Această serie a vizat dublarea ratelor de conversie.

Și acum suntem în cea mai importantă parte. După ce ți-ai luat clienții în călătoria perfectă a utilizatorului, i-ai pus în palmă. Mai rămâne un singur lucru:

Faceți clic pe butonul Cumpărați.

Este cea mai simplă, dar cea mai importantă parte a întregului site web. Pentru a le face clic, aveți nevoie de un buton puternic, irezistibil de apelare la acțiune.

Ce este un apel la acțiune?

Este sfârșitul pâlniei dvs. de vânzări. Este scopul final. Îți determină clienții să cumpere ceva.

Call-to-action (CTA) este butonul mic care vă cere clienților să facă ceva. Puteți vedea aceste butoane online tot timpul.

  • „Faceți clic pentru a vă înscrie”
  • „Abonați-vă la newsletter”
  • ‘Adaugă în coș’
  • „Descărcați software-ul”

Ei sunt direct la obiect. Dar, uneori, sunt un pic plictisitori, nu-i așa??

CTA trebuie să fie scurtă, ascuțită și creativă. Trebuie să fie magnetic.

Și da, urmează să petrec 1000 de cuvinte care vă spun cum să scrieți doar trei sau patru! Dar sunt trei sau patru cuvinte FOARTE IMPORTANTE.

Iată cum îi faceți să facă clic.

1. Spune-le ce să facă

Cea mai mare greșeală făcută online este presupunerea că utilizatorii dvs. știu ce să facă. Și mai rău, presupunând că îți vor cumpăra doar produsele sau se vor înscrie, fără a vă solicita.

Acum nu este momentul să fii politicos! Acum a venit momentul să fie simplu și spuneți-le clienților ce trebuie să facă.

Cele mai bune butoane de apel la acțiune folosesc verbe puternice. Probabil ați observat butonul de apelare la acțiune al Apple din App Store. În loc de butonul previzibil „descărcați”, butonul spune „Obține”. Este aproape arogant în limba sa. Dar provoacă un răspuns. Functioneaza.

2. Spune-le exact ce obțin

Un apel la acțiune nu ar trebui să fie niciodată vag. De fapt, nimic din site-ul dvs. nu ar trebui să fie vag. Dar mai ales CTA.

Să aruncăm o privire la un exemplu din lumea reală. Elegant Themes este un site web de dezvoltare care vinde teme și pluginuri WordPress. Unul dintre obiectivele lor este generarea de înregistrări prin e-mail. Acum, ei ar fi putut alege un apel normal la acțiune. Ceva de genul: „Înscrie-te la lista noastră de mailuri săptămânale”

În schimb, au făcut acest lucru:

Spune-le ce primesc

Ei spun utilizatorilor lor exact ce fac schimb pentru adresa de e-mail.

De asemenea, aici folosesc o mulțime de alte trucuri inteligente. Inclusiv următorul meu punct.

3. Faceți totul despre ei

Hai sa recunoastem. Știm cu toții că site-urile web doresc să ne înscriem pe listele de corespondență. Sau cumpărați produsele lor. Sau descărcați software-ul lor.

Dar cele mai bune site-uri web tu vreau s-o fac.

Acest lucru este de marketing 101. Utilizați apelul la acțiune pentru a explica toate avantajele pe care le vor obține în urma clicului pe acesta.

Starbucks a ajuns corect. De ce să vă înscrieți? Simplu. Pentru că primiți oferte exclusive.

Recompense exclusive

De asemenea, ei folosesc aici un limbaj puțin inteligent. Expresia „simpla înregistrare” face ca clientul să creadă că nu este mare lucru. De ce nu te-ai înscrie?

4. Folosiți limbajul pentru prima persoană

Știați că schimbarea unui singur cuvânt vă poate spori conversia cu 90%?

Este un cuvânt super magic, secret?

nu.

Nu trebuie decât să schimbați pronumele de apel la acțiune din „dvs.” în „al meu”.

În loc de: „Începeți încercarea dvs. gratuită”

Utilizați: „Start Ale mele încercare gratuită”

Să aruncăm o privire la un exemplu real in situ. Uite cum te atrage compania de marketing digital Crazy Egg cu o copie la prima persoană. Acest CTA este atât de magnetic, încât NU puteți face clic pe el.

Limba primei persoane

Este psihologia de bază. Simțim ca oferta ni se oferă direct. Și noi singuri.

De asemenea, face să simți că făcând clic pe buton este propria ta idee.

Exemplul meu preferat în acest sens este site-ul de livrare a alimentelor, Hungry House.

Hraneste-ma

Copia lor strălucitoare folosea cuvintele „hrănește-mă” ca apel. Acest CTA funcționează din atâtea motive. Este jucăuș și creativ. Este îndrăzneț. Și îmi vorbește la prima persoană.

5. Faceți-l sensibil la timp

Până acum, v-am arătat cum puteți crea un buton de apelare la acțiune convingător și intrigant. Dar nu am terminat încă.

Încă vor fi o mulțime de oameni care nu sunt suficient de convinși să facă clic. Este de datoria ta să le dai acea (deloc) o manieră blândă peste margine.

Asta înseamnă o linie suplimentară de text; Îmi place să o numesc clincher. Este motivația prea puțin necesară pentru ca oamenii să acționeze chiar acum.

Una dintre cele mai simple metode este de a face oferta dvs. sensibilă la timp. Sau includeți un fel de presiune de timp.

Ceva la fel de simplu: „Descarcă-ți proba gratuită astăzi”Este suficient pentru a face oamenii să acționeze.

Pentru rezultate cu adevărat puternice, începeți o ofertă limitată: „Înscrieți-vă astăzi și beneficiați de o reducere de 20% la toate ofertele. (Se încheie 31 august!) ”

Acest CTA funcționează foarte bine dacă încercați să creați rapid o listă de e-mailuri înainte de o campanie mare. Sau poate dacă aveți nevoie să schimbați rapid un stoc.

6. Înlăturați-vă riscul

Așa cum am mai spus, unele persoane vor avea în continuare rezerve cu privire la înscriere sau cumpărare. Până la urmă, ne înscriem atât de mult în aceste zile. Ne respingem cu privire la predarea adreselor noastre de e-mail.

Deci, îndepărtați riscul. Acest truc este numit „supresor de anxietate”. Este o altă linie de text care oferă încredere oamenilor.

Netflix oferă un proces complet gratuit pentru serviciul lor (care este destul de gratuit fără riscuri!), Dar includ în continuare această linie simplă care elimină orice ultimă acțiune de anxietate:

„Fără presiune, anulați în orice moment”.

Iată câteva exemple mai bune pe care le puteți folosi:

  1. Urăm spam-ul la fel de mult ca dvs., nu distribuim niciodată adresa dvs. de e-mail cu nimeni.
  2. Nu sunt necesare detalii despre cardul de credit.
  3. Dacă nu sunteți mulțumit, vă oferim banii înapoi, fără întrebări.

Eliminați orice barieră posibilă pentru înscriere. Dă-le un stimulent, apoi înlătură toate neliniștile.

7. Culori și plasare

Am vorbit aproape exclusiv despre text și copiere aici. O copie bună se află în centrul CTA. Este vorba doar despre comunicare, intrigă și utilizatori convingători.

Dar, puteți utiliza, de asemenea, trucuri psihologice de proiectare pentru a ajuta procesul de-a lungul. Asta înseamnă să fiți atenți la culorile și plasarea apelului dvs. la acțiune.

Veți observa că toate imaginile pe care le-am folosit aici au butoane CTA colorate. Este un truc simplu care atrage imediat privirea. Separați butonul de apel la acțiune de orice altceva și folosiți culori pentru a atrage privirea.

Sfat Pro

Verdele, galbenele și portocalele, de obicei, funcționează cel mai bine aici – creează un contrast!

Culoarea poate fi, de asemenea, utilizată pentru a acorda prioritate butoanelor dvs. de apelare la acțiune. În unele cazuri, veți avea două sau trei pe site-ul dvs., dar doriți cu adevărat ca utilizatorii să facă clic pe unul singur.

De exemplu, Buffer vă oferă opțiunea de a vă conecta cu conturi diferite. Dar, ghiciți cu care vor să vă conectați.

Contracta

Teme elegante (un dezvoltator de teme WordPress) face un lucru similar pentru a vă încuraja să cumpărați produsul lor de nivel mediu. Există un pachet de intrare mai ieftin, dar (după cum vedeți), vă atrag spre versiunea mai scumpă.

Contrast pachet tematic elegant

Obțineți apelul la acțiune corect & Consultați Creșterea conversiilor

Call-to-action este cea mai scurtă, dar cea mai grea copie de scris pe site-ul dvs. web.

Când o înțelegeți corect, veți vedea conversiile în creștere.

Vă rugăm să împărtășiți butoanele preferate de apel la acțiune în secțiunea de comentarii. Sau anunțați-vă cum îi faceți pe utilizatori să facă clic pe butonul de cumpărare de pe site-ul dvs..