Penulisan kandungan untuk laman web anda sebenarnya sangat mudah.

Ia terlalu mudah.

Sebenarnya, sesiapa sahaja boleh melakukannya.

Tetapi jika anda ingin menulis kandungan yang benar-benar menarik dan membuat pembaca tetap terpaku, anda perlu menulis salinan web dengan cara yang menarik untuk menyelesaikan masalah mereka, dan itu adalah permainan bola yang berbeza di sana.

Orang yang melayari internet mencari sesuatu yang spesifik.

Sekiranya salinan anda gagal menarik perhatian mereka dalam 2 saat pertama, semua darah, keringat dan air mata yang dicurahkan ke dalam karya anda tidak akan mendapat perhatian.

Oleh kerana kami adalah kumpulan orang yang murah hati yang benar-benar ingin menolong pembaca kami, kami telah memberikan panduan yang pasti dan pasti yang anda perlukan untuk meningkatkan permainan menulis kandungan web anda.

Tetapi pertama-tama, mari kita tentukan apa sebenarnya kandungan laman web, dan mengapa pentingnya anda menulis kandungan yang berkesan dan menarik.

Contents

Bagaimana seseorang menentukan penulisan kandungan laman web yang baik?

Petua & Trik Untuk Menulis Kandungan Laman Web yang Menjual

Jadi, penulisan kandungan laman web yang baik sebenarnya sangat mudah.

 • Ia perlu menjual.
 • Ia perlu menarik.
 • Ia perlu mempunyai tujuan.

Inti penulisan kandungan laman web yang baik adalah menulis dengan cara yang lebih baik dalam carian Google, namun menarik perhatian pembaca anda.

Ini akan menjadikan mereka tetap berada di halaman anda sedikit lebih lama, yang diharapkan dapat menghasilkan penjualan.

Saya pasti anda pernah mendengarnya sebelum ini di suatu tempat, tetapi kandungannya sangat penting, dan lebih jelas lagi apabila berkaitan dengan kandungan laman web.

Apabila orang mengunjungi laman web anda, mereka mencari maklumat mengenai sesuatu yang spesifik, sudut pandangan yang unik atau pendapat yang tidak berat sebelah.

Sekiranya anda dapat menunjukkan apa yang mereka inginkan, anda akan memberikan nilai kepada mereka, dan itu, wanita dan wanita, itulah yang kami namakan kandungan berkualiti.

Mengapa Kandungan Laman Web Berkualiti Penting

Penulisan Kandungan Berkesan

Anda lihat, kandungan berkualiti bukan hanya satu perkara dan selesai. Kandungan yang berkualiti, kehidupan. Ia dikongsi. Ia menjual.

Kandungan biasa akan tetap relevan untuk satu atau dua tahun, tetapi orang melihat nilai dalam artikel berkualiti yang diteliti dengan baik, dan akan tetap relevan selama bertahun-tahun

Heck ia mungkin menjadi viral.

Orang akan mengunjungi laman web anda selama bertahun-tahun yang akan datang, hanya kerana satu kandungan yang berharga.

Inilah yang boleh dicapai oleh kandungan laman web berkualiti untuk anda:

 • Ini melibatkan khalayak anda, menjadikan mereka di halaman anda lebih lama
 • Ia menjual
 • Orang mahu berkongsi
 • Sekiranya ditulis dengan maklumat dan tepat, artikel anda akan menjadi tempat rujukan di internet, yang bermaksud orang akan memautkan anda, yang secara langsung diterjemahkan menjadi kekuatan peringkat Google yang lebih kuat
 • Dengan kedudukan yang lebih baik, lebih banyak orang akan membaca artikel anda, yang merangkumi lebih banyak perkongsian, lebih banyak pautan masuk – kesan bola salji.
 • Anda akhirnya akan menjual lebih banyak apabila artikel anda menjadi viral.

Ini adalah kekuatan pemasaran kandungan, dan jika anda dapat menguasainya, anda akan dapat mengubah kata-kata anda menjadi emas.

Mari kita lihat apa yang perlu anda lakukan untuk menulis kandungan berkualiti.

Petua # 1: Memahami Perjalanan Pembeli

Sekiranya anda ingin membuat kandungan yang benar-benar menarik perhatian pelanggan sasaran anda, anda perlu memahami perjalanan pembeli. Jangan bimbang, sebenarnya tidak begitu sukar.

Anggaplah anda pemilik kedai gitar dalam talian, dan anda ingin membuat kandungan untuk mendorong pembaca / pelanggan anda ke tempat penjualan.

Artikel apa yang boleh kita tulis?

Bagaimana kita boleh menggunakan perjalanan pembeli untuk keuntungan kita?

Kita boleh membahagikannya kepada 3 langkah mudah:

  Ефективно писане на съдържание на уебсайтове - Научете се да пишете уеб съдържание, което се продава

 1. Kesedaran & Minat
  (Apabila pelanggan menyedari titik ‘sakit’.) Misalnya, pelanggan mengembangkan minat terhadap gitar, tetapi dia tidak tahu apa-apa mengenai mereka.
 2. Pertimbangan
  (Pelanggan mula meneliti produk, penyelesaian dan jenama.) Kini pelanggan kami cukup berminat untuk melakukan penyelidikan. Dia tidak tahu jenama gitar apa yang perlu dilihat, dia juga tidak tahu jenis gitar mana yang paling sesuai untuknya. Oleh itu, dia masuk dalam talian dan melakukan penyelidikannya.
 3. Pembelian
  (Pelanggan mencapai keputusan.) Pelanggan telah memutuskan bahawa dia AKAN mendapatkan gitar. Dia telah mempersempit pilihannya, dia telah memutuskan berapa banyak wang yang dia rela berpisah untuk mendapatkan kualiti yang dia inginkan. Dia mencari jaminan bahawa dia membuat pilihan yang tepat.

Setiap artikel yang anda tulis perlu masuk akal sesuai dengan perjalanan pembeli, dan masing-masing mesti mendorong pelanggan lebih jauh ke bawah perjalanan pembeli sehingga dia menyelesaikan transaksi.

Cukup sederhana betul?

Betul.

Sekarang anda sudah tahu bagaimana perjalanan pembeli, mari kita beralih ke…

Petua # 2: Bahagian Perjalanan Pembeli Yang Harus Anda Sasarkan

Jelas sekali, adalah baik untuk merangkumi SELURUH perjalanan pembeli dalam satu artikel tetapi itu tidak akan dapat dilakukan, kerana orang yang membaca kandungan anda akan berada di bahagian yang berbeza dari perjalanan pembeli mereka sendiri.

Apa yang BOLEH kita lakukan ialah menghasilkan artikel yang lebih kecil yang menyasarkan pelbagai bahagian perjalanan pembeli, jadi pembaca dalam perjalanan peribadi mereka akan mempunyai sesuatu yang relevan dengan mereka ketika mereka tersandung di laman web anda.

Dengan cara ini, ini bermaksud bahawa SEMUA artikel anda digabungkan akan merangkumi keseluruhan perjalanan pembeli (jadi anda mempunyai sesuatu untuk semua orang) tetapi mereka harus dapat berdiri sendiri sebagai cerita individu untuk khalayak yang lebih disasarkan.

Petua # 3: Topik yang Perlu Diliputi untuk Perjalanan Pembeli

Baiklah, jadi anda tahu apa perjalanan pembeli, dan anda tahu bahawa anda harus merangkumi keseluruhan perjalanan pembeli dengan beberapa bahagian, tetapi topik apa yang akan anda tulis?

Mari kita gunakan gitar lagi sebagai contoh.

Tahap 1: Kesedaran

Pada peringkat ini, kami mengetahui bahawa orang yang mencari laman web anda baru mula menunjukkan minat terhadap gitar. Anda ingin menulis sesuatu yang generik namun cukup relevan untuk menarik perhatian pembaca. Apa yang boleh anda tulis sehingga mereka dapat mencari tahu artikel anda dan mengikuti kandungannya?

 • 10 gitar pemula terbaik
 • Penggunaan rockstars gitar terkenal
 • Mainkan mana-mana lagu dengan 4 kord ini
 • Bagaimana muzik gitar membantu mengatasi kemurungan
 • Muzik & kesihatan mental
 • 10 lagu yang mesti anda pelajari di gitar
 • Kuasai lagu-lagu popular ini dengan 3 kord asas!

Tahap 2: Minat

Pada ketika ini, pembaca sudah giat meneliti gitar. Dia membandingkan harga, ciri, nada, suara. Dia dahagakan data dan dia mencari maklumat yang lebih mendalam.

Apa yang boleh anda lakukan untuk menarik perhatian mereka?

 • Kandungan yang mengandungi ulasan
 • Perbandingan dengan jenama gitar lain yang serupa
 • Perbandingan rentetan
 • Tulis mengenai harga vs nilai
 • Dokumentasikan pengalaman anda sendiri bermain gitar.
 • Tulis artikel mengenai gitar mana yang lebih baik untuk muzik rock vs jazz

Tahap 3: Pertimbangan

Sekarang, pembaca anda sudah bersedia untuk membeli. Mereka tahu secara kasar berapa banyak yang mereka mahu belanjakan, mereka tidak tahu dengan tepat jenama gitar mana yang akan dibelanjakan. Kemungkinan besar mereka mempunyai idea, tetapi mereka mencari jaminan.

Artikel anda perlu lebih fokus pada transaksi. Pembaca anda memerlukan sesuatu untuk mendorongnya ke atas, data yang meyakinkan mereka bahawa mereka akan membuat pilihan yang tepat.

Oleh itu, beri mereka apa yang mereka mahu baca!

 • Nilai terbaik untuk gitar wang
 • 5 alternatif yang lebih murah untuk Les Paul Gibson
 • 10 pedal teratas untuk mendapatkan nada roll rock ‘n’ klasik itu
 • Aksesori terbaik untuk gitar baru anda
 • Gitar terbaik dengan harga di bawah 1,000 USD
  9 Geheime van die skryf van onweerstaanbare opskrifte (gebruik deur groot blogs)

Petua # 4: Penyelidikan Kata Kunci dan memilih kata kunci anda

Sekiranya anda tidak tahu sekarang, kata kunci yang anda gunakan dalam kandungan laman web anda akan menentukan kesesuaian artikel anda di mata Google yang maha kuasa.

Ini bermaksud anda perlu memilih kata kunci anda, menggunakannya dengan betul, dan menonton ketika laman web anda keluar di halaman pertama hasil carian Google.

Sebenarnya tidak terlalu sukar untuk dilakukan.

Langkah 1: Sahkan permintaan carian

Anda hanya perlu memulakan dengan mengesahkan jika ada permintaan untuk topik yang telah anda putuskan. Anda boleh menggunakan alat seperti SEMRush, tren Google atau KeywordTool.io

Terdapat banyak alat kata kunci percuma lain di luar sana. Anda mungkin perlu membayar untuk menggunakan sebahagian daripadanya, tetapi mereka sangat bernilai.

Pencarian pantas menunjukkan bahawa ada alat percuma juga, jadi anda tidak mempunyai alasan untuk melakukan semua yang anda dapat meneliti kata kunci.

Langkah 2: Kenal pasti kata kunci anda

Setelah mengesahkan penyelidikan anda, anda perlu mempersempit pemilihan kata kunci anda kepada 1 atau 2 kata kunci utama untuk setiap artikel. Ini akan membantu anda dalam penulisan anda.

Langkah 3: Tweaking

Sekiranya anda mendapati bahawa ada kekurangan permintaan untuk topik anda, yang harus anda lakukan adalah mengubah topik sedikit demi sedikit untuk memenuhi apa yang dicari orang.

Untuk maklumat lebih mendalam mengenai penyelidikan kata kunci, pergi ke sini untuk artikel yang sangat baik ditulis oleh rakan kami, Tim Soulo.

Petua # 5: Panjang Artikel

Bahagian ini agak rumit.

Dalam satu kajian yang dilakukan pada artikel Wikipedia, ia mengatakan bahawa meningkatkan jumlah kata artikel akan menghasilkan kepercayaan yang lebih tinggi. Tetapi berdasarkan pengalaman kami, pembaca akan kehilangan minat dengan cepat (dan mungkin tidak akan mengganggu membaca) sekiranya artikel itu terlalu panjang.

Tetapi sekali lagi, jika kandungannya menarik dan berjaya melibatkan pembaca, pembaca itu kemungkinan besar akan terus dan terus membaca artikel anda.

Sebenarnya, hanya 16% orang yang tersandung akan terus membaca dan menyelesaikan semuanya, tetapi mereka adalah orang yang benar-benar mencari data yang berguna, jadi pastikan kandungan anda menarik bagi mereka!

Apa yang perlu anda lakukan adalah menyelidiki topik anda dengan teliti sehingga apa yang anda tulis menjadi berguna bagi pembaca anda. Apabila anda melakukannya, bahagian kandungan laman web anda semestinya berada di antara rentang 1,500 – 2,000 perkataan, dan itulah titik manis.

Apabila pembaca mendapati artikel anda berguna, mereka akan menghabiskan lebih banyak masa di laman web anda untuk memahami dan mencerna maklumat yang telah anda kongsi dengan mereka.

Ini membuat mereka terus terlibat, dan juga membantu bahagian kandungan laman web anda kelihatan lebih berwibawa di Google, yang menjadikan kedudukan carian lebih baik!

Petua # 6: Amalan Terbaik untuk Penulisan Kandungan Laman Web

Baiklah, ambil secawan kopi sendiri, kita perlu bahagikan banyak bahagian ini.

Penulisan kandungan web sebenarnya sangat rumit. Anda perlu menulis kandungan dalam bentuk yang panjang supaya Google mengenalinya sebagai sesuatu yang bermanfaat, namun anda harus memotongnya dan memastikannya agar pembaca manusia anda tetap terlibat.

Akan memerlukan sedikit membiasakan diri terutama jika anda menulis untuk media lain, tetapi ingat, anda tidak menulis sastera.

Di laman web seluruh dunia, pembaca tidak sabar, dan mereka mendapat perhatian daripada seorang kanak-kanak berusia 12 tahun yang tinggi gula.

Berikut adalah senarai tabiat baik yang harus dipatuhi semasa menulis di web.

  Miliki Nada Suara Unik Seperti Smoothie Nike & Innocent

 1. Tulis Salinan Mudah dan Berkesan yang Menjual! Kami memperolehnya, yang melihat lebih mendalam mengenai menulis salinan berkesan!
 2. Jangan tulis sendiri! Orang internet banyak orang yang tidak sabar. Sampai ke titik. Ingat, anda perlu berkomunikasi, bukan memberi kesan.
 3. Emosi Buka dompet Kandungan baik dijual kerana itu membuatkan pembaca merasakan sesuatu.

  Ambil contoh ini.

  Rasa ayam goreng ini sangat sedap.

  VS

  Anda tahu apa yang menjadikan rasa ayam goreng ini sangat enak?
  Keretakan kulit. Aroma semua ramuan dan rempahnya. Kekenyangan dagingnya semasa anda menggigitnya.

  Lihat perbezaannya?

 4. Jadikan tajuk utama anda dikira! Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai menulis tajuk utama yang berfungsi, lihat apa yang kami buat sebelum ini di sini.
 5. Ketahui bahawa tabiat membaca internet berbeza! Orang tidak membaca salinan anda, mereka mengimbasnya, mencari kata kunci. Masukkan artikel anda dengan data dan kata kunci yang berguna untuk memastikan audiens anda terlibat!
 6. Jangan keterlaluan kata kunci! Kata kunci bertujuan untuk membantu Google memahami artikel anda, tetapi apabila anda berlebihan, artikel anda mungkin dilarang daripada carian Google dan anda bahkan tidak akan mengetahuinya.
 7. Berlatih penyelidikan SEO! Mulakan dengan kata kunci pilihan anda, kemudian buat penyelidikan anda dan temukan yang sesuai untuk anda! Dengan penyelidikan kata kunci yang tepat, anda akan menemui topik terbaik untuk topik artikel.

  Semasa anda meneliti, lihat artikel ini untuk mengetahui cara membuat kandungan yang mendorong lalu lintas!

  Petua profesional – gunakan alat seperti SEMRush untuk melihat kata kunci apa yang digunakan pesaing anda!

 8. Hyperlink semuanya! Dapatkan maklumat anda dari suatu tempat? Pautkannya!

  Ini hanya etika internet yang baik. Ini juga membantu artikel anda kelihatan lebih mantap dan berwibawa, yang bermaksud kedudukan yang lebih baik!

 9. Gunakan teknik Pencakar Langit Teknik pencakar langit itu mudah, tetapi tidak mudah. Tujuannya adalah untuk membuat artikel yang merupakan sumber yang paling bermaklumat, paling tepat, paling epik di luar sana, sesuatu yang akan memberi alasan kepada pembaca anda untuk mencari maklumat di tempat lain (seperti yang anda baca sekarang!).

Kemaskan

Terdapat banyak perkara yang perlu diliputi ketika menulis kandungan laman web, dan mustahil untuk membicarakan semuanya dalam 1 artikel. Kami telah mencuba yang terbaik untuk merangkumi petua dan tabiat yang paling penting untuk penulisan kandungan web.

Ingat, penyelidikan adalah kunci untuk artikel yang berjaya!

 • Teliti kata kunci anda dan luangkan masa untuk belajar dan memahami perjalanan pembeli. Ia sangat membantu dalam jangka masa panjang. Fahami tujuan yang ingin dicapai oleh pembaca anda, kemudian tentukan artikel yang membantu pembaca anda.
 • Letakkan diri anda pada pembaca anda. Mereka log masuk ke laman web anda kerana mereka memerlukan penyelesaian untuk masalah. Tulis artikel yang ikhlas yang akan menolongnya, dan pastikan untuk membaca semula karya anda atau meminta seseorang untuk membacanya untuk anda!
 • Akhir sekali, pelajari kemahiran menulis asas. Penulisan salinan dan penulisan kandungan laman web sangat berbeza daripada penulisan untuk media tradisional. Anda perlu menulis untuk berkomunikasi, bukan untuk memberi kesan, dan itu akan membawa kepada penjualan.

Untuk lebih banyak kandungan web dan petua penulisan, pastikan anda melalui pautan di laman web kami. Kami mempunyai banyak kandungan yang akan membantu anda!

Baiklah, kami telah sampai ke akhir karya ini dan kami berharap artikel ini berjaya membantu anda. Beritahu kami pendapat anda!

Lebih baik lagi, jika anda mempunyai petua kecil anda sendiri untuk menulis kandungan laman web, jangan ragu untuk berkongsi dengan kami!!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me