{"@kontekst":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity": [{"@type":"Spørsmål","Navn":"Er Minecraft gratis?","acceptedAnswer": {"@type":"Svar","tekst":"Nei, Minecraft er et lisensiert spill som nå tilhører Microsoft. Det er forskjellige versjoner av den beregnet på en rekke plattformer, men kostnadene varierer. For eksempel koster basic Minecraft for Windows-plattformen $ 29.99, mens PS4-versjonen koster $ 19.99."}}, {"@type":"Spørsmål","Navn":"Har gratis Minecraft-server?","acceptedAnswer": {"@type":"Svar","tekst":"Nei, hosting koster penger siden kostbar infrastruktur og utstyr er involvert. Hvis du vert online hos et webhotellfirma, kan disse kostnadene deles, og du betaler et rimeligere månedlig gebyr avhengig av dine behov."}}, {"@type":"Spørsmål","Navn":"Hvor mye RAM trenger jeg for Minecraft server?","acceptedAnswer": {"@type":"Svar","tekst":"Som alle applikasjoner, jo høyere antall spillere på serveren, jo mer RAM trenger det for å støtte dem. For et grunnleggende oppsett med opptil 10 spillere, anbefales minst 1 GB på en webserver. Mer vil sannsynligvis gi deg en mye jevnere spillopplevelse."}}, {"@type":"Spørsmål","Navn":"Hvilken er den beste Minecraft hosting-tjenesten?","acceptedAnswer": {"@type":"Svar","tekst":"Med hendene leder Hostinger for tiden denne listen. Den tilbyr spesialutviklede Minecraft-planer for de som ønsker å være vertskap for sine egne, og har det supportpersonalet som er nødvendig for å gi deg råd om alt fra valg til installasjon."}}, {"@type":"Spørsmål","Navn":"Hva er den beste gratis Minecraft serververten?","acceptedAnswer": {"@type":"Svar","tekst":"Gratis hosting anbefales vanligvis ikke og vil sannsynligvis være enda mindre levedyktig for mer krevende oppgaver som Minecraft-hosting. Ideelt sett vil du vurdere en VPS-hostingplan for å dra nytte av de dedikerte ressursene som er tilgjengelige på disse planene."}}]}

Med et spill som er så elsket og smidig som Minecraft, er det ikke mye av en overraskelse at mange ser mot å sette opp sin egen Minecraft-server.

Det er flere måter du kan spille Minecraft med venner, men den mest allsidige er langt på en Minecraft-server som er vert online.

Contents

Hva er Minecraft?

Minecraft

Tenk på Minecraft som den moderne versjonen av en klassiker som ikke har gått ut av stilen. Faktisk har jeg sett det omtalt før som virtuell Lego. Dette er kanskje ikke nøyaktig, ettersom Minecraft har blitt så populært at det til og med er et helt Lego-tema!

Den forenklede grafikken kombinert av grunnleggende spill som fortsatt tillater mye innovasjon, har gjort dette spillet til å skyte opp i popularitet.

Takket være sin støttende fanbase, har Minecraft kunnet skyve ut på praktisk talt alle digitale plattformer, fra stasjonære datamaskiner til mobile enheter og konsoller. I dag er Minecraft tilgjengelig i vanlig vanilje eller som en av mange tilpassede bygg som fans og utviklere har laget.

Multiplayer Mode i Minecraft

Selv om Minecraft kan spilles solo, er en av hovedattraksjonene flerspillermodus som lar brukerne engasjere seg med hverandre. Dette kan resultere i mange ting avhengig av miljøet.

For eksempel kan spillere bestemme seg for å føre krig, drive co-op-oppdrag eller ganske enkelt sameksistere i fred på sine egne små tomter med virtuelt land. For flerspillermodus er det fire hovedalternativer;

 • Spille på et lokalt nettverk (LAN)
  Et LAN kobler en gruppe datamaskiner på et mindre (mer lokalisert) rom. Å koble noen få datamaskiner i et rom anses for eksempel som et LAN.
 • Minecraft Realms
  Realms-konseptet ble opprettet av Minecraft-designere for å la spillere raskt kunne være vertskap for Minecraft-spill via tjenesten. Det er abonnement basert på prisen for Minecraft.
 • Delt skjerm
  Dette er kun for konsoller og lar opptil fire brukere spille Minecraft sammen ved siden av hverandre ved å bruke en enkelt skjerm.
 • Online Server
  Dette er det mest interessante av alt og innebærer at en bruker faktisk setter opp et helt online miljø fra bunnen av til å være vert for Minecraft-spill. Vanligvis vil verten leie serverplass fra et webhotellfirma for dette formålet.

Minimumskrav for Minecraft Server Hosting

Som du kanskje vet, er det ofte vanskelig å være vertskap for spill, siden de vanligvis er mer ressurssultne enn de fleste webapplikasjoner. Heldigvis er Minecraft ikke akkurat et stort ressurssvin, og du kan være vert for det på webservere med noen ganske grunnleggende spesifikasjoner.

Likevel tar det hensyn til grunnleggende oppsett av Minecraft – ren vanilje som de kaller det. For disse installasjonene og en gjennomsnittlig spillergruppe på 10, kan du klare deg med det blotte minimumet i VPS-hosting.

La oss se på sannsynlige krav til vanlig Vanilla Minecraft-hosting i antall;

Minimumskrav.

 • 1 GB RAM
 • 1 CPU Core

Anbefalt Req.

 • 2 GB RAM
 • 2 CPU Core

Lagringsplass er ganske ubetydelig i sammenheng med det som tilbys, så vi vil hoppe over det her, så lenge det er SSD-basert.

  De 5 beste Minecraft Server Hosting 2023 (gerangschikt!)

Hvis du øker ante og blir mer seriøs om Minecraft-hosting, vil du se på hardere tall for spillergrupper på over 50 år. Du vil kanskje også vurdere andre muligheter, for eksempel bruk av mods, noe som vil øke kravene ytterligere.

I disse tilfellene vil jeg anbefale en VPS-plan som Minecraft Villager-planen på Hostinger, som tilbyr 3 GB RAM, men klokker inn på $ 12,95 per måned. Som du ser, jo flere spillere du vil være vertskap, jo høyere blir potensielle kostnader.

Fordeler med å kjøre din egen Minecraft Server

Så når du har nådd dette punktet i artikkelen, lurer du nå på hvorfor i all verden du vil gå gjennom hodepinen ved å finne din egen server som Minecraft er vert for?

Selv om jeg ikke ville klandre deg for at du har skjedd på dette tidspunktet, er det noen veldig positive sider ved Minecraft-hosting å tenke på.

 1. Valgfrihet i mods

  Hvis du noen gang har spilt et spill og blitt frustrert fordi versjonen du er på ikke har noen mods aktivert, kan det være frustrerende. Disse programtilleggene kan til og med være lett tilgjengelige, bare utenfor rekkevidde. Ved å være vert for din egen Minecraft-server, får du et fritt valg av hva du skal installere.

 2. Å bygge et fellesskap

  Mennesker er sosiale skapninger, og selv om det kan være mye moro å være sammen med venner, tillater ikke tiden det alltid. Heldigvis fjerner den digitale verden avstand, og Minecraft kan være en fin måte for deg å bygge et lite samfunn av dine nærmeste venner. Din egen verden i verden, så å si.

 3. Mitt hus, mine regler

  Med verter som støtter et stort samfunn, opprettes ofte regler for en enorm teppeeffekt til fordel for flertallet. Hvis du er vert for din egen Minecraft-server, trenger du bare å vurdere regler som vil påvirke din lille gruppe. Enda bedre – det vil være til glede for deg og ingen andre.

 4. Som et læremiddel

  Hvis du er en lærer, kan du bli overrasket over å vite at Minecraft kan være en utmerket undervisningsfordel. Vurdere sosiale eksperimenter og lære unge sinn viktigheten av atferdsmessige aspekter og beslutningsprosesser, alt i et morsomt miljø som oppmuntrer dem til å bygge og utforske.

  Listen fortsetter, så bli kreative og tenk på Minecraft-hosting som mindre av ‘å håndtere et spill’ og mer av et potensial hvis det brukes kreativt.

 5. inntjenings

  Hosting Minecraft kan bli ganske dyrt på lang sikt, spesielt hvis du er vert for et større antall spillere. Kostnaden for hosting-servere vil være betydelig, men Minecraft er fremdeles under lisens fra Microsoft – det forstår at det er kostnader som må dekkes.

  På grunn av dette har Microsoft tatt noe godtgjørelse, og åpnet muligheter for å kompensere for kostnader. Noen måter du kan tjene penger på Minecraft-serverne dine er ved å annonsere i spillet, sette opp nettbutikker og mer.

Hva du skal se etter i Minecraft Server Hosting?

Som mange andre applikasjoner stiller Minecraft både maskinvare og infrastruktur. For å kunne glede deg over en jevn spillopplevelse i Minecraft-miljøer som er selv vert, må du være oppmerksom på noen økonomiske og tekniske detaljer.

Selv om de fleste av disse detaljene stort sett gjelder nesten alle webhotellalternativer, har noen webverter gått et skritt videre for å tilby spesialiserte Minecraft-hostingplaner som kan inneholde ekstra Minecraft-spesifikke funksjoner.

Å kjøre din egen Minecraft-server online betyr at du trenger maskinvaren og båndbredden for å støtte den. Med mindre du eier et datasenter, betyr det å leie plass på en server som er vert av et webhotell som Hostinger.

For å sikre at Minecraft-hosting fungerer som det skal, er det noen ting du må tenke på når du velger Minecraft-hostingplan, for eksempel;

1. Prosessor

Nesten alle webapplikasjoner vil kreve behandlingstid for å kjøre, men dette gjelder spesielt for spillmiljøer. I faktiske bruksscenarier beregnes behandlingstiden i klokkesykluser (derav presentasjonen som MHz eller GHz).

I webhotell er servere ofte utstyrt med flere, kraftige prosessorer. Hvor mye prosessortid du får bestemmes av planene som webhotellet tilbyr. Prosessertid for Shared hosting deles mellom kontoer, mens VPS eller cloud hosting planer tilbyr brukere eksklusiv bruk av visse mengder ressurser.

2. Minne

RAM er rask, flyktig lagring som brukes til å kjøre prosesser. Når en forespørsel sendes til serveren din, laster den inn data i minnet for raskere behandling. Hvis du har mindre minne enn det som kreves, blir det nødvendig at servere bytter data inn og ut av RAM oftere, noe som resulterer i lavere ytelse.

Igjen, som med prosessortid, fungerer delt hosting fra et stort minnepool som deles mellom flere kontoer. VPS- eller skyplaner tilbyr deres dedikerte minne for bruk. Nøyaktig hvor mye vil avhenge av verten og planen du velger.

3. Lagringstype & Rom

Minecraft er ikke et eksepsjonelt lagertungt spill, men hvis du kjører en Minecraft-server, vil SSD hjelpe deg med å øke hastigheten på ytelsen. Vet imidlertid forskjellene som er mulige på dette området.

Noen webhoteller vil tilby SSD-basert serverprogramvare (for eksempel operativsystem og webserverprogramvare) mens du lagrer dataene dine på vanlig lagring. Dette er annerledes enn å tilby en full SSD-løsning der alt er lagret på SSD.

4. Serverplassering

Dette kan være noe av det mest kritiske for Minecraft-hosting-serveren. Plasseringen der serveren er vert, utgjør en forskjell. En server som er langt borte fra der spillerne befinner seg, vil ofte resultere i høy latenstid (etterslep).

Hvis du er vert for spillere fra hele verden, er det ikke mye du kan gjøre med dette. Imidlertid, hvis du er vertskap i en mer lokalisert kontekst (kanskje for spillere i et bestemt land / region), velg en webhotell med servere i eller i nærheten av dette området. Dette kan strekke seg langt for å redusere spillforsinkelsen.

Merk

Du kan bruke vår serverhastighetskontroll for å sjekke om serveren du bruker er rask!

5. Minecraft-spesifikk støtte

Som jeg nevnte tidligere, tilbyr noen webverter spesielle hostingplaner rettet mot Minecraft-verter. Dette er viktig fordi de som gjør det ofte kan ha ekstra støtte for Minecraft-hostingplanene dine som kanskje ikke lett blir funnet andre steder.

Eksempler på denne typen støtte er ofte innen hjelp til installasjon og oppsett. For å se om en vert du vurderer vil hjelpe med dette, er det best å prøve å komme i kontakt med dem før du velger en plan.

6. Unngå altfor billige Minecraft-vertsplaner

Det er mange vertsselskaper der ute som tilbyr lavere priser enn de som anbefales her. Jeg oppfordrer deg til å være forsiktig når du vurderer å ta opp disse planene. Mange av disse planene vil ofte tilby sub-par-tjenester og kan kutte hjørner i områder som til slutt påvirker din spillopplevelse

Rangert: De 5 beste Minecraft Server Hosting 2023

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

hostinger

RAM

2GB

Antall spillere

70

Pris (USD)

$ 8.95 / mo

Nøkkelegenskaper

 • 99,9% oppetid
 • DDoS-beskyttelse
 • Direkteoppsett
 • Multicraft Panel
 • Dobbelt CPU

"Hostinger har utnyttet kraften til webservere for spill."

Hostinger er vår toppvalg som leverandør av Minecraft hosting av flere årsaker. Det første og fremst er at det er ekstremt sjelden å finne en vert som tilbyr planer som er spesielt bygget for å imøtekomme Minecraft-hosting.

Minecraft-hostingplanene er bygget på VPS-servere, noe som betyr at du vil få de dedikerte ressursene som trengs for å være vertskap for Minecraft. Planstrukturen deres er også bygget rundt konseptet, og tilbyr minimum 2 GB minne, nær umiddelbar Minecraft-serveroppsett, og teknisk support som kan hjelpe hvis du blir sittende fast.

Hostinger er en av våre topp verter!

Les vår grundige gjennomgang av Hostinger for å finne ut hvorfor!

2. Sjokkbyte

https://shockbyte.com/

shockbyte

RAM

1GB

Antall spillere

20

Pris (USD)

$ 2.50 / mo

Nøkkelegenskaper

 • 100% oppetid
 • DDoS-beskyttelse
 • Direkteoppsett
 • Multicraft Panel
 • Ubegrenset SSD

"Shockbyte har gjort spill til storbedrift, noe som gir kraft og skalerbarhet."

Shockbyte er et australsk-registrert selskap som spesialiserer seg på utleie av spillservere. Deres viktigste fokusområder er Minecraft, ARK: Survival Evolution og Rust – med planer om å støtte flere titler.

Planene deres er veldig fokuserte, og du kan velge en som passer veldig godt for dine behov. Deres erfaring med Minecraft lar dem tilby noen gode forslag, og dette er et bra sted å gå for spesialisert Minecraft-hosting.

3. BisectHosting

https://www.bisecthosting.com/

bisecthosting

RAM

1GB

Antall spillere

12

Pris (USD)

$ 2.99 / mo

Nøkkelegenskaper

 • Daglig sikkerhetskopi
 • DDoS-beskyttelse
 • Direkteoppsett
 • Multicraft Panel
 • SSD-servere

"For å gjøre det enkelt, støtter BisectHosting Minecraft Java og Bedrock."

BisectHosting er et annet populært navn i Minecraft hosting, selv om det tilbyr nesten alle andre nettrelaterte tjenester. På grunn av omfanget av hostingplanene deres, er Bisect mer strømlinjeformet når det kommer til Minecraft, og støtter enten Java-versjonen eller Bedrock.

Et sterkt kjennetegn er at alle Bisects Minecraft-hostingplaner har ubegrenset SSD-lagring, selv på deres billigste plan. Dette er selvfølgelig underlagt retningslinjene for brukervennlighet, noe som betyr at du kan bruke den, men ikke misbruke den.

4. GGServers

https://ggservers.com/

GGservers

RAM

1GB

Antall spillere

12

Pris (USD)

$ 3.00 / mo

Nøkkelegenskaper

 • Direkteoppsett
 • DDoS-beskyttelse
 • Multicraft Panel
 • 1-klikk installasjonsprogrammet
 • Umeteret SSD

"Ta Minecraft-hosting til neste nivå på GGServers med 1-klikks modpack-installasjoner."

GGServers er et kanandisk webhotell som tilbyr webhotell, men som også spesialiserer seg på spillservere. De har servere for en rekke spill inkludert Minecraft og har distribuert mer enn en halv million av disse til dags dato.

De tilbyr spesifikasjoner med høy ytelse på spillserverne deres og har en god spredning på ni datasenterplasser over hele kloden å velge mellom. Planene varierer avhengig av ressursene som er gitt, og starter ved et grunnleggende RAM på 1 GB som støtter 12 spillerspor.

5. Apex Hosting

https://apexminecrafthosting.com/

Apex hosting

RAM

1GB

Antall spillere

12

Pris (USD)

$ 3.99 / mo

Nøkkelegenskaper

 • 99,9% oppetid
 • Direkteoppsett
 • DDoS-beskyttelse
 • Multicraft Panel
 • 1-klikk installasjonsprogrammet

"Få ikke bare maskinvaren til Minecraft, men også støtten du trenger for å konfigurere serveren."

Apex Hosting er kun fokusert på Minecraft, og de tilbyr 15 lokasjoner for servere over hele verden med flere som kommer. Planene deres starter i det små med en grunnleggende 1 GB RAM, men alle planer kommer med et tilpasset underdomener.

Deres påstand om berømmelse ligger i omfattende støtte for Minecraft, med et brukervennlig kontrollpanel, videoopplæringer og muligheten til å få Minecraft-servere i gang på bare fem minutter. Hjelp er også tilgjengelig via live chat og et billettsystem.

Konklusjon: For Diehard Minecraft fans

RAM

NEI. AV
SPILLERE

PRIS (USD / MO)

Hostinger

2GB

70

$ 8.95

Shockbyte

1GB

20

$ 2.50

BisectHosting

1GB

12

$ 2.99

Som du sikkert kan fortelle nå, trenger det ikke å være veldig komplisert å være vertskap for en Minecraft-server. Det fine er faktisk at siden du har kontroll, kan du bestemme nøyaktig hvor kompleks du vil at Minecraft-verdenen skal være.

Enten det betyr en massiv server som støtter tusenvis av spillere eller en enkel server for venner å samhandle sammen, er den endelige avgjørelsen din. Kostnad er heller ikke nødvendigvis en faktor som du kan se, siden det er mange måter som kan hjelpe deg med å få tilbake kostnadene dine.

Til syvende og sist er vertskap for din egen Minecraft-server et arbeid av kjærlighet – og for diehard fans av spillet, absolutt noe å vurdere. Hvis du fortsatt er på kanten og bestemmer om dette er riktig for deg, kan du snakke med folkene på Hostinger (som tilbyr ekte Minecraft-vertsplaner & support) for å se om de kan gi deg råd.

Minecraft Server Hosting: Ofte stilte spørsmål

1. Er Minecraft gratis?

Nei, Minecraft er et lisensiert spill som nå tilhører Microsoft. Det er forskjellige versjoner av den beregnet på en rekke plattformer, men kostnadene varierer. For eksempel koster basic Minecraft for Windows-plattformen $ 29.99, mens PS4-versjonen koster $ 19.99.

2. Har gratis Minecraft-server?

Nei, hosting koster penger siden kostbar infrastruktur og utstyr er involvert. Hvis du vert online hos et webhotellfirma, kan disse kostnadene deles, og du betaler et rimeligere månedlig gebyr avhengig av dine behov.

3. Hvor mye RAM trenger jeg for Minecraft-server?

Som alle applikasjoner, jo høyere antall spillere på serveren, jo mer RAM trenger det for å støtte dem. For et grunnleggende oppsett med opptil 10 spillere, anbefales minst 1 GB på en webserver. Mer vil sannsynligvis gi deg en mye jevnere spillopplevelse.

4. Hvilken er den beste Minecraft-servertjenesten?

Med hendene leder Hostinger for tiden denne listen. Den tilbyr spesialutviklede Minecraft-planer for de som ønsker å være vertskap for sine egne, og har det supportpersonalet som er nødvendig for å gi deg råd om alt fra valg til installasjon.

5. Hva er den beste gratis Minecraft serververten?

Gratis hosting anbefales vanligvis ikke og vil sannsynligvis være enda mindre levedyktig for mer krevende oppgaver som Minecraft-hosting. Ideelt sett vil du vurdere en VPS-hostingplan for å dra nytte av de dedikerte ressursene som er tilgjengelige på disse planene.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me