Virtualne privatne mreže (VPN-ovi) dizajnirane su za sigurnost i privatnost, ali da li biste zaista trebali koristiti nju? Odgovor zaista ovisi o mjestu iz kojeg ćete koristiti Internet. Zemlje se razlikuju u svom odnosu prema korisnicima interneta, pa Kanađani trebaju promatrati VPN-ove?

S obzirom na blizinu Sjedinjenih Država, nije čudno da je Kanada čvrsto koračala u sličnim smjerovima u vezi s internetskom cenzurom. U stvari, tijekom posljednjih nekoliko godina kanadska vlada je zabrinjavala pokrete radi povećanja regulacije korisnika interneta.

2023. presuda Vrhovnog suda u Kanadi to je jasno pokazala – da se Kanada slaže sa svjetskom internetskom cenzurom. Pored toga, korisnici koji žele sudjelovati u razmjeni datoteka P2P također će se pažljivo ispitati kako tvrtke za provođenje borbe protiv piraterije privuku svoju pažnju na zemlju.

Ako ste u Kanadi i počinjete brinuti zbog tih poteza – u pravu ste jer je vrlo stvaran.

Contents

Presuda Vrhovnog suda Kanade pokazuje odobrenje internetske cenzure

Iako tehnički nisu izravno povezani s VPN-ovima i privatnošću na Internetu, razvoj događaja u Kanadi u posljednjih nekoliko godina pokazuje zabrinjavajuće trendove. 2023. presudom Vrhovnog suda u Kanadi odobreno je nastojanje tvrtke da pokuša prisilno blokirati određene web stranice.

Iako se to temeljilo na vrlo specifičnom slučaju, ipak pokazuje da se pravni sustav može čvrsto nagnuti prema postupcima cenzure u nekom drugom obliku. Presuda je čak utjecala na Google, jer je sud smatrao da je “Google pod nadležnošću kanadskih sudova zbog svog poslovanja u Kanadi.”

Odluka je zabrinjavajuća i predstavlja opasnost da se postavi vrlo opasan presedan u zemlji.

FairPlay Canada pokušao je blokirati pristup web mjestu

Od prošle godine, koalicija telekomunikacijskih i zabavnih tvrtki u Kanadi pokušala je predložiti blokiranje web stranica za koje su tvrdili da su uključena u kršenje autorskih prava. Pod nazivom “FairPlay Canada”, skupina je imala cilj formirati tijelo posvećeno slanju popisa na web mjesta koja će blokirati Kanadskoj komisiji za radio-televiziju i telekomunikacije (CRTC).

Najbolje od svega – koalicija ne bi imala nadzor, što znači da u osnovi mogu raditi sve što žele. Do ovog poteza došlo je zato što je skupina godinu dana koristila vjekovnu svađu širom svijeta, da je ilegalni tok medija zaštićenih autorskim pravima nanio štetu tvrtkama..

Srećom, ovaj oštri pokušaj zauzimanja nadzora nad internetskom cenzusom odbijen je, uz puno kritika. Ipak, razlog zašto je odbijen je jednostavno zato što CRTC tvrdi da zakon o autorskim pravima nije u njegovom nadzoru.

To je zabrinjavajuće jer bi skupine poput FairPlay Canada mogle donijeti takav propis – ukoliko nađu pravi put privlačnosti.

Kanada već ima stroge zakone o borbi protiv piratstva

Zemlje širom svijeta razlikuju se u njihovoj primjeni zakona o autorskim pravima. Na primjer, mnogi bi bili svjesni da kompanije doslovno progone dijelitelje datoteka P2P s tužbama u ruci. Kanada se ne razlikuje u tome i zapravo ima vrlo slične pravne smjernice po tom pitanju.

To je u prošlosti već dovelo do zatvaranja web stranica koje ne samo da krše zakone o autorskim pravima, već čak djeluju kao pokretači navedenih kršenja. Ti su elementi sastojci za sustav otvoren za zloupotrebu i zlouporabu, zasigurno nije dobar znak za Kanađane koji možda jednostavno pokušavaju uživati ​​u Internetu bez ograničenja.

CSE misli da je iznad zakona

Ustanova sigurnosti komunikacija (CSE) u prošlosti je optužena da se ponašala nezakonito kada je u pitanju nadzor u Kanadi. Najistaknutija prilika otkrivena je u Snowdenovim curenjima kad su se u zemlji pojavile informacije da je provodio nadzorne aktivnosti bez naloga.

Do danas, CSE nastavlja provoditi nadzorne aktivnosti u zemlji i izjavljuje da “može odlučiti voditi evidenciju o privatnoj komunikaciji Kanađana”. To je rezultiralo laganim štucanjem 2015. godine, kada su informacije o Kanađanima slučajno podijeljene sa saveznicima. Ups.

Kao što je Stephanie Carvin, bivša analitičarka nacionalne sigurnosti pri kanadskoj vladi, rekla: “Jedna od ključnih stvari u vezi s nacionalnom sigurnošću je ta što vam je dopušteno da budete šupak.”

VPN i dalje su legalni u Kanadi

Srećom, odgovor na ove noćne more i potencijalnu cenzuru nije tako težak – koristite VPN. A još bolje, VPN-ovi su legalni u Kanadi.

Oni su već u širokoj upotrebi, ne samo unutar vlade, već iu poslovnim i mnogim drugim oblicima. Ipak postoji upozorenje. Ako se odlučite za korištenje VPN-a sa sjedištem u Kanadi, vlada može prisiliti davatelja VPN-a da po potrebi pusti korisničke podatke..

Iako će većina VPN-ova tvrditi da ne vode zapisnike, uzmite to s prstohvatom soli i pridržavajte se pravila u vezi s korisničkim zapisnicima i drugim podacima.

Što tražimo u VPN-u za Kanadu

1. Privatnost i anonimnost

S očiglednijim horor pričama koje sam vam podijelio iznad svježih u mislima, vjerojatno je dobar trenutak da vam sugeriram da je zaista dobra ideja usredotočiti se na aspekte privatnosti i anonimnosti VPN-a za korisnike u Kanadi. S vladom i privatnom industrijom koji dolaze nakon korisnika, VPN mora biti u mogućnosti osigurati da se vaši podaci i aktivnosti čuvaju točno onako kako trebaju biti – privatni.

  Postavljanje proxy-a i VPN-a Deluge: Kako se anonimno bujiti uz Deluge

Jedan od najboljih načina da se to osigura jest paziti na VPN-ove koji ne samo da imaju stroge politike zapisivanja bez dnevnika, već se temelje i na onim zemljama koje su u zakonima o zadržavanju podataka slabije. To sigurno isključuje zemlje u nadležnosti pet očiju i četrnaest očiju.

2. Brzina i stabilnost

Uz prosječnu brzinu kućanstva od 100Mbps u Kanadi, ne bi trebao postojati veliki problem s brzinama VPN-a, jer bi gotovo svi najviši pružatelji VPN usluga trebali biti u mogućnosti upravljati ovom referentnom vrijednosti..

Iako nije mjesto s većim prioritetom za većinu VPN poslužitelja, postoji dobar razlog zašto – njegova blizina SAD-u. Gotovo svi davatelji VPN usluga imat će najmanje jednu, ako ne i više lokacija poslužitelja u SAD-u kojima Kanađani mogu lako pristupiti za vezu s malim kašnjenjem.

3. Sigurnost

Sigurnost u VPN-ovima svugdje je jednaka. Idealna ravnoteža poznata je samo vama, kao korisniku. Odlučite li se za 256-bitnu enkripciju uz rizik nižih VPN brzina ili ste voljni spustiti tu traku radi povećane brzine?

Ovdje je pitanje – da li vam pružatelj X VPN usluga odabire mogućnost podešavanja brzine šifriranja? To je vjerojatno ono što trebate pitati je li to problem za vas.

4. Geolokacijsko krivotvorenje

Iako su susjed SAD-a, Kanađani i dalje nemaju pristup sadržaju Netflixa koji je ograničen u SAD. To je jedan od razloga zašto korisnici diljem svijeta koriste VPN-ove – za podmetanje geolokacijama. Srećom, blizina također znači brzi pristup VPN-ima sa sjedištem u SAD-u, što je sjajno za strujanje Netflixa.

Pazite na onu koja podržava Netflix veze iako ih mnogi često blokiraju.

5. P2P podrška

Budući da se povećavaju napori da se zaustavi dijeljenje datoteka zbog kršenja autorskih prava, bilo bi dobro koristiti i VPN vezu za to. Nisu svi VPN-ovi dobri s P2P pa bi dobar onaj koji ga podržava široko ili čak ima i P2P optimizirane servere..

Pazite na VPN-ove koji su u svojim uslugama jasno istaknuti P2P prometne smjernice, poput TorGuarda ili NordVPN-a..

Najbolji VPN-ovi za Kanadu

Kao i kod svih mojih VPN testova, prije procjene njihove brzine uvijek prosudim svoje. Slijedi moja stvarna širokopojasna brzina zasnovana na uslužnoj liniji od 500Mbps, bez aktivne VPN veze:

Osnovna brzina (bez VPN-a) - Kanada

(Potpuni rezultat ispitivanja brzine početne brzine pogledajte ovdje)

Budući da sam sa sjedištem u Maleziji, moja brzina obično će se povezivati ​​s VPN poslužiteljima regije Azije i sporije dok se povezujem s poslužiteljima u SAD-u ili Europi. Za ovaj test povezao sam se na kanadskom poslužitelju za testiranje brzine kako bih vam dao predstavu o relativnoj brzini preko udaljenosti.

Kao što vidite, veza s Kanadom bez VPN-a pruža mi pristojnu brzinu od 160 Mbps.

Bilješka

 1. Cijena se temelji na tečaju valute 1 USD = 1,34 CAD.
 2. Prikazana cijena temelji se na pretplati od 12 mjeseci. Cijena može biti jeftinija ako se pretplatite na dulje razdoblje.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Ubrzati

Dobro

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (CAD)

5,35 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Nema trupaca
 • Ubojiti prekidač
 • Podržava 6 uređaja

"S elegantnim sučeljem, stabilnim brzinama i fantastičnim dugoročnim cjenovnim planovima, Nord je izvanredan izbor za bilo kojeg VPN korisnika."

NordVPN neprestano poboljšava svoje usluge i 2023. je za njih bila vrlo nadobudna godina. Čak i malim poskupljenjem svojih cijena, oni ostaju izuzetno konkurentni i nude najozbiljnije upozorenje koje danas vidimo u ovom izazovnom prostoru..

Izvrsni su izbor kao najbolji VPN za Kanadu iz više razloga. Jedna od prvih je da su sa sjedištem u Panami, što je također dobro mjesto za VPN-ove. Pored toga, NordVPN ima reputaciju sterlinga i drugi je VPN dobavljač koji ima ogroman broj poslužitelja u mnogim zemljama.

Njihova stroga politika zapisivanja bez dnevnika kombinira se s 256-bitnim vojnim šifriranjem i velikim cjenovnim planovima ponuditi gotovo svakome poslu kojem je teško odoljeti..

NordVPN test brzine - Kanada

NordVPN test brzine Kanada – Vancouver Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Sa brzinom od 34Mbps nizvodno, u ovom krugu testova NordVPN je uspio doći do prednosti nad ExpressVPN. Ono što ih čini privlačnijim temeljitim je to što ne samo oni dopuštaju P2P promet, ali imaju posebno optimizirane poslužitelje za P2P promet!

Pročitajte naš detaljni pregled NordVPN-a da biste saznali zašto je Bitcatcha # 1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Ubrzati

Dobro

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (CAD)

11.15 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Zaštita privatnosti na moru
 • Potpuna 256-bitna enkripcija
 • 148 VPN lokacija

"Ova VPN stopa na vrhu gotovo svih naših popisa na BitCatcha jednostavno zato što nudi tako dobru uslugu po vrlo širokim kriterijima – rijetkost za VPN!"

  IPVanish pregled: 5 prednosti i 4 nedostatka korištenja IPVanish VPN-a

Jedna od najboljih VPN usluga koje sam ikada testirao, ExpressVPN je do sada bio moj najbolji izbor bez obzira u koju zemlju sam svrstao. Raspolaže s širokim rasponom lokacija servera i mnogim poslužiteljima. Još bolje, zasnovan je na Britanskim Djevičanskim otocima, koji je slab u svojim zakonima o zadržavanju podataka.

Sveobuhvatno sam testirao uslugu i ne oklijevam ih preporučiti kao najboljeg pružatelja VPN usluga za Kanađane. ExpressVPN je stabilan i omogućuje pristup i na dobrom rasponu uređaja.

ExpressVPN test brzine - Kanada

ExpressVPN test brzine Kanada – poslužitelj Toronto
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Kao ideju o tome koliko je dobra, uspoređivala sam zadanu brzinu linije bez VPN-a s testom pokrivenim ExpressVPN-om na istoj lokaciji. Kad je ExpressVPN uključen i spojen na poslužitelj u Kanadi, uspio sam odrediti brzinu od 25Mbps nizvodno.

Opet, ovdje moram spomenuti moju stvarnu udaljenost od Kanade, koliko je vjerojatno moguće. Performanse koje ExpressVPN pokazuje u ovom slučaju ne podudaraju se s onim što obično očekujem od njih.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju na ExpressVPN-u da biste vidjeli zašto je to jedan od naših najboljih izbora!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (CAD)

2,59 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Multi-Hop veza
 • Podržava mnoge platforme
 • Nema trupaca

"Surfshark je bez nabora i dosljedan u izvedbi, a svoje ime postaje snažni nadolazeći kandidat."

Surfshark je možda nov u poslu koji je tek ušao u igru ​​krajem 2023., ali izašao je s praskom. Iako nalazi manje od 1.000 poslužitelja u 60-ak zemalja, uspijeva ponuditi snažne i stabilne veze kao što su pokazali naši testovi brzine..

Oni također mogu upravljati P2P / torrentima i stavljaju na raspolaganje višeregijski sadržaj za web mjesta za streaming filmova poput Netflixa. Za mene je sveti gral Netflixa sadržaj regije SAD-a, i ja sam odradio svoje binge popravljanje Surfsharka zadnjih pola godine bez ikakvih problema.

Surfshark također nudi ovu uslugu i izvrsne cijene na njihovom dvogodišnjem planu. Pazite na ovo, narode, možda će se na našem popisu nalaziti kako prolazi više vremena!

Saznajte više o njegovoj izvrsnosti u našem temeljnom pregledu na Surfsharku!

surfshark test brzine Kanada

Surfshark test brzine u Kanadi – Toronto Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (CAD)

6.69 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Izgrađeno za P2P
 • TorGuard prikrivajući proxy
 • Podržava 5 veza

"Jedan od najboljih VPN-ova za dijeljenje datoteka P2P, TorGuard je jednostavno potrebno za sve korisnike P2P-a u Kanadi."

Jedan od najvažnijih odlučujućih čimbenika u smještaju tvrtke TorGuard jest taj što je to vrlo velik P2P pružatelj VPN usluga. Nema puno blinga na korisničkoj strani, ali je izvanredan u performansama.

Postoji jedna ključna razlika između TorGuarda i mnogih konkurenata u tome što vam omogućuje da odaberete razinu šifriranja koju preferirate. To znači da za korisnike P2P-a možete odbiti šifriranje zarez i uživati ​​u većim brzinama bujice u bilo kojem trenutku!

Osim toga, TorGuard ima i mnoge druge otkupne kvalitete, poput stabilnih brzina, mogućnosti multi-platforme i mogućnosti zaobilaženja VPN blokera..

TorGuardov test brzine - Kanada

TorGuard test brzine Kanada – Vancouver Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Kao jedan od tri najbolja VPN-a za Kanadu, TorGuard je, naravno, ispunio određene zahtjeve za brzinu. To je pokazalo u mom testu rezultata za njega sa VPN poslužitelja sa sjedištem u Vancouveru, a Kanađani bi trebali biti u mogućnosti da usklade omjer brzine sa poslužiteljima sa sjedištem u SAD-u.

Jedina je mana što će za mlađe korisnike koji su navikli na elegantnost modernih aplikacija, TorGuard sučelje izgledati kao nešto iz prošlosti.

Pročitajte našu temeljitu analizu na TorGuardu za više informacija!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Ubrzati

siromašan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (CAD)

4,69 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Nudi sažimanje podataka
 • Blokiranje oglasa
 • Podržava 7 uređaja

"CyberGhost nudi sigurnu i privatnu uslugu, ali možda nije u jednakoj stopi s ExpressVPN-om."

CyberGhosties su zadovoljni s njima i sigurno su se trudili biti hip i optimistični u svom marketingu. Ovo je još jedno od poznatijih imena u VPN industriji, ali osobno smatram da bi oni jednostavno mogli biti malo pretjerani.

Specifični CyberGhost govori dobar razgovor, ali nakon što sam prošao test s njima, savjetujem mali prstohvat soli. Imajte na umu da je ovo rang lista, tako da su moja očekivanja prilično velika.

CyberGhost test brzine - Kanada

CyberGhost test brzine Kanade – Vancouver Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Kanađani trebaju uzeti u obzir da je većina CyberGhost servera u zoni EU-a, ali na sreću, imaju i američku stranu. To ih čini privlačnima širokoj publici, osim možda onima iz azijske regije gdje je malo ograničeniji.

Nažalost, njihovi testovi brzine ne izgledaju nimalo u skladu s Kanadom i jedva sam utvrdio korisne brzine od 5Mbps. Prije nekoliko godina, ovo bi moglo biti prohodno, ali u današnjem vremenu širokopojasne mreže velike brzine – gotovo nepodnošljive.

  CyberGhost pregled: 5 prednosti i 3 nedostatka korištenja CyberGhost!

Pogledajte našu cjelovitu recenziju o CyberGhostu da biste saznali više!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (CAD)

8,70 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Prisilno 256-bitno šifriranje
 • Neograničeno P2P
 • Podržava 10 uređaja

"Izvrsno za Paranoid, ali možda neće biti na vrhu popisa za korisnike sa sjedištem u Kanadi, IPVanish je visoko marketinški ali slabo podržan."

IPVanish je u posljednje vrijeme jako pretrpio zbog svog utjelovljenja u … ćemo reći, nesretne incidente. Ipak, osim toga, imajte na umu da su pod novom upravom i nadamo se da će takve stvari postati samo kratki udarci u njihovoj prošlosti.

Premještajući te incidente u stranu, oni ostaju VPN gigant na terenu i mogu pohvaliti impresivne brzine. Srećom zbog toga, ako imate bilo kakvih pritužbi na njihovu brzinu, ne možete učiniti ništa jer oni prisiljavaju 256-bitnu enkripciju na sve bez izuzetka.

IPVanish test brzine - Kanada

IPVanish test brzine u Kanadi – Vancouver Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Kao što sam napomenuo, IPVanish, govori što im se sviđa kod njih, nudi zanimljive brzine. Ovi brojevi mogu ih sigurno staviti na naš vrh VPN za Kanadu. S obzirom da sam se nalazio u Maleziji i pokrenuo test na njihovom kanadskom poslužitelju, postigao sam vrlo snažnu nižu brzinu od 41Mbps.

To djeluje i za Kanađane koji će se povezati s poslužiteljima u blizini njih, poput SAD-a. Glavna mana ovdje je u njihovoj korisničkoj službi, što je loše. Ako ste iz zapadne zemlje i očekujete određeni standard podrške – ovdje je IPVanish pao ispod par.

Pročitajte našu detaljnu recenziju na IPVanish-u da biste saznali više!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Ubrzati

Pravedan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (CAD)

4.54 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Podržava WireGuard protokol
 • Omogućuje P2P promet
 • Ne prati promet

"PureVPN je pouzdan i isporučuje se s dobrom kombinacijom sigurnosnih značajki koje su izvan nadležnosti EU."

PureVPN je jedna od rijetkih usluga koja se čini usredotočena na brze, brže i brže VPN brzine. Rekli su mu da podržava linijske brzine do 500Mbps, ali koliko zapravo ta tvrdnja zaista ide, u nekim slučajevima netko nagađa.

PureVPN test brzine - Kanada

PureVPN test brzine Kanada – Vancouver Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Velika prednost isprobavanja njih jest ta što su jedni od rijetkih na tržištu koji sada dozvoljavaju pristup WireGuard protokolu – protokolu novog roda koji je navodno svjetlo godina ispred OpenVPN-a. Pokrivenost je ipak malo ograničena, s prisustvom u samo oko pet zemalja.

Spajanje na Vancouver VPN poslužitelj uspio sam se približiti 20Mbps – ne najboljim rezultatima na svijetu, ali nešto što će i dalje raditi mnogim korisnicima. Vremenom će se to možda promijeniti ako odluče u potpunosti ići naprijed s implementacijom WireGuarda, ali opet, tako će to učiniti i drugi davatelji VPN usluga.

8. NajbržeVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

Ubrzati

Pravedan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (CAD)

1.11 / mj

Istaknuti dijelovi

 • Optimizirani poslužitelji za P2P
 • Omogućuje skakanje poslužitelja
 • Podržava 10 uređaja

"Najbrži VPN nije najbrži, ali sigurno nudi prijedlog vrijednosti koji je teško izazvati."

Najbrži VPN nije najbrži koji sam testirao, ali nije ni najsporiji. Nudi više ograničenim zemljama da povežu vezu s mnogim VPN-ovima najvišeg ranga, ali po cijenama od čak 83 centa mjesečno, to je krađa. Također imaju i poslužitelje optimizirane za P2P, što im čini i dobro za to.

Niske cijene imaju jedan ozbiljan nedostatak i to su ograničene performanse u prevladavanju geoblokiranja. Napokon smo otkrili, FastestVPN ne može vam dopustiti pristup Netflix SAD sadržaju ili britanskom BBC iPlayeru – bummer!

Prijeđite na našu najbržu recenziju za više informacija!

Trebam li zaista VPN u Kanadi?

Kad sam prvi put pristupio ovoj temi, bio sam pomalo rezerviran jer se obično fokusiram na određena područja koja su mi u interesu. Istražujući krajolik u Kanadi, bio sam prilično uznemiren onim što sam pronašao, a moja prva misao bila je da sam morao preporučiti nešto našim prijateljima za to tržište.

Kad sam razmislio, shvatio sam da se scenarij istovremeno radi u više država svijeta. Čak i u mojoj matičnoj bazi u Maleziji, vrše se alarmantni pomaci prema povećanoj cenzuri i tako dalje.

S tim uistinu preporučujem Kanađanima da pregledaju trenutnu situaciju i ozbiljno razmotre pogled na jedan od VPN-ova na ovom popisu kako bi se zaštitili. Situacija u svijetu je turobna, prijatelji moji, sigurnija od žalosti.

Za ponovni izračun, evo najboljih 3 VPN-a za Kanadu:

UBRZATI

SIGURNOST & PRIVATNOST

CIJENA / MO

NordVPN

izvrstan

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

CA $ 5,35

POSJETITE VPN

ExpressVPN

Dobro

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

CA $ 11.15

POSJETITE VPN

Surfshark

izvrstan

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

CA $ 2.59

POSJETITE VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me