Singapura telah lama dikenal sebagai sebuah negara dengan undang-undang yang agak kejam dan sangat sayangnya ini mengakibatkannya menjadi negara pengawasan yang maju. Ditambah dengan hubungannya yang erat dengan Amerika Syarikat dengan merujuk kepada Perjanjian Perdagangan Bebas Amerika Syarikat-Singapura, penduduk di negara kota mempunyai alasan yang baik untuk merasa jengkel mengenai privasi dan anonim dalam talian mereka.

Di antara semua negara di dunia, mungkin Singapura adalah salah satu negara yang berada di tangga teratas dalam hal keperluan menggunakan perkhidmatan VPN. Sekurang-kurangnya buat masa ini, sementara masih sah untuk menggunakannya.

Contents

Kerajaan Singapura Secara sah Menggunakan Perisian Perisik

Walaupun Singapura nampaknya merupakan benteng proses demokrasi dan kebebasan kehakiman, hanya sedikit yang mengetahui bahawa perincian dalam perlembagaan negara itu memberikan hak luar biasa kepada pemerintahnya terhadap warganegara dan penduduknya. Ini jelas sekali berkaitan dengan aktiviti digital terutama ketika berkaitan dengan privasi.

Sebagai contoh, perlembagaan Singapura tidak secara khusus merangkumi hak privasi dan undang-undang undang-undang lain yang memanfaatkan hakikat tersebut untuk memberi hak kepada badan pemerintah tertentu hak untuk mengganggu aktiviti warga swasta dalam talian. Ini termasuk Kanun Prosedur Jenayah (dipinda pada tahun 2012) dan Akta Penyalahgunaan Komputer dan Keselamatan Siber (dipinda pada tahun 1997).

Dengan cara berbicara yang lebih santai, warga Singapura dan penduduk negara itu tidak secara rasmi berhak mendapat privasi dan beberapa agensi pemerintah dapat, tanpa memerlukan waran atau perintah pengadilan untuk melakukan pemantauan dan pemantauan transmisi..

Negara ini telah dinobatkan sebagai salah satu dari 25 yang mengendali pelayan perintah dan kawalan untuk FinSpy (sejenis perisian hasad yang digunakan untuk pemerhatian dan kawalan) di luar rumah. Ini bermaksud pemerintah dapat mengakses hampir semua data di negara ini tanpa ada orang yang berhak mendapatkan undang-undang.

Undang-undang Hak Cipta (Singapura 2014) Dikuatkuasakan dengan Sungguh

Anda mungkin pernah mendengar bahawa di AS, pembagi fail P2P sering ditampar dengan tuntutan mahkamah dan banyak syarikat telah menjalankan aktiviti perkongsian fail. Kerana Perjanjian Perdagangan Bebas Amerika-Singapura, Singapura wajib melakukan hal yang sama dalam banyak hal.

Ini pernah dilakukan oleh Persatuan Industri Rakaman Singapura pada masa lalu dan saya mengetahui individu yang telah menerima surat berhenti dan berhenti dari Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) mereka.

Ini bermaksud bahawa bukan sahaja ada syarikat yang ingin menagihnya, tetapi ISP di Singapura bekerjasama dengan mereka untuk mengejar pelanggan mereka sendiri.

VPN masih sah di Singapura

Pada tahun 2016 diadakan perundingan awam di Singapura oleh Kementerian Hukum untuk meninjau kesahihan penggunaan perkhidmatan VPN di negara itu. Ini dilakukan dengan tujuan untuk mengemas kini Akta Hak Cipta untuk membolehkan penguatkuasaan lebih ketat.

Saat ini hanya ada segelintir negara di seluruh dunia yang telah melarang penggunaan VPN secara langsung dan jumlah yang sedikit lebih besar yang hanya membenarkan penyedia perkhidmatan VPN yang dikendalikan oleh negara. Untuk memberi anda idea tentang jenis negara yang melarang VPN, Korea Utara dan Iraq adalah di antaranya, sementara China dan Rusia hanya membenarkan perkhidmatan yang dikendalikan oleh kerajaan beroperasi.

Namun memandangkan kenyataan bahawa pemerintah Singapura membahaskan masalah ini, itu bermakna mereka sangat memikirkannya.

Apa yang Kami Cari dalam VPN untuk Singapura

1. Privasi dan tanpa nama

Walaupun Privasi biasanya tinggi dalam daftar kebutuhan penyedia perkhidmatan VPN yang dapat ditampung, saya rasa di wilayah ini tidak memerlukannya lebih tinggi daripada pengguna di Singapura. Dari pengawasan pemerintah hingga pemantauan ISP dan ancaman tindakan undang-undang yang cepat, pengguna Internet di Singapura mungkin merupakan kumpulan yang paling tertekan di seluruh wilayah Asia Pasifik.

Oleh itu, adalah penting bagi mana-mana penyedia perkhidmatan VPN yang digunakan di Singapura untuk mempunyai rekod privasi pengguna yang kukuh seperti polisi tanpa pembalakan dan bahkan boleh menerima jenis pembayaran tanpa nama. Ini termasuk Sijil Hadiah, Tunai atau Cryptocurrency.

2. Keselamatan

Walaupun beberapa pengguna memiliki pilihan untuk beralih pilihan enkripsi ke tingkat yang lebih rendah untuk memungkinkan kecepatan VPN yang lebih cepat, mengingat kemampuan pengawasan lanjutan dari pemerintah Singapura, mungkin lebih bijak mencari penyedia VPN yang memiliki fokus pada keamanan selain privasi.

Keselamatan dalam VPN berasal dari dua sumber utama – protokol pembentukan komunikasi dan penyulitan untuk aliran data. Terdapat pelbagai yang tersedia dan syukurlah, banyak VPN mempunyai rangkaian penuh terbuka untuk digunakan.

3. Kelajuan dan kestabilan

Speed, untungnya, bukanlah masalah utama di Singapura, berkat lokasinya yang sangat baik berkaitan dengan jalur komunikasi global dan tentunya infrastruktur hebat yang dimiliki oleh negara ini. Oleh itu, hampir semua penyedia di negara ini dapat memenuhi kelajuan tinggi.

Ini adalah situasi yang ideal di Singapura untuk pengguna VPN kerana mereka dapat memilih pelayan dengan lokasi fizikal yang mungkin ditutup yang secara semula jadi menyokong penghantaran data berkelajuan tinggi.

4. Penipuan geolokasi

Walaupun lokasi pelayan mungkin tidak banyak masalah dengan pengguna VPN di Singapura, perhatian tetap harus diambil untuk menghindari bergantung pada VPN yang terlalu banyak fokus di luar Asia. Tentu, akan lebih bagus jika penipuan geolokasi adalah hasil yang diinginkan, tetapi hal itu dapat mengakibatkan tingkat ketersediaan yang lebih rendah di wilayah Asia.

5. Sokongan P2P

Mungkin kriteria terpenting kedua bagi penyedia perkhidmatan VPN Singapura adalah kemampuan untuk memenuhi dan menguruskan trafik P2P dengan baik. Perkongsian fail P2P sering kali menuntut permintaan lebar jalur yang tinggi pada VPN dan ada yang tidak memperdulikannya.

Idea yang baik adalah memilih yang menyatakan dengan jelas dasar mengenai penggunaan P2P, seperti TorGuard. Paling tidak, VPN harus mempunyai pilihan pelayan khusus yang dikhaskan untuk penggunaan perkongsian fail P2P.

Peringkat: VPN Terbaik untuk rakyat Singapura

Sebelum melalui keputusan ujian saya, di sini saya ingin menetapkan kelajuan asas untuk Internet saya. Berikut adalah kelajuan jalur lebar sebenar saya berdasarkan talian perkhidmatan 500Mbps, tanpa sambungan VPN aktif:

Tiada Garis Dasar Kelajuan VPN

(Lihat keputusan ujian kelajuan garis dasar lengkap di sini)

Seperti yang anda lihat, saya dapat memperoleh sambungan yang agak baik ke pelayan ujian kelajuan yang berpangkalan di Singapura tanpa VPN, walaupun hulu saya kelihatan agak terhad.

Nota

Nilai tukar yang digunakan: 1) 1 USD hingga 1.38 SGD; 2) 1 Euro hingga 1.56 SGD

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (SGD)

5.50 / bln

Sorotan Ciri

 • Lebih 4,000 Pelayan
 • Kelajuan Pantas
 • Tiada Log & Bunuh Suis
 • Menyokong 6 Peranti

"Antaramuka yang ramping, kelajuan stabil dan rancangan harga jangka panjang yang hebat."

Saya rasa saya dapat mengatakan bahawa di antara semua penyedia VPN yang saya perhatikan, NordVPN dengan mudah berada di kedudukan teratas dalam skala dan liputan geografi mereka. Ini mempunyai penyebaran lebih dari 4.000 pelayan di 62 negara dengan sebilangan besar dari mereka berada di wilayah Asia Pasifik.

Anda boleh yakin bahawa privasi anda berada di tangan yang baik kerana mempunyai polisi pembalakan yang ketat, jadi daa anda tidak akan disimpan. NordVPN berpusat di Panama, yang sebenarnya tidak mempunyai undang-undang penyimpanan data.

Sambungannya juga seaman yang anda mahukan kerana NordVPN menyokong bukan sahaja enkripsi 256-bit, tetapi juga mempunyai sesuatu yang disebut ‘VPN ganda’. Ini bermaksud bahawa anda menyambung ke pelayan VPN dan kemudian memutuskan sambungan itu sebelum pergi ke alamat destinasi anda.

Mungkin paranoia, tetapi jika kerajaan anda TAHU untuk mengintip anda secara sah, bukankah anda lebih suka menjadi paranoid daripada menghadapi undang-undang dengan alasan yang tidak diketahui?

Ujian Kelajuan NordVPN Singapura

Ujian Kelajuan NordVPN – Pelayan Singapura
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Pelayan Singapura dari NordVPN sangat baik sejauh sambungan berjalan dan kelajuannya mengagumkan, baik memuat naik dan memuat turun. Mereka juga mempunyai pelayan P2P khusus yang dioptimumkan untuk jenis lalu lintas ini.

Harga sudah biasa tetapi jika anda mencari VPN yang akan anda laksanakan untuk jangka masa yang lebih lama, NordVPN adalah yang terbaik untuk anda. Dengan langganan tiga tahun, harga mereka turun dengan ketara dan merupakan yang terbaik yang pernah saya lihat di pasaran.

Baca ulasan mendalam kami di NordVPN untuk mengetahui mengapa ia adalah VPN # 1 Bitcatcha!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (SGD)

11.47 / bln

Sorotan Ciri

 • Perlindungan Privasi Luar Pesisir
 • Penyulitan 256-bit Penuh
 • 148 lokasi VPN

"ExpressVPN menawarkan perkhidmatan yang baik dengan kriteria yang sangat luas – jarang ada VPN!"

ExpressVPN adalah salah satu yang pertama yang pernah saya uji dan pada mulanya, saya merasakan bahawa … tidak memberi kesan. Banyak masa kemudian dan banyak lagi perkhidmatan VPN di bawah jagaan saya, barulah saya benar-benar dapat menghargainya kerana apa itu – jumlah semua perdagangan dan dinilai sangat tinggi pada kebanyakan mereka!

Sebagai contoh, mungkin tidak selalu menjadi yang tercepat, atau menawarkan protokol sambungan seluas-luasnya atau bahkan mungkin mempunyai bilangan pelayan yang paling banyak di kebanyakan lokasi, tetapi ia pasti tidak berlaku di kawasan tertentu.
Saya telah melihat banyak VPN yang unggul di satu atau dua kawasan sahaja yang lain dan saya tertanya-tanya, pada akhirnya, mengapa saya sebagai pengguna ingin mengikat diri saya dengan perkhidmatan yang tidak dapat berfungsi dengan baik seperti di kawasan yang saya perlukan?

Atas sebab itu, serta reputasinya yang luar biasa di kalangan VPN (pastinya layak), saya tidak ragu-ragu untuk mengesyorkan mereka sebagai pesaing utama.

Uji Kelajuan ExpressVPN Singapura

Uji Kelajuan ExpressVPN – Pelayan Singapura
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Seperti yang kita lihat dari kepantasan, ia mungkin tidak sesuai dengan kelajuan garis ‘telanjang’ saya, tetapi infrastruktur Singapura pasti memberikannya kekuatan. ExpressVPN juga dikenali dapat mengatur kelajuan stabil di banyak pelayan mereka, jadi anda tidak mungkin terjebak dengan satu lokasi.

Mungkin bukan yang paling murah, tetapi pastinya bukan yang paling mahal. Sebagai keseimbangan prestasi-harga yang hebat, perkhidmatan VPN ini telah berkembang.

Baca ulasan lengkap kami di ExpressVPN untuk melihat mengapa ia menjadi salah satu pilihan utama kami!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (SGD)

2.75 / bln

Ciri-ciri utama

 • Sambungan Multi-Hop
 • Menyokong banyak platform
 • Tiada balak

"Tanpa hiasan dan prestasi yang konsisten, Surfshark menjadikan namanya sebagai pesaing yang akan datang."

Surfshark mungkin salah satu penyedia VPN yang lebih baru di sekitarnya tetapi berjaya memenuhi jangkaan yang cukup tinggi dengan cepat. Mereka mulai dari 0 hingga mempunyai lebih dari 1,000 pelayan di negara-negara 61 yang ganjil dalam masa yang sama dengan lebih banyak lagi yang akan datang.

Apa yang membuat mereka lebih hebat adalah kenyataan bahawa mereka melakukan semua ini dengan lancar. Pengalaman pertama saya menggunakan Surfshark adalah bebas masalah dan sejak itu saya mengekalkan akaun saya sendiri dengan mereka. Setakat ini tidak ada masalah sambungan atau perkhidmatan dan saya perhatikan kemas kini aplikasi yang wajar dari semasa ke semasa.

Warganegara Singapura yang mementingkan anggaran akan sangat menghargai sikap Surfshark tanpa embel-embel ketika datang ke perkhidmatan VPN – harga yang baik untuk apa sebenarnya perkhidmatan VPN – tanpa mengenakan bayaran untuk tambahan yang tidak diinginkan (atau tidak diperlukan).

Fakta bahawa mereka juga dapat menyembunyikan trafik P2P di semua pelayan memberi mereka kelebihan besar juga.

ujian kelajuan surfshark Singapura

Ujian Kelajuan Surfshark – Pelayan Singapura
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Walaupun trafik VPN Singapura mungkin tidak lebih cepat di Surfshark daripada beberapa penyedia lain, di mana ia unggul adalah kestabilannya. Kelajuan Surfshark berterusan di hampir semua pelayannya. Ini menjadikan mereka pilihan idea untuk VPN kerana tidak mungkin anda akan tetap menggunakan pelayan satu negara sepanjang masa, bukan?

Namun, 80+ Mbps untuk VPN baris bersama bukanlah sesuatu yang perlu disinyalir dan melainkan jika anda merancang untuk hanya menggunakan satu lokasi pada kelajuan maksimum, konsistensi yang terdapat di sini adalah dorongan utama. Sudah tentu, harga yang rendah menjadikan mereka pilihan yang sangat menarik juga.

Ketahui lebih lanjut mengenai keunggulannya di tinjauan menyeluruh kami di Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Kepantasan

Cemerlang

Keselamatan & Privasi

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

Harga (SGD)

6.88 / bln

Sorotan Ciri

 • Dibina untuk P2P
 • Proksi Stealth TorGuard
 • Menyokong 5 Sambungan

"Salah satu VPN terbaik untuk perkongsian fail P2P."

Saya mula-mula tertarik dengan TorGuard kerana pemasarannya sebagai penyedia perkhidmatan VPN yang mesra P2P tetapi setelah saya memasang klien Windows yang segera berubah untuk bertanya-tanya apakah mungkin, saya telah melakukan kesilapan. Ini disebabkan oleh antara muka yang kelihatan agak bertarikh.

VPN ini tidak dilengkapi dengan banyak pemasaran moden yang memberi kesan kepada sezamannya, tetapi saya segera mengetahui bahawa prestasi adalah tempat yang cemerlang. Ini disoroti oleh kerana telah berkembang untuk menyediakan lebih dari 3,000 IP di lebih dari 50 negara.

Dengan sokongan P2P sebagai asasnya dan pelbagai kualiti yang luar biasa – kelajuan stabil, dapat digunakan bahkan pada penghala, perkhidmatan keselamatan yang ditingkatkan dan bahkan kemampuan untuk memintas penyekat VPN – saya akan mengatakan bahawa TorGuard berada di atau dekat Bahagian Atas, terutama untuk Singapura- pengguna berasaskan.

Ujian Kelajuan TorGuard Singapura

Ujian Kelajuan TorGuard – Pelayan Singapura
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Seperti yang anda lihat, walaupun dengan kelajuan hiliran yang kuat, saya bahkan dapat meningkatkan kelajuan muat naik dari garis dasar saya. Ini, walaupun bukan sesuatu yang mungkin diinginkan atau diperlukan oleh semua orang untuk pengguna P2P dalam beberapa kes (pertahankan nisbah tersebut!).

Saya merasakan bahawa satu-satunya kelemahan utama perkhidmatan VPN ini terletak pada antara muka pengguna kuno dan kekurangan harga (atau harus saya katakan yang luar biasa) bagi pelanggan jangka panjang. Walaupun begitu, harga masih jatuh dalam rangkaian penyedia VPN tingkat atas yang rendah.

Baca analisis menyeluruh kami di TorGuard untuk maklumat lebih lanjut!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (SGD)

4.83 / bln

Sorotan Ciri

 • Menawarkan Pemampatan Data
 • Penyekat Iklan
 • Menyokong 7 Peranti

"Selamat dan peribadi, tetapi mungkin tidak sejajar dengan ExpressVPN."

CyberGhost cukup terkenal dalam industri VPN tetapi secara peribadi saya merasakan bahawa ia tidak sesuai dengan krim tanaman. Walaupun menyajikan pandangan yang bagus dan menyenangkan, ada aspek penampilannya yang menarik sedikit keraguan dalam diri saya.

Di atas kertas CyberGhost menawarkan ciri-ciri yang baik dan sebenarnya, juga mempunyai pelayan khusus untuk P2P. Ini menegaskannya dengan agak ketat dan jika anda mendapati diri anda tidak dapat memuat turun pada klien P2P anda, kemungkinan anda telah menyambung ke pelayan bukan P2P kerana kelajuannya akan tetap pada sifar lemak besar.

Ujian Kelajuan CyberGhost Singapura

Ujian Kelajuan CyberGhost – Pelayan Singapura
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Dengan kepantasan, walaupun saya berjaya mendapatkan kelajuan dari mereka, anda mungkin akan kecewa. Bagi Singapura ini tidak begitu buruk, tetapi saya dapati jika anda lebih banyak berusaha untuk menyekat geo-block untuk streaming video maka anda mungkin akan menderita sedikit. Mungkin pelayan mereka berkumpul di seluruh Eropah.

Namun, jika anda hanya mengharapkan sambungan yang selamat dari dalam Singapura ke tempat-tempat di internet, ini adalah perkhidmatan yang dapat dikendalikan untuk masuk. Ini lebih-lebih lagi apabila anda mempertimbangkan banyak tambahan keselamatan yang disertakan CyberGhost.

Selain enkripsi VPN standard anda, perkhidmatan ini juga dapat menyekat penjejakan dalam talian dan melakukan yang terbaik untuk memaksa HTTPS ke kebanyakan laman web. Gabungkan dengan beberapa tambahan seperti perlindungan virus bawaan dan penyekat iklan dan anda mungkin mendapat apa yang anda bayar.

Seperti NordVPN, CyberGhost mempunyai pilihan harga jangka panjang yang sangat baik yang menurunkan komitmen bulanan anda hingga serendah $ 3.50 sebulan. Keputusan anda harus mengimbangkan harganya berbanding prestasi dan melihat apakah anda boleh menanggungnya dengan kos tersebut.

Lihat ulasan penuh kami di CyberGhost untuk mengetahui lebih lanjut!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com

IPVanish VPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (SGD)

8.95 / bln

Sorotan Ciri

 • Penyulitan 256-bit paksa
 • P2P tanpa had
 • Menyokong 10 Peranti

"Hebat untuk paranoid tetapi mungkin tidak akan menjadi yang teratas dalam senarai pengguna yang berpangkalan di Singapura."

Sekiranya berdasarkan sejarah semata-mata, saya tidak akan membiarkan VPN ini masuk ke senarai VPN Terbaik kami untuk Singapura. IPVanish pada masa lalu telah dituduh memberikan log pengguna kepada pihak berkuasa, dan itu adalah no-no utama dalam hal VPN. Walaupun itu cukup buruk, pemilik IPVanish baru cuba menyapu kejadian di bawah permaidani dengan mengatakan bahawa mereka tidak mengetahui mengenai kejadian sebelumnya yang mungkin atau mungkin tidak berlaku.

Untuk menyatakan apa yang mungkin menjadi jalan terakhir mereka (saya tahu orang Singapura suka mengadu!) Adalah sokongan pelanggan mereka, yang merupakan sampah mutlak. Saya tinggal di Malaysia dan malah saya jijik dengan tahap sokongan yang diberikan oleh IPVanish kepada pelanggannya.

Walau bagaimanapun, IPVanish menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan yang berpangkalan di Singapura DAN menggabungkannya dengan penyulitan 256-bit yang dipaksa. Walaupun ada di antara anda yang berpendapat bahawa anda tidak memerlukan tahap enkripsi itu, kami dapat mengatakan bahawa ini menyelamatkan anda dari kebodohan anda sendiri (mungkin).

IPVanish Speed ​​Test Singapura

Ujian Kelajuan IPVanish – Pelayan Singapura
(Lihat keputusan ujian kelajuan penuh)

Muat naik dan muat turun sangat pantas di pelayan IPVanish, melebihi dari NordVPN dan ExpressVPN dalam kes ini. Tidak ada aduan di sini tetapi masalah yang saya hadapi dengan kelajuan mereka ke pelayan yang berpusat di Malaysia adalah di mana perkhidmatan pelanggan mereka benar-benar sampai kepada saya.

Perbezaan tahap peningkatan prestasi yang digabungkan dengan perkhidmatan pelanggan mereka yang teruk menjadikan IPVanish menjadi hit atau ketinggalan. Saya akan bertanya kepada anda jika anda bersedia untuk mengambil peluang itu akan berfungsi dengan baik di luar kotak untuk anda. Sekiranya anda berfikir demikian, itu bagus. Sekiranya tidak, anda mungkin terpaksa menuntut bayaran balik.

Baca ulasan mendalam kami di IPVanish untuk mengetahui lebih lanjut!

7. Lebih selamatVPN

https://www.safervpn.com

Lebih selamatVPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (SGD)

4.54 / bln

Sorotan Ciri

 • Penyulitan 256-bit
 • Sokongan Pelanggan 24/7
 • Lokasi pelayan di seluruh dunia

"Sedikit lebih terhad daripada VPN tingkat atas, SaferVPN tetap memberikan tawaran yang lumayan dengan harga yang berpatutan."

SaferVPN adalah syarikat SaaSecurity cybers diasaskan oleh rakan kongsi Amit Bareket dan Sago Gidali, dua orang teknologi yang cemerlang dalam keselamatan siber sendiri. Mereka bangga menawarkan produk yang baik yang disokong oleh prinsip mereka tentang Internet yang tidak disensor dan lebih selamat untuk semua.

Di SaferVPN, objektif mereka adalah untuk membuat VPN termudah dan tercepat yang mungkin dan sejauh mana mereka berjaya melakukannya. Untuk pemain yang agak kecil mereka telah berjaya membuat rangkaian lebih daripada 700 pelayan di lebih dari 34 lokasi di seluruh dunia.

Perkhidmatan ini bahkan telah mendapat pujian daripada orang-orang seperti Forbes dan PCWorld serta pelanggannya sendiri yang telah memuji perkhidmatan itu sendiri dan juga kakitangan sokongan yang mana ada di sana untuk menolong mereka pada saat memerlukan.

8. AzireVPN

https://www.azirevpn.com

AzireVPN

Kepantasan

Adil

Keselamatan & Privasi

Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5Dinilai 3 daripada 5

Harga (SGD)

4.68 / bln

Sorotan Ciri

 • Menyokong Protokol WireGuard
 • Membolehkan Lalu Lintas P2P
 • Tidak Memantau Lalu Lintas

"AzierVPN menawarkan akses ke protokol WireGuard yang masih jarang berlaku."

Setan kelajuan harus bersukacita mengetahui bahawa AzireVPN telah diuji untuk menyokong kelajuan talian hingga 500Mbps dalam beberapa kes. Ini sangat jarang berlaku dan kita mesti mengambilnya dengan sedikit garam. Walaupun begitu, gabungan WireGuard plus sokongan untuk penyulitan 256-bit menjadikannya sesuatu yang perlu diperhatikan buat masa ini.

Malangnya, AzireVPN agak terhad dalam perkhidmatannya kerana hanya mempunyai sekitar 20 pelayan di lima negara. Masih pada harga dan menyokong teknologi seperti ini, ada potensi untuk berkembang.

Kelebihan yang baik adalah kemampuan anda membayar dalam beberapa bentuk cryptocurrency seperti Bitcoin dan Litecoin.

Pemikiran Akhir: Adakah Anda Memerlukan VPN di Singapura?

Fikiran untuk mencadangkan penyedia perkhidmatan VPN di Singapura pada mulanya membimbangkan saya. Negara ini sememangnya memiliki teknologi canggih dan di tangan pemerintah, apa sahaja boleh berlaku di sana.

Oleh itu, dalam tiga cadangan saya, tiga pemain teratas harus berdasarkan syarikat yang mempunyai persembahan yang kukuh dan rekod prestasi yang terbukti. Bias saya sebahagiannya didorong oleh pengalaman peribadi dan rakan-rakan yang berada di negara ini, tetapi sejujurnya, lebih baik selamat daripada menyesal.

Dengan infrastruktur yang kukuh di negara ini, mudah untuk mencari hampir mana-mana penyedia VPN yang boleh anda gunakan di sana dan dapatkan sekurang-kurangnya kelajuan yang baik tetapi lebih memberi tumpuan kepada keselamatan di sana. Penyulitan 256-bit boleh melambatkan prestasi anda, tetapi sekurang-kurangnya data yang dipintas akan tetap selamat.

Untuk merakam, berikut adalah 3 VPN Singapura teratas:

KECEPATAN

KESELAMATAN & KEISTIMEWAAN

HARGA (SGD / MO)

NordVPN

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

5.50

LAWATAN VPN

ExpressVPN

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

11.47

LAWATAN VPN

Surfshark

Cemerlang

Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5Dinilai 5 daripada 5

2.75

LAWATAN VPN

Saya percaya bahawa saya telah membuat pendirian saya dengan jelas mengenai keperluan VPN untuk pengguna yang berpangkalan di Singapura. Sama ada anda adalah fail P2P yang lebih mudah dikongsi, video streamer atau hanya mahu menjadi tidak dikenali dan selamat secara am – carilah.

Terdapat banyak hal yang dipertaruhkan ketika pemerintah mulai berdebat sama ada untuk menghilangkan peluang terakhir anda dalam kebebasan Internet atas nama keselamatan negara.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me