9 Perkhidmatan Web Hosting Percuma – Hoskan Laman Web Anda Secara Percuma

Sesiapa yang ingin memulakan laman web pasti ingin mendapatkan web hosting percuma. Lagipun, tidak ada yang suka membayar sesuatu, lebih-lebih lagi apabila anda tidak tahu sama ada laman web anda akan menguntungkan atau tidak, jadi percuma adalah cara untuk pergi, betul?


Baik, betul dan … tidak begitu betul.

Tidak ada yang salah dengan mendapatkan hosting web percuma untuk laman web anda, dan ia pasti mempunyai faedahnya, tetapi ia pasti dilengkapi dengan batasan juga.

Ini adalah cara yang sangat baik untuk mewujudkan kehadiran internet tanpa mendapatkan wang tunai terlebih dahulu, tetapi mendapatkan web hosting percuma juga boleh menghasilkan hasil yang tidak menyenangkan untuk laman web anda.

Contents

Cara Kerja Dalam Syarikat Web Hosting

Setiap kali anda menaip www.whmost.com ke dalam penyemak imbas internet kecil atau telefon anda, anda sebenarnya menghantar maklumat melalui rangkaian kabel yang rumit ke komputer fizikal, yang dikenali sebagai pelayan, yang berada di lokasi fizikal.

Pelayan itu kemudian menghantar data yang diperlukan kembali ke komputer atau peranti mudah alih anda, sehingga dapat menampilkan laman web yang anda cari.

Membeli pelayan berharga sedikit wang. Menjaga ia tidak murah, apatah lagi untuk menyewa ruang fizikal untuk menyimpan pelayan itu, membayar bil Penyedia Internet, elektrik, dan yang lainnya.

Pendek kata, kos penyelenggaraan pelayan tidak murah, dan itulah sebabnya syarikat hosting web berkualiti mengenakan harga premium untuk perkhidmatan mereka.

Jadi bagaimana di sebilangan syarikat dapat memberikan perkhidmatan ini secara percuma?

Sekarang kita mengemukakan soalan yang tepat.

Bagaimana syarikat web hosting menjaga perkhidmatan mereka percuma

Syarikat hosting web perlu mencari jalan untuk membayar bil mereka dan menyalakan lampu di rumah. Walaupun terdapat banyak strategi dan kaedah yang dapat digunakan syarikat untuk menjaga perkhidmatannya bebas, beberapa daripadanya dapat diterima, ada yang tidak beretika, dan beberapa benar-benar menyedihkan.

Berikut adalah beberapa perkara yang sering dilakukan oleh syarikat hosting web percuma untuk menampung kosnya.

 • Iklan Di Laman Web Anda
 • Salah satu cara bagi mereka untuk mendapatkan pendapatan sambil memberi anda perkhidmatan percuma adalah meletakkan iklan di laman web anda. Iklan ini boleh menjadi iklan mereka sendiri atau iklan pihak ketiga. Anda secara amnya tidak akan mempunyai kawalan terhadap jenis iklan yang akan dipaparkan di laman web anda jika anda memilih hosting web percuma. Lagipun, tidak ada perkara seperti makan tengah hari percuma.

 • Ciri Terhad
 • Perkara lain yang boleh dilakukan oleh syarikat-syarikat ini, adalah dengan menawarkan anda cukup ciri untuk melancarkan laman web anda, tetapi tidak cukup untuk benar-benar menghasilkan hasil yang baik. Ini memaksa anda untuk menaik taraf ke perkhidmatan berbayar mereka atau membeli ciri tambahan “dengan harga rendah-rendah yang mampu dimiliki oleh sesiapa sahaja!”

  Sebagai contoh, mereka mungkin melambatkan lebar jalur laman web anda, menyebabkan laman web anda bertambah apabila anda melebihi 100 pengunjung. Untuk menjadikan laman web anda dalam talian kembali, anda tidak mempunyai pilihan selain menaik taraf, yang secara automatik menjadikan anda pelanggan berbayar.

 • Kelajuan yang sangat perlahan
 • Laman web anda juga perlahan. Lagipun, anda tidak membayar apa-apa. Mereka tidak berhutang kepada anda untuk memperuntukkan sumber untuk laman web anda. Mereka akan lebih baik memberikan sumber tersebut kepada pelanggan yang membayar mereka.

 • Tiada Nama Domain Tersuai
 • Kemungkinan besar anda juga tidak akan dapat memperoleh nama domain tersuai. Dengan perkhidmatan hosting web percuma, kemungkinan besar anda terhad kepada nama anda.freewebhostingservice.com, yang bukan merupakan contoh profesionalisme yang ideal.

Bagaimanapun, walaupun dengan semua kekurangan ini, perkhidmatan web hosting percuma mempunyai kelebihan mereka. Mereka hebat untuk orang-orang yang baru bermula, penggemar hobi, dan Ini adalah kaedah yang baik untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda dalam masa yang singkat.

Saya sudah cukup maju, jadi mari kita selami inti keseluruhan artikel ini.

9 Perkhidmatan Web Hosting Percuma Terbaik 2020 kami

1. Hostinger

https://www.hostinger.com

logo hostinger

PENYIMPANAN

10GB

PEMBINA LAMAN

Ya

HARGA (USD)

$ 0.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • Lebar Jalur 100GB
 • 99% Masa Masa
 • Sokongan 24/7
 • Kelajuan Pelayan yang Cemerlang

“Perkhidmatan premium pada titik harga yang sangat rendah. Hebat untuk semua tujuan! “

Pengehosan web yang paling pertama, paling digemari dengan harga yang sangat-paling-rendah-praktikal adalah Hostinger.

Ya, kami tahu senarai ini semestinya digunakan untuk perkhidmatan hosting web percuma, tetapi harga Hostinger hanya $ 0.99 sebulan, yang boleh dikatakan percuma! Serius, apa lagi yang boleh anda beli dengan harga $ 0.99 sebulan hari ini?

Perkhidmatan Hostinger terkemuka, cepat, dan boleh dipercayai, menyaingi beberapa syarikat web hosting dalam industri ini. Sebenarnya, kami menjalankan beberapa ujian dan Hostinger sebenarnya mengungguli sebilangan dari segi kelajuan!

Mereka telah membina 6 pusat data di seluruh dunia untuk memastikan bahawa kelajuan mereka tetap konsisten di mana sahaja pelanggan anda berada. Kami sebenarnya telah menyiapkan 3 laman web ujian dengan Hostinger (Singapura, Belanda, dan Amerika Syarikat) untuk melihat bagaimana perjalanan mereka di seluruh dunia, dan semuanya secara konsisten mengembalikan kelajuan rata-rata di bawah 180ms!

Ini sangat pantas untuk sesuatu yang berharga $ 0,99 sebulan, bukankah anda fikir?

Selain kepantasan, apa yang menjadikan Hostinger sebagai web hosting percuma (hampir) percuma kami adalah jaminan uptime 99% mereka. Ini memberi jaminan kepada kami bahawa apa sahaja laman web yang kami putuskan untuk dihoskan dengannya tidak akan pernah turun, atau Hostinger akan mengembalikan 5% daripada bayaran bulanan kepada kami.

Dengan ciri-ciri yang besar dan HPanel yang mudah digunakan (versi cPanel mereka sendiri) Hostinger dengan mudah mengatasi persaingan yang lain, sambil memberikan syarikat hosting web premium yang baik untuk wang mereka. Baca ulasan penuh kami mengenai Hostinger di sini.

Apa yang kurang dengan Hostinger?

 • Tiada domain percuma
 • Tiada SSL percuma
 • Tiada sandaran percuma
 • Tidak betul-betul percuma

2. Weebly

https://www.weebly.com

logo weebly

PENYIMPANAN

500MB

PEMBINA LAMAN

Ya

HARGA (USD)

Percuma

Ciri-ciri utama

 • Lebar Jalur Tidak terhad
 • SSL percuma
 • SEO percuma
 • Pembina Laman Web yang baik

“Hebat untuk pendatang baru, terutama dengan pembangun laman web percuma mereka.”

Anda mungkin pernah mendengar tentang Weebly walaupun anda tidak betul-betul tahu apa yang dilakukannya. Mereka telah membuat nama untuk diri mereka sendiri dengan menjadi salah satu platform yang paling mesra pengguna untuk orang tanpa pengetahuan pengaturcaraan untuk membuat laman web mereka sendiri, secara percuma.

Secara jujur, mereka cukup hebat dalam apa yang mereka lakukan.

Pembangun laman web Weebly jelas merupakan bintang pertunjukan di sini, yang menampilkan antara muka seret dan lepas yang sangat mesra pengguna dan ribuan templat untuk anda pilih, untuk membuat laman web impian anda.

Ciri-ciri yang ada dengan akaun percuma juga tidak kurang baik. Anda diberi ruang penyimpanan 500MB, dan walaupun jumlahnya tidak banyak, cukup untuk membuka dan membuka laman web percuma anda.

Anda akan dapat menikmati lebar jalur yang tidak terhad, jadi anda tidak perlu risau tentang kemasukan pelawat yang menyebabkan laman web anda turun sekiranya kandungan anda entah bagaimana menjadi rasa minggu ini di viraltown.

Mereka juga menggunakan SSL percuma untuk keselamatan tambahan, pengoptimuman enjin carian percuma sehingga kandungan anda mudah dijumpai, dan subdomain berjenama Weebly percuma… bukan yang terbaik tetapi hei, sekurang-kurangnya anda tidak perlu membayar nama domain, betul?

Satu perkara yang perlu diperhatikan – akaun percuma tidak disertakan dengan sokongan telefon atau sebarang jenis ciri e-dagang. Sekiranya anda perlu menggunakan yang terakhir, anda tidak akan mempunyai pilihan selain menaik taraf tetapi jika yang pertama menyangkut anda, jangan risau – anda akan mendapat sokongan melalui e-mel dan sembang langsung.

Dengan prestasi hebat dan sebilangan besar ciri dengan akaun percuma mereka, tidak hairanlah Weebly berada di sini dalam senarai ini. Baca ulasan penuh kami di Weebly di sini.

Apa yang kurang dengan Weebly?

 • Storan terhad
 • Tiada sokongan telefon
 • Tiada sistem e-dagang

3. 000Webhost

https://www.000webhost.com

Logo 000Webhost

PENYIMPANAN

1GB

PEMBINA LAMAN

Ya

HARGA (USD)

Percuma

Ciri-ciri utama

 • Lebar Jalur 10GB
 • 2 Laman Web Dibolehkan
 • Iklan Sendiri Dibolehkan
 • Subdomain Percuma

“Perkhidmatan hosting web yang hebat untuk memulakan perniagaan pertama anda, ketahuilah bahawa waktu henti mungkin berlaku.”

Dikuasakan oleh Hostinger, 000Webhost.com berada dalam senarai perkhidmatan hosting web percuma terbaik ini.

Mereka telah wujud selama lebih dari satu dekad, dan mereka telah membuktikan diri sebagai salah satu syarikat hosting web percuma di sekitar untuk orang yang ingin belajar bagaimana membina laman web mereka sendiri.

000Webhost.com adalah 100% percuma selama-lamanya, jadi anda tidak perlu risau laman web anda akan ditarik setelah beberapa waktu.

Untuk perkhidmatan hosting web percuma, 000Webhost.com dilengkapi dengan sejumlah ciri yang mengejutkan.

Anda diberi ruang penyimpanan 1GB, lebar jalur 10GB, pembangun laman web percuma, pemasang WordPress automatik yang akan membantu anda memulakan dalam beberapa minit, dan yang terbaik, 2 laman web aktif, masing-masing dengan sumber daya khas mereka sendiri!

Pembina laman web percuma mudah digunakan, mudah dipelajari, dan dilengkapi dengan banyak templat untuk membuat laman web profesional yang kelihatan sakit. Anda tidak perlu belajar satu baris kod.

Satu-satunya kelemahan untuk 000Webhost.com ialah sebilangan orang melaporkan masa turun yang teruk, tapi hei, percuma. Anda tidak boleh menjangkakan kek anda dan memakannya juga, betul?

Secara peribadi, kerana 000Webhost.com sudah dikuasakan oleh Hostinger, saya semestinya lebih suka mendapatkan web hosting dari mereka kerana harga kemasukannya sangat rendah. Tetapi jika anda benar-benar tidak mahu mengeluarkan wang, 000Webhosting.com adalah pilihan yang sangat baik.

Apa yang kurang dengan 000Webhost?

 • Mungkin mempunyai waktu henti
 • Kelajuan pelayan mungkin perlahan
 • Tiada sandaran

4. x10hosting

https://x10hosting.com

logo x10hosting

PENYIMPANAN

Tanpa had

PEMBINA LAMAN

Ya

HARGA (USD)

Percuma

Ciri-ciri utama

 • Pemasang Skrip Mudah
 • Tiada Iklan yang Dipaparkan
 • Pengurusan Pangkalan Data MySQL
 • 3 Akaun E-mel Percuma

“Web hosting awan pantas, percuma. Bagus untuk semua tujuan. “

x10hosting adalah salah satu yang baik di luar sana.

Ini adalah platform hosting web percuma yang fleksibel, berkembang dengan baik, dan stabil, dengan perkakasan moden yang dapat menyaingi beberapa jenama hosting web premium di luar sana.

Menggunakan storan SSD berprestasi tinggi untuk perkhidmatan cloud mereka, x10hosting memastikan kelajuan pemuatan cepat untuk semua laman web yang dihoskan di platform mereka, tanpa mengira seberapa besar sumber daya laman web tersebut.

Akaun percuma dilengkapi dengan pembina laman web yang cukup baik, semua versi terbaru PHP, MySQL, dan CSS, untuk beberapa nama. Dengan pemasangan 1 klik dan kemampuan untuk menggunakan pakej pihak ke-3, X10hosting boleh dikatakan perkhidmatan hosting web percuma yang paling lengkap menurut pendapat kami.

Apa yang kurang dengan x10hosting?

 • Had ke ruang cakera yang tidak dimeterai
 • Sokongan pelanggan sifar
 • Tiada akaun e-mel percuma

5. Wix

https://www.wix.com

logo wix

PENYIMPANAN

500MB

PEMBINA LAMAN

Ya

HARGA (USD)

Percuma

Ciri-ciri utama

 • Masa Penggunaan 99.9%
 • Sokongan 24/7
 • Subdomain Percuma
 • Pembina Laman Web yang baik
 • Laman Web Dioptimumkan untuk Mudah Alih

“Dilengkapi dengan pembangun laman web yang luar biasa untuk membuat laman web yang kelihatan pro.”

Wix adalah salah satu syarikat hosting web yang sangat popular, bahkan di antara syarikat yang tidak dikenali.

Secara jujur, Wix tidak banyak menawarkan dari segi ciri-ciri percuma, tetapi apa yang mereka kekurangan di jabatan itu, mereka lebih dari sekadar menolong dari segi kegunaannya.

Ketika salah seorang rakan saya mula bereksperimen dengan membina laman web, dia terus ke Wix hanya untuk melihat apa yang dapat dihasilkannya dalam jangka masa yang terhad tanpa pengetahuan pengekodan sama sekali.

Apa yang berjaya dihasilkannya sangat mengagumkan, kelihatan profesional dan licin. Yang perlu dia lakukan hanyalah memilih pangkalan dari senarai templat Wix yang luar biasa, dan menyesuaikannya sesuai dengan apa yang ada di fikirannya menggunakan antara muka seret dan lepas mereka.

Sekiranya anda mencari web hosting percuma untuk menjadi tuan rumah laman web kecil, dengan pembangun laman web daripada yang dapat menghasilkan laman web yang digilap dengan mudah, jangan cari lagi. Anda tidak boleh salah dengan Wix. Baca ulasan penuh kami mengenai Wix di sini.

Apa yang kurang dengan Wix?

 • Storan terhad
 • Lebar jalur terhad
 • Tiada akaun e-mel percuma
 • Iklan dipaparkan di akaun percuma

6. InfinityFree

https://www.infinityfree.net/

logo infinityfree

PENYIMPANAN

Tanpa had

PEMBINA LAMAN

Tidak

HARGA (USD)

Percuma

Ciri-ciri utama

 • Lebar Jalur Tidak terhad
 • Tiada Iklan yang Dipaparkan
 • 99% Masa Masa
 • SSL percuma
 • 10 Akaun E-mel Percuma

“Storan tanpa had & lebar jalur dengan 10 akaun e-mel percuma – salah satu perkhidmatan percuma yang lebih baik dalam senarai ini. “

Walaupun cukup baru berbanding pemain lain dalam senarai ini, InfinityFree berjaya memberikan impak yang cukup besar dalam industri dengan menawarkan sejumlah besar ciri tanpa had

Pemasang skrip Softculous menjadikan pemasangan WordPress mudah, dengan ribuan tema yang anda miliki untuk membuat laman web yang menakjubkan.

Selain itu, yang cukup menarik perhatian kami mengenai InfinityFree adalah jumlah ciri yang tersedia tanpa memaksa kami untuk memaparkan iklan di laman web kami.

Dengan mereka, anda akan dapat menikmati simpanan tanpa had, lebar jalur tanpa had, 10 akaun e-mel percuma, dengan masa operasi 99,9% (saya perhatikan mereka tidak pernah mengatakan apa-apa mengenai jaminan). Adakah saya menyebut bahawa semua ini adalah PERCUMA tanpa perlu memaparkan iklan?

Terdapat juga hakikat bahawa mereka menawarkan keselamatan SSL percuma, lebih dari 400 pangkalan data MySQL, subdomain percuma dan PHP7.3 untuk prestasi pemuatan manis itu, menjadikan InifinityFree pilihan hosting web percuma yang sangat baik.

Apa yang kurang dengan InfinityFree?

 • Hanya sokongan berasaskan forum
 • TOS yang tidak jelas mengenai ciri-ciri tanpa had
 • Kuasa pelayan terhad

7. Ruang Anugerah

https://www.awardspace.com

logo ruang penghargaan

PENYIMPANAN

1GB

PEMBINA LAMAN

Tidak

HARGA (USD)

Percuma

Ciri-ciri utama

 • Sokongan 24/7
 • Pemasang Skrip Mudah
 • Percuma 1 Akaun E-mel
 • 1 Domain Percuma &
  3 Subdomain

“Sokongan 24/7 tanpa harus bertolak ansur dengan iklan menjadikan Awardspace menjadi pilihan percuma yang baik.”

Satu perkara yang menjadikan senarai ini sukar dikumpulkan ialah jumlah perkhidmatan hosting web berkualiti tinggi di luar sana. Kualiti di luar sana sangat mengejutkan!

Kami dengan senang hati memasukkan ruang penghargaan ke dalam senarai ini, dan memang demikian. Akaun percuma syarikat hosting web kecil ini memberikan banyak faedah kepada pengguna untuk membasahi perniagaan membina laman web.

Awardspace menawarkan anda jenis faedah yang sama yang dapat ditawarkan oleh hos web percuma yang terhormat, tetapi mereka berjaya mengikat satu persaingan dengan menawarkan 1 domain percuma dan 3 subdomain percuma, dengan berkesan membolehkan pengguna mereka hingga 4 laman web percuma per akaun!

Dengan pemasang 1 klik mereka, anda dapat menjalankan WordPress atau Joomla dengan mudah, menyiapkan laman web anda dan bersedia untuk dilihat oleh dunia dalam beberapa minit lagi.

Selain itu, Awardspace juga menyediakan sokongan pelanggan 24/7, walaupun dengan akaun percuma. Platform ini juga bebas iklan, jadi anda tidak perlu risau iklan mengganggu muncul di laman web anda!

Apa yang kurang dengan Awardspace?

 • Lebar jalur terhad
 • Kelajuan pemuatan tapak mungkin perlahan

8. Freehostia

https://www.freehostia.com

logo freehostia

PENYIMPANAN

250MB

PEMBINA LAMAN

Tidak

HARGA (USD)

Percuma

Ciri-ciri utama

 • Lebar Jalur 6GB
 • Sokongan 24/7
 • 99% Masa Masa
 • Pemasang Skrip Mudah
 • 3 Akaun E-mel Percuma

“Cukup sopan untuk laman web kasual, walaupun dengan batasannya.”

Sekiranya anda hanya ingin memulakan laman web mudah dan anda tidak begitu mementingkan ciri, anda tidak boleh salah dengan perkhidmatan hosting web percuma seperti Freehostia.

Ia stabil dengan kadar uptime 99.9%, mudah digunakan dengan pemasang 1 klik mereka (untuk menghidupkan WordPress, Joomla atau CMS kegemaran anda dalam masa yang sama sekali), cepat disiapkan dengan pembangun laman web percuma yang disertakan dengan templat cantik (supaya anda dapat membina laman web yang cantik) dan memberi anda 3 akaun e-mel percuma.

Selain itu, Freehostia membolehkan anda menjadi tuan rumah hingga 5 domain dengan 1 akaun percuma, jadi itu sangat hebat! Agak menyedihkan bahawa anda harus membeli nama domain anda sendiri kerana Freehostia tidak memberikan anda apa-apa.

Anda akan dapat melakukan rock and roll dengan lebar jalur 6GB, ruang penyimpanan 250MB dan sokongan pelanggan 24/7, agar tidak terlalu buruk!

Satu-satunya masalah yang saya dapati ialah sumber yang diberikan kepada anda adalah setiap akaun, jadi itu bermakna 5 domain yang anda boleh hoskan akan berkongsi lebar jalur 6GB dan penyimpanan 250MB … jenis yang mengalahkan tujuan untuk menjadi tuan rumah 5 domain bermula.

Walaupun begitu, Freehostia masih bagus untuk perkhidmatan percuma. Hanya ingat batasan jika anda memutuskan untuk menjadi tuan rumah dengannya!

Apa yang kurang dengan Freehostia?

 • Storan terhad
 • Tiada domain percuma
 • 5 domain berkongsi sumber

9. Freehosting

https://www.freehosting.com

logo hosting percuma

PENYIMPANAN

10GB

PEMBINA LAMAN

Ya

HARGA (USD)

Percuma

Ciri-ciri utama

 • Lebar Jalur Tidak Bermeter
 • Percuma 1 Akaun E-mel
 • Pemasang Skrip Mudah
 • Sokongan Berdasarkan Tiket 24/7

“Kelajuan pelayan yang tidak konsisten dengan ciri yang baik-baik saja tetapi hei, percuma!”

Freehosting adalah perkhidmatan hosting web percuma kami yang paling tidak digemari dalam senarai ini, tetapi perkhidmatan mereka cukup pantas untuk mereka berada dalam senarai ini.

Mereka cukup jelas tentang apa yang boleh dan tidak dapat dilakukan oleh akaun hosting web percuma mereka, dan mereka tidak segan silu dengan semua itu. Mereka akan menyediakan pengguna web hosting percuma tanpa akaun, dengan lebar jalur yang tidak dapat diukur selama pengguna mahu, dengan syarat pengguna mematuhi TOS Freehosting.

Sebagai pengguna akaun percuma, anda akan dapat menikmati storan 10GB untuk laman web anda, lebar jalur yang tidak dimeterai (seperti yang dibincangkan sebelumnya), pemasang skrip automatik untuk menjimatkan masa pemasangan CMS, pembangun laman web percuma dan 1 akaun e-mel percuma.

Perlu diingat bahawa semasa anda meng-host dengan Freehosting, lebih baik jangan melanggar TOS mereka kerana mereka terkenal kerana menghapus laman web tanpa amaran. Projek yang anda jalankan dengan bersungguh-sungguh mungkin akan hilang sekelip mata sekiranya anda secara tidak sengaja melangkaui syarat mereka.

Perkara lain yang tidak kami gemari mengenai Freehosting ialah kelajuan pelayan mereka tidak konsisten, sekurang-kurangnya dengan akaun percuma. Beberapa rakan yang menggunakan perkhidmatan mereka mengadu bahawa kelajuan memuatkan laman web mereka adalah salah satu yang terburuk yang pernah mereka hadapi.

Freehosting mempunyai kelebihannya, tetapi juga kekurangannya. Selagi anda mengetahui apa kekurangannya, anda harus dapat terus menikmati faedah tersebut tanpa ada kekurangan besar.

Apa yang kurang dengan Freehosting?

 • Tiada SSL percuma
 • Tiada domain percuma
 • Kelajuan pelayan yang tidak konsisten
 • Pelanggaran TOS boleh mengakibatkan penamatan laman web

Keputusan: Mana yang patut anda pilih?

PENYIMPANAN

PEMBINA LAMAN

HARGA / MO

Logo Hostinger

10GB

Ya

$ 0.99 *

Logo Weebly

500MB

Ya

Percuma

Logo 000Webhost

1GB

Ya

Percuma

* Harga berdasarkan kadar langganan 48 bulan.

Perkhidmatan hosting web percuma memang ada kelebihannya, tidak akan berbohong. Ia sangat baik untuk orang yang baru memulakan dan bereksperimen dengan membina laman web untuk perniagaan mereka kerana mari kita hadapi – tidak ada yang suka membayar barang.

Namun, tidak ada yang baik yang percuma dan tidak ada yang percuma yang baik, walaupun dalam hal ini, beberapa perkhidmatan hosting web percuma di sini sebenarnya cukup baik. Bagaimanapun, maksud saya adalah bahawa perkhidmatan hosting web percuma mempunyai batasan, dan batasan tersebut mungkin datang dalam bentuk iklan paksa, fitur throttled, kecepatan pelayan yang lambat, nama domain paksa, hanya untuk beberapa nama.

Mereka bagus untuk tujuan pengujian, tetapi jika anda ingin serius mengenai laman web anda, maka perkhidmatan percuma tidak akan memotongnya.

Secara peribadi, saya lebih suka memilih perkhidmatan berbayar profesional yang mempunyai semua kelebihan web hosting premium dengan harga yang sangat rendah seperti Hostinger. Sebenarnya, kami mempunyai beberapa laman web ujian yang dihoskan bersama mereka, dan setakat ini kami tidak mendapat apa-apa selain pujian atas perkhidmatan mereka.

Kelajuan pelayan sangat pantas di peringkat global, hasil masa operasi tidak pernah melepasi 99% dan pasukan sokongan mereka yang hebat hanya senang menangani.

Antara membayar $ 0.99 sebulan untuk perkhidmatan yang boleh dipercayai atau mendapatkan perkhidmatan yang tidak memuaskan secara percuma, saya pasti akan menggunakan yang pertama, turun tangan terutama jika saya serius tentang laman web.

Kami harap artikel ini berguna! Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai mana-mana perkhidmatan yang disenaraikan di sini, jangan takut untuk menghantar e-mel kepada kami!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map