Iskreno povedano, ko mi je na mizo priskočila misel na potrebo po uporabi omrežja VPN na Novi Zelandiji, sem se malce zasukala. Konec koncev gre za eno od držav na svetu, kjer je svoboda visoko ocenjena, saj je Freedom House ocenil 98/100 na lestvici svobode..

Kljub temu, da so misli o tem, kaj se lahko skriva pod površjem, spodbudile nekaj raziskav in zagotovo dovolj, ko sem začel izkopavati, so v omari prišla okostja. No, nekatere vseeno. Od nezakonitega vladnega nadzora do posredovanja informacij ameriškim obveščevalnim agencijam je Nova Zelandija žarišče prikritih dejavnosti – proti lastnim prebivalcem.

Čeprav je res, da na spletu ni znano, da bi bil cenzuriran, še vedno moti, da ni samo enega, ampak več virov internetnega nadzora. Še slabše je dejstvo, da vlada dela korake, ki nakazujejo, da menijo, da so te dejavnosti potrebne in jih zato legalizira.

Ali je čas, da prebivalci Nove Zelandije poiščejo pravo storitev VPN?

Contents

GCSB je deloval zunaj zakona

Urad vlade za varnost komunikacij (GCSB) je tisto, kar velja za notranjo varnostno vejo Nove Zelandije. Samo to dejstvo zveni nekoliko zlovešče in spominja na slike sovjetske NKVD ali podobno temnih agencij.

Vendar pa obseg njenega dela na papirju zveni dovolj nedolžno, to pa je, da z zbiranjem in analizo informacij brani nacionalno varnost države. Žal je GCSB, tako kot pri mnogih obveščevalnih agencijah, znano, da deluje zunaj zakona.

Na primer, znano je bilo, da je ilegalno vohunil za Kim Dotcom (ustanoviteljem Megaupload), ki je prebival na Novi Zelandiji. Še huje je bilo dejstvo, da je bilo zaradi tega primera ugotovljeno, da GCSB ne razume svojega zakona in je posledično tudi nezakonito vohunil 88 ljudi.

GCSB po zakonu ne sme vohuniti prebivalcev Nove Zelandije. Popolnoma vse te zadeve je bilo po tem, ko je GCSB trdil, da je ustavil nadzorne dejavnosti na Kimu, pozneje odkrilo, da njihova oprema še naprej deluje – upravljala ga je ameriška agencija za nacionalno varnost (NSA), ki je bila vpletena v primer..

Ta scenarij odpira nekaj vprašanj. Prva je ta, da se novozelandska vladna agencija bodisi ni zavedala zakonov svoje države ali pa se je odločila, da jih bo kršila. Drugič, zdelo se je, da je malo izmenjave informacij o lastnem prebivalcu države s tujo agencijo.

Nova Zelandija lahko zakonito vohuni za prebivalce

Nova Zelandija lahko zakonito vohuni za prebivalce

To, kar je opisano zgoraj, je mogoče samo podlaga za naslednji odsek, ki je maja 2013 vlada sprejela spremembe zakonov v zvezi s pooblastili GCSB, ki agenciji omogočajo zakonito zbiranje informacij od vseh Novozelandcev.

GCSB bi lahko tudi vse te podatke posredoval drugim vladnim oddelkom, kar pomeni, da bi celotna vlada lahko kadar koli zakonito pridobila kakršne koli informacije, ki jih želi. Kljub protestom številnih frakcij, vključno z odvetniško družbo NZ in sodiščem za človekove pravice, je bil zakon na koncu sprejet, kar Novo Zelandijo dejansko spreminja v potencialno policijsko državo.

Kljub vladnim zagotovilom, da nadzor nad prebivalci ne izvajajo veleprodajnega nadzora, je bilo to dejstvo sporno kot del razkritij Snowdena.

Domneve južnega križnega kabla

Vsi podatki na internetu tečejo po vrsti množičnih podatkovnih kablov, ki so speljani po različnih točkah po vsem svetu. Glavna stična točka Nove Zelandije je South Cross Cable. Od leta 2013 obstajajo različne obtožbe, da so vohunske agencije vdirale v kabel Južnega križa.

New Zealand Herald je nekoč poročal, da je kabel South Cross v preteklosti zaprosil NSA, naj jim plača za množični nadzor internetnih dejavnosti Nove Zelandije. Leta 2014 so se na kabelu pojavile obtožbe, da se prestrezne točke izvajajo. Novozelandska vlada je takšne dogodke zanikala.

VPN-ji so na Novi Zelandiji še vedno zakoniti

Čeprav je to upravičeno zaskrbljenost, je le nekaj držav po vsem svetu, ki so prepovedale uporabo VPN-jev. Običajno so to države z bolj drakonskimi zakoni, kot sta Irak in Severna Koreja. Tudi Kitajska in Rusija sta izvajali le delne prepovedi.

Na srečo Novozelandcev ali obiskovalcev države je uporaba VPN-ja še vedno povsem zakonita. Kljub temu upoštevajte, da je storitev sama, čeprav je lahko zakonita, tudi zakonita.

Na primer, če izvajate dejavnosti P2P in nalagate stvari, zaščitene z avtorskimi pravicami, tehnično ste še vedno za to odgovorni. Vsebina VPN ščiti te dejavnosti. Bistvo je torej, da bodisi uporabimo VPN za strogo zakonite dejavnosti bodisi poiščemo tisto, ki ga novozelandska vlada ne more prisiliti k predaji dnevnikov o dejavnostih uporabnikov..

Kaj iščemo v VPN-ju za Novo Zelandijo

1. Zasebnost in anonimnost

Z bolj očitnimi zgodbami grozljivk, ki sem jih v svojih glavah delil zgoraj, je verjetno pravi čas, da predlagam, da se je res dobro osredotočiti na vidike zasebnosti in anonimnosti VPN-ja za uporabnike na Novi Zelandiji. Z vlado in zasebno industrijo, ki prihaja po uporabnike, mora biti VPN sposoben zagotoviti, da se lahko vaši podatki in dejavnosti hranijo točno tako, kot morajo biti – zasebni.

Eden najboljših načinov, kako to zagotoviti, je, da pazimo na VPN, ki imajo ne le stroge politike brez beleženja, ampak tudi izven držav, ki so v zakonih o hrambi podatkov bolj zaostale. To zagotovo izključuje države s pristojnostmi petih in štirinajstih oči.

2. Hitrost in stabilnost

S povprečno fiksno linijo širokopasovne hitrosti 87,47 Mbps na Novi Zelandiji ne bi smelo biti večjega problema z omrežji VPN, saj bi morali skoraj vsi ponudniki storitev VPN najvišjega nivoja imeti možnost upravljanja tega merila..

3. Varnost

Varnostni navoj na VPN-jih je enak za novozelandske uporabnike kot povsod drugje. Idealno ravnotežje poznate samo vi, kot uporabnik. Ali se odločite za 256-bitno šifriranje s tveganjem nižjih hitrosti VPN ali ste pripravljeni znižati to vrstico za povečano hitrost?

Tukaj je vprašanje – ali vam ponudnik storitev X VPN izbira nastavljive stopnje šifriranja? Verjetno se morate vprašati, ali je to vprašanje za vas.

4. Geolokacijsko ponarejanje

Ker so na drugi strani sveta iz ZDA, uporabniki Nove Zelandije nimajo dostopa do vsebin Netflix, ki so omejene z ZDA. To je eden od razlogov, zakaj uporabniki po vsem svetu uporabljajo VPN-je – za podvajanje geolokacij.

5. P2P podpora

Za uporabnike VPN na Novi Zelandiji to resnično ni prednostno, saj je P2P tukaj v veliki meri prezrt. Vendar pa je vedno dobro imeti posebno znanje, da vlada začenja spuščati nekatere stvari, kot so Android TV sprejemniki.

Bodite pozorni na VPN, ki imajo v svojih pogojih storitve jasno določene smernice prometa P2P, na primer TorGuard ali NordVPN.

Najboljši VPN-ji za Novo Zelandijo

Kot pri vseh mojih VPN testih, tudi pred ocenjevanjem njihove hitrosti vedno presodim svoje. Spodaj je moja dejanska širokopasovna hitrost, ki temelji na servisni liniji 500Mbps, brez aktivne VPN povezave:

Osnovna hitrost (brez VPN) - Nova Zelandija

(Popolni rezultat preskusa osnovne hitrosti si oglejte tukaj)

Glede na to, da imam sedež v Maleziji, je moja povezava z Novo Zelandijo, tudi brez aktivne VPN storitve, nekoliko bolj opazna od moje običajne hitrosti povezave, ki lahko doseže približno 400 Mb / s. Namen tega, da se povežem s strežnikom za hitrostno testiranje s sedežem v Aucklandu, je to nakazati.

Kot vidite, mi povezava brez lokalnega omrežja z lokalnim strežnikom omogoča spodobno hitrost 126 Mb / s. Sumim, da je tako nizka hitrost posledica tudi infrastrukturne poti, ki je potrebna, da od tu odvrnem moje podatke do Aucklanda. Hitrost se bo seveda spreminjala, zato vzemite to s ščepcem soli.

Opomba

 1. Cena temelji na menjalnem tečaju 1 USD = 1,51 NZD.
 2. Prikazana cena temelji na 12-mesečnih naročninah. Cena se lahko poceni, če se naročite za daljše obdobje.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Hitrost

Dobro

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena (NZD)

6,02 / mo

Glavne predstavitve

 • Brez dnevnikov
 • Kill stikalo
 • Podpira 6 naprav

"NordVPN je kombinacija številnih dobrih stvari – stabilna zmogljivost, zmerne cene in prijaznost do uporabnika."

NordVPN zaseda prvo mesto na našem seznamu najboljših VPN za Novo Zelandijo iz več razlogov. Eden prvih je, da imajo sedež v Panami, kar je tudi dobro mesto za VPN. Poleg tega ima NordVPN sloves sterlinga in je še en ponudnik VPN, ki ima v številnih državah ogromno strežnikov.

Njihova stroga politika brez evidentiranja združuje 256-bitno vojaško šifriranje in odlične cenovne načrte, ki skoraj vsem ponujajo posel, ki se mu je težko upreti.

NordVPN test hitrosti - Nova Zelandija

NordVPN test hitrosti Nova Zelandija – Auckland Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

NordVPN je v tem krogu testov s 46Mbps nizko hitrostjo pokazal zelo stabilne zmogljivosti na svojem novozelandskem strežniku. Zaradi česar so še bolj privlačni, je to, da ne samo oni omogočajo P2P promet, vendar imajo posebej optimizirane strežnike za P2P promet!

Preberite naš poglobljeni pregled o NordVPN, če želite izvedeti, zakaj je Bitcatcha številka 1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Hitrost

Dobro

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena (NZD)

12,55 / mo

Glavne predstavitve

 • Zaščita zasebnosti na morju
 • Popolno 256-bitno šifriranje
 • 148 VPN lokacij

"ExpressVPN nas redko razočara in njihova uspešnost na naših hitrostnih testih NZ zagotovo podkrepi našo vero vanje!"

Ena najboljših storitev VPN, kar sem jih kdaj preizkusila, je bil ExpressVPN doslej moj najboljši izbranec, ne glede na to, v katero državo se uvrščam. Ima široko paleto strežniških lokacij in veliko strežnikov. Še bolje je, da temelji na Britanskih Deviških otokih, ki je po zakonih o hrambi podatkov ohlapen.

Storitev sem celovito preizkusil in brez oklevanja jih priporočam kot najboljšega ponudnika VPN storitev za Novozelandce. ExpressVPN je stabilen in omogoča dostop tudi do dobrega obsega naprav.

Preskus hitrosti ExpressVPN - Nova Zelandija

Hitri test ExpressVPN Nova Zelandija – Auckland Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Kot idejo o tem, kako dober je, sem primerjal privzeto hitrost proge brez VPN s testom, pokritim s ExpressVPN, na isti lokaciji. Z vklopljenim ExpressVPN in povezavo s strežnikom na Novi Zelandiji mi je uspelo pokazati solidno hitrost 76Mbps navzdol.

Preberite si celoten pregled na ExpressVPN in si oglejte, zakaj je to eden naših najboljših izbir!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Hitrost

Dobro

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena (NZD)

3,00 / mesečno

Glavne predstavitve

 • Povezava z več strežniki
 • Podpira številne platforme
 • Brez dnevnikov

"Surfshark je brez naklonov in dosleden pri izvedbi, kar se je uveljavil kot močan prihajajoči kandidat."

Surfshark je iz nekaj razlogov odlična izbira za Novozelandce. Za razliko od mnogih ponudnikov storitev VPN daje strežnikom v avstralijski regiji enak poudarek, ne pa zgolj US-EU. To pomeni, da boste imeli več strežnikov bližje domači državi, ki se jih boste vedeli.

Ker je nov, je tudi upanje, da svoje storitve ne bo zamajal s ponudbo neželenih dodatnih funkcij. Zaradi tega je zelo osredotočen na zagotavljanje odlične osnovne storitve, ki temelji na doslednosti in varnosti, kar dobro zaokroža splošno učinkovitost.

Kar zadeva ceno Surfshark-a, je to enostavno eno od najboljših 3 na Novi Zelandiji. V resnici ni ničesar, kar bi lahko trdilo z velikimi cenami in vrhunsko zmogljivostjo. Če se želite nekoliko dvigniti v vrsto, je vse, kar morate storiti, vložiti malo več časa, da si ustvarite zaupanje pri svojih uporabnikih – potem bomo videli, kam jih vodi.!

surfšark test hitrosti Nova Zelandija

Surfshark test hitrosti Nova Zelandija – Auckland Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Surfshark kot eden najboljših treh najboljših VPN-jev za Novo Zelandijo zelo dobro izpolnjuje zahteve glede hitrosti. Najboljša stvar pri tej storitvi VPN ni neverjetno velika hitrost, ampak dobra hitrost po vsej plošči – ne glede na to, kateri strežnik izberete.

Morda je edina manjša pomanjkljivost ta, da kljub podpori P2P na svojih strežnikih, uspešnost v skupni rabi datotek v resnici ne izgleda tako visoko, kljub splošni hitrosti.

Več o njegovi odličnosti najdete v našem temeljitem pregledu o Surfsharku!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Hitrost

Odlično

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena (NZD)

7,53 / mo

Glavne predstavitve

 • Izdelano za P2P
 • TorGuard prikrit proxy
 • Podpira 5 povezav

"TorGuard je eden najboljših VPN-jev za skupno rabo datotek P2P preprosto za vse uporabnike P2P na Novi Zelandiji."

Eden najpomembnejših odločilnih dejavnikov pri umestitvi TorGuarda je, da je ponudnik storitev VPN zelo prijazen P2P. Na strani, ki je usmerjena k uporabniku, ni veliko blinga, je pa izjemno zmogljiv.

Ključna razlika med TorGuardom in številnimi tekmeci je v tem, da vam omogoča, da izberete, kakšno raven šifriranja imate najraje. To pomeni, da lahko za uporabnike P2P kadar koli zavrnete šifriranje in uživate v večjih hitrostih hudourništva!

Poleg tega ima TorGuard številne druge unovčevalne lastnosti, kot so stabilne hitrosti, zmogljivosti na več platformah in sposobnost zaobiti blokatorje VPN.

TorGuard VPN test hitrosti - Nova Zelandija

TorGuardov test hitrosti Nova Zelandija – Novi Plymouth Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Kot eden najboljših treh najboljših VPN-jev za Novo Zelandijo je TorGuard seveda izpolnjeval določene hitrostne zahteve. To sem pokazal v rezultatu mojega preizkusa na strežniku VPN s sedežem v New Plymouthu in spet bi morala Nova Zelandija doseči to hitrost z nekaj težavami.

Edina slabost je, da bo za mlajše uporabnike, ki so vajeni elegantnosti sodobnih aplikacij, vmesnik TorGuard videti kot nekaj iz preteklosti.

Preberite našo temeljito analizo TorGuarda za več informacij!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Hitrost

Slabo

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena (NZD)

5,28 / mo

Glavne predstavitve

 • Ponuja stiskanje podatkov
 • Blokiranje oglasa
 • Podpira 7 naprav

"CyberGhost ponuja varno in zasebno storitev, vendar morda ni tako enakomerna, kot je ExpressVPN."

CyberGhosties so z njimi zadovoljni in zagotovo so se v svojem trženju zagotovo trudili biti hipni in optimistični. To je še eno bolj znanih imen v panogi VPN, vendar osebno menim, da so morda le majhen pretirano zapisani.

Specifikacija modrega CyberGhost govori o dobrem pogovoru, toda, ko sem z njimi opravil teste, svetujem majhen ščepec soli. Ne pozabite pa, da gre za uvrstitveni seznam, zato so moja pričakovanja precej velika.

CyberGhost VPN test hitrosti - Nova Zelandija

CyberGhost test hitrosti Nova Zelandija – Auckland Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Novozelandci morajo upoštevati, da je večina strežnikov CyberGhost na območju EU, a na srečo jih imajo nekateri tudi v regiji Avstralije. Na žalost je tukaj pokritost nekoliko bolj omejena in njihove hitrosti niso najboljše.

Kljub temu nam je uspelo doseči zelo uporabne hitrosti 20Mbps, kar je še vedno dovolj za pretakanje medijev.

Oglejte si naš celoten pregled o CyberGhostu, če želite izvedeti več!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Hitrost

Odlično

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena (NZD)

9,79 / mo

Glavne predstavitve

 • Prisilno 256-bitno šifriranje
 • Neomejeno P2P
 • Podpira 10 naprav

"Odlično za Paranoid, vendar morda ne bo na vrhu seznama za uporabnike s sedežem na Novi Zelandiji, IPVanish je zelo tržen, vendar slabo podpira."

IPVanish je v zadnjem času močno pretrpel zaradi svoje ujetosti v nekatere … naj rečemo, nesrečne incidente. Kljub temu upoštevajte, da so pod novim vodstvom in upajmo, da bodo takšne stvari v preteklosti postale le poskočne.

Če odkrijejo te nezgode, ostajajo velikan VPN na terenu in se ponašajo z neverjetnimi hitrostmi. Na srečo zato, ker če imate kakršne koli pritožbe glede njihove hitrosti, ne morete storiti veliko, saj prisilijo 256-bitno šifriranje za vse, brez izjeme.

Preskus hitrosti IPVanish VPN - Nova Zelandija

IPVanish preskus hitrosti Nova Zelandija – Novi Plymouth Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

IPVanish na hitrost zagotovo ni največji. Učinkovitost njihovih novozelandskih strežnikov je bila videti odlična, tu pa sem izpostavil impresivne hitrosti do 63 Mbps. Mislim, da to ni bilo enkratno, saj sem uspel ponoviti svoje rezultate v številnih poskusih.

To je dobro za Novozelanđane, ki se bodo tukaj povezovali s strežniki, a tudi če to ne deluje veliko, bi bližina krajev, kot sta Singapur in Avstralija, lahko zagotovila solidne alternative.

Preberite naš poglobljen pregled o IPVanish-u, če želite izvedeti več!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

Hitrost

Pošteno

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena (NZD)

5,11 / mo

Glavne predstavitve

 • Proste aplikacije za uporabo
 • Neomejena pasovna širina
 • Podpira razcepljene predore

"PureVPN je zagotovo eno izmed vodilnih v dokončni panogi zahvaljujoč trdni mreži strežnikov."

PureVPN z več kot 2000 strežniki, ki se nahajajo v več kot 140 državah sveta, zagotovo ima infrastrukturo, ki je potrebna, da se prikaže kot vodilni v industriji. To dopolnjuje z odličnimi podjetniškimi varnostnimi funkcijami, da zaščiti svoje uporabnike pred vdori ali zaznavanjem.

PureVPN test hitrosti - Nova Zelandija

PureVPN test hitrosti Nova Zelandija – Auckland Server
(Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

Velika prednost njihovega preizkušanja je, da so eni redkih na trgu, ki omogočajo dostop do protokola WireGuard – protokola novega generacije, ki naj bi bil pred leti OpenVPN lahek. Čeprav je pokritost nekoliko omejena, je prisotna le v približno petih državah.

Povezava s strežnikom PureVPN na osnovi Aucklanda sem se lahko približala več kot 43 Mbps – odlični rezultati glede na nizke hitrosti surovin, ki sem jih videl iz moje povezave. Rekel bi, da je te številke težko premagati in jih lahko pokaže samo podjetje, ki se tukaj resnično osredotoča.

8. NajhitrejeVPN

https://fastestvpn.com

NajhitrejeVPN

Hitrost

Pošteno

Varnost & Zasebnost

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena (NZD)

1,25 / mo

Glavne predstavitve

 • Optimizirani strežniki za P2P
 • Omogoča preskok strežnika
 • Podpira 10 naprav

"FastestVPN ni najhitrejši, zagotovo pa ponuja vrednostno trditev, ki jo je težko izpodbiti."

Najhitrejši VPN ni najhitrejši, ki sem ga preizkusil, vendar tudi ni najbolj počasen. Ponuja bolj omejenim državam, da izklopijo vašo povezavo v primerjavi s številnimi VPN-ji najvišjega cenovnega razreda, toda po cenah, ki znašajo že od 83 centov na mesec, to ukradejo. Imajo tudi strežnike, optimizirane za P2P, kar jim omogoča tudi dobro.

Nizke cene imajo resno pomanjkljivost in to je omejena uspešnost pri premagovanju geo-blokade. Nazadnje smo odkrili, da vam FastestVPN ne more dovoliti dostopa do vsebin do Netflix US ali do britanskega BBC iPlayer-a!

Pojdite na naš najhitrejši pregledPPN, če želite izvedeti več!

Ali resnično potrebujem VPN na Novi Zelandiji?

To je zdaj resnično težavno vprašanje. Veliko tega, kar je bilo tako sporno glede internetne svobode na Novi Zelandiji, je sporno. Vendar pa sem trdno prepričan v pregovor, da brez ognja ni dima.

Še slabše kot nevednost je samozadovoljstvo in vsaj nekaj primerov je zelo sumljivih. Vzemimo za primer novozelandsko vlado, ki daje tako široka pooblastila GCSB.

Tehnično gledano ni veliko razloga, da bi povprečen Joe želel uporabljati storitev VPN na Novi Zelandiji, toda moj občutek je, da me samo moti napačen način, da vem, da nekdo lahko bere vse, kar pošljem ven, vedoč vsak gumb, ki ga kliknem po internetu in še huje. Zakaj bi bil kdo v redu s tem, je zunaj mene, čeprav trdiš, da ni vprašanja, če ni česa skriti.

Čeprav se mi zdi, da VPN na Novi Zelandi ni nujno potreben, bi se še vedno počutil bolje, če bi ga uporabljal, ko sem bil tam. Kot tak vam priporočam, da ga uporabite tudi, če bivate tam!

Če želite povzet, tukaj so najboljši 3 VPN za Novo Zelandijo:

HITROST

VARNOST & ZASEBNOST

CENA / MO

NordVPN

Dobro

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

6,02 NZ USD

Obiščite VPN

ExpressVPN

Dobro

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

12,55 NZ

Obiščite VPN

Surfshark

Dobro

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

NZZ 3,00 USD

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me