Contents

Cara menggunakan VyprVPN untuk Torrenting

VyprVPN sudah lama berlalu, dan walaupun memiliki reputasi untuk layanan yang berkualiti, mereka tidak begitu terkenal dengan melayani pengguna BitTorrent. Sebenarnya, terdapat banyak laporan bahawa Vyprvpn pernah blok / melarang akaun yang terperangkap memuat turun torrents.

Tetapi semua itu berubah, dan VyprVPN mencipta semula dirinya dengan dasar pembalakan baru (tanpa log) dan dasar p2p (dibenarkan).

Adakah ini bermakna VyprVPN layak disebut di dewan kemasyhuran Torrent VPN di samping kegemaran seperti NordVPN dan Akses Internet Peribadi? Mungkin tidak. Tetapi mereka masih perlu dipertimbangkan sebagai VPN serba boleh, walaupun anda sering memuat turun torrent.

Ini adalah panduan lengkap kami untuk mengalirkan diri dengan VyprVPN, dan alternatif VyprVPN terbaik.

Mengenai VyprVPN

VyprVPN diasaskan oleh Ron Yokubaitis, seorang usahawan internet dan perintis Usenet awal (dia juga mengasaskan Giganews).

Sejak itu VyprVPN berkembang menjadi salah satu VPN paling popular di dunia, dan pada pendapat kami salah satu yang direka dengan baik. Perisian mereka sangat baik. Selain itu, syarikat induk VyprVPN kini berpusat di Switzerland yang semestinya memberikan lebih banyak perlindungan privasi untuk syarikat yang sudah mempunyai privasi ini.

Logo VyprVPN

Dasar Torrent / P2p VyprVPN

Adakah VyprVPN membenarkan torrenting?

BitTorrent VyprVPN & Dasar perkongsian fail p2p tidak jelas, tetapi tidak lagi. Sejak memasuki zero-log, VyprVPN telah menambah ‘Torrent Policy’ rasmi ke FAQ mereka.

Ia menyatakan:
Di Golden Frog, kami sangat menghormati privasi anda. Kami tidak log atau menyimpan maklumat dari sesi VPN, atau menyekat penggunaan port mana pun. Oleh kerana perkhidmatan kami melayan semua lalu lintas secara sama rata, lalu lintas peer-to-peer dan BitTorrent dibenarkan.
Keputusan: VyprVPN membenarkan torrenting dan tidak menyekat atau membendung trafik BitTorrent. Selanjutnya, kerana mereka tidak menyimpan log sesi, semestinya ada catatan sifar aktiviti torrent anda yang lalu (atau sejarah alamat IP) di pelayan mereka.

Dasar VyprVPN Torrent / P2P

Adakah VyprVPN memantau aktiviti torrent

Sepengetahuan kami, VyprVPN tidak menyekat atau memantau lalu lintas torrent anda. VyprVPN adalah penyokong Netraliti Bersih, dan tidak mengutamakan atau menyekat jenis kandungan tertentu. Berdasarkan pengalaman kami, penyedia VPN lebih suka mengetahui sedikit sebanyak mengenai lalu lintas pelanggan mereka. Penyedia Perkhidmatan Internet anda mungkin melakukan sebaliknya (lebih-lebih lagi alasan untuk menggunakan VPN).

Dasar LOgging

Apakah Dasar Pembalakan VyprVPN?
VyprVPN kini menjadi penyedia VPN Zero-Log, dan setakat ini satu-satunya VPN yang mempunyai dasar pembalakan mereka diaudit sepenuhnya oleh pihak ketiga (mata bonus untuk ketelusan dan kepercayaan).

Dulu mereka log, apa yang berubah? VyprVPN membuat pertukaran dari dasar pengekalan metadata 30 hari kepada dasar pengetahuan sifar log sifar pada akhir 2023, sebagai tindak balas kepada pilihan pelanggan dan trend pasaran VPN.

Bagaimana saya tahu VyprVPN tidak menyimpan log? Nah, mereka adalah satu-satunya penyedia yang bersedia diaudit oleh pihak ketiga. Laporan ketelusan penuh terdapat di sini.

Gambaran terperinci mengenai dasar pembalakan VyprVPN

Gambar

VyprVPN menerangkan dasar log baru mereka dalam bahasa Inggeris biasa (tiada legalis) dalam dasar privasi mereka:

 1. Tiada Log Alamat IP: VyprVPN tidak mencatat alamat IP yang anda gunakan untuk menyambung ke pelayan mereka atau yang anda tetapkan.
 2. Tiada Metadata Sesi: Mereka tidak mencatatkan cap waktu atau masa sambungan
 3. Tiada Log Lalu Lintas: VyprVPN tidak mencatat kandungan trafik VPN anda.
 4. Tiada Sejarah Web: VyprVPN tidak mencatat sejarah web, penggunaan aplikasi, atau carian DNS anda.

Cara memuat turun Torrents tanpa nama dengan VyprVPN

Menggunakan VyprVPN dengan pelanggan torrent kegemaran anda sangat mudah. Dan tetapan yang sama berfungsi untuk setiap pelanggan torrent.

Cara menggunakan VyprVPN untuk torrent tanpa nama:

 1. Buka aplikasi VyprVPN pada peranti anda
 2. Sambung ke lokasi pelayan yang mesra torrent (Kami mengesyorkan Switzerland atau Belanda).
 3. Hidupkan Kill-Switch (supaya IP sebenar anda tidak bocor jika VPN terputus secara tiba-tiba).

Itu sahaja. Anda kini boleh membuka klien torrent dan mula memuat turun. Sekiranya ini pertama kalinya anda menggunakan VPN, anda mungkin juga ingin memeriksa alamat IP torrent IP anda untuk memastikan semuanya berfungsi dengan betul.

Sambung ke pelayan mesra torrent

1. Sambungkan ke pelayan VPN (disyorkan Belanda / Switzerland)

Tetapan suis pembunuh VyprVPN

2. Hidupkan ‘Kill-Switch’ dalam Tetapan > Pilihan > Sambungan

Memuat turun torrent di uTorrent

3. Buka Torrent Client anda dan mulakan memuat turun torrents

Gambar

4. Periksa alamat IP Torrent anda (pilihan)

Soalan Lazim Torrent VyprVPN

Berikut adalah jawapan untuk soalan yang paling sering ditanya, mengenai penggunaan VyprVPN untuk torrents:

Bolehkah ISP saya melihat apa yang saya muat turun?

Pembekal internet anda tidak akan mengetahui laman web apa yang anda lawati (VyprVPN mempunyai pelayan DNS sifar log peribadi) atau bahkan bahawa anda memuat turun torrents. Penyulitan kuat VyprVPN menghalang penyedia internet anda membaca atau memantau lalu lintas anda.

Bagaimana saya tahu jika VyprVPN berfungsi?

Pelanggan VyprVPN akan memaparkan alamat IP tanpa nama yang telah anda tetapkan oleh pelayan mereka. Anda juga boleh mengesahkan alamat IP awam baru anda dengan menggunakan laman web seperti ipmonkey.com (ia harus sesuai dengan IP yang ditunjukkan dalam VyprVPN). Anda mungkin juga ingin memeriksa alamat IP seperti yang ditunjukkan oleh rakan sebaya BitTorrent.

Apakah beberapa Alternatif untuk VyprVPN?

Terdapat beberapa VPN tanpa log yang sangat baik selain VyprVPN. Walaupun kebanyakan tidak menawarkan pengalaman perisian yang sama baiknya dengan VyprVPN, ada yang menawarkan kelebihan lain. Perbezaan yang paling ketara ialah penambahan proksi Socks5 yang dapat dikonfigurasi di dalam klien torrent anda untuk hop alamat IP ke-2. Beberapa VPN termasuk ini secara percuma.

* Tidak semestinya proksi SOCKS diperlukan. VPN sangat selamat dengan sendirinya dan umumnya akan lebih cepat daripada bila digabungkan dengan proksi. Sebilangan kecil pengguna bittorrent lebih suka menambahkan proksi kerana secara teori ia dapat menawarkan sedikit kelebihan privasi (tetapi kelajuan lebih perlahan dan lebih kompleks).

Berikut adalah beberapa VPN yang perlu dipertimbangkan:

Gambar

NordVPN

 • Proksi Socks5 termasuk di 10+ lokasi mesra torrent
 • pelayan p2p / dioptimumkan (muat turun lebih pantas di lokasi tertentu)
 • Tiada Log. Tempoh.
 • Berfungsi dengan Netflix, Hulu, dan perkhidmatan penstriman lain
 • Jaminan bayaran balik 100% 30 hari

Gambar

IPVanish

 • Proksi Socks5 termasuk (pelayan Belanda)
 • Tiada Log.
 • Aplikasi Firestick / FireTV (bagus untuk Kodi)
 • Kelajuan yang sangat pantas.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Ulasan IPVanish: 5 Kelebihan dan 4 Kekurangan Menggunakan IPVanish VPN