Om du har läst min inledande artikel om virtuella privata nätverk (VPN), kommer du förmodligen att veta att funktionens sätt är ganska enkelt i huvudsak.

Det är VPN: s jobb att skapa en säker anslutning mellan din enhet och den information du försöker komma åt, var den än är. Samtidigt måste VPN också säkra den informationen genom att kryptera den.

Låter enkelt, men egentligen inte så lätt att implementera. Kärnelementen i en VPN – säkerhet, anonymitet, hastighet och stabilitet – är avgörande för dess överlevnad.

Contents

Varför en VPN-förlängning för Google Chrome?

Bästa VPN-tillägg för Google Chrome

Även när du läser igenom all information som finns tillgänglig på VPN och dina ögon bugar ut till de priser du ser, kanske några av er till och med undrade: “Tänk om jag bara vill vara anonym och säker när du surfar på internet?”

Det är här VPN-webbläsarens plugin eller tillägg kommer in. Låt oss i det här fallet prata om VPN-tillägg för Google Chrome.

Alla saker åt sidan har Google Chrome länge krossat Microsofts IE (eller Edge, numera) monopol och visat förbi Firefox för att bli den populäraste webbläsaren idag. Beroende på vilken statistik du tror, ​​ligger den från och med nu mellan 59,69% till 66,93% marknadsandel.

Med en sådan kommande användarbas är det vettigt att många utvecklare kommer att koncentrera sina ansträngningar på denna plattform, och de har verkligen gjort det. De bästa leverantörerna av VPN-tjänster som ExpressVPN och NordVPN har dedikerade VPN-tillägg för Chrome, vilket gör att du kan hålla din surfning säker, säker och anonym.

VPN-webbläsarförlängningar skiljer sig från Chrome Incognito

Chrome har tidigare introducerat ett inkognitoläge, där användare kan öppna en flik och bläddra utan att deras surfhistorik har spelats in. Detta betyder bara att när du bläddrar tar Chrome bort din surfhistorik och sedan torkar kakor som ackumuleras under den sessionen när du stänger det fönstret.

Detta är både rudimentärt och ineffektivt.

Varför? Under en surfningssession passerar information genom mer än bara din webbläsare. Den rör sig genom din router, ditt operativsystem och kan även registreras på de webbplatser du besöker. Detta gäller särskilt de som använder streamingtjänster.

Chrome Incognito

Din IP-adress förblir öppen och tillgänglig också, vilket innebär att varje spårning kan gå direkt tillbaka till dig.

Förstå begränsningarna för Chrome VPN-tillägg

VPN-tillägg erbjuder dock många likheter med själva VPN-apparna. I själva verket är vissa så lika att de helt enkelt utvidgar funktioner i huvudsakliga VPN-appar. För det mesta är de avsedda att erbjuda större bekvämlighet och kontroll över din webbläsarupplevelse.

Det viktigaste att veta är att nästan alla VPN-tillägg bara fungerar som proxyer. Detta innebär att de endast påverkar trafiken som går igenom webbläsaren själv. De enda två undantagen från detta är enheter som körs på Chromes OS eller tillägg som utnyttjar Native Messaging.

Det räcker med att säga, undantagen är sällsynta, så ta kraften i alla webbläsarbaserade VPN: er med en nypa salt.

1. Endast din Chrome-trafik är säker

Även om webbläsarutvidgningar erbjuder liknande fördelar som fullfjädrad VPN-programvara finns det viktiga skillnader. Därför kallas VPN-tillägg vanligtvis helt enkelt proxyer.

De VPN-liknande fördelar som erbjuds av proxyer gäller endast din webbläsare, i detta fall Chrome. Andra appar på din dator som använder ditt nätverk kommer att ha sin datatrafik förblir osäker.

Detta sträcker sig också till andra webbläsare du kanske använder ibland. Om du till exempel har proxyförlängningen för Chrome och startar Microsoft Edge kommer datatrafiken på Edge inte att skyddas av ditt Chrome-tillägg.

Fullständiga VPN-appar krypterar datatrafik på systemnivå. Detta innebär att din enda VPN-app kommer att skydda datatrafik från alla delar av ditt system – webbläsare, andra applikationer och till och med operativsystemet självt.

2. Begränsad kryptering

Låt mig börja med ett generiskt uttalande: De flesta proxyer idag (inte bara VPN-proxyer) använder bara SOCKS och HTTP / HTTPS-protokoll.

För att ta det till webbläsarens förlängningsscen, vad det betyder är att det finns nollkrypteringar när du använder SOCKS och HTTP. Om du använder ett VPN-tillägg som erbjuder HTTPS-protokollet är det i princip SSL-kryptering.

Detta är särskilt något att notera för 100% gratis VPN-proxyer. Jag har lagt märke till att även för betalda VPN-förlängningstjänster, inte alla landservrar erbjuder HTTPS-protokollet.

3. Begränsat stöd

Tyvärr är det liknande över hela linjen, såvida du inte använder en proxy som tillhandahålls som en mervärdestjänst av en full VPN-tjänsteleverantör som ExpressVPN eller TorGuard. Gratis VPN-tilläggsanvändare måste oftast nöja sig med en FAQ, community-baserad support eller e-poststöd (om du har tur).

Var beredd att blanda igenom frågor på egen hand för den här.

Fördelarna med att använda VPN-tillägg

Även om det finns skillnader, har proxyer också nischanvändning i vissa scenarier.

 1. Speciella användningsområden På grund av deras mer begränsade funktionalitet tenderar proxyerna att vara lättare på systemresursanvändningar. Ta till exempel om du använder en Chromebook – du kanske a) inte har något annat val och b) behöver spara systemresurser.
 2. Specialized Risk ControlDet är också argumentet att webbläsare är ett av de vanligaste målen som hackare tenderar att rikta in sig på. Alla webbläsare är utsatta för säkerhetsrisk, den enda skillnaden är i vilken grad. Om du inte vill att en fullfjädrad VPN tar upp resurser kan du nöja dig med att försvara dina data och dölja din identitet med ett VPN-proxyförlängning.
 3. Annonsblockering Vissa VPN-tillägg förpackas med andra tjänster som annonsblockering, spårningsundvikande eller cookiehantering. Detta hjälper till att rensa skräpet ur nätet innan det når dig men kan också leda till några underliga snygga webbsidor (ibland).
 4. Att förhindra WebRTC LeaksFirefox och Chrome har båda en säkerhetsproblem som kan leda till att din IP-adress läcker ut. Detta kan naturligtvis övervinnas genom att använda en fullständig VPN-app, men vissa leverantörer av VPN-tillägg har nu inbyggt WebRTC-förebyggande av läckor i sina tillägg.

Hur väljer vi ett VPN för Chrome?

Även om Chrome VPN-tillägg huvudsakligen är proxy-förlängningar, känner jag att om de följer kärnprinciperna för VPN: er som är kritiska så borde de till största delen vara bra. Nyckeln förblir densamma: integritet, säkerhet, och fart.

Om du inte är övertygad om att urvalsprocessen är sund och att någon gammal VPN-förlängning kommer att göra, låt mig dela med er något jag stött på häromdagen: Hoxx VPN. När jag gick igenom deras dokumentation slutade jag med att undra varför i hela världen någon skulle registrera sig med sin tjänst, även på ett gratis konto.

hoxx sekretesspolicy

Denna VPN samlar in logginformation, blockerar SMTP-portar, samlar personlig information, enhetsinformation, använder spårningstekniker, säger att dess användare måste gå med på informationsdelning med brottsbekämpande myndigheter eller myndigheter … listan fortsätter.

Om du nu är lika förskräckt som jag var, vet du hur viktigt ditt val av VPN-partner är. Så med det låt oss titta på några av de bästa Chrome VPN-tilläggena.

Topp 3 betalda Chrome VPN-tillägg

Även om jag säger betalt, måste jag också nämna att de flesta VPN-webbläsarutvidgningar du hittar online är gratis att installera. Vissa kommer dock att kräva ett faktiskt betalt prenumeration på tjänsten innan du tillåter dig att använda dessa tillägg (i huvudsak att göra dem betalda tillägg). Utan ytterligare förtjänst, här är våra 3 bästa val av utökning.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Prestanda

Mycket bra

Vårt betyg

Betygsatt 4 av 5Betygsatt 4 av 5Betygsatt 4 av 5Betygsatt 4 av 5

Pris

$ 6.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • 4 400+ servrar
 • Dubbel DNS
 • 6+ enheter
 • PGP för komm. Integritet
 • Flera protokoll

"Nord kommer tillsammans i ett mycket vackert paket & erbjuder solid prestanda genom tusentals VPN-servrar."

NordVPN Chrome-förlängningen är lite av en udda anka. Kommer du ihåg var jag sa att ExpressVPN är bra för dig som gillar en klick-och-gå-upplevelse? NordVPN-förlängningen är likadant, men tar det lite för långt.

Det är faktiskt mycket lite du kan manipulera i appen. När det gäller att välja servrar går allt du kan välja land. Till exempel, när jag försöker ansluta till en amerikansk server, är det jämna oddsen till vilken statsserver jag kommer att kopplas upp till. Lite irriterande.

Medan jag anslutit mig snabbt till en amerikansk server var anslutningen så dålig att hastighetstestet inte ens kunde välja en server för mig. Anslutningshastigheten i Malaysia var skrämmande, och jag slutade slutligen få en bra hastighetsläsning från Singapore.

NordVPN förlängning

De goda

 • Rent och enkelt gränssnitt
 • Mycket snabba serveranslutningar

Det dåliga

 • Inga statspecifika platsval
 • Vissa servrar har fruktansvärda anslutningar

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Prestanda

Excellent

Vårt betyg

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris

$ 8.32 / mo

Nyckelfunktioner

 • Lätt att använda
 • Globalt VPN-nätverk
 • VPN-dödsbrytare
 • DNS-läckskydd
 • WebRTC-blockering

"En potent kombination av säkerhet, anonymitet & prestanda på alla större plattformar."

Precis som med sina appar är ExpressVPN Chrome-tillägget krångelfritt och lätt att använda. Det finns inställningar som du kan finjustera, till exempel placering av spoofing och WebRTC-blockering, men för de som gillar att klicka och gå är detta en bra förlängning för dig.

Det finns ett alternativ att konfigurera din Windows-app i tillägget men klicka på den startar Windows-appen och du gör konfigurationsändringarna där – inte särskilt imponerande. Hastigheterna på förlängningen är ganska till medelhöga, fortfarande, kan vara sämre.

Även om jag vinkar lite över att tillägget öppnar appen på vissa konfigurationsändringar, medan irriterande, förlänger detta tilläggets kraft. Fantastiskt för dem som söker absolut integritet och säkerhet, samtidigt som de arbetar för dem som söker en verklig lätta webbläsarförlängning.

Sammantaget föredrar jag ExpressVPN: s tillägg eftersom det stöds av företagets fulla VPN-tjänst. De kan öppna upp nya världar för användare genom ett specialiserat nätverk med över 2 000 servrar över hela världen och har rankat toppen av gruppen i våra VPN-test hittills.

Express VPN-förlängning

De goda

 • Lätt att använda
 • Har HTTPS överallt
 • Anständiga serverhastigheter

Det dåliga

 • Långsam serveranslutning
 • Långsamma uppladdningshastigheter

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Prestanda

Excellent

Vårt betyg

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris

$ 1.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • 1040+ servrar
 • Multi-Hop-anslutning
 • Stöder många plattformar
 • Inga loggar

"Surfshark är fridfullt och konsekvent i prestanda och sätter sitt namn som en stark kommande utmanare."

Precis som deras Windows- och mobilappar är Surfshark Chrome-tillägget ganska trevligt att använda. Det känns extremt lätt och är mycket lyhört för kommandon. Anslutningar görs snabbt och enkelt utan att behöva hantera inställningar eller något annat.

I grund och botten – det fungerade helt enkelt ur rutan. Det enda du behöver göra är att klicka för att slå på den och sedan välja vilken server du vill ansluta till. Hastighetstester visar att den fungerar lika skickligt som den fulla Windows-applikationen gör.

Personligen har jag aldrig varit mycket fan av Chrome-tillägg. Jag känner att de lägger till merparten av vad som redan är ett minne-minne, men Surfshark Chrome-förlängningen känns bara rätt. Naturligtvis behöver du ett befintligt konto för att arbeta med det.

surfshark hastighetstest USA

De goda

 • Kör oberoende
 • Ganska lätt
 • Snabba hastigheter

Det dåliga

 • Begränsade funktioner

Hur är de fria Chrome VPN-förlängningarna?

Jag har sagt det om och om igen innan när det gäller VPN-leverantörer och jag kommer att upprepa det här igen nu: låt inte alltför luras av etiketten ‘gratis’. Företag som tillhandahåller gratis tjänster måste på något sätt kompensera för intäkterna.

När du tar upp “gratis” erbjudanden sätter du ofta något i riskzonen – vare sig det är din integritet eller tappar kontrollen över dina uppgifter. Vissa tjänster går till och med för att ta till skadlig programvara eller omdirigeringar av webbplatser för att tjäna pengar på dig. Tänk på den här rättvisa varningen.

1. TunnelBear

https://www.tunnelbear.com/

TunnelBear

Prestanda

Rättvist

Vårt betyg

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris

Fri

Nyckelfunktioner

 • AES 256-bitars kryptering
 • Flera enheter
 • Världsomfattande nätverk
 • Vigilant-läge

"TunnelBear, som ägs av McAfee som kan intyga sina säkerhetsstandarder, kan skydda dig medan du förfalskar din plats."

Personligen tror jag att TunnelBear VPN-förlängningen har en fantastisk registreringsprocess. När du installerar tillägget kommer du till en registreringssida som ber dig registrera ett användarnamn och lösenord.

Fångsten är att det gratis kontot bara kommer att netto dig 500 MB krypterad bandbredd i månaden. Det är vanligtvis inte nära nog för de flesta. Deras serverhastigheter varierar tydligen mycket, och medan jag bara fick mediokra hastigheter från deras amerikanska servrar, var Singapore snabbt!

Tunnelbear VPN-förlängning

De goda

 • Smärtsam registrering och anslutning
 • Några fantastiska hastigheter på utvalda servrar

Det dåliga

 • Varierande hastigheter på olika landservrar
 • Gratis 500 MB per månad kvot inte tillräckligt för ens e-post

2. PureVPN

https://www.purevpn.com/

PureVPN-logotyp

Prestanda

Bra

Vårt betyg

Betygsatt 3,5 av 5Betygsatt 3,5 av 5Betygsatt 3,5 av 5

Pris

Fri

Nyckelfunktioner

 • 2 000+ servrar
 • Flera enheter
 • Obegränsad dataöverföring
 • Delad tunneling

"PureVPN finns tillgängligt på flera plattformar och har en egen Chrome Plugin för ultimat bekvämlighet."

PureVPN är faktiskt leverantören av fullständiga VPN-tjänster, vilket betyder att den har sina OS-baserade appar, och den erbjuder också PureVPN Chrome-förlängningen gratis. Kromförlängningen är enligt min mening ganska lika bra som alla freebie rimligen skulle komma.

Först och främst, det erbjuder användare en mycket grundläggande anonymitetstjänst för absolut ingenting, allt du behöver är att registrera dig för ett konto. Men den här tjänsten har några begränsningar som jag anser är rimliga för det pris du betalar (vilket är ingenting).

Du kommer inte att kunna välja vilket land du vill ansluta till utom Rumänien, Australien och Sverige. De flesta geo-blockerande appar som Netflix USA, Hulu USA eller BBC: s iPlayer fungerar inte om du registrerar dig för ett premiumkonto.

Å andra sidan fungerar grundläggande webbsurfing bra och det finns också WebRTC-skydd. I själva verket med PureVPNs Chrome-tillägg var surfhastigheterna som jag hittade högre än vanligt, särskilt för gratistjänster.

PureVPN-förlängning

De goda

 • Snabba surfhastigheter
 • Ingen bandbreddskvot

Det dåliga

 • Förutom grundläggande webbsökning krävs nästan allt annat en premiumuppgradering

3. ZenMate

https://zenmate.com/

ZenMate-logotyp

Prestanda

Rättvist

Vårt betyg

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris

Fri

Nyckelfunktioner

 • Ett klick anslut
 • Flera enheter
 • Inga loggar
 • 360 ° skydd
 • 30+ globala platser

"Kombinera ZenMate med ett helt eget Chrome-plugin & dra full nytta av dess toppkryptering."

Såvitt Chrome VPN-tillägg går, är ZenMate ganska bra. Hastigheterna är anständiga, det finns massor av extra alternativ och saker du normalt inte ser i gratis tillägg. Det varar dock bara en vecka.

Du förstår, ZenMate fungerar enligt principen “locka dem i”, vilket betyder att när du registrerar dig börjar du automatiskt deras premiumservice. Efter en vecka med den här rättegången släpps du tillbaka till deras gratis modell.

Inte riktigt dåligt, men irriterande. I alla fall erbjuder de starka och stabila serveranslutningar med snabba hastigheter, så jag har lite att klaga på.

ZenMate VPN-förlängning

De goda

 • Mycket snabbt och stabilt
 • Obegränsad bandbredd

Det dåliga

 • Irriterande bannerannonser i tillägg

Slutsats: Ska jag få en VPN-förlängning?

I slutet av dagen känner jag att jag igen måste betona den viktigaste skillnaden mellan VPN-appar och Chrome VPN-tillägg (eller VPN-tillägg för alla webbläsare, faktiskt). VPN-appar säkrar all nätverkstrafik från din enhet, webbläsarförlängningar säkrar bara webbläsarbaserad trafik.

Eftersom de flesta enheter idag inklusive bärbara datorer, smartphones och surfplattor ofta har många appar installerade på dem som använder sig av nätverkstrafik, är det bara att tillräckligt med att säkra din webbläsarbaserade trafik för att förbli anonym.

Här är två viktiga takeaways jag vill att du ska överväga:

 1. För att helt skydda all din nätverkstrafik behöver du en VPN-app.
 2. Att använda en gratis plugin eller webbläsartillägg betyder att du troligtvis betalar med din integritet.

Om det du letar efter bara är att bläddra anonymt, är kanske en Chrome-webbläsarförlängning åt dig. Men eftersom de bästa VPN-förlängningarna behöver du prenumerera på deras tjänst för att fungera, rekommenderar jag starkt att du installerar en VPN-app istället.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me