Contents

Cara menggunakan uTorrent Tanpa Nama

uTorrent adalah salah satu pelanggan BiTorrent yang paling popular di dunia, dan banyak pengguna ingin tahu cara menggunakan uTorrent tanpa nama. Oleh kerana itu, kami memutuskan untuk membuat panduan mudah ini untuk menganonimkan aktiviti uTorrent anda dengan perkhidmatan VPN atau Proksi.

Adakah anda suka Vuze? Kami mempunyai panduan bagaimana menggunakan Vuze secara anonim juga! Dan sekarang untuk Deluge juga.

Pengenalan kepada Torrents Tanpa Nama

Tidak kira pelanggan BitTorrent apa yang anda gunakan atau apa yang anda muat turun, terdapat dua kaedah utama untuk memuat turun torrent tanpa nama: Pilihan 1 = VPN (Rangkaian Peribadi Maya), Pilihan 2 = Perkhidmatan Proksi Tanpa Nama.

Terdapat banyak pilihan untuk penyedia perkhidmatan VPN atau Proksi yang berbeza, tetapi pada akhirnya semuanya dirancang untuk melakukan satu perkara dan melakukannya dengan baik: menyembunyikan identiti sebenar anda semasa memuat turun torrents

VPN Terpantas untuk Torrents&# 65279;

Utorrent tanpa nama dengan IPVanish

* Tiada Log *
* Kelajuan Terpantas *
Hanya VPN dengan Rangkaian Tier-1

Dapatkan IPVanish

Semua rancangan dilengkapi dengan jaminan bayaran balik 100% 7 hari

Mengapa saya mesti menggunakan uTorrent tanpa nama?

Kami menulis keseluruhan artikel dengan alasan untuk menganonimkan torrents anda tetapi jawapan ringkasnya adalah:

Sekiranya anda tidak menggunakan uTorrent tanpa nama, anda tidak tahu siapa yang memantau muat turun anda dan apa yang mereka lakukan dengan maklumat tersebut. Kecuali anda mengambil langkah untuk melindungi diri anda, alamat IP sebenar anda dapat dilihat oleh sesiapa sahaja di uTorrent.

Anda mungkin tidak menyedarinya, tetapi anda boleh mendapatkan senarai semua rakan sebaya yang anda sambung dalam kumpulan bittorrent tertentu dan melihat alamat IP penuh untuk setiap rakan sebaya. Bagi mereka yang tidak biasa dengan istilah, a Alamat IP adalah nombor siri unik yang diberikan kepada anda oleh penyedia perkhidmatan internet anda. Alamat IP dapat digunakan untuk mengenal pasti komputer, peranti atau sambungan yang unik.

Untuk melihat alamat IP semasa anda, pergi ke Periksa IP anda di IPVanish.com (percuma dan mengambil masa 5 saat. Alamat IP anda akan berada di sudut kiri atas). Yikes! Yang sebenarnya adalah anda kurang dikenali secara dalam talian daripada yang anda mungkin sedar.

Rupa-rupanya di uTorrent

Untuk mana-mana kawanan fail yang menjadi sebahagian daripada anda ketika menggunakan uTorrent, anda dapat melihat senarai semua rakan sebaya (komputer) yang sedang disambungkan ke kawanan tersebut serta maklumat tambahan mengenai mereka termasuk: alamat IP, perisian klien, kelajuan muat turun / muat naik.

alamat IP anda dalam senarai rakan sebaya utorrent

alamat IP rakan uTorrent (digit terakhir kabur)

Di atas adalah tangkapan skrin kumpulan dokumentari teluk lanun "TBP AFK." Beberapa digit terakhir alamat IP dari kawanan sengaja dikaburkan oleh saya (walaupun ia adalah torrent domain awam) untuk mengekalkan nama mereka. Seperti yang anda lihat, setiap rakan sebaya terpaksa menunjukkan alamat IP mereka di uTorrent (begitulah cara anda dapat berhubung dengan rakan lain di kawanan tersebut). Sekarang fikirkan perkara ini: adakah anda lebih suka alamat IP yang muncul di uTorrent menjadi ‘Alamat IP Benar’ atau ‘IP Tanpa Nama’ yang disediakan oleh VPN atau Perkhidmatan Proksi?

Saya dapat menjamin jawapan anda adalah pilihan ke-2 (saya tahu saya adalah). Teruskan membaca untuk mengetahui cara mendapatkan alamat IP tanpa nama anda.

2 pilihan untuk uTorrent tanpa nama: VPN atau Proksi

Sebelum kita masuk ke panduan persediaan uTorrent tanpa nama, berikut adalah gambaran umum ringkas mengenai perbezaan antara perkhidmatan VPN dan proksi untuk torrents. Juga pastikan untuk membaca perbandingan yang lebih mendalam mengenai kelebihan / kekurangan perkhidmatan VPN vs proksi.

Rangkaian Peribadi Maya (VPN):

 • Penyulitan Lebih Tinggi
 • Menyulitkan / menganonimkan nama anda keseluruhan sambungan internet
 • Sedikit lebih mahal
 • Sedikit Lebih perlahan (kerana penyulitan yang lebih kuat)
 • VPN # 1 teratas kami untuk Bitorrent
Perkhidmatan Proksi Tanpa Nama:

 • Penyulitan Lebih Rendah
 • Menyulitkan / Anonimkan program / port tertentu
 • Sedikit lebih murah
 • Sedikit lebih cepat (kerana penyulitan kurang)
 • # 1 Perkhidmatan Proksi Torrent

Cara menggunakan VPN dengan uTorrent (Penyediaan Mudah)

Hari-hari ini, semua penyedia VPN teratas mempunyai perisian VPN yang mudah digunakan yang semudah 1 klik untuk menyambung dan melindungi sambungan internet anda (termasuk torrents). Akibatnya, menggunakan uTorrent secara anonim dengan VPN semudah mendaftar ke perkhidmatan VPN, memuat turun perisian, dan mengklik ‘sambung’ (jelas membuka utorrent setelah VPN disambungkan)

Beberapa perkara yang perlu diingat semasa memilih VPN untuk uTorrent:

 1. VPN yang tidak menyimpan log akan menjadikan anda lebih tidak dikenali
 2. Beberapa VPN tidak membenarkan torrents. VPN yang kami tampilkan di laman web ini Adakah!
 3. Beberapa VPN mempunyai ciri tambahan yang menjadikannya lebih baik untuk torrents (seperti kill-switch).

VPN Kegemaran kami untuk uTorrent

IPTv uTorrent

# 1 IPVanish VPN

IPVanish adalah VPN kegemaran kami untuk uTorrent kerana beberapa sebab. Pertama, mereka tidak menyimpan Log VPN apa pun, bahkan log sambungan, jadi penggunaan anda sama sekali tidak dikenali.

Kedua, IPVanish sangat pantas; salah satu yang terpantas yang pernah kami uji, jadi kelajuan uTorrent anda seharusnya tidak menderita hanya kerana anda tersambung ke VPN.

Ketiga, IPVanish mempunyai sokongan pelanggan yang sangat baik dan merupakan syarikat yang berpusat di A.S. sehingga anda boleh mempercayai bahawa mereka akan mengekalkan jaminan yang mereka buat kepada pelanggan mereka. Harga bermula di bawah $ 6.50 / bulan. Lawati IPvanish atau baca ulasan IPvanish kami terlebih dahulu!

PIA untuk uTorrent# 2 PIA
Akses Internet Peribadi adalah salah satu VPN yang paling popular untuk uTorrent. Mereka tidak menyimpan sebarang log, dan mereka sangat berpatutan, dengan perkhidmatan VPN tanpa had bermula dari $ 3.33 / bulan. Itu hanya $ 40 setahun!

Lebih baik lagi, PIA merangkumi perlindungan kebocoran DNS dan suis pembunuh VPN dalam perisian mereka, yang bermaksud bahawa anda benar IP tidak akan terdedah secara tidak sengaja di uTorrent tanpa pengetahuan anda.

Akses Internet Peribadi termasuk pelayan proksi percuma dengan langganan anda, jadi jika anda lebih suka menyambung ke uTorrent melalui proksi dan bukannya VPN, itu adalah pilihan. Lawati PIA untuk mendaftar atau membaca ulasan PIA mendalam kami.

Proxy.sh dengan uTorrent# 3 Proxy.sh VPN
Proksi.sh benar-benar unik di kalangan syarikat VPN. Mereka menjadikan ketelusan (kepada pelanggan mereka) sebagai keutamaan sambil melakukan segala yang mungkin untuk memastikan pelanggan mereka tidak dikenali secara dalam talian. Mereka menerbitkan unik ‘laporan ketelusan’ yang menyenaraikan semua permintaan undang-undang yang diterima proxy.sh (contohnya: aduan pelanggaran hak cipta) serta semua tindakan yang diambil oleh Proxy.sh sebagai tindak balas. Lihat ulasan Proksi hands-on kami untuk maklumat lebih lanjut.

Seperti VPN yang lain, Proxy.sh tidak menyimpan log dari apa jua jenis. Mereka membenarkan torrents di semua pelayan dan harga bermula pada hanya $ 3,33 / bulan ($ 40 / tahun). Mereka juga merangkumi perlindungan kebocoran DNS dan a suis kill vpn dalam perisian mereka untuk keselamatan maksimum.

Gunakan Proksi untuk uTorrent Anonim (Pilihan Penyediaan Mudah)

Pasti, anda boleh mengkonfigurasi uTorrent secara manual untuk memuat turun torrent tanpa nama menggunakan pelayan proksi, tetapi bukankah anda lebih suka mempunyai Pilihan pemasangan 1-klik mari kita muat turun versi uTorrent yang disesuaikan dengan semua tetapan yang betul?

Dua perkhidmatan proksi tanpa nama terbaik memberi anda pilihan ini. Mari ketahui kelebihan setiap perkhidmatan dan cara mengkonfigurasi pelanggan uTorrent anda.
Penyediaan uTorrent Torguard mudahProksi Tanpa Nama Torguard
Seperti namanya, Torguard’s VPN tanpa nama dan perkhidmatan proksi disesuaikan dengan keperluan pengguna Bittorrent. Mereka memastikan untuk memasukkan ciri-ciri yang memberikan keselamatan tambahan seperti: Tanpa Log, Switch Kill VPN, dan Perlindungan Kebocoran DNS.

Torguard menawarkan perkhidmatan proksi dan VPN tanpa nama. Perkhidmatan proksi bermula di bawah $ 4 / bulan (kurang dari $ 50 / tahun). Pelayan mereka cepat dan keutamaan mereka adalah privasi pelanggan mereka. Anda mungkin ingin membaca ulasan Torguard kami atau perbandingan proksi Torguard dan BTguard ini.

Torguard menjadikan persediaan uTorrent sangat mudah. Mereka mempunyai perisian yang membolehkan anda memilih dari pilihan tersuai dan kemudian secara automatik menerapkan semua tetapan ke klien torrent kegemaran anda (termasuk uTorrent, Vuze, dan Deluge) dengan satu klik.

Di sebelah kanan adalah utiliti persediaan proksi Torguard. Cukup pilih pilihan pilihan anda dari langkah-langkah berikut dan kemudian klik ‘terapkan tetapan’ dan tetapan yang anda inginkan akan digunakan secara automatik ke klien torrent kegemaran anda (seperti uTorrent)

Cukup masukkan:

 1. Butiran Masuk
 2. Pelayan Torguard pilihan (atau automatik)
 3. Pelanggan Torrent Pilihan

Kemudian klik ‘Terapkan Tetapan’ dan nikmati!

Lawati Torguard Sekarang!

Penyediaan mudah Torguard uTorrent

Imej dari Torguard

Gambar
BTGuard adalah perkhidmatan proksi torrent lain yang sangat popular. Seperti Torguard, mereka tetap tiada balak, mempunyai kelajuan pantas, dan mempunyai persediaan yang sangat mudah untuk uTorrent.

Sebaik sahaja anda mendaftar untuk akaun BTguard, anda akan diberi pilihan untuk memuat turun versi uTorrent yang telah dikonfigurasikan dan telah mempunyai semua tetapan yang betul..

Dengan pilihan pemasangan yang mudah, anda benar-benar dapat beroperasi dan memuat turun torrent tanpa nama dalam masa kurang dari 5 minit. Semudah itu. Sekiranya anda tidak pasti sama ada anda harus memilih Btguard atau Torguard, lihat kami perbandingan proksi torrent.

Panduan Penyediaan Proksi Manual untuk uTorrent

Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas pilihan sambungan anda, atau anda ingin menggunakan uTorrent dengan perkhidmatan proksi yang tidak mempunyai pilihan persediaan yang mudah (seperti Akses Internet Peribadi, Proxy.sh, atau IBVPN) kemudian baca terus untuk manual lengkap kami panduan persediaan.

Langkah 1: Daftar untuk perkhidmatan proksi tanpa nama
Sekiranya anda belum melakukannya, daftarlah ke salah satu daripada banyak perkhidmatan proksi tanpa nama yang kami cadangkan dalam artikel ini. Beberapa perkhidmatan VPN juga merangkumi perkhidmatan proksi percuma dengan pembelian anda, termasuk: Akses Internet Peribadi, Proxy.sh, dan iBVPN (Pakej VPN Total atau Ultimate). Mana-mana ini akan berfungsi dengan panduan persediaan manual kami.

Langkah 2: Buka Utorrent dan pergi ke Menu > Pilihan > Pilihan (atau tekan ‘Ctrl + P’)

Langkah 3: Pergi ke Bahagian Keutamaan ‘Sambungan’

Di sebelah kiri tetingkap pilihan yang muncul, anda akan melihat pelbagai bahagian menu. (Ini ditunjukkan dalam gambar di sebelah kanan). Pilih ‘sambungan’ pilihan keempat ke bawah.

Langkah 4: Konfigurasikan pilihan sambungan anda.

Terdapat sebilangan pilihan mengenai penyediaan proksi anda. Kami akan membimbing anda melaluinya, memberitahu anda mana yang pilihan dan mana yang harus diperiksa secara tidak sengaja.

Skrin Sambungan akan kelihatan seperti ini …. (di bawah)

Gambar

Bahagian Keutamaan uTorrent

Pilihan sambungan proksi uTorrent

Pilihan Sambungan uTorrent (warna dikodkan oleh kami)

Bahagian Pelabuhan Mendengar:
Port yang digunakan untuk sambungan masuk:

Sama ada anda menggunakan port tertentu atau port rawak bergantung pada sama ada anda akan menggunakan salah satu atau kedua-dua pilihan pemetaan port UPnP atau NAT-PMP.

Sekiranya anda menggunakan UPnP atau NAT Portmapping, anda boleh menggunakan port rawak dan memilih untuk mengacak port pada permulaan (atau tidak, tetapi kami katakan anda harus memilih secara rawak kecuali anda menghadapi masalah dengan kelajuan sambungan anda)

Sekiranya anda tidak menggunakan pemetaan port plug n play, anda perlu mengatur penerusan port untuk penghala anda agar port yang anda pilih untuk uTorrent dapat dialihkan ke komputer anda.

UPnP dan NAT-PMP
Memeriksa salah satu atau kedua-dua pilihan ini membolehkan fungsi plug ‘n play untuk routing port anda, yang bermaksud anda tidak perlu mengatur penerusan port manual. Kami mengesyorkan anda mencuba NAT-PMP terlebih dahulu dan jika tidak berfungsi dengan baik, maka cubalah UPnP. Sebabnya kerentanan dijumpai di UPnP yang telah ditambal, tetapi router yang lebih tua mungkin masih mempunyai masalah. Lebih selamat daripada meminta maaf.

Pengecualian firewall Windows: Pastikan untuk memeriksa ini. Ini akan membolehkan lalu lintas uTorrent anda melalui firewall windows anda. Sekiranya anda tidak memeriksanya, anda mungkin mempunyai kelajuan yang sangat perlahan atau sukar untuk berhubung dengan rakan sebaya.

Tetapan Pelayan Proksi:

Jenis: pilih jenis pelayan proksi anda dari senarai juntai bawah. Biasanya ia adalah kaus kaki5 melainkan jika penyedia anda memberitahu anda sebaliknya.

Proksi: masukkan alamat pelayan proksi anda. Ini mungkin alamat gaya web seperti ‘proxy.btguard.com’ atau ‘proxy.torguard.tg’ (penyedia proksi anda akan memberitahu anda apa alamatnya) atau mungkin hanya alamat ip pelayan proksi seperti ‘ 192.168.1.1 ‘(Sekali lagi, penyedia perkhidmatan proksi anda akan memberitahu anda alamat apa yang akan digunakan dalam panduan persediaan.

Pelabuhan: Panduan penyediaan proksi anda juga akan memberitahu anda port mana yang akan digunakan. Sekiranya anda mempunyai senarai alamat pelayan proksi yang tersedia, masing-masing mungkin mempunyai portnya sendiri. Pilih yang sesuai.

Kata laluan nama pengguna: Ini adalah bukti kelayakan masuk yang anda dapat semasa mendaftar ke perkhidmatan proksi anda.

Pilihan lain: Pastikan untuk tandakan semua pilihan yang ditandai dengan titik hijau! Memeriksa ini akan memastikan bahawa lalu lintas torrent anda disalurkan melalui pelayan proksi, dan tidak ada maklumat peribadi yang dibocorkan semasa menggunakan uTorrent.

Persediaan Selesai!

Pastikan anda memulakan semula uTorrent setelah menerapkan tetapan. Sekiranya anda ingin mengesahkan bahawa pelayan proksi anda berfungsi dengan betul, gunakan alat ini untuk memeriksa alamat IP torrent anda. Cukup klik butang ‘magnet link’ dan buka pautan magnet di uTorrent. Halaman web kemudian akan menunjukkan alamat ip yang dikaitkan dengan uTorrent. Sahkan bahawa ia berbeza dengan alamat ip penyemak imbas web anda dengan alat seperti iplocation.net. Sekiranya ada, anda sudah bersedia!

Sekiranya untuk beberapa sebab ia masih IP yang sama seperti biasa, periksa semula semua tetapan anda dan kemudian jika anda masih tidak dapat menemui masalahnya, hubungi sokongan pelanggan.

Terima kasih kerana membaca artikel ini, saya harap ia berguna! Anda boleh menikmati pautan berikut:

Navigasi:

 • Rumah
 • Panduan Bittorrent Tanpa Nama
 • VPN terbaik untuk Bittorrent
 • Proksi BTGuard vs Torguard
 • IPVanish vs HideMyAss VPN
 • Akses Internet Peribadi vs Torguard
 • Akses Internet Peribadi vs BTGuard
 • Torguard vs BTGuard
Ulasan VPN:

 • IPVanish
 • Torguard
 • Akses Internet Peribadi
 • Proksi.sh
 • HideMyAss
 • IBVPN
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Cara Menyembunyikan Alamat IP Torrent Anda (langkah demi langkah)