Hanterad WordPress-värd är lite som att ha ditt eget tekniska team.

Det är en värdlösning som är skräddarsydd (och superoptimerad) för WordPress-webbplatser, och den är en steguppgång från de billigare “delad värd”.

Bästa med det? Det tar hand om alla tekniska bitar bakom kulisserna, så att du kan fokusera på att växa din webbplats.

Hanterad webbhotell håller din webbplats helt uppdaterad så att den blixtsnabbt och med hög prestanda. Den säkerhetskopierar allt automatiskt och utför regelbundna säkerhetskontroller, så det är skudtätt mot hackare.

Den “hanterar” din webbplats bakom kulisserna och upprätthåller jämn hög prestanda. Perfekt om du vill ha toppresultat, men inte har tid eller teknisk kunskap att finjustera och hantera saker “under huven”.

Contents

Varför skulle jag behöva hanterad WordPress Hosting??

Fördelarna med Managed WordPress Hosting

Många webbplatsägare undrar om hanterad värd är värt de extra pengarna, men om du har stora planer för din webbplats är det mycket meningsfullt. Här är fördelarna mer detaljerade:

1. Speciellt optimerad för WordPress

Servrarna är finjusterade och optimerade för WordPress ensam. En specialisttjänst är alltid bättre än en allmän service.

2. Auto-uppdateringar

Programvaran bakom din webbplats uppdateras automatiskt till den senaste versionen, så den har alltid högsta prestanda. Det finns inget behov av att kontrollera och installera uppdateringar manuellt.

3. Skottfri säkerhet

Säkerhet är kanske det största incitamentet att uppgradera till en hanterad WordPress-värd. Auto-uppdateringar och specialiserad värdmiljö betyder att den är bättre skyddad mot hackare och andra säkerhetsproblem. Som du ser kör de flesta värdplattformar regelbundna säkerhetskontroller och kan aktivt ta bort skadlig programvara.

4. Superhastighet

En långsam webbplats kan påverka din försäljning, konverteringar och användarupplevelse negativt, men att snabba upp saker manuellt kräver mycket ansträngning och skicklighet. Den bästa värden använder inbyggd cache och (ofta) tillhandahåller ett CDN för att automatiskt ladda din webbplats.

5. Auto-säkerhetskopior

Hanterade WordPress-värdplattformar erbjuder vanligtvis dagliga säkerhetskopior. Du kan sova ordentligt och veta att du inte tappar din webbplats om det värsta händer!

6. 24/7 support

Det är alltid bra att veta att det finns en expert på slutet av en telefon om du börjar få oförklarade 505-fel. Hanterade värdpaket inkluderar vanligtvis tillgång till en premium supporttjänst så att du kan hoppa över kön och prata med riktiga utvecklare.

7. Flexibel & skalbar för enorm trafik

Hanterade värdar kan hantera mycket mer trafik och bandbredd än en delad värd. Om du plötsligt ökar trafiken kommer inte din webbplats att krascha.

Slutsats

Det är alltid uppdaterat, alltid snabbt, alltid säkerhetskoplat, alltid säkert.

Visst är att det är dyrare än delad hosting, men den sparade tiden (och erhållna prestationer) kan vara väl värt pengarna.

Är hanterad WordPress värd för mig?

För små webbplatser och de som just har börjat kan hanterad WordPress-värd vara överdödig. En enkel delad värd kan vara tillräcklig i detta fall. Med det sagt rekommenderar jag fortfarande hanterad hosting för både nybörjare och proffs. Det är idealiskt för:

 • Bloggare eller företag som vill fokusera på att driva sin webbplats utan att oroa sig för uppdateringar, säkerhetskopior och teknik bakom kulisserna.
 • Alla som planerar att växa sin trafik snabbt och ser regelbundna spikar i besökarna.
 • Varje webbplats som inte har råd med någon driftstopp.
 • Alla som uppskattar stort stöd.

Nackdelen med Managed WordPress Hosting

Optimerad för WordPress

Naturligtvis är hanterade värdar inte för alla. Det finns en eller två funktioner som kan förhindra dig:

1. Kostnad

De är dyrare än delade värdar. Du kan förvänta dig att betala mellan $ 15- $ 60 per månad för en hanterad värd, medan du kan hämta en delad värd för så lite som $ 1,99.

2. Du kan bara använda WordPress

Detta kan verka som en uppenbar punkt, men det är värt att notera! Om du också driver webbplatser på Joomla eller Drupal är det ganska värdelöst.

3. Brist på kontroll

Det sköna med hanterade hosting är att det är självförsörjande. Den uppdaterar, hanterar och justerar allt för att automatiskt förbättra prestandan. Om du är den typ av person som älskar att titta på, testa saker och göra ändringar själv, kan du tycka att det är begränsande, eftersom tillgången ibland är begränsad.

4. Plugin-begränsningar

Vissa hanterade värdar förbjuder användning av vissa plugins. Varför? Plugins suger upp värdefulla resurser och saktar ner prestanda, så vissa värdar förbjuder de mest resurshunga. Som sagt, de flesta hanterade värdar har de bästa plugin-funktionerna som redan är inbyggda (som caching, säkerhetskopior etc.)

Om du fortfarande är med mig tänker du förmodligen ganska allvarligt på hanterad värd, men det finns en stor fråga att svara: vilken är den bästa?

Rankat: De 9 bästa hanterade WordPress-värden

En snabb anteckning om hastighet

Vi har rankat varje värds hastighet med hjälp av Bitcatchas unika serverhastighetstestare. Den registrerar responstid från åtta platser runt om i världen och beräknar genomsnittet. Poäng under 180 ms rankas “A +” och poäng från 181 ms till 210 ms kommer att rangordnas “A.”

1. SiteGround

https://www.siteground.com

Siteground

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 3,95 / mo

Nyckelfunktioner

 • cPanel & SSH-åtkomst
 • Gratis CloudFlare CDN
 • Gratis daglig backup
 • Git & iscensättning
 • Servrar på 3 kontinenter

"Bäst för nybörjare & webbansvariga med snäva budgetar."

Alternativet för startnivån på SiteGround är det billigaste där ute ($ 3,95 per månad!) Och kommer med auto-uppdateringar och dagliga säkerhetskopior. Det är bra för nybörjare, men de flesta vill ha paketet “GoGeek” (som fortfarande är ganska prisvärd till 14,95 dollar).

Med GoGeek-paketet får du ett 1-klick-sceneringsområde och förinstallerat Git för WordPress. Du låser också upp premium-teknisk support och deras SuperCacher som ger dig en snabbare ökning av hastigheten.

SiteGround hävdar att det finns “praktiskt taget ingen väntetid” för support på chatt och telefon och bara tio minuters första svarstid för biljettfrågor. Vi tycker att det är sant.

Vad är inte bra med SiteGround

 • Alternativet för startnivå är mer begränsat än konkurrenter, men priset återspeglar det.
 • Inte riktigt en helt hanterad WordPress-värd men funktionerna som erbjuds är ganska desamma.

Notera

Vi övervakar SiteGround noggrant när vi är värd för dem. Kolla in vår SiteGround-granskning för allt du behöver veta om värden (Våra testwebbplatser, serverhastighetstest, termin osv.).

2. A2 Hosting

https://www.a2hosting.com

A2 Hosting

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 11.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • Obegränsad SSD
 • Obegränsad bandbredd
 • A2-optimerad WP
 • Turbo-servrar
 • 6X snabbare belastningshastigheter

"Väl avrundad Managed WordPress-värd, lämplig för alla typer av webbplatser."

Kommer varmt på andra plats är A2 Managed WordPress Hosting, som börjar på $ 11.99 per månad. Alla A2s hanterade WordPress-konton har obegränsad SSD, obegränsad bandbredd, Turbo-servrar och A2-optimerade WordPress.

Om du inte känner till A2, producerar Turbo-servrar faktiskt hastigheter som är 20 gånger snabbare än vanliga servrar, och deras A2-optimerade WordPress ser till att din WordPress-webbplats är automatiskt optimerad för hastighet utan att du behöver slösa tid på att tänka på det.

De har också inkluderat alla vanliga klockor och visselpipor i sina planer, till exempel platsuppsättning, gratis platsmigrering, gratis CDN, SSL och SSD: er.

Om du planerar att vara värd för flera webbplatser, gå bäst för deras 3-webbplatser eller obegränsad plan. Deras plan för inträdesnivå kanske bara kostar $ 11,99 / månad, men du får bara en webbplats att vara värd.

Vad är inte bra med A2 Hosting

 • Live chat-teamet är erfaret och tillgängligt dygnet runt, men det tar lite tid att ansluta till dem.
 • Plan för inträde tillåter endast en webbplats. Behöver betala mer för att vara värd för fler webbplatser.

3. Kinsta

https://kinsta.com/

Kinsta

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 30 / mo

Nyckelfunktioner

 • Google Cloud-driven
 • 20 000 besök / mån
 • Dagliga säkerhetskopior
 • WP-expert som support
 • Hackfixgaranti

"Perfekt för medelstora företag & företag."

Kinstas stora försäljningspunkt är att den drivs av Google Cloud, vilket de hävdar gör dem snabbare än sina konkurrenter.

Kinsta får ett solid A och ger supersnabbt svar över hela USA. De är också värdvalet för Ubisoft och Asos, så de är inte främling för krävande klienter.

Deras minsta paket kostar $ 100 $ 30! – uppdaterad januari 2023 – så Kinsta är egentligen bara ett alternativ för företag och större webbplatser.

Men om du behöver så mycket kraft har Kinsta det i skoplaster. Tjänsten kontrollerar din webbplats en gång per minut för säkerhet och support. Du kan välja ditt eget CDN och ståtar med alla utvecklarverktyg du kan önska dig (inklusive en anpassad instrumentpanel som är vacker och intuitiv).

När det gäller support är Kinstas median svarstid på en biljettinlämning 9 minuter – under de senaste 90 dagarna har den minskat till 2 minuter – vilket är riktigt bra att veta att de förbättras. För mer information, läs vår djupgående Kinsta-granskning.

Vad är inte bra med Kinsta

 • Det kostar $ 100 per månad. Kinstas minsta plan börjar nu från $ 30 / månad.
 • Ingen e-posthotell. Kinsta rekommenderar G Suite för e-posthotell ($ 5 / mo för grundläggande plan)

4. Inmotion Host

https://www.inmotionhosting.com

Inmotion Hosting

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 4.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • 40 GB SSD
 • Gratis webbplatsmigrering
 • PHP7 stöds
 • 90 dagars pengar tillbaka
 • Inga pluginbegränsningar

"Bäst för små och medelstora företagare. "

Med Inmotion Hosting’s WP1000-S-plan ser du inte funktioner som GIT, men du får njuta av exklusiva funktioner som BoldGrid-integration och inga pluginbegränsningar. Det enda som verkligen hjälper Inmotion att stå bortsett från tävlingen är deras galen server stack.

Du kommer att kunna njuta av hastigheter upp till 10 gånger snabbare än vanligt delad värd med deras inbyggda-för-hastighetskombination av SSD, NGINX-serveruppsättning, avancerad servercache.!

Utöver allt erbjuder Inmotion en 90-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Till en prispunkt på endast $ 4,99 per månad (37% rabatt – specialerbjudande endast för Bitcatcha-läsare) är det en av de bästa värdena för pengarplaner för småföretag och bloggare!

Vad som inte är bra med Inmotion Hosting

 • Ingen git. Maxhastighetszoner är effektiva, men är lite föråldrade jämfört med att datacentra är utspridda över regioner.
 • Kolla in kan vara en frustrerande process.

5. Liquid Web

https://www.liquidweb.com/

Liquid Web

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 69 / mo

Nyckelfunktioner

 • 600 mänskligt stöd
 • Ingen plugin-begränsning.
 • Auto bildkomprimering
 • Webbplatsen mgmt verktyg
 • Full serveråtkomst

"Perfekt för enterprice WordPress-värd"

Liquid Web är en av de mer premiumvärdarna där ute, men deras rejäl prislapp är motiverad med deras många unika funktioner.

De har ett av de – om inte DE största – stödgrupperna i branschen, med över 600 supportpersonal för att upprätthålla deras support dygnet runt.

Du får njuta av obegränsade sidvisningar med alla deras planer, men du är begränsad till endast en webbplats med deras startnivå Personlig plan.

Deras automatiska bildkomprimeringsverktyg gör underverk för att hålla din webbplats lätt och snabb, medan deras utvecklarverktyg tillåter dig att arbeta snabbt med åtkomst till SSL, Git och WP-ClI.

Vi rekommenderar Liquid Web för medelstora företag.

Vad är inte bra med Liquid Web

 • Ingen e-posthotell. Du behöver separat webbhotell via e-post
 • Dyr – Deras startnivå plan kostar $ 69 per månad. (Med vår länk betalar du $ 34,50 för de första 2 månaderna)
 • Tillåt endast en webbplats med deras startnivåplan. Betala mer för deras andra planer för att vara värd för fler webbplatser.

6. WP-motor

https://wpengine.com

WP-motor

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN

Pris

$ 19 / mo

Nyckelfunktioner

 • Fullt hanterat
 • Professionellt finjusterade
 • Dagliga säkerhetskopior
 • Malware scan
 • Brandvägg, CDN redo

"Det är ett av de mest avrundade alternativen där ute."

WP Engine är kanske det största namnet inom Managed WordPress hosting. De var en av de första som erbjöd det och erbjuder nu värd för Cancer Research, Rightmove, HTC och en mängd andra stora namnkunder.

Alternativet för ingångsnivå, ‘Personlig’, är generöst och erbjuder en scenmiljö, säkerhetskopiering med en klick och gratis migrering av webbplatser. Det är perfekt för upp till 25 000 besökare per månad, men du måste uppgradera för att låsa upp fler resurser och 24/7 telefonsupport.

Deras server är belägen i östra USA, så serverhastigheten är felfri om din publik är baserad där. Jag älskar också deras 60-dagars återbetalningsgaranti, så om det inte fungerar kan du helt enkelt avbryta den.

Vad är inte bra med WP Engine

 • Det är dyrare än många konkurrenter (Exklusivt erbjudande! 20% rabatt på första räkningen – Börjar från $ 19,33 / mo), men de gör säkerhetskopiering med stark service och rykte.
 • WP Engine har en lista över förbjudna plugins, vilket är värt att titta på innan du förbinder dig.
 • 24/7 support är endast tillgängligt för premiumkunder.

7. Cloudways

https://www.cloudways.com/

Cloudways

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN

Pris

$ 15 / mo

Nyckelfunktioner

 • Molnvärd
 • Responsivt stöd
 • CloudwaysBot
 • skalbarhet
 • Inga kontrakt

"Hanterad molnvärd för alla."

Cloudways är en hanterad molnvärd. Du kan välja att distribuera WordPress via Cloudways på det valda molnet, som AWS, Digital Ocean och Linode. Cloud hosting är mycket kraftfullare och pålitligare än traditionella VPS.

När det gäller funktioner kommer Cloudways hanterade WordPress-värd med 24/7 support och gratis migrering över alla paket. Avancerade alternativ kommer med GIT-integration, iscensättning av webbadresser och hanterade säkerhetskopior. Det finns också en intuitiv och användarvänlig kontrollpanel – något som många molnvärdar inte har.

Vad är inte bra med Cloudways

 • Cloud hosting kan vara lite tekniskt, men den användarvänliga kontrollpanelen hjälper till att jämna ut processen.
 • Cloudways är byggt ovanpå andra molnhotellanläggningar. De har minimal kontroll över hårdvaran.

8. Media Temple

https://mediatemple.net/

Media Temple

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

B

Pris

$ 20 / mo

Nyckelfunktioner

 • 1 TB överföring / mo
 • SSD-databas
 • Reddit Plus ™
 • CloudFlare w Railgun
 • 24/7 live support

"Perfekt för nybörjare & medelstora företag."

Inledningsplanen vid Media Temple är mycket generös. Med 20 $ per månad får du gratis migrering av webbplatser, 30-dagars säkerhetskopiering och återställning, 24/7 support, iscensättning och kloning och 400 000 besökare varje månad. Avancerade användare kommer också att njuta av massor av alternativ inklusive Git-integration och SSH-åtkomst.

De uppgraderade alternativen “Studio” och “Agency” inkluderar också upptäckt och borttagning av skadlig programvara och enorma trafik / lagringsalternativ. Hastigheten är i den högre änden av servrarna som vi testade, särskilt på USA: s västkust.

Media Temple har också en meny med exklusiva teman så att du kan hålla design och utveckling allt under ett tak.

Vad är inte bra med Media Temple

 • Det finns många anekdotiska rapporter om dålig kundsupport.

Billigare alternativ

En komplett hanterad WordPress-värd är inte det rätta alternativet för alla, särskilt nyare eller mindre webbplatser. I så fall är ett billigare alternativ mer än tillräckligt.

Om det låter som något du letar efter är här några bonusalternativ:

9. Bluehost

https://www.bluehost.com/

Bluehost

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN

Pris

$ 3,45 / mo

Nyckelfunktioner

 • Linux & cPanel
 • Obegränsade resurser
 • Automatisk säkerhetskopiering
 • Resursskydd
 • CloudFlare CDN

"Lämplig för små platser & nybörjare."

Bluehost är ett av de bästa budgetalternativen där ute.

Hastigheten är konsekvent snabb över hela USA och stabil runt om i världen. Det är säkert och kundsupport dygnet runt finns som standard. Till skillnad från Inmotion Hosting utan CDN ingår, stöder Bluehost Cloudflare.

Och Bluehost rekommenderas av WordPress.org sedan 2005!

Vad är inte bra med Bluehost

 • Det finns ingen gratis webbplatsmigrering.
 • Vissa rapporter har citerat långsamma hastigheter och supportsvar.

Dom

Hanterad WordPress-värd är perfekt om du letar efter jämn hastighet, säkerhet och prestanda utan att behöva oroa dig för de tekniska sakerna.

Det är perfekt om du planerar att växa din webbplats och trafik betydligt i framtiden och vill ha en värd som kommer att växa med dig.

När det gäller att välja rätt alternativ är här en påminnelse om mina tre toppval:

ÖVERGÅNG OPTID

SERVER PRESTANDA

PRIS

Siteground

100%

EN+

$ 3.95

en gång i månaden

A2 Hosting

100%

EN+

$ 11.99

en gång i månaden

Kinsta

100%

EN+

$ 30

en gång i månaden

Innan du fattar ditt beslut bör du ta hänsyn till det pris, funktioner och nivå på kundsupport som bäst passar din webbplats.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me