Mac Torrent-gids: veilig torrents downloaden op een Mac ��☠️

Anonieme Torrents-gids (voor Mac)

De meeste torrent-tutorials lijken te zijn geschreven voor pc-gebruikers, maar wees nooit bang voor Mac-liefhebbers. We hebben hier je praktische Mac Torrent-gids.


Je zal leren: Hoe je torrents anoniem kunt downloaden op je Mac-computer (met een VPN of SOCKS5-proxy).

We hebben zelfs speciale Mac-installatiehandleidingen voor populaire torrent-clients (zoals uTorrent!)

Contents

Artikel Inhoud

 1. Anonieme Torrents?
 2. Twee opties: VPN of proxy
 3. Aanbevolen anonieme VPN’s voor Mac Torrents
 4. Een VPN gebruiken voor torrenting (eenvoudige optie met 1 klik)
 5. Een SOCKS5-proxy gebruiken voor torrents (handleiding voor handmatige installatie)
 6. Controleer of uw VPN / proxy werkt

Moet u uw torrents anonimiseren?

Je weet waarschijnlijk al het antwoord op die vraag als je deze tutorial in Google hebt gevonden. In 2011 gebruikte 15% van de bittorrent-gebruikers een anonimiseringstool om hun torrents privé te houden. Vijf jaar later is het percentage waarschijnlijk verdrievoudigd.

De enige zwakte van het bittorrent-protocol (en p2p-netwerken in het algemeen) is dat elke torrent-peer je ip-adres en locatie kan zien.

Wat je leert:
Door deze handleiding te volgen, kunt u voorkomen dat alle collega’s uw echte IP-adres zien (en in plaats daarvan een niet-traceerbaar IP-adres tonen). U kunt ook uw internetverbinding versleutelen, zodat snuffelaars of tussenpersonen (zoals uw internetprovider) uw webgeschiedenis niet kunnen bekijken of histoyr kunnen downloaden.

uTorrent-lijst met gelijken

Het IP-adres van elke peer is zichtbaar voor iedereen die het torrent-bestand deelt.

VPN vs. PRoxy (de twee tools voor anonieme torrents)

Er zijn twee tools die u kunt gebruiken om uw torrents te anonimiseren: VPN of proxy. Wat u kiest, is een volledig persoonlijke voorkeur, of u kunt beide samen gebruiken voor extra veiligheid.

Hier is een basisoverzicht van elke optie:

VPN / Virtual Private Network

Dit is de gemakkelijkste instellingsoptie. U downloadt de aangepaste VPN-software van de VPN-service die u kiest. Het codeert uw volledige internetverbinding en stuurt alle gegevens door hun VPN-servers (die uw echte IP-adres verbergt voor torrent-collega’s).

De VPN-software zal ook nuttige beveiligingsfuncties bevatten, zoals een kill-switch (voorkom IP-lekken als de VPN de verbinding verbreekt) en gemakkelijke serverwisseling (kies uit 20-100 verschillende servers).

Een VPN vereist geen handmatige configuratie binnen uw torrent-client / software. Je maakt gewoon verbinding met een server en je bent anoniem. Zo eenvoudig is het.

Sokken5 Proxy

Een proxy is als een VPN voor eenmalig gebruik (minus de codering). Het leidt het verkeer voor 1 programma via de proxyserver (uw IP-adres verbergen). Het voordeel van een proxy is dat het meestal sneller is dan een VPN (geen codering) en dat het IP-adres van uw webbrowser anders is dan uw torrent-IP-adres.

Je kunt je torrent-client ook door de proxy laten lopen, in een VPN-tunnel voor een dubbele IP-adreswijziging, afzonderlijke IP-adressen (browser en torrent-client) en goede snelheden. We zullen je later in het artikel laten zien hoe je dat moet doen.

Lees voor meer informatie: VPN versus proxy (wat is beter voor torrenting?)

En maak je geen zorgen, je kunt beide samen gebruiken zonder je te hoeven abonneren op 2 afzonderlijke services. Er zijn verschillende VPN-providers die SOCKS5-proxy-toegang gratis aanbieden bij elk VPN-abonnement! Maar we zullen je later in deze tutorial laten zien hoe dat werkt.

Aanbevolen Mac VPN’s – (sommige bevatten ook SOCKs5-proxy!)

Deze VPN-providers zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van de volgende kritieke criteria:

 • Nul logboek & torrent-vriendelijk (ze slaan geen informatie op over uw verbindingsgeschiedenis. Heel belangrijk!)
 • Snelle snelheden & Niet-drukke servers
 • Goedkoop (allemaal minder dan $ 10 per maand, sommige zo goedkoop als $ 3,33 / maand)

U hoeft geen van de onderstaande providers te kiezen (hoewel we ze wel als de beste opties beschouwen), maar zorg ervoor dat welke VPN u ook kiest, geen VPN-logboeken bijhoudt. Anonimiteit is prioriteit # 1

Hier zijn onze topkeuzes zonder verdere vertraging. We hebben ook links naar diepgaande beoordelingen voor elk (met speedtests).

IPVanish ($ 6,49 + / maand)

IPVanish is de snelste VPN voor Mac-torrents

IPVanish is gemakkelijk de beste keuze voor Mac-gebruikers als je van plan bent regelmatig torrents te downloaden. Ze behoren al consequent tot de snelste VPN-services, maar ze hebben de afgelopen 2 jaar ook een heleboel torrent-specifieke functies toegevoegd.

Dit zijn de hoogtepunten:

 • Klopt Privacybeleid van Zero-Log (maximale privacy)
 • Socks5 Proxy-service inbegrepen (gloednieuwe functie!)
 • IPVanish heeft een uitstekende softwareclient voor mac

De Socks5-proxy is een grote doorbraak, omdat het het enige voordeel was dat PIA (de volgende keer) had ten opzichte van IPVanish. Een Socks5-proxy kan worden geconfigureerd in uw favoriete torrent-client (met of zonder een VPN) om uw torrent-IP gemakkelijk te wijzigen zonder de rest van uw internetverbinding te beïnvloeden.

Als je wilt, Deluge, uTorrent en QBittorrent.

IPVanish Mac Software Client

Afbeelding

IPVanish’s Mac-software geeft u volledige toegang tot alle 100+ serverlocaties, met gebruik van alle 3 VPN-protocollen (OpenVPN, PPTP of L2TP).
Je hebt ook verschillende geavanceerde beveiligingsfuncties (IPv6-lekbescherming, DNS-lekbescherming en een kill-switch). De kill-switch voorkomt dat gevoelige gegevens ongecodeerd lekken als de VPN per ongeluk valt.

Er is ook een exclusieve Mac-functie: de lijst ‘Favoriete servers’, waarmee u uw favoriete servers met de hand kunt uitkiezen voor eenvoudige toegang met één klik.

Prijzen & Restituties

Alle IPVanish-pakketten hebben identieke functies, het enige verschil is de abonnementsduur. Langere abonnementen zijn goedkoper (per maand).

De prijzen zijn als volgt:

 • 1 maand – $ 10 / maand
 • 3 maanden – $ 8,99 / maand
 • 1 jaar – $ 6,49 / maand (beste deal)

Alle abonnementen worden geleverd met een 7-daagse, 100% probleemloze terugbetalingsgarantie, dus het is de moeite waard om het langere abonnement te nemen (met een besparing van 35%) en je kunt altijd opzeggen als het niet is wat je verwachtte. In onze ervaring levert IPVanish echter op alle fronten.

Privé-internettoegang ($ 3,33 / maand)

Privé-internettoegang (of ‘PIA’ voor hun meer dan miljoen abonnees) is een van de originele torrent-vriendelijke VPN-services. Ze waren pionier in de categorie nullogboeken en hun logbeleid is zelfs voor de rechtbank getest door de FBI.

PIA is onbetwist een van de beste torrent-VPN’s ter wereld, en hun enorme populariteit kan vrijwel in één zin worden samengevat…

$ 3,33 — (dat is de maandelijkse prijs van een abonnement van 1 jaar op PIA).

Elk abonnement bevat ook Socks5-proxy-toegang (Nederlandse server), onbeperkte bandbreedte-overdracht en 5 gelijktijdig verbonden apparaten.

PIA Mac Software Client

Particuliere internettoegang Mac-software

PIA’s Mac VPN-software (weergave met geavanceerde instellingen)

De mac VPN-client van PIA is zeer intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. U kunt snel verbinding maken met elke serverlocatie door simpelweg op het PIA-pictogram te klikken dat in het systeemvak bovenaan uw scherm verschijnt. U kunt ook de software-instellingen (hierboven weergegeven) en coderingsinstellingen aanpassen voor maximale controle.
Ontvang PIA voor $ 3,33 / maand »

HOE gebruik je Mac VPN voor torrenting

Het gebruik van een VPN is de eenvoudigste optie en het is ongelooflijk eenvoudig om de installatie te starten. Zodra je de software van je gekozen VPN hebt geïnstalleerd, kun je verbinding maken met een torrent-vriendelijke serverlocatie en worden je torrents volledig geanonimiseerd.

Tip: er is geen aanvullende installatie vereist in uw torrent-client. Maak gewoon verbinding met de VPN…

De VPN-software doet al het werk. Het zal uw hele internetverbinding versleutelen en uw torrent-IP-adres wijzigen, zodat collega’s alleen het IP-adres van de VPN-server zien (in plaats van uw eigen).

Er is echter een extra stap die u mogelijk wilt nemen voor extra beveiliging. Activeer je VPN kill-switch.

Hoe u uw VPN Kill-Switch gebruikt

Alle VPN-providers die we hierboven hebben aanbevolen, hebben een kill-switch-functie in hun software ingebouwd. Dit is een optie die alle internetconnectiviteit onmiddellijk zal beëindigen als de VPN uitvalt. Het bindt uw internetverbinding aan de VPN-interface en uw torrent-client heeft geen toegang tot internet totdat u opnieuw verbinding maakt met de VPN.

Het enige wat u hoeft te doen om de kill-switch te activeren, is het vakje in uw software-instellingen aanvinken om de optie in te schakelen. Bekijk onze voorbeelden in de onderstaande screenshots.

IPVanish kill switch-instellingen (mac-client)

Activeer de optie ‘Kill Network’ in de IPVanish-software-instellingen

Private Internet Access Kill Switch-optie (Mac-software)

Controleer ‘VPN Kill Switch’ in het menu met geavanceerde instellingen

Een SOCKS5-proxy toevoegen aan uw torrent-client (optioneel)

Je torrents door een Socks5-proxy laten lopen is volledig optioneel. Het gebruik van een niet-logging VPN zal je torrents al volledig zelf anonimiseren.

Sommige mensen vinden het leuk om hun torrents te gebruiken, omdat uw torrent-client en webbrowser afzonderlijke IP-adressen kunnen hebben.

U kunt de proxy ook uitvoeren met (of zonder) de actieve VPN. Als u het met de VPN gebruikt, heeft u 2 lagen IP-adreswijzigingen (en sterke VPN-codering). Als u de proxy zelf uitvoert, zijn de snelheden hoger dan bij het gebruik van een VPN en wordt uw torrent-IP-adres gewijzigd, maar wordt uw verbinding niet versleuteld.

De meeste grote torrent-clients hebben ingebouwde Socks5-proxyondersteuning. De 1 opmerkelijke uitzondering is (helaas) Overdragen, de populaire Mac torrent-client.

We laten je zien hoe je de proxy instelt in uTorrent hieronder.

Als je een andere torrent-client gebruikt dan uTorrent, hebben we andere installatiehandleidingen voor:

 • Vuze
 • Zondvloed
 • qBittorrent

Maak je geen zorgen dat de bovenstaande handleidingen worden gedaan met de pc-versie van de software. De stappen zijn identiek op mac.

Stap # 1 – Verkrijg uw Socks5 proxy-inloggegevens

IPVanish en Privé-internettoegang inclusief nul log Socks5 proxy service bij elk abonnement, maar het is gebouwd op een ander systeem dan de VPN servers, dus je moet een aparte gebruikersnaam / wachtwoord combinatie voor de proxy genereren.

U kunt de stapsgewijze instructies voor PIA hier vinden.

Als je IPVanish hebt gekozen (onze # 1 aanbevolen keuze), zijn de stappen hieronder:

1. Log in (of meld je aan) op je IPVanish-account hier.

Log in op het IPVanish-account

2. Ga naar het tabblad ‘Socks5 Proxy’ van je accountpaneel en je zult je gebruikersnaam / wachtwoord vinden

Afbeelding

3. Houd dit tabblad open zodat u uw inloggegevens gemakkelijk kunt kopiëren / plakken in de volgende stap.

Stap # 2 – Configureer proxy in uTorrent / Bittorrent

Open uTorrent / Bittorrent en ga naar: Menu > Voorkeuren > Netwerk

Voer vervolgens de informatie in zoals hieronder weergegeven. De waarden die u invoert, zijn afhankelijk van de Socks5-provider die u gebruikt. Zorg ervoor dat u de login / wachtwoord-combinatie vervangt die u in stap # 1 heeft gegenereerd.

Proxy-instellingen voor IPVanish:
 • Inkomende TCP-poort: Kies je eigen of ‘randomiseer’
 • Proxy server: SOKKEN5
 • Adres: ams.socks.ipvanish.com
 • Haven: 1080
 • Authenticatie: Ingeschakeld
 • Gebruikersnaam: je gebruikersnaam
 • Wachtwoord: uw wachtwoord
Proxy-instellingen voor privé-internettoegang:
 • Inkomende TCP-poort: Kies je eigen of willekeurig
 • Proxy server: SOKKEN 5
 • Adres: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Haven: 1080
 • Authenticatie: Ingeschakeld
 • Gebruikersnaam: je gebruikersnaam
 • Wachtwoord: uw wachtwoord

U moet er ook voor zorgen dat de onderste 3 selectievakjes zijn ingeschakeld: (verificatie, proxy voor hostnaam, proxy voor p2p). Dit zorgt ervoor dat alle uTorrent-verbindingen vereist zijn om de proxy-tunnel te gebruiken.

IPVanish Socks5 proxy-instellingen (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy-instellingen (IPVanish)

PIA Socks5 Proxy-instellingen (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy-instellingen (privé-internettoegang)

Stap # 3 – Controleer de wijziging van uw IP-adres

Zodra je alles hebt geconfigureerd, wil je misschien je torrent IP-adres controleren om te controleren of alles goed werkt. We zullen dat doen met behulp van een torrent ip-controletool.

Hier is onze stapsgewijze handleiding over hoe u uw torrent IP-adres kunt controleren.

Als u peers kunt lokaliseren en torrents kunt downloaden, is uw proxy-setup waarschijnlijk correct. Als de instellingen verkeerd waren (alsof je het verkeerde adres, poortnummer of wachtwoord had), zou uTorrent geen toegang hebben tot internet.

Tip: Een leuke functie van het gebruik van een Socks5-proxy is dat het werkt als een kill-switch. Als de verbinding wegvalt, verliest uTorrent onmiddellijk internettoegang omdat alle verbindingen door de proxy-tunnel moeten gaan.

Anonieme Mac-torrents: laatste tips

Ik hoop dat je onze Mac Torrent-gids leuk vond. Het zou je alles moeten geven wat je moet weten om je IP-adres te verbergen tijdens torrenting en je torrent-downloads volledig anoniem te houden.

Als je tot het einde bent overgeslagen, zijn hier de belangrijkste punten:

 1. Gebruik een ‘Zero-Log’ VPN en / of Proxy: IPVanish, PIA en NordVPN zijn goede keuzes
 2. Activeer je VPN kill-switch tijdens torrenting
 3. Proxy-configuratie van Socks5 is optioneel: maar het stelt je in staat om een ​​andere locatie / ip te hebben voor je torrent-client en webbrowser. Het is ook een tweede beveiligingslaag als je het in je VPN-tunnel uitvoert.

Als je problemen ondervindt tijdens de installatie of als je hulp wilt bij het configureren van je mac VPN / proxy met een andere torrent-client, bekijk dan onze uitgebreide handleidingen hieronder:

Veel plezier met torrenten! Als je deze gids nuttig vond, vergeet dan niet om deze te delen met een vriend of je sociale netwerk (je kunt de deelbalk aan de linkerkant gebruiken!)

VPN-recensies / vergelijkingen

Gidsen / tutorials

 • IPVanish recensie
 • Private Internet Access Review
 • Torguard recensie
 • Proxy.sh recensie
 • IPvanish versus privé-internettoegang
 • Torguard versus privé-internettoegang
 • Vuze anonieme torrent-gids
 • QBittorrent anonieme torrent-gids
 • Deluge anonieme torrent-gids
 • VPN versus proxy (wat is beter voor torrents?)
 • Betalen voor een VPN met Bitcoin
 • Controleer uw torrent-IP-adres

Mac-gids voor anonieme torrenting

Beoordeeld 4.8 / 5 op 4

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map