Perisian Patriot

Contents

Perisian Patriot

https://www.patriotsoftware.com/

tl; dr

Perisian Patriot adalah sistem pembayaran gaji yang hebat dengan beberapa kekurangan. Sekiranya anda dapat hidup dengan kekurangan itu, anda akan lebih senang dengan sistem mereka! Ketahui lebih lanjut.

Kajian Perisian Patriot – 9 Kelebihan & 4 Kekurangan Gaji Perisian Patriot

Semasa saya membuat kajian untuk siri tinjauan gaji dalam talian kami, saya berunding dengan beberapa rakan, keluarga dan tentu saja, forum internet, di mana jenama gaji yang harus saya perhatikan.

Seperti yang dijangkakan, banyak nama muncul tetapi sebilangan besar dari mereka menyebut Perisian Patriot. Oleh itu, dengan maklumat yang ada di tangan, kami mengangkat lengan baju dan turun bekerja, melakukan penyelidikan sebanyak mungkin mengenai raksasa gaji.

Ternyata, kisah Patriot cukup mengasyikkan!

Perisian Patriot – Bangun Dari Tingkat Bawah Tanah

Perisian Patriot sama sekali tidak bermula sebagai Perisian Patriot.

Sebenarnya, Mike Kappel, Ketua Pegawai Eksekutif, pengasas dan penglihatan syarikat itu mula menulis perisian khusus dengan pasangannya.

Wang yang mereka bawa tidak banyak menepati masa yang dihabiskan untuk menulis perisian, jadi Mike mula meneliti ceruk, dan ketika itulah dia mempunyai masa lampu – pasaran sangat memerlukan rangkaian pengambilan digital dalam talian.

Mereka menamakan syarikat Top Echelon, dan dengan sedikit ketekunan dan keberuntungan, mereka mengembangkan jenama untuk menjadi rangkaian perekrut yang paling terkenal di negara ini.

Namun, Kappel tidak senang dengan kejayaannya di Top Echelon dan terus melakukan percambahan idea untuk mendapatkan idea. Dia ingin menolong anak-anak kecil, memastikan perniagaan kecil mereka mempunyai cara yang tepat untuk berjaya.

Mengambil pengalamannya dalam membangun Top Echelon, Mike mula mengerjakan sistem pembayaran gaji dalam talian di ruang bawah tanah kilangnya pada tahun 2002 yang ternyata menjadi Perisian Patriot 1.0..

Jelas sekali, perisian ini tidak diterima dengan baik di pasaran, tetapi seperti semua pengusaha yang baik, Mike tidak akan menyerah setelah sedikit tersandung.

Dia kembali ke papan gambar dan membuat program perakaunan DAN pembayaran gaji dalam talian, yang kita kenal hari ini sebagai Perisian Patriot. Perisian ini dengan cepat menemui kejayaan yang memukau, dan syarikat itu bernilai $ 128 juta pada tahun 2023.

Hari ini, Patriot Software melayani 21,500 perniagaan kecil di semua 50 negeri di AS, dan bernilai $ 205.4 juta pada 2023.

Adakah Perisian Patriot adalah Gaji yang Tepat Untuk Anda?

Melihat data, mudah difikirkan bahawa Patriot Software adalah gaji terbaik di luar sana, dengan semua nombor penilaian yang menarik dan jumlah pelanggan yang mereka ada.

gaji perisian patriot mempunyai ulasan Capterra yang baik

(Sumber: Capterra)

gaji perisian patriot mempunyai perisian yang baik

(Sumber: Nasihat Perisian)

Sekiranya orang banyak mempercayai mereka, mereka mesti betul?

Baiklah, sukar untuk dinyatakan. Kadang-kadang, perisian berjaya dan popular kerana pemasaran di belakangnya, bukan kegunaan sebenar program.

Kadang kala, perisian ini benar-benar mengecewakan dan masih menjadi popular hanya kerana orang tidak mengetahui apa-apa yang lebih baik.

Oleh itu, bagaimana anda tahu jika sistem pembayaran Patriot Software baik untuk perniagaan kecil anda?

Baiklah, itulah yang kami ada di sini. Kami akan menguji perisian mereka dan memberi anda tinjauan mendalam tentang bagaimana rasanya menggunakan sistem mereka. Kami akan berkongsi segala-galanya dengan anda – yang baik, buruk, dan jelek.

Pada asasnya, kami akan mengambil semua risiko dan membuat semua kesalahan agar anda dapat belajar dari kami dan mengelakkan masalah yang sama yang kami hadapi.

Oleh itu, tanpa perlu mengulas lanjut, mari kita selidiki ulasan.

9 Perkara yang Kami Suka Mengenai Perisian Patriot

1. Sistem pembayaran gaji yang mudah!

Menjalankan pembayaran gaji dengan Patriot Software semudah itu. Sebenarnya, nampaknya semua yang disertakan dengan Patriot Software dirancang sesederhana dan semudah mungkin.

Saya sebenarnya tertanya-tanya mengapa syarikat lain tidak menggunakan pendekatan ini lebih kerap kerana sebenarnya, ia dapat menyelesaikan sesuatu tanpa memerlukan latihan, yang merupakan penjimatan masa yang besar pada pendapat saya.

Anda menjalankan pembayaran gaji dalam 3 langkah mudah:

 1. Masukkan gaji
 2. Luluskan gaji
 3. Cetak gaji

Langkah 1 – Masukkan Gaji

perisian patriot memasuki bahagian gaji

Selagi anda menetapkan butiran pekerja anda dengan betul, semuanya akan muncul di sini di skrin masukkan gaji. Yang perlu anda buat hanyalah memasukkan nombor yang relevan, atau membuat pembetulan jika perlu.

Sekiranya anda tidak perlu membuat pembetulan, anda boleh teruskan dan klik seterusnya.

Langkah 2 – Luluskan Penggajian

perisian patriot meluluskan bahagian gaji

Langkah ini pada dasarnya dibuat untuk memastikan tidak ada kesalahan yang dilakukan dalam menjalankan penggajian. Anda sebenarnya tidak perlu melakukan apa-apa selain melihat nombor dan memastikan bahawa semuanya betul sebelum meluluskan.

Langkah 3 – Cetak Gaji

  'VPN Tercepat Untuk Torrenting' (tanpa ujian pantas untuk membuktikannya!)

perisian patriot membolehkan anda mencetak gaji

Setelah Langkah 2 selesai, Patriot Software secara automatik akan memasukkan gaji ke dalam akaun pekerja anda, menjimatkan masalah anda untuk melakukannya sendiri (hanya dengan rancangan Perkhidmatan Penuh).

Anda sudah selesai dengan gaji!

2. Cetak paystub dengan mudah!

Setelah gaji selesai, anda boleh mencetak paystub untuk pekerja anda dengan mudah.

perisian patriot membolehkan anda mencetak paystub

Anda perlu mengklik “Print Payrolls” di bar di sebelah kiri, kemudian klik “Print” pada jangka yang anda mahukan. Anda kemudian akan menuju ke layar “Cetak Gaji Karyawan”, di mana anda akan melihat butang “Muat turun Paystubs Sekarang”.

perisian patriot membolehkan anda memuat turun gaji

Pukul itu dan anda akan mendapat dokumen PDF dari semua paystub untuk pekerja anda, dipisahkan dengan rapi ke dalam setiap halaman sehingga anda hanya boleh mencetak tanpa perlu bimbang tentang berlatih seni dan kraf dengan memotong kertas.

gaji perisian patriot dalam format pdf

Sebagai alternatif, anda boleh meminta pekerja anda masuk ke Portal Karyawan sehingga mereka dapat menyimpan salinan digital dari paystub mereka (mengapa mencetak di atas kertas apabila anda dapat memiliki salinan digital, amirite?) Atau mencetaknya sendiri.

3. Menambah pekerja ke sistem adalah mudah!

Tidak akan menggembirakan apabila anda perlu bertengkar dengan perisian untuk menyelesaikan sesuatu. Beberapa program penggajian yang telah kami cuba memerlukan kami untuk melintasi gelung sebelum membenarkan anda melakukan sesuatu yang semudah menambahkan pekerja ke sistem, yang kami anggap sangat menjengkelkan dan tidak perlu .

Dengan Patriot Software, ini sama sekali tidak menjadi masalah.

Yang harus anda lakukan hanyalah menuju ke papan pemuka, dan klik “Tambah Karyawan”

menambah pekerja mudah dengan gaji Patriot Software

Anda kemudian akan dibawa ke halaman di mana anda diminta untuk mengisi maklumat pekerja anda. Ingat ketika saya mengatakan bahawa Patriot Software semudah mungkin?

Ini juga berlaku di sini!

Yang perlu anda buat hanyalah mengisi tempat kosong. Tidak perlu menjadi saintis roket untuk melakukan ini!

perisian patriot menambahkan maklumat pekerja adalah mudah

Semasa anda mengisi butiran, pastikan untuk melakukan ini satu langkah tambahan – tandakan butang untuk menghantar E-mel Pendaftaran Portal Karyawan kepada pekerja baru anda. Ini akan menjadikan hidup anda lebih mudah di kemudian hari, yang akan kita sampaikan di angka 4.

perisian patriot membolehkan anda menghantar e-mel pendaftaran pekerja

Setelah selesai mengisi semuanya, tekan butang “Tambah Karyawan” berwarna oren besar di bahagian bawah – dan anda sudah selesai!

Mengapa semua perkara dalam hidup tidak semudah ini?

4. Perisian Patriot mempunyai Portal Pekerja!

Sekiranya anda mengikuti arahan kami di angka 3, anda akan menghantar e-mel pekerja anda untuk mendaftar ke Portal Karyawan Patriot.

Melakukan ini boleh menjadi salah satu perkara terbaik yang berlaku dalam hidup anda.

Apabila anda menjemput mereka untuk mendaftar ke portal, mereka akan menerima e-mel kecil yang mesra dari Patriot Software untuk mendaftar. Jangan bimbang, semuanya sangat tidak mengancam dan kelihatan selamat, jadi pekerja anda tidak akan takut.

portal pekerja gaji perisian patriot

Setelah mereka mendaftar, pekerja anda akan dapat menyesuaikan nama dan kata laluan mereka sendiri. Mereka juga dapat mengemas kini sistem untuk menggunakan alamat e-mel pilihan mereka, demi kemudahan.

Portal Karyawan pada dasarnya memberi pengguna akses ke semua data mereka. Mereka dapat memeriksa maklumat gaji mereka sendiri, data penahanan cukai, dan kad kad mereka sendiri.

Mereka juga dapat mencetak stub gaji mereka sendiri atau menyimpannya secara digital, yang menjimatkan masalah anda untuk mencetaknya. Secara jujur, saya secara peribadi mahu pekerja saya menyimpan gaji mereka secara digital. Mengapa menebang pokok berharga untuk kertas apabila anda dapat mengakses gaji anda bila-bila masa anda mahu dalam talian?

Pada asasnya, Portal Karyawan menjadikan kehidupan lebih mudah bagi anda dan pekerja anda, dengan menjimatkan masa dan menjadikan pengambilan data lebih mudah bagi kedua-dua pihak. Pekerja dapat mengakses semua data mereka sendiri tanpa perlu mengganggu waktu pemilik perniagaan.

5. Membuat kesilapan? Batalkan pemeriksaan itu!

Kita semua manusia, dan manusia melakukan kesilapan.

Ketika menggunakan perisian penggajian, kesalahan tersebut kadang kala sukar untuk diperbaiki. Beberapa program bahkan tidak membenarkan anda memperbaiki kesilapan itu – anda perlu menulis untuk menyokong untuk mengetahui apakah ia dapat dilakukan.

Nasib baik, kami merasa sangat senang untuk memperbaiki kesilapan pembayaran gaji dengan Patriot Software.

Yang perlu anda lakukan hanyalah menuju ke “Void Checks” di bawah tab “Payroll”. Di sana, anda akan melihat senarai cek yang boleh dibatalkan.

perisian patriot membolehkan anda membatalkan pembayaran gaji

Anda mesti memilih cek yang salah, kemudian tekan butang “Void Selected Checks” berwarna jingga besar (alat sokongan kepada pasukan UI, menjadikan butang penting berwarna jingga berbeza dengan warna biru biasa adalah langkah genius).

  Cara menggunakan TIXATI Tanpa Nama (VPN + Proxy setup)

Pastikan anda menjalankan gaji sekali lagi untuk cek yang dibatalkan itu, atau pekerja anda yang miskin tidak akan dibayar!

Nota

Sekiranya gaji telah dimasukkan ke dalam akaun pekerja, anda tidak akan dapat membatalkan cek tersebut lagi!

6. Menguruskan masa percutian!

Pekerja anda berhak mendapat sejumlah cuti cuti dalam setahun (jumlah hari percutian yang mereka berhak berbeza dari negeri ke negeri) tetapi jika mereka perlu bercuti setelah mereka menghabiskan semua masa berbayar yang diperuntukkan mereka cuti, sistem gaji anda perlu tahu bahawa penyesuaian boleh dilakukan terhadap gaji mereka.

Beberapa perisian gaji di luar sana tidak mempertimbangkannya, yang boleh menyebabkan kesilapan dalam menjalankan pembayaran gaji.

Pergi ke tab “Payroll”, klik pada “Manage Time Off”, dan anda akan dibawa ke halaman di mana anda dapat melihat sekilas semua waktu cuti pekerja anda..

gaji perisian patriot membolehkan anda menguruskan cuti

Yang perlu anda lakukan sekarang ialah mencentang kotak di sebelah nama pekerja, dan tekan “Edit Waktu Percutian untuk Pekerja terpilih”.

Yang tinggal ialah hanya mengisi kekosongan. Tidak lebih mudah daripada ini.

gaji perisian patriot membolehkan anda menguruskan waktu percutian

Setelah selesai, tekan “Simpan” (sekali lagi, butang penting diserlahkan dengan warna oren terang), dan Perisian Patriot akan melakukan semua pengiraan yang diperlukan untuk anda semasa anda menjalankan pembayaran gaji.

Ringkas, pantas dan senang!

7. Pengurusan kehadiran yang luar biasa!

Pengurusan kehadiran biasanya merupakan perkara HR, tetapi kami gembira kerana Patriot Software memutuskan untuk memasukkan ciri ini ke dalam sistem mereka sebagai perkhidmatan tambahan.

Hebat kerana kami dapat memperoleh semua yang kami perlukan dalam satu aplikasi tanpa perlu beralih ke perisian pengurusan masa yang lain, yang sebenarnya tidak memerlukan banyak usaha tetapi boleh mengganggu untuk dilakukan.

Pergi ke tab “Payroll” seperti biasa, dan kemudian klik “Manage Time Cards”.

gaji perisian patriot membolehkan anda menguruskan kehadiran

Seperti biasa dengan semua yang anda lakukan di Patriot Software, anda akan dapat melihat jam semua orang dalam satu skrin. Peruntukkan waktu untuk pekerja anda seperti yang anda mahukan, kemudian tekan “Save Time Card”.

Anda tidak perlu memberitahu pekerja anda sendiri, kerana program ini akan mengemas kini semua pekerja anda secara automatik, dan mereka kemudian dapat memeriksa kad waktu mereka sendiri melalui Portal Karyawan.

8. Ciri-ciri perakaunan yang komprehensif!

Terdapat banyak penyedia perisian gaji di luar sana, tetapi Patriot Software nampaknya telah menemui jalan untuk menonjol dari orang ramai dengan kemampuan perakaunan mereka.

Dari semua penyedia gaji yang kami cuba, mereka adalah satu-satunya yang menyediakan perkhidmatan perakaunan, dan mereka melakukannya dengan sangat baik!

Semasa anda memasuki bidang perakaunan, pertama sekali anda perlu memasukkan semua butiran syarikat anda, pelanggan, vendor, produk, perkhidmatan, dan lain-lain. Ini akan memberitahu program apa jenis perniagaan yang anda lakukan sehingga mereka dapat menjana bidang anda perlu mengisi. Semuanya sangat mudah. Ikuti arahan di skrin, dan tidak mungkin anda salah.

Setelah memasukkan semua perkara, kehidupan menjadi mudah.

Anda akan dapat membuat sebut harga, anggaran dan invois untuk pelanggan anda dengan templat pratetap yang sudah mempunyai semua butiran anda. Produk atau perkhidmatan anda ada di menu tarik-turun, dan apabila anda memilih item, harga akan ditambahkan secara automatik ke sebut harga atau invois.

Anda juga mempunyai pilihan untuk membuat potongan harga!

gaji perisian patriot membolehkan anda membuat potongan harga

Sekarang, jika anda beralih ke tugas vendor, anda akan dapati dengan mudah membuat pembayaran kepada vendor anda, membayar bil dan mencetak cek. Anda juga dapat memasukkan pengeluaran dan deposit yang dibuat dari dan ke akaun, menghilangkan sepenuhnya keperluan untuk bergantung pada program pihak ketiga untuk tujuan pembukuan.

gaji perisian patriot mempunyai fungsi pembukuan

Dalam aspek ini, Patriot Software sememangnya lutut lebah.

Nota

Ciri perakaunan Patriot Software adalah perkhidmatan berbayar yang dipisahkan dari sistem pembayarannya.

9. Perisian Patriot menunjukkan kepada anda laporan!

Sekiranya anda jenis yang hidup dalam laporan, anda akan gembira mengetahui bahawa Patriot Software mampu menghasilkan laporan dari pelbagai jenis untuk anda fahami!

Mereka mempunyai salah satu senarai pilihan laporan terpanjang yang pernah saya lihat di penyedia perisian gaji. Pergi ke papan pemuka, tekan laporan dan BAM!

gaji perisian patriot mempunyai banyak laporan

Anda dapat memuat turun seberapa banyak laporan ke isi hati anda!

4 Perkara yang Kami Tidak Suka Mengenai Perisian Patriot

Perisian Patriot mempunyai banyak perkara baik untuk mereka, tetapi itu tidak bermakna mereka tidak mempunyai kekurangan. Berikut adalah beberapa perkara yang kami rasakan dapat dilakukan dengan lebih baik.

1. Tidak dapat menambah pekerja secara pukal

Untuk perniagaan kecil dengan kurang dari 10 orang, ini sama sekali tidak menjadi masalah. Tetapi bagaimana jika perniagaan kecil anda mempunyai 20, 30 orang? Menambah pekerja satu persatu boleh memakan banyak masa, dan juga sangat membosankan.

  SiteGround SuperCacher - Bagaimana Ia Mempercepat Masa Muatan Laman Web Anda Dengan 4X

Mungkin ada kaedah untuk melakukannya secara besar-besaran tetapi saya pasti tidak dapat mengetahuinya.

Saya boleh meminta sokongan mengenainya … tetapi kita akan membincangkannya pada titik seterusnya.

2. Sokongan perlahan

Anda boleh menghubungi sokongan Patriot Software melalui sembang langsung, panggilan telefon atau e-mel. Namun, kerana saya menghabiskan waktu sokongan mereka (sokongan langsung hanya tersedia dari jam 8 pagi – 8 malam, Isnin – Jumaat, Waktu Timur) saya tidak mempunyai pilihan selain menghantar e-mel kepada mereka untuk mendapatkan sokongan, yang sama sekali bukan masalah besar.

pasukan sokongan perisian patriot

Masalahnya ialah, mereka memerlukan 4 hari untuk menghubungi saya. Ya, mereka sangat membantu, tetapi masa menunggu sangat mengerikan.

3. Ini sedikit di sisi membosankan

Sekarang saya hanya suka memilih.

Perisian Patriot berfungsi sepenuhnya, dan berfungsi dengan baik. Cuma kelihatan dan terasa membosankan, seperti sesuatu yang keluar dari minda pereka boomer.

Segala-galanya terasa aman, selamat dan biru … seperti bank dari tahun 90an.

Saya yakin ini sesuai dengan beberapa orang, saya rasa mereka mampu mengambil sedikit risiko dengan reka bentuk mereka.

4. Perisian Patriot terasa perlahan

Ini boleh dikatakan masalah terbesar saya dengan Patriot Software.

Dalam perkhidmatan perisian dalam talian, anda mesti cepat.

Anda ingin menjadi begitu cepat sehingga pelanggan merasa seperti mereka menggunakan perkhidmatan luar talian, kerana jika mereka memperhatikan kelajuannya, itu bermakna anda akan terlalu lambat untuk merasa semula jadi.

Menggunakan Perisian Patriot, saya pasti merasakan kepantasannya. Sebenarnya, saya merasakannya beberapa kali. Walau bagaimanapun, saya merasa bahawa adalah wajar untuk mengatakan bahawa kelambatan mungkin disebabkan oleh hubungan saya, jadi hasil anda mungkin berbeza-beza.

Pelan Perisian Patriot & Harga: Gambaran keseluruhan

Perisian Patriot memecah harganya kepada 2 peringkat – Gaji Asas dan Gaji Perkhidmatan Penuh.

Perkhidmatan BasicFull
Harga / bulan * $ 10 $ 30
Deposit Langsung: Ya
Portal Pekerja: Ya
Pemfailan CukaiManualAuto

* Tambahan $ 4 sebulan bagi setiap pekerja.

Selain itu, anda perlu membayar tambahan jika memilih perkhidmatan tambahan mereka:

Masa & Kehadiran

 • Mudah & Akses Selamat
 • Ciri Kad Masa
 • Pelaporan yang tepat
 • Penjejakan Masa-Mati
 • Harga – dari $ 5 / bln

Perisian HR

 • Penjejakan Maklumat Pekerja
 • Pengurusan Sumber Manusia & Melapor
 • Harga – dari $ 4 / bln

Keputusan: Sekiranya Anda Pergi Untuk Perisian Patriot?

Perisian Patriot sudah pasti salah satu penyedia gaji dalam talian terbaik di luar sana. Ia melakukan apa yang dijanjikan untuk dilakukan, dan melakukannya dengan baik.

Cuma ada beberapa perkara yang saya harap dapat diperbaiki.

Contohnya, ketidakupayaan mereka untuk menambah pekerja secara pukal. Ini adalah sesuatu yang sangat asas yang harus dilakukan dengan mudah untuk kewarasan pemilik perniagaan. Mungkin ia dapat dilakukan, tetapi saya tidak dapat mengetahuinya dan saya sebenarnya tidak terganggu untuk memeriksa dengan sokongan kerana sembang langsung saat ini di luar talian, dan sokongan e-mel mengambil masa terlalu lama untuk dikembalikan.

Perisian Patriot kadang-kadang merasa tidak responsif, tetapi itu mungkin disebabkan oleh hubungan saya. Ia juga kelihatan sedikit membosankan dan hambar – tetapi ia melakukan apa yang sepatutnya dilakukan dengan baik.

Harga boleh agak mahal. Gaji Asas berpatutan, tetapi tidak memotongnya. Rasanya program ini tidak sepadan jika anda perlu membuat deposit dan memfailkan cukai secara manual, jadi Perkhidmatan Penuh adalah cara untuk pergi, berharga sekurang-kurangnya $ 30 sebulan.

Buang masa mereka & Kehadiran dan tambahan Perisian Sumber Manusia, dan kosnya tiba-tiba meningkat menjadi $ 39 sebulan, tanpa mempertimbangkan harga setiap pekerja!

Tetapi setelah mengatakan semua itu, Perisian Patriot benar-benar salah satu penyedia perisian pembayaran gaji dalam talian yang paling boleh dipercayai.

Mereka mempunyai video onboarding yang sangat membantu dalam menjelajahi anda. Sekiranya anda tersekat, ada butang bantuan di setiap langkah. Anda tidak perlu menjadi saintis roket untuk menggunakannya, anda hanya perlu mengetahui cara mengikuti arahan di skrin.

Sebenarnya, saya rasa kami mendapati Patriot Software sangat senang digunakan kerana yang harus anda lakukan hanyalah mengikuti arahan skrin. Ia tidak lebih mudah daripada itu. Sangat mudah saya yakin nenek saya dapat belajar menggunakannya …

Perisian Patriot adalah salah satu SaaS gaji dalam talian terbaik yang ada, tetapi mereka mempunyai kekurangan. Sekiranya kekurangan dan harga mereka tidak mengganggu anda, maka anda akan lebih senang dengan sistem pembayaran gaji mereka yang hebat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me