TorGuard VPN

Contents

TorGuard VPN

https://torguard.net/

tl; dr

TorGuard skiljer sig lite från de flesta VPN-erbjudanden eftersom det var designat specifikt för P2P-fildelningsanvändare. Det är också tillräckligt flexibelt för att erbjuda en mängd olika alternativ bortsett från de vanliga paketen – allt från dedikerade IP-adresser till att lägga till fler enheter per konto.

TorGuard Review: 7 Fördelar och 2 nackdelar med att använda TorGuard VPN

TorGuard VPN är kanske ett något mer otydligt namn på vår lista över VPN: er, men det är inte alls en indikator på dess verkliga värde. Det är emellertid ett av de nyare varumärkena och startades först 2012.

Trots en stenig start tack vare vägspärrar som betalningsföretag som PayPal vägnade sig växte TorGuard snabbt och erbjuder idag sina kunder tillgång till Internet via över 3 000 servrar i mer än 50 länder.

Vad vi gillar om TorGuard VPN

1. Fantastisk tillgänglighet och säkerhet

TorGuard är en Nevis, Västindien-baserad VPN-tjänsteleverantör. För användare av tjänsten är detta bra på grund av en kombination av två faktorer. För det första har TorGuard tydligt för alla sagt att det har en strikt politik för att inte logga ut.

Notera

TorGuard VPN har i år beslutat att ta bort alla sina kinesiska servrar på fastlandet på grund av mer överhängande VPN-blockader, stramare begränsningar och statliga hot på grund av en kinesisk regerings nedbrytning av VPN-tjänsteleverantörer i landet.

Företaget erbjuder säkerhet genom OpenVPN som själva stöder många typer av kryptering. Tumregeln är dock att när krypteringsnivåerna ökar tenderar hastigheten att lida lite. Alternativen finns för dig att välja vad som är bäst för ditt eget bruk.

Krypteringsalternativ sträcker sig från inget hela vägen till AES-256 bit. Normalt ju högre krypteringsnivån är, desto högre påverkan på din anslutningshastighet blir. Med ett antal alternativ kan du balansera ditt behov av hastighet kontra säkerhet vid olika tidpunkter.

1,1. Kill Switch kan vara appspecifik

Till skillnad från vissa VPN-tjänsteleverantörer som erbjuder generiska kill-switchar, är TorGuards kill-switch lite annorlunda. Denna kill-switch, som ligger som ett alternativ i appen, ger dig möjligheten att avsluta specifika processer i händelse av en VPN-anslutningskompromiss.

Du kan till exempel välja att appen ska avsluta firefox.exe och bittorrent.exe om det finns någon nedgång i VPN-anslutningen, men lämna alla andra processer igång. Bortsett från det kan du också välja att låta appen stänga av din Internetanslutning helt när TorGuard-klienten är stängd.

1,2. Extra säkerhetsalternativ

Trots att dess VPN-tjänst redan erbjuder olika krypteringsprotokoll, rekommenderar TorGuard fortfarande att du tar saker ett steg längre om du vill ha större säkerhet.

En sådan metod skulle vara att dirigera applikationer genom en proxy. Detta kan vara SOCKS5, SSL eller till och med en HTTP-proxy – andra tjänster också tillgängliga via TorGuard.

Det sista steget som företaget rekommenderar är att använda sig av en VPN-router. Även om det tekniskt skulle innebära att all din trafik genom den routern skulle krypteras, kan du välja dubbelt skydd genom att ansluta till proxy eller VPN via VPN-routern.

Notera

Att köra en VPN-tjänst på din router hjälper dig att övervinna den samtidiga enhetsanslutningsgränsen som de flesta VPN: er kommer att införa. Det finns emellertid en nackdel. I nästan alla fall (särskilt för allmänna routrar för hemmabruk) kommer det att göra din Internet-trafik långsammare än om du skulle köra enhetsspecifika VPN-appar. Detta beror på att routrarna är mindre kapabla att hantera den datakryptering som behövs i realtid, vilket gör att dataöverföringshastigheterna bromsas.

  TorGuard Review: 7 plussi ja 2 miinuseid TorGuard VPN-i kasutamisel

2. Distribuerbar på alla större plattformar

TorGuard erbjuder appar för stationära och mobila plattformar, beklagliga över Microsoft-, Apple- och Linux-enheter. Men bortsett från det kan du också installera det på din router. Även om företaget marknadsför TorGuard pre-flashed VPN-routrar, kan du ställa in det på de flesta moderna routrar.

Det kan finnas begränsningar baserade på exakt vilken router du kan ha, TorGuard erbjuder en kunskapsbas som rymmer manuell installation för flera enheter. Det finns många som stöds, men kolla bara in deras kunskapsbas om du är intresserad.

Om du råkar använda en anpassad firmware som Tomato eller DD-WRT, ännu bättre eftersom företaget har förberett routerinställningsverktyg åt dig.

3. Övervinner VPN-blockerare med Stealth-läge

Även om VPN kan hjälpa till att göra din internetaktivitet anonym, har många företag (och till och med vissa regeringar) försökt övervinna detta för att effektivare blockera VPN-användning. Anledningen till att de kan göra detta är att VPN-trafik ofta har vissa egenskaper – till exempel rubriken som kommer med SSL / TLS-kryptering.

För att hjälpa till att lösa problemet har TorGuard vad det kallas “stealth-läge” (den faktiska funktionen i Windows-klienten kallas “sTunnel”) som raderar den informationen och sedan försöker omdirigera trafik genom andra mer vanliga portar. På grund av detta har TorGuard varit känt för att överträffa geolokaliseringsbegränsningar bättre än andra.

4. Snabba och stabila hastigheter

Innan du läser vidare med detta avsnitt, observera att min nuvarande bredbandshastighet är begränsad till en teoretisk 50 Mbps, varav jag generellt kan få 40 till 45 Mbps stadigt. Det finns inte mycket för mig att kommentera i detalj när det gäller TorGuards serverhastigheter, som är FAST.

Från alla större platser över hela världen kunde jag få mycket starka och stabila hastigheter på upp till 40 udda Mbps, med undantag för Afrika-baserade servrar. Men för att vara rättvis har ingen av de VPN som jag testat hittills faktiskt mycket snabba och stabila Afrika-hastigheter av någon anledning.

Hastighetstestresultat på Malaysia-servern

Hastighetstest Asia – Malaysia Server

Hastighetstestresultat på Melbourne-servern

Hastighetstest Australien – Melbourne Server

Hastighetstestresultat på New York-servern

Hastighetstest Nordamerika – New York Server

*Notera: Medan detta hastighetsresultat inte är bra, vänligen ta det med en nypa salt tills du läser till avsnittet om kundsupport

Hastighetstestresultat på Johannesburg-servern

Hastighetstest Afrika – Johannesburg Server

Hastighetstestresultat på London-servern

Hastighetstest Europe – London Server

Återigen, eftersom hastigheterna var starka och stabila gick det självklart att videoströmning var bra. YouTube-streaming för 2k och 4k HD gick bra och var smidig och smärtfri. Ta bara din totala prestationsupplevelse så att den översätts till din videostreamprestanda.

Strömma 4k-videor på TorGuard VPN

5. Anständiga priser & Betalningsalternativ i överflöd

MonthlyQuarterlyYearly
Pris / mo $ 9.99 $ 6.66 $ 4.99
Totalt belopp $ 9,99 $ 19,99 $ 59,99
Faktureringscykel 1-månad3-månad12-månad

Från $ 9,99 per månad för månatliga betalningar är TorGuard relativt billigt prissatt i sin prestanda och funktionsintervall. Deras betalningsplaner ser att du betalar mindre ju längre en plan du registrerar dig för. Just nu är deras bästa affär en årlig betalning på $ 59,99, vilket innebär att knappt 5 dollar per månad.

  TorGuard รีวิว: ข้อดี 7 ข้อและ 2 ข้อเสียของการใช้ TorGuard VPN

Även om detta kanske inte är i smuts-billigt sortiment, känner jag personligen att det är en rimlig balans. I stället för att tvinga användare att registrera sig för löjligt långa perioder till pris på botten, erbjuder TorGuard något som sitter i mitten.

Medan jag är ett fan av priserna på grunden av botten, finns det mycket liten chans att du får mig att åta mig ett treårigt kontrakt för vad som helst.

Bortsett från det har TorGuard också andra erbjudanden som du kan välja när du registrerar dig. Dessa sträcker sig från statiska IP-adresser (vissa till och med på specifika platser) och du kan till och med öka antalet enheter på ditt konto – för en avgift, naturligtvis.

TorGuard VPN-köpalternativ
TorGuard VPN-köpalternativ
TorGuard VPN-köpalternativ

Men där TorGuard verkligen lyser är dock i sina betalningsalternativ. Jag har aldrig sett att en tjänsteleverantör har så många betalningsalternativ förut. Det är sant att många nu börjar acceptera cryptocurrency, och dessa killar går inte bara Bitcoin-vägen.

Från vad jag ser inkluderar deras betalningsalternativ Litecoin, Blackcoin och 22 andra typer av cryptocurrency. Det är förutom de vanliga kreditkorten, PayPal, betalningsvägg och till och med presentkort.

6. VPN Byggt med P2P i åtanke

Även om detta ofta är svårt att bevisa, när TorGuard först startade hade de problem med att betala leverantörer på grund av deras öppna anspråk att byggas med P2P-filuppdelare i åtanke. Många företag förknippar detta med piratkopiering av programvara och andra kränkningar av upphovsrätten och var känsliga för att vara associerade med dem.

Faktum är att PayPal ställde in sitt konto först på grund av detta, vilket påstås leda till att TorGuard hade cirka $ 2500 i frusna medel. Det blev så småningom sorterat, men inte innan det var mycket granskning av lagligheten i PayPal efter att ha gjort detta.

Idag accepterar TorGuard många former av betalningar säkert och är fortfarande mycket inriktade på P2P, så Torrent i fred!

Som de säger;

Tillförlitlighet är en viktig kvalitet när man söker efter en utorrent VPN-leverantör. TorGuard är helt övertygad om våra villkor och välkomnar kunder med något av våra VPN-servicepaket för att torrent, strömma och ladda ner till deras hjärtas innehåll utan extra kostnad.

7. Fantastisk effektiv och effektiv kundservice

På grund av en nyligen dålig upplevelse som jag hade med en annan tjänsteleverantör var jag helt enkelt tvungen att testa TorGuards kundservice. I stället för att skicka in en supportbiljett, gick jag direkt till deras kundagent på startsidan på deras webbplats och försökte där.

Till min överraskning fanns det inte bara ett svar inom en minut, utan deras frontpersonal kunde hjälpa mig utan att behöva hänvisa mig till ett tekniskt supportteam!

De gav snabba, tydliga och mycket hjälpsamma instruktioner som gjorde det möjligt för mig att övervinna hastighetsproblemen med Sydafrikas servrar och fördubbla min anslutningshastighet. Allt detta gjordes på mindre än fem minuter.

TorGuard kundsupport

Vad vi inte gillade om TorGuard VPN

1. Daterat gränssnitt

Som många har kommenterat mig tidigare är jag lite dinosaurie inom teknikområdet. Medan jag medger att det är sant, har jag fortfarande (relativt) höll på med tiderna och vet hur ett enkelt och anständigt användargränssnitt ser ut – och det var inte det.

  Hodnotenie TorGuard: 7 výhod a 2 nevýhody používania TorGuard VPN

TorGuard-gränssnitt

Mitt första intryck när jag öppnade TorGuard windows-klienten var inte bra. Jag kändes som om jag blev väldigt tillbaka i tid tillbaka till början av 2000-talet då Windows var i sin barndom. Kanske inte så illa, men det var vad jag kände.

TorGuard på gamla fönstergränssnitt

* Känns det lika? Kanske inte helt, men du får idén (källa: Wikipedia)

Det finns dock ett silverfoder i detta moln. När jag tittade närmare på gränssnittet insåg jag att detta gränssnitt hade potential. De flesta av de som jag använt hittills var avsevärt “dumda ner” så att användare inte kunde göra för mycket skada på sig själva.

TorGuard-gränssnittet erbjuder så många alternativ att någon som visste vad de gjorde skulle ha en fantastisk dag. Samtidigt, om du inte visste vad du gjorde – tryck bara på connect och det fungerar.

2. Kan kräva viss teknisk kunskap

Jag tvekade lite om att lista detta som en “Con”, eftersom för några som har färdigheterna för det erbjuder TorGuard fler alternativ. Ändå med tanke på att de flesta där ute förmodligen inte kommer, där är det. Om du är en nybörjare till VPN och grundläggande nätverk och säkerhet kan TorGuard verkar lite skrämmande till en början.

Det finns mycket detaljerade alternativ i Windows-applikationen som helt enkelt skrämmer vissa människor. Om du bara kan förbise dem och bara välja din server och trycka på Anslut, kommer du att ha det bra.

Sammanfattning: Kommer jag att betala för TorGuard VPN?

När det gäller hastighet, stabilitet och potential måste jag säga att TorGuard rankas högt på min lista över bra VPN. Det ena jag var olycklig med var gränssnittsdesignen. Om jag är ärlig mot mig själv, är det en löjlig sak att ta itu med, men där är det.

Jag kan inte förstå ett företag som sjunker massor av pengar i en fantastisk produkt men ändå titta och känna att det var under medeltiden. Det är irriterande och min OCD slår mig i vågor.

Vad jag var mest glad över var de snabba och stabila torrentanslutningarna och hastigheterna jag fick. Jag vet att processen förmodligen inte kommer att vara så smidig och smärtfri för alla eftersom våra konfigurationer varierar, men det finns den potentialen.

Medan deras priser inte är döda billiga, är de inte vad jag skulle kalla toppen av linjen heller. Oavsett om jag skulle betala för det eller inte förblir ett myntkast – bara på grund av gränssnittet, men det är bara jag.

Om du kan se förbi det, skulle det vara till din fördel och TorGuard är definitivt ett bra val.

Nyckelfunktioner

  • ✓ Stöder alla operativsystem & enheter
  • ✓ Annonser & malware-blockering
  • ✓ Obegränsade hastigheter
  • ✓ Obegränsad bandbredd
  • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
  • ✓ Flera GCM & CBC-chiffer

Rekommenderas för

  • • P2P-fildelningsanvändare
  • • Teknisk kunnig användare
  • • Absolut integritet
  • • Mac, Windows & alla plattformar

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me