Много хора смятат, че трябва да похарчат цяло състояние на своя уеб-домакин.

Но тук е нещото Има много страхотни уеб хостове, които струват по-малко от 5 долара. Евтините домакини не винаги са смукали!

Всъщност някои от най-добрите домакини имат встъпителни цени от едва 1,99 долара и вие все още ще получите всичките им най-добри характеристики. Те са готови да понижат входната си цена, за да привлекат клиенти и можете да се възползвате.

Разбира се, има и някои лоши хостинг компании, които се крият в същия ценови диапазон. Трудната част е отделяне на доброто от лошото.

Създадох 6 лесни критерия, които да ви помогнат да идентифицирате най-добрите домакини на евтина цена, така че да имате най-доброто от двата свята. Но ако бързате, ето топ 3 евтини уеб хостове, които препоръчвам (& цената им за подновяване).

Contents

Евтин лов на домакини

1. проверете техните характеристики

Добрият уеб-домакин ще пакетира всичките им основни функции като част от пакета. Нещата, на които трябва да внимавате, включват:

 • съхранение & честотна лента
 • Повечето качествени хостове сега идват с неограничено място за съхранение, но някои все още имат ограничение от 5 GB или по-малко.

 • Колко домейна на добавка?
 • Повечето уеб хостове трябва да ви предоставят място за до 25 допълнителни домейна, но видяхме лоши опции, които ви дават само един, или дори никакъв..

 • Колко имейл адреси можете да създадете?
 • Някои хостове не включват нито един имейл адрес в пакета си.

 • Какъв контролен панел използват?
 • Потребителското изживяване на контролния панел може да направи или да наруши уеб хост за мен. Проверете дали използват cPanel, Vdeck или персонализирана алтернатива. Изберете този, с когото се чувствате най-удобно. (Професионален съвет: ако не сте запознати с контролния панел, поискайте демонстрация.)

 • Поддържат ли предварително инсталирани скриптове на уебсайтове?
 • Проверете дали те поддържат инсталацията на WordPress, Drupal, Joomla. Ако имате нужда от специализирани функции като PHP или интеграция в електронната търговия, уверете се, че те също поддържат това.

2. колко бърза е скоростта на сървъра им?

Скоростта на сървъра е просто колко бързо (или бавно) вашият уеб сървър да отговори на заявка.

С други думи, когато някой кликне на уебсайта ви, е необходимо времето, за което вашият сървър ще се събуди и започне да изпраща файлове. Google предлага скорост на сървъра от 200 ms или по-малка.

Има значение, тъй като всяка заявка трябва да бъде светкавично на вашия уебсайт, особено ако сте продавач на електронна търговия и очаквате бърза обработка на поръчките. Бързият отговор на сървъра е от съществено значение за доброто потребителско изживяване.

За съжаление, много от отвратителните уеб хостове претоварват сървърите си, което означава, че уебсайтът ви се състезава за бързина. Други просто не използват ефективен хардуер, така че реакцията е бавна.

От друга страна, най-добрите уеб хостове все пак ще се погрижат да получите бързо време за реакция, дори и на споделен сървър.

Можете да тествате скоростта на сървъра с помощта на нашия инструмент за проверка на скоростта. Просто въведете URL адреса на уебсайта и ще видите колко бързо сървърът отговаря по целия свят.

3. каква е продължителността им на работа?

Няма нищо по-разочароващо от падането на уебсайта Ви. Така че цифрата за времето на вашия уеб хост е от решаващо значение. Колкото по-добър е техният час, толкова по-надежден е домакинът.

Просто казано, трябва да се избягва всичко, което е по-малко от 99%, и 99,9% трябва да бъде вашата цел.

Може да мислите, че дори 98% звучи доста добре, но помислете за това така: 98% продължителност означава, че вашият сайт може да бъде отказан за 3-7 дни в годината!

Можете да проследявате продължителността на уеб хоста с безплатен инструмент като uptimerobot.com. Uptime Robot проверява вашия уебсайт на всеки пет минути за признаци на живот и ви предупреждава, ако нещо не е наред. Ние използваме Uptime Robots за да следим нашия сайт и да захранваме фигурите си.

4. Говорете с техническата им поддръжка преди да купите

Техническата поддръжка е едно от основните неща, което разделя добрите уеб хостове от лошите уеб хостове. Една добра компания ще разполага с експертен екип, който отговаря на въпроси бързо и ефективно. Лошите домакини често пренебрегват обслужването на клиентите си.

Ако нещо се обърка във вашия уебсайт, искате да знаете, че от другата страна на телефона има приятелски глас, който може да го поправи. Ако предпочитате онлайн чат или имейл, потърсете уеб хост с това предпочитание за контакт.

Има няколко начина да тествате техническата поддръжка на уеб хоста, без всъщност да я купувате. Опитайте да изпратите билет поради следните причини:

 • Поискайте демонстрация на контролния панел.
 • Попитайте за правилата за възстановяване и цена за подновяване (повече за това накратко).
 • Попитайте за ограничението за съхранение.
 • Попитайте за наличието на скрипт на сайта.

Добрият уеб-домакин трябва да отговори бързо и ефективно на тези въпроси.

5. има ли скрит улов в техните условия на обслужване?

Повечето уеб хостове използват силен маркетингов език, като например „неограничено пространство за съхранение и честотна лента“ или „неограничен процесор“. За съжаление дори „неограничен“ има лимит! И ще го намерите в условията на услугата на уеб хоста.

В някои случаи уеб хостовете си запазват правото да преустановят или дори да прекъснат уебсайт, който претоварва тези ограничения.

По-долу са дадени някои примери от реалния живот от реномирани уеб хостове, които показват тези ограничения:

Ограничен процесор

лимит cpu лимит

(Политика за хостинг на инмоции)

Допълнителни причини за прекратяване

ipage политика за спам

(Правила за SPAM за iPage)

По-специално, потърсете следните твърди граници:

 • Колко файлове (независимо от размера) мога да хоствам? (известен още като inodes)
 • Какви са твърдите граници за съхранение и честотна лента?
 • Колко CPU ресурси мога да използвам?

Също така си струва да проверите условията за услуга за тяхната политика за възстановяване. Понякога ще изпробвате уеб хост и след това ще разберете, че не е подходящ за вас. Добрите уеб-домакини разбират това и ще предложат справедлива политика за възстановяване.

политика за връщане на пари от hostmetro

(Политика за връщане на пари от HostMetro)

За съжаление, лошите хостове често нямат никаква политика за възстановяване и дори ще начислят допълнителна такса за анулиране.

Ако не можете да намерите тези номера в условията на услугата, попитайте техния екип за поддръжка

6. каква е цената за подновяване & има ли скрити разходи?

Уеб хостът от 5 долара обикновено е уводна цифра и цената за подновяване ще бъде малко повече. Проверете, за да сте сигурни, че фигурата не скочи до скандална цена!

Също така ще забележите, че повечето уеб хостове предлагат отстъпка, ако се регистрирате за по-дълъг период. Най-добре е обаче да не се заключвате на дълъг договор, ако е възможно. Може да искате да разширите или промените нещата след две години.

И накрая, някои хостове се опитват да продават определени добавъчни продукти, като ежедневно архивиране или сканиране на сигурността на сървъра. Ако не искате тези екстри, не забравяйте да премахнете отметката от всички кутии, преди да купите.

bluehost допълнителни функции

(Допълнителни функции на Bluehost)

Каква помощ можете да получите от Bitcatcha?

bitcatcha намерете добър евтин домакин

Нашият уебсайт съществува, за да ви помогне да намерите най-добрия уеб хост и да ви позволи да вземете информирано решение. Ето някои от нашите инструменти, които можете да използвате сега, за да ви помогнем да решите:

 • Проверка на скоростта на сървъра
 • Изпълнете тестове за скорост на различни хостове в мрежата, за да видите кой предоставя най-бързото време за реакция (Професионален съвет: тестваме скоростта на сървъра от 10 различни точки по света, така че потърсете сървъра, който осигурява висока скорост на вашата целева аудитория).

  Друг съвет: Не тествайте уебсайта на уеб хоста. Намерете уебсайт, използвайки този хост, и тествайте техния. (Самият уеб хост вероятно използва много по-скъп частен сървър за своя сайт). Например, ако искате да тествате скоростта на сървъра на Hostinger, имаме 3x тестови уебсайтове, хоствани в техния различен център за данни.

 • Временни записи
 • За да Ви спестим времето за проследяване на непрекъсната работа, ние от месеци проследяваме и записваме продължителността на различни уеб хостове и Ви ги представяме. Отворете нашите страници за преглед и ще видите общия процент на продължителност на всеки хост и колко дни е минал от последния период на понижаване.

 • Най-добрият домакин за
 • Ние сме категоризирали всеки домакин по техните специалитети. Намерете най-добрия хост за блогове, електронна търговия, сайтове за портфолио или форуми.

Евтин уеб хостинг

Забележка

Всички изброени цени са базирани на въвеждаща цена на 12-месечен договор.

Имайки предвид всички фактори (бързина на сървъра, време на работа, техническа поддръжка, лекота на използване и цена), тук са шест от най-добрите опции, за да опитате.

1. Хостингер

https://www.hostinger.com/

Уеб хост на хостингер

план

единичен

Първа срочна такса

$ 2,34 / мес

Такса за подновяване

$ 3.25 / мес

Основни функции

 • Неограничен SSD
 • 1 Безплатен домейн
 • hPanel
 • Изключителна поддръжка
 • Ниска уводна цена

„Премиум услуги на супер ниска цена, какво още можете да поискате?“

Хостингърът е нашият най-добър избор за евтин уеб хостинг, тъй като предлагат премиум услуги на безумно ниска цена за регистрация. За този списък изброихме цената на най-евтиния план на марката за 12-месечна база, която е 2,34 долара на месец, но ако изберете 48 месеца, ще бъдете таксувани само $ 0,99 на месец!

Техните сървъри са наистина бързи в световен мащаб, защото имат центрове за данни по целия свят, което е изненадващо, защото не очаквате това, когато плащате цени като тези.

Те също имат впечатляващ списък с неограничени функции:

 • SSD съхранение
 • Имейл акаунти
 • Уебсайтове
 • Bandwidth
 • Cronjobs

Освен бързината и функциите, Hostinger разполага с отличен екип за поддръжка, който обслужва над 20 държави на родния си език! Хостингер наистина събира пълен удар със своите достъпни планове, особено за тези, които тепърва започват.

2. HostMetro

https://www.hostmetro.com/

Уеб хост на HostMetro

план

План на MegaMax

Първа срочна такса

$ 2,95 / мес

Такса за подновяване

$ 2,95 / мес

Основни функции

 • Максимално съхранение
 • Максимална честотна лента
 • 1 Безплатно име на домейн
 • Заключена цена завинаги
 • Неограничен хостинг на домейни

„Никога не трябва да се притеснявате за такси за подновяване с техните фиксирани цени“

HostMetro предлага 1 безплатно име на домейн с техния MegaMax план, с максимално съхранение и трафик (обърнете внимание на стратегическото им използване на думата „максимум“ вместо „неограничен“).

По принцип това означава, че има ограничение за съхранение и честотна лента към акаунта, но те ще увеличат обема на съхранение за вас безплатно, стига да останете в техните условия на използване, което е да не използвате разпределеното хранилище за медии съхраняване на цели.

Звучи ми доста разумно.

С HostMetro ще можете да хоствате толкова много уебсайтове, колкото искате, с техния неограничен хостинг на домейни, но най-доброто нещо за тази марка (поне за мен) е фактът, че цената им е заключена завинаги – ако плащате $ 2,95, вие Ще плащам $ 2,95, стига да бъдете домакин с тях.

Ура! Няма нужда да се притеснявате за таксите за подновяване!

3. InterServer

https://www.interserver.net/

Интерсевър уеб хост

план

Стандартен уеб хостинг

Първа срочна такса

$ 5,00 / мес

Такса за подновяване

$ 5,00 / мес

Основни функции

 • Неограничено съхранение на ULTRA SSD
 • Безплатно създаване на уебсайтове на SitePad
 • Неограничени имейл акаунти
 • Безплатна миграция на уебсайтове
 • Заключена цена

„Фиксирани цени със SSD дискове, цени малко по-високи от конкуренцията“

InterServer се предлага с неограничено съхранение на техните Ultra SSD сървъри, така че знаете, че вашите сайтове ще се зареждат бързо с тяхната платформа.

Ще се насладите и на безплатен създател на уебсайтове, неограничени имейл акаунти и безплатни миграции на сайтове, но като HostMetro, основната функция тук е цената.

Стандартният уеб хостинг план струва само 5 долара на месец, а цената е заключена, така че няма да е необходимо да се притеснявате за подновяването. В този момент ние не знаем дали подновяванията им са затворени завинаги или не, но е безопасно да приемем, че е така, в противен случай те ще загубят по-голямата част от бизнеса си пред HostMetro.

4. A2 хостинг

https://www.a2hosting.com

A2 хостинг уеб хост

план

Lite

Първа срочна такса

$ 3.32 / мес

Такса за подновяване

$ 8,99 / мес

Основни функции

 • 1 Уебсайт
 • Неограничено съхранение
 • Неограничен трансфер
 • Безплатно & Лесна миграция на сайта
 • Безплатен SSL & SSD

„Добре заоблен уеб хост, подходящ за всякакъв тип сайтове“

Това, което харесваме при A2 хостинг е, че техните Turbo планове идват с наистина бързи сървъри, с технология, която позволява на сайтовете, хоствани с тях, да се зареждат до 20 пъти по-бързо от обикновените сървъри!

Въпреки че lite планът не идва с Turbno сървърите, техните редовни сървъри все още са доста дяволски бързи, със среден за света 150ms!

Потребителите ще получат и неограничени функции, като SSD съхранение, честотна лента и трансфери. Те също така ще се радват на 25 безплатни имейл акаунта, безплатна SSL сигурност, лесен създател на сайтове с хиляди теми, оптимизирана настройка за WordPress с едно кликване и най-доброто от всичко, те ще получат своите центрове за данни, които са разпространени на 3 континента, за да увеличат максимално сайта скорост на натоварване за своите клиенти!

5. Домакин за инмоции

https://www.inmotionhosting.com

Уеб хост на инмоции

план

хвърлям

Първа срочна такса

$ 4,99 / мес

Такса за подновяване

$ 8,99 / мес

Основни функции

 • Безплатно име на домейн
 • Зони с максимална скорост ™
 • Неограничен трансфер
 • SSH достъп
 • 24/7 Поддръжка на САЩ

„Премиум услуги, подходящи за собственици на малък бизнес“

Inmotion хостинг е отличен уебхостинг. Това всъщност е предпочитаната от нас уеб хостинг услуга, преди да преминем към SiteGround, и все още мислим много силно за тях.

Inmotion предоставя на потребителите на стартиращите им планове безплатно име на домейн, неограничени трансфери, безплатен SSL, автоматична защита и защита от хакове, с неограничени имейли, честотна лента и дисково пространство.

Най-хубавото е, че те са наистина бързи, благодарение на своите зони за максимална скорост, което всъщност е фантастичен начин за изказване на центрове за данни, които са разположени в САЩ. Въпреки че в Азия нямат центрове за данни, Inmotion все още е много бърз в световен мащаб.

BTW, постигнахме споразумение с Inmotion хостинг и нашите читатели получават наслада от 50% от цените си, така че полудяват!

6. Bluehost

https://www.bluehost.com

Bluehost хостинг уеб хост

план

Основен

Първа срочна такса

$ 5,95 / мес

Такса за подновяване

$ 7,99 / мес

Основни функции

 • 1 Уебсайт
 • 50 GB SSD съхранение
 • Непромерена честотна лента
 • Безплатен SSL сертификат
 • Стандартно изпълнение

„Ниски цени със стандартни функции, чудесни за блогъри“

Bluehost е една от най-препоръчваните уеб хостинг услуги наоколо, а цените им са достатъчно ниски, за да могат да бъдат включени в този списък.

С основния им план получавате това, за което плащате – 1 безплатен домейн, 50gb SSD хранилище (което означава, че се грижат за бързината и ефективността) и неограничена ширина на честотната лента (не е уточнено колко е разпределено на акаунт, но стига попадате в техния „нормален“ диапазон, трябва да сте добре).

Ако искате безплатни имейл акаунти, Bluehost не е нещо, което бихте искали, защото имейлът е допълнителна платена услуга с тях.

Въпреки това, Bluehost се предлага с безплатен SSL, така че ако имате бизнес уебсайт, това ще е полезно. Освен това, те са доста стабилни. Съчетайте това с другите си перки и Bluehost наистина е достоен претендент за този списък.

Присъда: За кой уеб хост да отида?

ПЪРВИ СЕМЕСТЪР

ПОДНОВЯВАНЕ

рАЗЛИКА

Hostinger

$ 2.34

$ 3.25

+$ 0.91

HostMetro

$ 2.95

$ 2.95

$ 0

InterServer

$ 5.00

$ 5.00

$ 0

Не забравяйте: Съпоставете уеб хоста си с нуждите на уебсайта си!

За съжаление, няма откровен най-добър уеб хост. Само този, който е подходящ за вас и вашите нужди. Различните уеб хостове са подходящи за различни приоритети.

Един прост сайт за портфолио, например, се нуждае само от малък, споделен уеб хост. Но ако поддържате блог или уебсайт с повече от 30 000-40 000 посетители месечно, ще искате допълнително съхранение и възможност за надграждане до VPS, когато времето е подходящо..

Ако искате да стартирате сайт за електронна търговия, ще ви е необходим уеб хост, който позволява интеграция на плащания и допълнителни мерки за сигурност. (Не забравяйте да проверите нашия препоръчан хостинг за електронна търговия.)

Както можете да видите, евтините уеб хостове не винаги са смукали, но проверете техните функции и ефективност, преди да купите. Късмет! И ако все още имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете и аз ще се радвам да отговоря на вашите въпроси.

Сега, ако имате дълбоки джобове и търсите някои неща от най-висок рафт, разгледайте тези платформи за управляван WordPress хостинг.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me