alternativt kan du også installere det på dine spillenheter eller smarte enheter som smarte TV-er.

  Surfshark Review: 9 Πλεονεκτήματα & 3 Μειονεκτήματα της χρήσης του Surfshark VPN

For brukere som ikke har noe imot en tregere forbindelse, kan Surfshark også brukes på rutere (se hvordan du installerer Surfshark på en ruter her).

Vær imidlertid oppmerksom på at ruteren installerte VPN-tjenester kan være mye tregere på grunn av kryptering. Det tar prosessorkraft å håndtere kryptering, og de fleste rutere er svake i det området, og dermed en tregere forbindelse.

Merk

Surfsharks nettleserutvidelse ble revidert av Cure53 og ble funnet å være sikker. Du kan lese mer om det her.

4. God fart

Som med alltid testet jeg Surfsharks hastighet med flere viktige steder rundt om i verden. For å holde dette i sammenheng, er min fysiske beliggenhet i Malaysia, og som sådan vil PING-er (latenstid) være høyere for meg, avhengig av min fysiske avstand til VPN-serveren. Dette er et faktum uavhengig av VPN-tjenesteleverandør.

For å måle hastigheten på Surfshark tok jeg først en grunnleggende måling, siden internetthastigheter varierer fra tid til annen;

baseline for surfhastighetstest

Baseline hastighetstest fra Malaysia (Ingen VPN Active).

Når jeg husker det, er her resultatene for testene mine til andre steder med Surfshark på og bruker OpenVPN (UDP) -protokollen;

surfshark hastighetstest Australia

Surfshark hastighetstest fra Australia.

surfshark hastighetstest Canada

Surfshark hastighetstest fra Canada.

surfshark hastighetstest Indonesia

Surfshark-hastighetstest fra Indonesia.

surfshark hastighetstest India

Surfshark hastighetstest fra India.

surfshark hastighetstest Malaysia

Surfshark hastighetstest fra Malaysia.

surfshark hastighetstest New Zealand

Surfshark-hastighetstest fra New Zealand.

surfshark hastighetstest Singapore

Surfshark hastighetstest fra Singapore.

surfshark hastighetstest Storbritannia

Surfshark hastighetstest fra Storbritannia.

surfshark hastighetstest USA

Surfshark-hastighetstest fra USA.

Normalt vil VPN-er legge større vekt på ytelse i visse land i forhold til andre bare på grunn av popularitet. Den første tingen å merke seg her er at på nesten alle steder testet, selv om de ikke tilbyr de raskeste hastighetene jeg har sett så langt, kan Surfshark opprettholde meget jevn hastighet.

Dette er vanligvis mer å fortelle om en VPN-tjeneste enn den er for en som har fantastiske hastigheter på ett eller to steder og ubrukelige forbindelser i andre. Jeg ble imponert over at Surfshark klarte å opprettholde ytelsen i områder som India og Indonesia også, som er områder der jeg vanligvis ser ytelsesdip betydelig.

Husk også at disse hastighetene ble oppnådd ved Surfsharks faste standard for 256-biters kryptering. Totalt sett, utmerkede resultater vil jeg si, det mest imponerende å være i konsistens.

5. Sterk global server-tilstedeværelse

Nå som vi har sett på hastighetene du kan komme over Surfshark-forbindelsen, bringer det neste område til enda mer kontroll – dekningsområdet. Surfshark har over 1000 servere i mer enn 61 land. For en relativt ny tjenesteleverandør er dette et veldig stort nettverk og noe mange VPN-tjenesteleverandører ikke oppnådde selv etter år i bransjen.

Nesten alle serverne deres er faktiske fysiske servere, med en håndfull virtuelle steder. Virtuelle steder er tilfeller der VPN-leverandøren ikke har en faktisk tjeneste i landet, men jeg kan forfalsket plasseringen din fra området.

Serverne deres er også veldig dyktige og kan håndtere alle protokoller og funksjoner som Surfshark har å tilby.

Bortsett fra det har Surfshark også flere servere som tilbyr brukerne en fast IP-adresse. Selv om de er begrenset i antall, kan disse komme til nytte siden de fleste ISP-er bare tilbyr faste forbrukere dynamiske IP-er og koster ekstra for faste IP-adresser.

Endelig har vi også multi-hop-tilkoblinger. Dette er faste ruter der Surfshark kjører VPN-tilkoblinger gjennom par sikre servere, noe som øker sikkerheten for tilkoblingen for brukerne. Interessant hastighetstestresultater var også ganske bra med en multi-hop;

  Surfshark Review: 9 előnye és 3 hátránya a Surfshark VPN használatának

surfshark hastighetstest multi hop

Surfshark hastighetstest på Multi-Hop (Nederland via Singapore).

6. Jevn strømming av geo-blokkert innhold

En av de viktigste tingene jeg ser etter i en VPN er deres evne til å overvinne geo-blokkert innhold, spesielt når det kommer til streaming av medier. Jeg abonnerer på Netflix og der jeg er, er det regionale mediebiblioteket forferdelig – så jeg bruker en VPN for å se Netflix amerikansk innhold.

Jeg har prøvd så mange VPN-er som hevder å tillate streaming av Netflix, men bortsett fra toppspillere som ExpressVPN, NordVPN og en håndfull andre, er tilkoblingen i beste fall flekkete og jeg får stadig den fryktede ‘PROXY DETECTED’ -meldingen.

Heldigvis har Surfshark aldri forårsaket meg noen problemer med streaming. Jeg har kjørt Netflix over Surfshark de siste tre månedene og hadde null problemer med Netflix eller BBCs iPlayer så langt.

Som sammenligning med dette testet jeg nylig også en annen tjenesteleverandør og Netflix-opplevelsen der var suboptimal. La meg spille et scenario; VPN A (Surfshark!) Lar deg streame Netflix enkelt og jevnt når som helst. VPN B har god hastighet og minimal buffering, men du må hele tiden koble til og koble fra for å få Netflix til å fungere. Hvilket ville du valgt?

7. Flotte priser

MonthlyYearlyBi årlige
Pris /mo$11.95$5.99$1.99
Totalt regning $ 11,95 $ 71,88 $ 47,76
Faktureringssyklus 1-måned12-måned24-måned

Prisene til Surfshark er fantastisk for 1,99 dollar per måned for et toårig abonnement. Alvor. For å ta det i perspektiv, belaster ExpressVPN en nedsatt sats på omtrent $ 8 + per måned, mens nylig NordVPN økte prisene til $ 3,49 per måned.

For en tjeneste som tilbyr så jevn ytelse og solide funksjoner, er dette absolutt en stjeling, og jeg vil si, et solid “kjøp” -alternativ.

8. Glatt brukeropplevelse

En ting jeg krever av alle VPN-ene jeg liker, er at de kommer problemfrie. Dette gjelder ikke bare for tilkoblingen, men jeg ser også etter en sømløs registreringsopplevelse, enkel tilgang til appene jeg trenger å laste ned, brukervennlighet i appene og rask hjelp om nødvendig.

Av alle VPN-ene jeg har brukt, anser jeg Surfshark som en av de ti beste jeg har prøvd der jeg ikke så på noe og sa; “det er rart”. For meg er det et viktig poeng som skiller dem fra konkurransen.

Vi som betalende kunder skal ikke slippe å slite med å bruke en tjeneste vi har betalt for, og måten Surfshark har bygget sin kundeopplevelsesmodell på er jevn. Fra det øyeblikket du klikker på “registrer deg” til det tidspunktet du slår av enheten din, fungerer den ganske enkelt.

9. Fin ekstra funksjoner

Mange VPN-tjenester i dag har noen ekstra funksjoner som er innebygd og Surfshark er intet unntak. I stedet for å prøve å ta over rollen som en hovedleverandør av sikkerhetsløsninger, har den imidlertid fokusert på funksjoner som gir dets primære formål.

 • Whitelister
 • Whitelister-funksjonen er noe som lar deg la litt trafikk omgå VPN-tjenesten. Dette er nyttig siden noen apper eller nettsteder har problemer med VPN-er – for eksempel Microsoft Office 365 eller noen spesifikke nettsteder her og der.

  Surfshark lar deg jobbe dette på to måter – du kan enten tillate at en app på enheten din fullstendig omgå VPN-tjenesten, eller du kan legge til noen nettadresser på nettet til adresselisten og få tilgang til dem direkte.

 • Camouflage Mode
 • Dette er hva Surfshark kaller serverforstyrrelse. Det er et annet alternativ du kan bruke hvis det fremdeles er nettsteder du trenger tilgang til, men av en eller annen grunn har blokkert VPN-trafikk spesielt. Trafikkforstyrrelse brukes på tilkoblingen din for at den skal se mer ut som vanlig internettrafikk i stedet for VPN-trafikk.

 • Ingen grensemodus
 • For noen som befinner seg i svært restriktive områder som Kina, kan det hende at vanlig VPN-drift ikke er nok til å komme rundt ekstremt høye tilsynsvakter som er på plass for å blokkere tjenester. Det er her Surfshark’s No Borders Mode kommer inn. Bare bla i en bryter og la appen gjøre jobben for deg.

 • CleanWeb
 • Som en annen tjeneste med merverdi gir Surfshark deg alternativet CleanWeb for å få det til å blokkere annonser og trackere, slik at du får en renere (unnskyld ordspill) surfing på nettet. Totalt sett har jeg funnet at dette er litt av en blandet opplevelse, da jeg heller vil la min internettsikkerhetsprogramvare håndtere det.

  Обзор Surfshark: 9 плюсов и 3 минуса использования Surfshark VPN

Hva vi ikke likte med Surfshark

1. Dodgy kundeservice

Til tross for overskriften tilbyr Surfshark rask førstelinjestøtte via nettprat på nettstedet. De svarer også raskt på e-postmeldinger for å få hjelp. Imidlertid fant jeg ut at svarene i noen tilfeller så ut til å være litt tvilsomme når det gjelder nøyaktighet.

Som et eksempel på dette fortalte en av kundeservicerepresentantene at IKEv2 var standard tilkoblingsinnstillingen når du installerte Windows-applikasjonen, men dette så ikke ut til å være riktig. Jeg sier ikke at kundeservicen deres er dårlig, men bare til tider litt tvilsom (kanskje en rimelig tvil?).

2. Svak tilstedeværelse på sosiale medier

I motsetning til de fleste VPN-tjenesteleverandører som har stor rekkevidde på sosiale kanaler, viser Surfsharks Twitter-konto knapt noen aktivitet. Facebook-siden deres får også sjelden oppdateringer, og begge kanaler ser ut til å bare ha en håndfull følgere.

Selv om det ikke er noe svart merke mot selskapet eller tjenesten, vekker det ytterligere tvil om hva som bør være en populær forbrukertjeneste. Sikkert, de burde ha flere som er interessert i sine aktiviteter – kundene i det minste.

3. Tillater P2P fra alle servere

Bortsett fra å strømme Netflix, er mitt neste interessepunkt i P2P. Jeg er en torrent hog, og selv om Surfshark hevder å støtte torrenting på de fleste av serverne deres, fant jeg generelt at torrenthastigheter er ganske dårlig med Surfshark på.

Jeg måtte bruke appens hviteliste for å omgå Surfshark-forbindelsen for å få anstendige hastigheter igjen på torrent-klienten.

Konklusjon: Surfshark Is Great!

Nå vet du alle de opp- og nedturene jeg har hatt med Surfshark, og jeg må konkludere med at det virkelig er en veldig god service. Jeg er for tiden inne på den toårige planen deres, og det har vært min VPN-valg de siste månedene (med noen pauser i mellom for å teste andre tjenester).

De viktigste takeawayene jeg vil fremheve igjen er de veldig konsistente hastighetene jeg fikk ved å bruke tjenesten, deres fantastiske priser og til slutt, den sømløse strømmen av Netflix. Noen av dere har kanskje andre krav, men jeg tror med tanke på grunnleggende ytelse og personvern, Surfshark treffer merket ganske bra.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me