{"@kontekst":"https://schema.org","@tip":"Pogosta stran","mainEntity": [{"@tip":"Vprašanje","ime":"Ali je Minecraft brezplačen?","sprejeto Odgovor": {"@tip":"Odgovor","besedilo":"Ne, Minecraft je licenčna igra, ki zdaj pripada Microsoftu. Obstajajo različne različice, namenjene različnim platformam, vendar se stroški razlikujejo. Na primer, osnovni Minecraft za platformo Windows stane 29,99 USD, medtem ko različica PS4 stane 19,99 USD."}}, {"@tip":"Vprašanje","ime":"Je gostovanje strežnika Minecraft brezplačno?","sprejeto Odgovor": {"@tip":"Odgovor","besedilo":"Ne, gostovanje stane denar, ker gre za drago infrastrukturo in opremo. Če gostite v spletu s podjetjem, ki gosti spletno gostovanje, lahko to ceno delite in plačujete razumnejšo mesečno pristojbino, odvisno od vaših potreb."}}, {"@tip":"Vprašanje","ime":"Koliko RAM-a potrebujem za strežnik Minecraft?","sprejeto Odgovor": {"@tip":"Odgovor","besedilo":"Kot vse aplikacije, večje je število igralcev na strežniku, več RAM-a potrebuje za njihovo podporo. Za osnovno namestitev z do 10 predvajalniki je priporočljiv vsaj 1 GB na spletnem strežniku. Več vam bo verjetno prineslo veliko bolj gladko igralsko izkušnjo."}}, {"@tip":"Vprašanje","ime":"Katera je najboljša storitev gostovanja Minecraft?","sprejeto Odgovor": {"@tip":"Odgovor","besedilo":"Roke navzdol, na tem seznamu trenutno vodi Hostinger. Ponuja posebej razvite načrte Minecraft za tiste, ki želijo gostiti svoje, in ima potrebno podporno osebje, ki vam svetuje o vsem, od izbire do namestitve."}}, {"@tip":"Vprašanje","ime":"Kateri je najboljši brezplačni gostitelj strežnika Minecraft?","sprejeto Odgovor": {"@tip":"Odgovor","besedilo":"Brezplačno gostovanje ponavadi ni priporočljivo in bo verjetno še manj izvedljivo za zahtevnejša opravila, kot je gostovanje v Minecraft-u. V idealnem primeru bi si želeli načrt gostovanja VPS, da bi izkoristili namenska sredstva, ki so na voljo v teh načrtih."}}]}

Z igro, ki je tako ljubljena in okretna, kot je Minecraft, ni veliko presenečenje, da si mnogi prizadevajo za postavitev lastnega strežnika Minecraft.

Minecraft lahko igrate s prijatelji na več načinov, najbolj vsestranski pa je na strežniku Minecraft, ki gostuje v spletu.

Contents

Kaj je Minecraft?

minecraft

Zamislite Minecraft kot sodobno različico klasike, ki ni izšla iz mode. Pravzaprav sem že prej to videl kot virtualni Lego. To morda ni natančno, saj je Minecraft postal tako priljubljen, da obstaja celo celotna Lego tema!

Njegova poenostavljena grafika skupaj z osnovnim igranjem, ki še vedno omogoča veliko inovativnosti, je to igro porasla v priljubljenosti.

Zahvaljujoč podporni bazi oboževalcev je Minecraft uspel izstopiti na skoraj vse digitalne platforme, od namiznih računalnikov do mobilnih naprav in konzolov. Minecraft je danes na voljo v navadni vaniliji ali kot ena od mnogih različic po meri, ki so jih ustvarili oboževalci in razvijalci.

Način za več igralcev v Minecraftu

Čeprav lahko Minecraft igramo solo, je ena njegovih glavnih atrakcij večplastniški način, ki uporabnikom omogoča medsebojno sodelovanje. To lahko povzroči veliko stvari, odvisno od okolja.

Na primer, igralci se lahko odločijo, da bodo vodili vojno, vodili zadrugovanja ali preprosto v miru sobivali na svojih majhnih parcelah navideznih zemljišč. V načinu za več igralcev so štiri glavne možnosti;

 • Igranje v lokalnem omrežju (LAN)
  LAN poveže skupino računalnikov v manjšem (bolj lokaliziranem) prostoru. Na primer, povezava nekaj računalnikov v sobi velja za LAN.
 • Minecraft kraljestva
  Koncept Realms so ustvarili oblikovalci Minecraft, da bi igralcem omogočili hitro gostovanje Minecraft iger prek storitve. Naročnina temelji na stroških Minecrafta.
 • Razdeljeni zaslon
  To je samo za konzole in omogoča, da na enem samem zaslonu igra Minecraft skupaj drug ob drugem.
 • Spletni strežnik
  To je najbolj zanimivo od vseh in vključuje uporabnika, ki dejansko vzpostavi celotno spletno okolje od začetka do gostovanja Minecraft iger. Najpogosteje bo gostitelj v ta namen najel strežniški prostor od podjetja, ki gosti spletno gostovanje.

Minimalne zahteve za gostovanje strežnika Minecraft

Kot se morda zavedate, je gostovanje iger pogosto težavno, saj so običajno bolj lahke vire kot večina spletnih aplikacij. Na srečo Minecraft ni ravno velika ponudba virov in jo lahko gostite na spletnih strežnikih z nekaj zelo osnovnimi specifikacijami.

Še vedno pa to upošteva osnovne nastavitve Minecrafta – čisto Vanillo, kot jo imenujejo. Za te namestitve in povprečno skupino igralcev 10 lahko pri gostovanju VPS pridete z minimalnim golom.

Oglejmo si verjetno zahteve glede navadnega gostovanja Vanilla Minecraft v številkah;

Najmanjši zahtevek.

 • 1 GB RAM-a
 • 1 CPU Core

Priporočen povpraševanje.

 • 2 GB RAM-a
 • 2 CPU Core

Prostor za shranjevanje je v primerjavi s ponujenim precej zanemarljiv, zato bomo tukaj preskočili, dokler temelji na SSD-ju.

Če boste anteno pobrali in se bolj resno seznanili z gostovanjem Minecraft, si boste ogledali težje številke za skupine igralcev, starejših od 50 let. Morda bi radi razmislili tudi o drugih možnostih, kot je uporaba modov, kar bo še povečalo zahteve.

V teh primerih priporočam načrt VPS, kot je Minecraft Villager načrt v Hostingerju, ki ponuja 3 GB RAM-a, vendar se lahko vključi pri 12,95 USD na mesec. Kot vidite, več igralcev, ki jih želite gostiti, višji bodo potencialni stroški.

Prednosti delovanja lastnega strežnika Minecraft

Torej, ko ste dosegli to točko v članku, se zdaj sprašujete, zakaj bi na svetu šel glavobol pri iskanju lastnega strežnika, ki bo gostil Minecraft?

Čeprav vas ne bi krivil, da ste se v tem trenutku odrezali, je nekaj zelo pozitivnih vidikov Minecraft gostovanja, o katerih morate razmišljati..

 1. Svoboda izbire modov

  Če ste že kdaj igrali kakšno igro in se razočarali, ker različica, ki jo uporabljate, nima določenih modov, je lahko frustrirajoče. Ti vtičniki so morda celo na voljo takoj, izven vašega dosega. Z gostovanjem lastnega strežnika Minecraft dobite brezplačno izbiro, kaj namestiti.

 2. Gradnja skupnosti

  Ljudje smo družabna bitja in čeprav je lahko zelo zabavno biti s prijatelji, čas ne dopušča vedno. K sreči digitalni svet odstrani razdaljo in Minecraft je lahko odličen način, da zgradite majhno skupnost svojih najbližjih prijateljev. Tako rekoč svoj svet znotraj sveta.

 3. Moja hiša, Moja pravila

  Pri gostiteljih, ki podpirajo veliko skupnost, se pogosto ustvarijo pravila za velik učinek odeje v korist večine. Če gostite svoj strežnik Minecraft, morate upoštevati samo pravila, ki bodo vplivala na vašo majhno skupino. Še bolje – v veselje vam bo in nihče drug ne bo.

 4. Kot učno orodje

  Če ste vzgojitelj, boste morda presenečeni, ko veste, da je Minecraft lahko odlično učno sredstvo. Razmislite o socialnih eksperimentih in poučite mlade možje o pomembnosti vedenjskih vidikov in odločanja, vse v zabavnem okolju, ki jih spodbuja k gradnji in raziskovanju.

  Seznam se nadaljuje, zato bodite kreativni in razmislite o gostovanju Minecraft kot o manjši “ukvarjanju z igro” in več potenciala, če ga kreativno uporabljate.

 5. Monetizacija

  Gostovanje Minecraft lahko dolgoročno postane precej drago, še posebej, če gostite večje število igralcev. Stroški gostovanja strežnikov bodo znatni, vendar je Minecraft še vedno pod licenco Microsofta – saj razume, da je treba stroške pokriti.

  Zaradi tega je Microsoft naredil nekaj dodatka in odprl poti, s katerimi lahko poravnate stroške. Nekatere načine, kako lahko zaslužite svoje strežnike Minecraft, so oglaševanje v igri, nastavitev spletnih trgovin in še več.

Kaj iskati pri gostovanju strežnikov Minecraft?

Kot mnoge druge aplikacije tudi Minecraft postavlja zahteve tako glede strojne opreme kot tudi infrastrukture. Če želite uživati ​​v brezhibni igralni izkušnji v lastnih Minecraft okoljih, se morate zavedati nekaterih finančnih in tehničnih podrobnosti.

Čeprav se večina teh podrobnosti nanaša na skoraj vse možnosti spletnega gostovanja, so nekateri spletni gostitelji naredili korak naprej, da bi ponudili specializirane načrte za gostovanje v Minecraft-u, ki lahko vključujejo dodatne značilnosti Minecraft.

Če uporabljate svoj lastni strežnik Minecraft v spletu, boste potrebovali strojno opremo in pasovno širino, da ga podpirate. Če niste lastnik podatkovnega centra, to pomeni najem prostora na strežniku, ki ga gosti podjetje, ki gosti spletno gostovanje, kot je Hostinger.

Če želite zagotoviti, da vaše gostovanje v Minecraft poteka brez težav, morate upoštevati nekaj stvari, ko izberete Minecraft načrt gostovanja, na primer;

1. Procesor

Skoraj vse spletne aplikacije zahtevajo čas obdelave, vendar to še posebej velja za igralna okolja. V dejanskih scenarijih uporabe se čas obdelave izračuna v taktnih ciklih (torej predstavitev kot MHz ali GHz).

Pri spletnem gostovanju so strežniki pogosto opremljeni z več, zmogljivimi procesorji. Točno, koliko časa procesorja dobite, določa načrte, ki jih ponuja vaš spletni strežnik. Procesorski čas deljenega gostovanja se deli med računi, medtem ko VPS ali načrti gostovanja v oblaku uporabnikom ponujajo izključno uporabo določenih količin virov.

2. Pomnilnik

RAM je hitra in nestanovitna shramba, ki se uporablja za zagon procesov. Ko se na vaš strežnik poda zahteva, naloži podatke v pomnilnik za hitrejšo obdelavo. Če imate manj pomnilnika, kot je potrebnega, potem bo potrebno, da strežniki pogosteje izmenjujejo podatke v in iz RAM-a, kar ima za posledico nižjo zmogljivost.

Tako kot v času procesorja tudi skupno gostovanje deluje iz velikega pomnilniškega področja, ki ga delimo med več računov. VPS ali oblačni načrti za svoje namene ponujajo namenski pomnilnik. Točno koliko bo odvisno od gostitelja in načrta, ki ga izberete.

3. Vrsta skladiščenja & Vesolje

Minecraft ni izjemno težka igra, vendar če imate strežnik Minecraft, bo SSD pomagal pospešiti delovanje. Vendar veste razlike, ki so na tem področju možne.

Nekateri spletni gostitelji bodo ponujali strežniško programsko opremo, ki temelji na SSD-ju (na primer operacijski sistem in programska oprema za spletni strežnik), medtem ko bodo podatke shranjevali v običajnem prostoru za shranjevanje. To se razlikuje od ponudbe popolne SSD rešitve, kjer je vse shranjeno na SSD-ju.

4. Lokacija strežnika

To je lahko ena najbolj kritičnih stvari za vaš strežnik gostovanja Minecraft. Lokacija gostitelja strežnika je pomembna. Strežnik, ki je daleč od mesta, kjer so igralci, pogosto povzroči visoke zamude (zaostanek).

Če gostujete igralce z vsega sveta, potem v zvezi s tem ne morete veliko storiti. Če pa gostujete v bolj lokaliziranem kontekstu (morda za igralce v določeni državi / regiji), izberite spletnega gostitelja s strežniki v tem območju ali v njegovi bližini. To lahko precej zmanjša zmanjšanje zaostajanja pri igrah.

Opomba

Z našim preveriteljem hitrosti strežnika lahko preverite, ali je strežnik, ki ga uporabljate, hiter!

5. Podpora za Minecraft

Kot sem že omenil, nekateri spletni gostitelji ponujajo posebne načrte gostovanja, namenjene gostiteljem Minecraft. To je pomembno, ker lahko tisti, ki to počnejo, pogosto nudijo dodatno podporo za vaše načrte gostovanja v Minecraft, ki jih drugje morda ne bo enostavno najti.

Primeri te vrste podpore so pogosto na področjih pomoči pri namestitvi in ​​nastavitvi. Če želite videti, ali bo gostitelj, ki ga razmišljate, pomagal pri tem, je najbolje, da poskusite in stopite v stik z njimi, preden izberete načrt.

6. Izogibajte se preveč poceni gostiteljskim načrtom Minecraft

Obstaja veliko gostovalnih podjetij, ki ponujajo cene, nižje od priporočenih tukaj. Vendar vas pozivam, da bodite previdni, ko razmišljate o načrtih. Mnogi od teh načrtov bodo pogosto ponujali storitve pod nadomestnim številom in lahko zmanjšali kotičke na področjih, ki na koncu vplivajo na vašo igralno izkušnjo

Uvrstitev: 5 najboljših gostovanj strežnikov Minecraft 2020

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

gostovanje

Oven

2 GB

Število igralcev

70

Cena (USD)

8,95 USD / mesečno

Ključne funkcije

 • 99,9% Počasi
 • Zaščita DDoS
 • Hitra namestitev
 • Večplastna plošča
 • Dvojni CPU

"Hostinger je uspešno izkoristil moč spletnih strežnikov za igranje iger."

Hostinger je naš največji izbor kot ponudnik gostovanja Minecraft iz več razlogov. Prvo in najpomembnejše je, da je izjemno redko najti gostitelja, ki ponuja načrte, posebej izdelane za oskrbo Minecraft gostovanja.

Njihovi načrti za gostovanje Minecrafta so izdelani na strežnikih VPS, kar pomeni, da boste dobili namenske vire, potrebne za gostovanje Minecrafta. Njihova struktura načrta je zgrajena tudi okoli koncepta, saj ponuja najmanj 2 GB pomnilnika, skoraj takojšnjo namestitev strežnika Minecraft in tehnično podporo, ki vam lahko pomaga, če se zataknete.

Hostinger je eden naših najboljših gostiteljev!

Preberite naš poglobljen pregled o Hostingerju in ugotovite, zakaj!

2. Šokbajt

https://shockbyte.com/

šokbajt

Oven

1 GB

Število igralcev

20

Cena (USD)

2,50 USD / mesečno

Ključne funkcije

 • 100% zakasnitev
 • Zaščita DDoS
 • Hitra namestitev
 • Večplastna plošča
 • Neomejen SSD

"Shockbyte je igre na srečo spremenil v velik posel, kar omogoča moč in razširljivost."

Shockbyte je avstralsko registrirano podjetje, ki je specializirano za najem strežnikov za igre. Njihova ključna področja so Minecraft, ARK: Survival Evolved in Rust – z načrti za podporo več naslovov.

Njihovi načrti so zelo osredotočeni in lahko izberete takšnega, ki je zelo neposredno primeren za vaše potrebe. Njihove izkušnje z Minecraftom jim omogočajo, da ponudijo nekaj dobrih predlogov in to je dobro mesto za specializirano gostovanje v Minecraft-u.

3. BisectHosting

https://www.bisecthosting.com/

bisekthosting

Oven

1 GB

Število igralcev

12

Cena (USD)

2,99 USD / mesečno

Ključne funkcije

 • Dnevno varnostno kopiranje
 • Zaščita DDoS
 • Hitra namestitev
 • Večplastna plošča
 • SSD strežniki

"Ker je BisectHosting preprost, podpira Minecraft Java in Bedrock."

BisectHosting je še eno priljubljeno ime v Minecraft gostovanju, čeprav ponuja skoraj vse druge spletne storitve. Zaradi obsega njihovih gostovalnih načrtov je Bisect bolj racionaliziran, ko gre za Minecraft, ki podpira bodisi različico Java bodisi Bedrock.

Močna značilnost je, da imajo vsi Bisect-ovi načrti za gostovanje v Minecraft-ju neomejeno shranjevanje SSD-ja, tudi na najcenejšem načrtu. To je seveda v skladu z njihovo politiko poštene uporabe, kar pomeni, da jo lahko uporabljate, ne pa zlorabljate.

4. GGServers

https://ggservers.com/

GGservers

Oven

1 GB

Število igralcev

12

Cena (USD)

3,00 USD / mesečno

Ključne funkcije

 • Hitra namestitev
 • Zaščita DDoS
 • Večplastna plošča
 • 1 Kliknite Installer
 • Brezmeren SSD

"Pojdite na Minecraft na naslednjo raven gostovanja na GGServers z namestitvijo modpacka z enim klikom."

GGServers je kanadsko spletno gostovanje, ki ponuja spletno gostovanje, specializirano pa je tudi za igralne strežnike. Imajo strežnike za različne igre, vključno z Minecraftom, in do danes so jih namenili več kot pol milijona.

Na svojih igralnih strežnikih ponujajo visokozmogljive specifikacije, med katerimi lahko izbirajo med devetimi lokacijami podatkovnih centrov po vsem svetu. Načrti se razlikujejo glede na vire in se začnejo z osnovnim 1 GB RAM-a, ki podpira 12 igralnih mest.

5. Apex gostovanje

https://apexminecrafthosting.com/

Apex gostovanje

Oven

1 GB

Število igralcev

12

Cena (USD)

3,99 USD / mesečno

Ključne funkcije

 • 99,9% Počasi
 • Hitra namestitev
 • Zaščita DDoS
 • Večplastna plošča
 • 1 Kliknite Installer

"Pridobite ne samo strojno opremo za Minecraft, ampak tudi podporo, ki jo potrebujete za namestitev strežnika."

Apex gostovanje je osredotočeno le na Minecraft in ponujajo 15 lokacij za strežnike po vsem svetu z več prihodnimi. Njihovi načrti se začnejo majhni z osnovnim 1 GB RAM-a, vendar vsi načrti prihajajo s prilagojeno poddomene.

Njihova slava temelji na obsežni podpori Minecrafta, ki vsebuje enostavno nadzorno ploščo, video vaje in možnost, da se Minecraft strežniki zaženejo in delujejo v samo petih minutah. Pomoč je na voljo tudi prek klepetanja v živo in sistema vstopnic.

Zaključek: Za oboževalce Dieharda Minecraft

Oven

NE OF
IGRALCEV

CENA (USD / MO)

Gostovanje

2 GB

70

8,95 USD

Šokbajt

1 GB

20

2,50 USD

BisectHosting

1 GB

12

2,99 USD

Kot verjetno že zdaj vidite, gostovanje strežnika Minecraft ne bi smelo biti zelo zapleteno. V bistvu je lepota v tem, da se lahko, odkar nadzorujete, natančno odločite, kako zapleten bo vaš Minecraft svet.

Ali to pomeni množičen strežnik, ki podpira več tisoč igralcev ali osnovni, da se prijatelji lahko družijo skupaj, končna odločitev je vaša. Stroški tudi niso nujno dejavnik, kot lahko vidite, saj obstaja veliko načinov, ki vam lahko pomagajo povrniti stroške.

Konec koncev je gostovanje lastnega strežnika Minecraft ljubezen – in za trde ljubitelje igre zagotovo nekaj, kar morate upoštevati. Če ste še vedno na robu in se odločite, ali je to primerno za vas, se pogovorite z ljudmi na Hostingerju (ki ponuja resnične Minecraft-ove gostovalne načrte & podpora), če želite videti, ali vam lahko svetujejo.

Gostovanje strežnikov Minecraft: Pogosto zastavljena vprašanja

1. Ali je Minecraft brez?

Ne, Minecraft je licenčna igra, ki zdaj pripada Microsoftu. Obstajajo različne različice, namenjene različnim platformam, vendar se stroški razlikujejo. Na primer, osnovni Minecraft za platformo Windows stane 29,99 USD, medtem ko različica PS4 stane 19,99 USD.

2. Ali je gostovanje strežnika Minecraft brezplačno?

Ne, gostovanje stane denar, ker gre za drago infrastrukturo in opremo. Če gostite v spletu s podjetjem, ki gosti spletno gostovanje, lahko to ceno delite in plačujete razumnejšo mesečno pristojbino, odvisno od vaših potreb.

3. Koliko RAM-a potrebujem za strežnik Minecraft?

Kot vse aplikacije, večje je število igralcev na strežniku, več RAM-a potrebuje za njihovo podporo. Za osnovno namestitev z do 10 predvajalniki je priporočljiv vsaj 1 GB na spletnem strežniku. Več vam bo verjetno prineslo veliko bolj gladko igralsko izkušnjo.

4. Kateri je najboljši strežnik strežnika Minecraft?

Roke navzdol, na tem seznamu trenutno vodi Hostinger. Ponuja posebej razvite načrte Minecraft za tiste, ki želijo gostiti svoje, in ima potrebno podporno osebje, ki vam svetuje o vsem, od izbire do namestitve.

5. Kateri je najboljši brezplačni gostitelj strežnika Minecraft?

Brezplačno gostovanje ponavadi ni priporočljivo in bo verjetno še manj izvedljivo za zahtevnejša opravila, kot je gostovanje v Minecraft-u. V idealnem primeru bi si želeli načrt gostovanja VPS, da bi izkoristili namenska sredstva, ki so na voljo v teh načrtih.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me