{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPagina","mainEntity": [{"@type":"Vraag","naam":"Is Minecraft gratis?","geaccepteerd Antwoord": {"@type":"Antwoord","tekst":"Nee, Minecraft is een gelicentieerd spel dat nu eigendom is van Microsoft. Er zijn verschillende versies van het bedoeld voor verschillende platforms, maar de kosten variëren. Zo kost de basis Minecraft voor het Windows-platform $ 29,99, terwijl de PS4-versie $ 19,99 kost."}}, {"@type":"Vraag","naam":"Host een gratis Minecraft-server?","geaccepteerd Antwoord": {"@type":"Antwoord","tekst":"Nee, hosting kost geld omdat het om dure infrastructuur en apparatuur gaat. Als u online host bij een webhostingbedrijf, kunnen deze kosten worden gedeeld en betaalt u een redelijker maandelijks bedrag, afhankelijk van uw vereisten."}}, {"@type":"Vraag","naam":"Hoeveel RAM heb ik nodig voor de Minecraft-server?","geaccepteerd Antwoord": {"@type":"Antwoord","tekst":"Zoals bij alle applicaties geldt: hoe hoger het aantal spelers op de server, hoe meer RAM het nodig heeft om ze te ondersteunen. Voor een basisopstelling met maximaal 10 spelers wordt minimaal 1 GB op een webserver aanbevolen. Meer zal je waarschijnlijk een veel soepelere gameplay-ervaring geven."}}, {"@type":"Vraag","naam":"Dat is de beste Minecraft-hostingservice?","geaccepteerd Antwoord": {"@type":"Antwoord","tekst":"Zonder twijfel leidt Hostinger momenteel deze lijst. Het biedt speciaal ontwikkelde Minecraft-plannen voor diegenen die er zelf een willen hosten en heeft het ondersteunend personeel dat nodig is om u te adviseren over alles, van selectie tot installatie."}}, {"@type":"Vraag","naam":"Wat is de beste gratis Minecraft-serverhost?","geaccepteerd Antwoord": {"@type":"Antwoord","tekst":"Gratis hosting wordt meestal niet aanbevolen en is waarschijnlijk nog minder haalbaar voor meer veeleisende taken zoals Minecraft-hosting. Idealiter zou u een VPS-hostingplan overwegen om te profiteren van de speciale bronnen die beschikbaar zijn voor die plannen."}}]}

Met een game die net zo geliefd en wendbaar is als Minecraft, is het geen verrassing dat veel mensen op zoek zijn naar het opzetten van hun eigen Minecraft-server.

Er zijn verschillende manieren waarop je Minecraft met vrienden kunt spelen, maar verreweg de meest veelzijdige is op een Minecraft-server die online wordt gehost.

Contents

Wat is Minecraft?

minecraft

Zie Minecraft als de moderne versie van een klassieker die niet uit de mode is geraakt. Ik heb het zelfs eerder virtuele virtuele Lego genoemd. Dit is misschien niet correct, omdat Minecraft zo populair is geworden dat er zelfs een heel Lego-thema van is!

De simplistische graphics in combinatie met de basisgameplay die nog steeds veel innovatie mogelijk maakt, hebben ervoor gezorgd dat deze game enorm populair is geworden.

Dankzij zijn ondersteunende schare fans is Minecraft erin geslaagd om op vrijwel alle digitale platforms te pushen, van desktopcomputers tot mobiele apparaten en consoles. Tegenwoordig is Minecraft beschikbaar in gewone vanille of als een van de vele aangepaste builds die fans en ontwikkelaars hebben gemaakt.

Multiplayer-modus in Minecraft

Hoewel Minecraft solo kan worden gespeeld, is een van de belangrijkste attracties de multiplayer-modus waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren. Afhankelijk van de omgeving kan dit veel dingen opleveren.

Spelers kunnen bijvoorbeeld besluiten oorlog te voeren, coöperatieve missies te voeren of gewoon in vrede samen te leven op hun eigen kleine stukjes virtueel land. Voor de multiplayer-modus zijn er vier hoofdopties;

 • Spelen op een Local Area Network (LAN)
  Een LAN verbindt een groep computers in een kleinere (meer gelokaliseerde) ruimte. Het koppelen van een paar computers in een kamer wordt bijvoorbeeld beschouwd als een LAN.
 • Minecraft Realms
  Het Realms-concept is gemaakt door Minecraft-ontwerpers, zodat spelers snel Minecraft-games kunnen hosten via de service. Het is gebaseerd op abonnementen, bovenop de kosten van Minecraft.
 • Gesplitst scherm
  Dit is alleen voor consoles en stelt maximaal vier gebruikers in staat om Minecraft naast elkaar te spelen via een enkel scherm.
 • Online server
  Dit is het meest interessante van allemaal en houdt in dat een gebruiker een hele online omgeving vanaf het begin opzet om Minecraft-games te hosten. Meestal huurt de host hiervoor serverruimte van een webhostingbedrijf.

Minimale hostingvereisten voor Minecraft Server

Zoals u wellicht weet, is het hosten van games vaak moeilijk omdat ze doorgaans meer middelen nodig hebben dan de meeste webapplicaties. Gelukkig is Minecraft niet bepaald een enorm bronvarken en je kunt het op webservers hosten met een aantal behoorlijk basisspecificaties.

Toch houdt dat rekening met de basisinstellingen van Minecraft – pure vanille zoals ze het noemen. Voor deze installaties en een gemiddelde spelersgroep van 10 kun je rondkomen met het absolute minimum in VPS-hosting.

Laten we eens kijken naar de waarschijnlijke vereisten voor eenvoudige Vanilla Minecraft-hosting in cijfers;

Minimum Req.

 • 1 GB RAM
 • 1 CPU-kern

Aanbevolen req.

 • 2 GB RAM
 • 2 CPU-kern

Opslagruimte is vrij verwaarloosbaar in context van wat wordt aangeboden, dus we slaan dat hier over, zolang het op SSD is gebaseerd.

  De 5 beste Minecraft Server Hosting 2023 (rangert!)

Als je de lat hoger legt en serieuzer wordt over Minecraft-hosting, kijk je naar hardere nummers voor spelersgroepen van 50 en hoger. Misschien wilt u ook andere mogelijkheden overwegen, zoals het gebruik van mods, waardoor de vereisten nog verder toenemen.

In deze gevallen zou ik een VPS-abonnement zoals het Minecraft Villager-plan op Hostinger aanbevelen, met 3 GB RAM maar met een kloksnelheid van $ 12,95 / maand. Zoals u kunt zien, hoe meer spelers u wilt hosten, hoe hoger uw potentiële kosten worden.

Voordelen van het runnen van uw eigen Minecraft-server

Dus, nu je dit punt in het artikel hebt bereikt, vraag je je nu af waarom je in vredesnaam door de hoofdpijn zou gaan om je eigen server te vinden om Minecraft te hosten op?

Hoewel ik het je niet kwalijk zou nemen dat je op dit punt schuwt, zijn er enkele zeer positieve aspecten van Minecraft-hosting om over na te denken.

 1. Keuzevrijheid in mods

  Als je ooit een game hebt gespeeld en gefrustreerd raakte omdat voor bepaalde versies bepaalde mods niet zijn ingeschakeld, kan dit frustrerend zijn. Deze plug-ins zijn mogelijk zelfs direct beschikbaar, net buiten uw bereik. Door uw eigen Minecraft-server te hosten, krijgt u de vrije keuze wat u wilt installeren.

 2. Een gemeenschap opbouwen

  Mensen zijn sociale wezens en hoewel het erg leuk kan zijn om bij vrienden te zijn, staat de tijd dat niet altijd toe. Gelukkig verwijdert de digitale wereld afstand en kan Minecraft een geweldige manier zijn om een ​​kleine gemeenschap van je beste vrienden op te bouwen. Je eigen wereld binnen de wereld, zeg maar.

 3. Mijn huis, mijn regels

  Met hosts die een grote community ondersteunen, worden er vaak regels gemaakt voor een enorm algemeen effect ten voordele van de meerderheid.Als je je eigen Minecraft-server host, hoef je alleen maar regels te overwegen die van invloed zijn op je kleine groep. Nog beter – het zal naar uw plezier zijn en dat van niemand anders.

 4. Als leermiddel

  Als je een onderwijzer bent, zal het je misschien verbazen te weten dat Minecraft een uitstekende lesstof kan zijn. Overweeg sociale experimenten en leer jonge geesten het belang van gedragsaspecten en besluitvorming, allemaal in een leuke omgeving die hen aanmoedigt om te bouwen en te verkennen.

  De lijst gaat maar door, dus wees creatief en beschouw Minecraft-hosting als minder ‘‘omgaan met een game’ en meer een potentieel als het creatief wordt gebruikt.

 5. Inkomsten genereren

  Minecraft hosten kan op de lange termijn behoorlijk duur worden, vooral als u een groter aantal spelers host. De kosten voor het hosten van servers zullen aanzienlijk zijn, maar Minecraft is nog steeds onder licentie van Microsoft – het begrijpt dat er kosten zijn die moeten worden gedekt.

  Daarom heeft Microsoft rekening gehouden met het openen van wegen waarmee u kosten kunt compenseren. Sommige manieren om geld te verdienen met uw Minecraft-servers zijn door in-game advertenties, het opzetten van webwinkels en meer.

Waar u op moet letten bij Minecraft Server Hosting?

Net als veel andere applicaties stelt Minecraft eisen aan zowel hardware als infrastructuur. Om te genieten van een soepele game-ervaring in zelf-gehoste Minecraft-omgevingen, moet je op de hoogte zijn van enkele financiële en technische details.

Hoewel de meeste van deze details grotendeels van toepassing zijn op bijna alle webhostingopties, zijn sommige webhosts een stap verder gegaan om gespecialiseerde Minecraft-hostingplannen aan te bieden die mogelijk extra Minecraft-specifieke functies bevatten.

Als u uw eigen Minecraft-server online heeft, heeft u de hardware en bandbreedte nodig om deze te ondersteunen. Tenzij u een datacenter bezit, betekent dit dat u ruimte huurt op een server die wordt gehost door een webhostingbedrijf zoals Hostinger.

Om ervoor te zorgen dat uw Minecraft-hosting soepel verloopt, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een Minecraft-hostingplan, zoals;

1. Bewerker

Bijna alle webapplicaties hebben verwerkingstijd nodig om te draaien, maar dit geldt vooral voor spelomgevingen. In daadwerkelijke gebruiksscenario’s wordt de verwerkingstijd berekend in klokcycli (vandaar de presentatie als MHz of GHz).

Bij webhosting zijn servers vaak uitgerust met meerdere krachtige processors. Hoeveel processortijd u precies krijgt, wordt bepaald door de plannen die uw webhost aanbiedt. De processortijd van shared hosting wordt gedeeld tussen accounts, terwijl VPS- of cloud-hostingplannen gebruikers exclusief gebruik van bepaalde hoeveelheden bronnen bieden.

2. Geheugen

RAM is snelle, vluchtige opslag die wordt gebruikt om processen uit te voeren. Wanneer er een verzoek aan uw server wordt gedaan, worden de gegevens in het geheugen geladen voor een snellere verwerking. Als u minder geheugen heeft dan nodig is, wordt het voor servers noodzakelijk om vaker gegevens in en uit het RAM te wisselen, wat resulteert in lagere prestaties.

Nogmaals, net als bij de processortijd, werkt shared hosting vanuit een grote geheugenpool die wordt gedeeld tussen meerdere accounts. VPS- of cloud-abonnementen bieden hun gebruik speciaal geheugen voor gebruik. Hoeveel hangt precies af van de host en het plan dat u kiest.

3. Opslagtype & Ruimte

Minecraft is geen uitzonderlijk opslagzware game, maar als je een Minecraft-server gebruikt, zal het hebben van SSD de prestaties helpen versnellen. Weet wel de verschillen die op dit gebied mogelijk zijn.

Sommige webhosts bieden SSD-gebaseerde serversoftware (zoals het besturingssysteem en webserversoftware) terwijl uw gegevens worden opgeslagen op normale opslag. Dit is anders dan het aanbieden van een volledige SSD-oplossing waarbij alles op SSD is opgeslagen.

4. Serverlocatie

Dit kan een van de meest cruciale dingen zijn voor uw Minecraft-hostserver. De locatie waar de server wordt gehost maakt een verschil. Een server die ver weg is van waar de spelers zich bevinden, resulteert vaak in hoge latentie (lag).

Als je spelers van over de hele wereld host, kun je hier niet veel aan doen. Als je echter host in een meer gelokaliseerde context (misschien voor spelers in een specifiek land / regio), kies dan een webhost met servers in of nabij dat gebied. Dit kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van game-vertraging.

Notitie

U kunt onze serversnelheidscontrole gebruiken om te controleren of de server die u gebruikt snel is!

5. Minecraft-specifieke ondersteuning

Zoals ik eerder al zei, bieden sommige webhosts speciale hostingplannen aan die gericht zijn op Minecraft-hosts. Dit is belangrijk omdat degenen die dat doen, vaak extra ondersteuning hebben voor uw Minecraft-hostingplannen die misschien niet gemakkelijk ergens anders te vinden zijn.

Voorbeelden van dit type ondersteuning zijn vaak op het gebied van assistentie bij installatie en configuratie. Om te zien of een host die u overweegt hierbij helpt, kunt u het beste contact met hen opnemen voordat u een plan selecteert.

6. Vermijd overdreven goedkope Minecraft-hostingplannen

Er zijn veel hostingbedrijven die lagere tarieven aanbieden dan de hier aanbevolen. Ik raad u echter aan voorzichtig te zijn wanneer u overweegt deze plannen op te nemen. Veel van deze plannen bieden vaak ondermaatse diensten en kunnen bezuinigingen veroorzaken op gebieden die uiteindelijk uw spelervaring beïnvloeden

Geclassificeerd: de 5 beste Minecraft Server Hosting 2023

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

hostinger

RAM

2 GB

Aantal spelers

70

Prijs (USD)

$ 8,95 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • 99,9% uptime
 • DDoS-bescherming
 • Directe installatie
 • Multicraft-paneel
 • Dubbele CPU

"Hostinger heeft met succes de kracht van webservers benut voor gaming."

Hostinger is om een ​​aantal redenen onze beste keuze als Minecraft-hostingprovider. De eerste en belangrijkste is dat het uiterst zeldzaam is om een ​​host te vinden die plannen biedt die speciaal zijn gebouwd om te voorzien in Minecraft-hosting.

Hun Minecraft-hostingplannen zijn gebouwd op VPS-servers, wat betekent dat je de speciale bronnen krijgt die nodig zijn om Minecraft te hosten. Hun planstructuur is ook rond het concept gebouwd en biedt minimaal 2 GB geheugen, bijna onmiddellijke Minecraft-serverconfiguratie en technische ondersteuning die kan helpen als je vastloopt.

Hostinger is een van onze topgastheren!

Lees onze uitgebreide recensie over Hostinger om erachter te komen waarom!

2. Shockbyte

https://shockbyte.com/

shockbyte

RAM

1 GB

Aantal spelers

20

Prijs (USD)

$ 2,50 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • 100% beschikbaarheid
 • DDoS-bescherming
 • Directe installatie
 • Multicraft-paneel
 • Onbeperkte SSD

"Shockbyte heeft van gaming een big business gemaakt, wat kracht en schaalbaarheid mogelijk maakt."

Shockbyte is een in Australië geregistreerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuren van gameservers. Hun belangrijkste aandachtsgebieden zijn Minecraft, ARK: Survival Evolved en Rust – met plannen om meer titels te ondersteunen.

Hun plannen zijn zeer gericht en u kunt er een kiezen die zeer direct aansluit bij uw behoeften. Hun ervaring met Minecraft stelt hen in staat om een ​​aantal goede suggesties te bieden, en dit is een goede plek voor gespecialiseerde Minecraft-hosting.

3. BisectHosting

https://www.bisecthosting.com/

bisecthosting

RAM

1 GB

Aantal spelers

12

Prijs (USD)

$ 2,99 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • Dagelijkse back-up
 • DDoS-bescherming
 • Directe installatie
 • Multicraft-paneel
 • SSD-servers

"Om het simpel te houden, ondersteunt BisectHosting Minecraft Java en Bedrock."

BisectHosting is een andere populaire naam in Minecraft-hosting, hoewel het bijna alle andere webgerelateerde services biedt. Vanwege de reikwijdte van hun hostingplannen is Bisect meer gestroomlijnd als het gaat om Minecraft, waarbij het de Java-versie of Bedrock ondersteunt.

Een sterk onderscheidend kenmerk is dat alle Minecraft-hostingplannen van Bisect onbeperkte SSD-opslag hebben, zelfs op hun goedkoopste plan. Dit is natuurlijk onderworpen aan hun beleid voor redelijk gebruik, wat betekent dat u het kunt gebruiken, maar niet mag misbruiken.

4. GGServers

https://ggservers.com/

GGservers

RAM

1 GB

Aantal spelers

12

Prijs (USD)

$ 3,00 / mnd

Belangrijkste kenmerken

 • Directe installatie
 • DDoS-bescherming
 • Multicraft-paneel
 • 1-klik installatieprogramma
 • Ongemeten SSD

"Breng Minecraft-hosting naar een hoger niveau op GGServers met 1-klik modpack-installaties."

GGServers is een Canandiaans webhostingbedrijf dat webhosting aanbiedt, maar ook gespecialiseerd is in gameservers. Ze hebben servers voor verschillende games, waaronder Minecraft, en hebben er tot nu toe meer dan een half miljoen van ingezet.

Ze bieden hoogwaardige specificaties op hun gameservers en hebben een goede spreiding van negen datacenterlocaties over de hele wereld om uit te kiezen. Plannen variëren afhankelijk van de beschikbare bronnen en beginnen bij een standaard 1 GB RAM die 12 spelerslots ondersteunt.

5. Apex-hosting

https://apexminecrafthosting.com/

Apex-hosting

RAM

1 GB

Aantal spelers

12

Prijs (USD)

$ 3,99 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • 99,9% uptime
 • Directe installatie
 • DDoS-bescherming
 • Multicraft-paneel
 • 1-klik installatieprogramma

"Krijg niet alleen de hardware voor Minecraft, maar ook de ondersteuning die je nodig hebt om je server in te stellen."

Apex Hosting is alleen gericht op Minecraft en ze bieden 15 locaties voor servers wereldwijd met meer. Hun plannen beginnen klein met een standaard 1 GB RAM, maar alle plannen hebben een aangepast subdomein.

Hun roem ligt in uitgebreide ondersteuning voor Minecraft, met een eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel, video-tutorials en de mogelijkheid om Minecraft-servers in slechts vijf minuten aan de praat te krijgen. Hulp is ook beschikbaar via live chat en een ticketsysteem.

Conclusie: voor Diehard Minecraft-fans

RAM

NEE. VAN
SPELERS

PRIJS (USD / MO)

Hostinger

2 GB

70

$ 8,95

Shockbyte

1 GB

20

$ 2,50

BisectHosting

1 GB

12

$ 2,99

Zoals je waarschijnlijk al weet, hoeft het hosten van een Minecraft-server niet erg complex te zijn. Het mooie is zelfs dat, aangezien jij de baas bent, je precies kunt beslissen hoe complex je wilt dat je Minecraft-wereld wordt.

Of dat nu een enorme server betekent die duizenden spelers ondersteunt of een eenvoudige server voor vrienden om met elkaar te communiceren, de uiteindelijke beslissing is aan jou. Kosten zijn ook niet noodzakelijkerwijs een factor, zoals u kunt zien, aangezien er vele manieren zijn om u te helpen uw kosten mogelijk terug te verdienen.

Uiteindelijk is het hosten van je eigen Minecraft-server een liefdeswerk – en voor diehard fans van het spel zeker iets om over na te denken. Als je nog steeds op de rand bent en besluit of dit geschikt voor je is, praat dan met de mensen bij Hostinger (die echte Minecraft-hostingplannen biedt) & ondersteuning) om te zien of ze u hoe dan ook kunnen adviseren.

Minecraft Server Hosting: veelgestelde vraag

1. Is Minecraft gratis?

Nee, Minecraft is een gelicentieerd spel dat nu eigendom is van Microsoft. Er zijn verschillende versies van het bedoeld voor verschillende platforms, maar de kosten variëren. Zo kost de basis Minecraft voor het Windows-platform $ 29,99, terwijl de PS4-versie $ 19,99 kost.

2. Host een gratis Minecraft-server?

Nee, hosting kost geld omdat het om dure infrastructuur en apparatuur gaat. Als u online host bij een webhostingbedrijf, kunnen deze kosten worden gedeeld en betaalt u een redelijker maandelijks bedrag, afhankelijk van uw vereisten.

3. Hoeveel RAM heb ik nodig voor de Minecraft-server?

Zoals bij alle applicaties geldt: hoe hoger het aantal spelers op de server, hoe meer RAM het nodig heeft om ze te ondersteunen. Voor een basisopstelling met maximaal 10 spelers wordt minimaal 1 GB op een webserver aanbevolen. Meer zal je waarschijnlijk een veel soepelere gameplay-ervaring geven.

4. Wat is de beste Minecraft-serverhostingservice?

Zonder twijfel leidt Hostinger momenteel deze lijst. Het biedt speciaal ontwikkelde Minecraft-plannen voor diegenen die er zelf een willen hosten en heeft het ondersteunend personeel dat nodig is om u te adviseren over alles, van selectie tot installatie.

5. Wat is de beste gratis Minecraft-serverhost?

Gratis hosting wordt meestal niet aanbevolen en is waarschijnlijk nog minder haalbaar voor meer veeleisende taken zoals Minecraft-hosting. Idealiter zou u een VPS-hostingplan overwegen om te profiteren van de speciale bronnen die beschikbaar zijn voor die plannen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me