ExpressVPN

ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

tl; dr

Når det gjelder hastighet, sikkerhet, personvern og funksjoner, er ExpressVPN enestående. Det er alt man kan se etter i en sterk VPN-tjeneste og tilbyr dette til en rimelig pris – hvis du er villig til å logge på i lengre perioder om gangen.

ExpressVPN-gjennomgang: 13 fordeler og bare 1 ulempe med å bruke ExpressVPN

ExpressVPN er et av de største og mest populære navnene i VPN-virksomheten. Etablert i 2009 og drevet av et britisk Jomfruøyer-baserte selskap, og har tilbudt sikkerhet og personvern i lang tid nå.

Selv om det på ingen måte er den billigste tjenesten som finnes, tror jeg at det er mye å se frem til i ExpressVPN. Deres store mengde funksjoner kombinert med en stor spredning av serverplasseringer gjør det til en tjeneste som er vanskelig å slå.

Hva vi liker med ExpressVPN

1. Unik sjanse til personvern

Tjenesten drives av Express VPN International Ltd., et britisk jomfruøyer (BVI) -basert selskap. Selv om selskapet normalt ikke er hjemmehørende i selskapet, bør ikke gi sine produkter en annen karakter, må jeg i dette tilfellet være uenig.

Du forstår, det er her viktig å merke seg at de ‘britiske’ i tittelen i beste fall er nominelle, siden BVI er selvstyrende. Faktisk er hele rettssystemet sitt eget og på ingen måte relatert eller underordnet Storbritannia.

Det er også viktig (fra et VPN-perspektiv) at det foreløpig ikke er noen lov om dataoppbevaring i BVI. Selv om en utenlandsk interesse skulle forsøke å tvinge et BVI-selskap til å produsere poster i forhold til noen etterforskning, må en slik ordre komme fra en BVI-domstol. Rettsprosedyren er lang og kjedelig, og slutten av dagen, hvis lovbruddet som blir forfulgt ikke også er et lovbrudd etter BVI-loven, kan det ikke være noen sak.

La oss oppsummere dette tydelig

Hvis du bruker ExpressVPN hvor som helst i verden og det er etterforskning mot deg, kan ExpressVPN ikke tvinges til å fremlegge bevis for din internettaktivitet.

2. Nettverkslås holder identiteten din sikker

Med utgangspunkt i den personvernfaktoren har ExpressVPN også en kill switch (nettverkslås), som kommer i spill dersom Internett-tilkoblingen din til VPN-serveren skal gå av. Hvis denne situasjonen oppstår, vil deaktiveringsbryteren øyeblikkelig kutte all datatrafikk til og fra enheten din. Dette for å sikre at det ikke er data eller IP-lekkasje, siden VPN-tunnelen har blitt kompromittert.

Som et eksempel på dette, la oss si at du har nettverkslås aktivert og torrenser. Hvis tilkoblingen til VPN-serveren blir avbrutt av en eller annen grunn, vil all Internett-aktiviteten din bli stoppet. I det minste til du kobler til en annen VPN-server.

For å teste dette prøvde jeg en enkel filnedlasting, og i løpet av prosessen, slått av VPN-programvaren min. Umiddelbart fikk jeg en feilmelding fra filserveren som varslet meg om at nedlastingen var blokkert.

ExpressVPN nettverkslås

2.1. DNS-lekkasjer: Er ExpressVPN virkelig privat?

For å sikre at nettverkslåsen fungerer, sørget jeg for å også kjøre en test for DNS-lekkasjer. Hvis nettverkslåsen ikke fungerte, ville det å gi meg et DNS Leak-verktøy gi beskjed. ExpressVPN har et verktøy du kan bruke til dette, eller alternativt finnes det også andre tredjepartsverktøy som DNS Leak Test.

Alt du trenger å gjøre er å besøke nettstedet, og det vil automatisk teste forbindelsen din. Match testen deres med VPN-serveren du koblet til. Hvis de stemmer, har du det bra.

DNS-lekkasjebevis

3. Ingen loggpolicy

Dette bygger mer på forutsetningen om personvern i stedet for sikkerhet. Når vi sier logging, diskuterer vi dataene som er samlet om deg under Internett-øktene dine. Dette vil sannsynligvis inkludere informasjon som IP-adresse, nettadresser du besøkte, osv. Generelt, all din internettaktivitet.

Som en av de beste VPN-leverandørene rundt, sier ExpressVPN eksplisitt at det ikke fører logger over aktiviteten din. I følge dem har de “nøye konstruert appene våre og VPN-servere for å eliminere sensitiv informasjon kategorisk”.

Dette inkluderer:

 • IP-adresser (kilde eller VPN)
 • Nettleserlogg
 • Trafikkmål eller metadata
 • DNS-spørsmål

Selskapet oppsummerer sin posisjon og sin policy veldig pent i en enkelt setning:

ExpressVPN ingen loggpolicy

Som et resultat kan ExpressVPN aldri tvinges til å levere kundedata som ikke eksisterer.

Se fulle detaljer

La oss sette dette i perspektiv igjen. Hvis VPN-tjenesteleverandøren ikke oppbevarer denne typen informasjon, er det ingen måte at de kan produsere den hvis noe forsøk på å tvinge dem til (f.eks. Gjennom rettskjennelse).

4. Delet tunnel – Velg hvilke nettverksenheter du vil beskytte

Hvis du har bestemt deg for å kjøre ExpressVPN av ruteren i stedet for gjennom apper på individuelle enheter, er Split tunneling noe du måtte trenge. Den lar deg få tilgang til internett og samtidig bruke en annen enhet i nettverket, for eksempel en ekstern skriver. ExpressVPN-appen for ruteren din kan støtte dette og er konfigurerbar etter ditt ønske.

Du kan for eksempel konfigurere for å beskytte alle datamaskinene dine i nettverket for å passere deres trafikk gjennom VPN, men la skriveren være åpen for normal trafikk. Hvis du har delt den, kan noen andre fortsatt bruke den skriveren.

5. ExpressVPN er RASKT!

Jeg prøvde ut 6 forskjellige geografiske steder, og jeg la merke til en forringelse i tjenesten jo lenger borte jeg kom fra mitt virkelige sted. Normalt kan jeg treffe rundt 100 Mbps maks på linjen min, noe som er ganske bra.

Hastighetstestresultater med VPN av

Hastighetstest med ExpressVPN slått av
(Se testresultatet for full hastighet)

Hastighetstestresultat på Malaysia-server

Hastighetstest Asia – Malaysia Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Hastighetstestresultat på Singapore-server

Hastighetstest Asia – Singapore Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Hastighetstestresultat på Sydney-server

Hastighetstest Australia – Sydney Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Hastighetstestresultat på Mumbai-serveren

Hastighetstest India – Mumbai Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Hastighetstestresultat på Sør-Afrika server

Speed ​​test Africa – South Africa Server
(Se testresultatet for full hastighet)

Hastighetstestresultat på New York-serveren

Hastighetstest USA – New York Server
(Se testresultatet for full hastighet)

YouTube-streaming var også jevn og smertefri. Jeg var i stand til å streame 4k videoer uten problemer i det hele tatt.

Strøm 4k-videoer på ExpressVPN

6. Kryptering av myndighetsnivå

Av de viktigste funksjonene en VPN gir, har vi allerede truffet personvern og hastighet. Sikkerhet er et annet sentralt element, og når det gjelder VPN-er er det to aspekter av det; typen kryptering de bruker for å sikre dine data og protokollene som de bruker for å frakte dataene dine. ExpressVPN Advanced Encryption Standard med 256-bits nøkler (AES-256).

Denne krypteringsstandarden sikrer mange regjeringshemmeligheter rundt om i verden. Å bryte den ned, en 256-bits nøkkel betyr at det er mange mulige kombinasjoner å prøve å bryte før dataene dine kan leses av noen andre.

7. Valg av MANGE protokoller

VPN-er er avhengige av to viktige komponenter for å holde identiteten din og aktiviteten trygg. Den ene er krypteringen jeg diskuterte over, men det er også virkemidlene til at data blir gitt, som er gjennom en sikker tunnel. Hver type tunnel har forskjellige egenskaper, men utnytter hovedsakelig en kombinasjon av kompatibilitet og hastighet.

Ta for eksempel L2TP sammenlignet med PPTP. Begge er tunnelprotokoller, men L2TP tilbyr bedre kryptering (128-bit vs 256-bit).

ExpressVPN gir deg et valg mellom forskjellige tunneleringsprotokoller. Du kan være så paranoid og nisje som du vil, eller bare la ExpressVPN velge for deg. Hver protokoll har selvfølgelig sine fordeler og ulemper, så du må finne ut hva som er optimalt i hastighet og sikkerhet for deg selv.

8. Stort antall serverplasser

Som nevnt tidligere, vedlikeholder ExpressVPN servere i 148 byer i 94 land. Disse er kategorisert under fire hovedregioner: Amerika, Europa, Asia Pacific og Midtøsten & Afrika. Imidlertid tilbyr ikke alle de samme tunneleringsprotokollene.

ExpressVPN-serverliste

Selv om ExpressVPN tilbyr et utvalg av syv forskjellige sikkerhetsprotokoller, støtter ikke hver enkelt server på nettverket dem alle. Heldigvis betyr det store antallet servere at selv om du støter på en som ikke støtter en protokoll du ønsker, vil du sannsynligvis kunne finne et alternativ i nærheten.

9. 3X enheter og enkle å sette opp

Hvert ExpressVPN-abonnement støtter 3 samtidige tilkoblinger til Internett.

Hjemme kan du bare konfigurere den på ruteren din, så blir du dekket. Hvis du er ute av huset, kan jeg virkelig ikke se deg bruke mer enn en bærbar datamaskin, smarttelefonen din og et nettbrett (selv om det samtidig).

Koble 3x enheter med ExpressVPN

Når du har registrert deg for en konto, vil du få et passord du kan bruke for kontoen din – vennligst endre dette så snart du kan. Når du har gjort det, vil du bli ført til en instruksjonsside og gitt et alternativ der du vil installere VPN-tjenesten din på.

Det er detaljerte instruksjoner (sammen med videoer!) Om hvordan du konfigurerer ExpressVPN med nesten alle enheter kjent for menneskeheten. OK, det kan være litt over bord, men jeg er sikker på at nesten alle mainstream-enheter er der.

Bare følg guidene, ung gresshoppe. Selv om du ikke har problemer, husker du den fantastiske kundestøtten jeg nevnte tidligere? Bare rekk ut og berør noen.

Advarsel

Hvis Internett-leverandøren din bruker PPPoE for å koble seg til Internett, vil du ikke lett kunne installere VPN på ruteren. Du trenger en ekstra ruter for å administrere VPN-tilkoblingen. Den eneste mulige måten å løse dette på er å blinke ruteren firmware til en spesialisert type som OpenWRT, som kan administrere to forskjellige WANer samtidig.

10. Du kan betale i BitCoin

Mens VPN-leverandører tilbyr teorien om personvern og sikkerhet, har jeg ofte lurt på hvordan, siden det må være en pengespor hvis brukere betaler med kredittkort, eller til og med PayPal. Takket være den nye sprø cryptocurrency, har imidlertid tjenesteleverandørene hoppet på båndtvangen, og nå aksepterer ExpressVPN betaling i BitCoin.

Betal inn BitCoin

Gjennom denne metoden kan du virkelig være anonym siden det ikke er noen måte å spore betalingen tilbake til deg.

For de som ennå ikke har noen BitCoin, trenger du to ting; a) en BitCoin-lommebok og b) litt BitCoin. Investopedia har en nyttig Hvordan kjøpe BitCoin-guide.

11. Torrenting er tillatt!

Peer-to-peer fildeling er noe som det lenge har vært diskutert over hele verden. Mange store selskaper har presset ISP-er for å spore og straffe P2P-brukere for alt fra piratkopiering av programvare til DMCA-brudd.

Å bruke en VPN fjerner trusselen om forfølgelse for P2P-brukere, men fangsten er at noen VPN ikke tillater P2P-aktiviteter, eller begrenser dem. Ingen problemer med ExpressVPN skjønt, de har til og med en side som lærer brukerne sine HVORDAN sette opp en torrent-klient på deres tjeneste!

Torrent på ExpressVPN

Jeg var i stand til å få like stor hastighet i torrentene mine på ExpressVPN som jeg vanligvis får, noe som er ganske fantastisk (i det minste på min nye 50 Mbps linje);

12. Tilgang til NOG Netflix-regioninnhold

Igjen, et annet selskap som prøver å begrense deres brukeres tilgang er Netflix. Dette selskapet låser brukere etter region, slik at forskjellige regionbrukere får tilgang til annet innhold. ExpressVPN hjelper også Netflix-brukere med å få tilgangsskjema hvor som helst og lærer deg hvordan du gjør det på deres tjeneste. Se hvordan du låser opp Netflix-innhold.

13. Fantastisk kundesupport

Det var like bra at jeg fikk problemer med å konfigurere ExpressVPN på min TP-Link Archer C7, så jeg hadde en god unnskyldning for å prøve ut kundestøtten deres. Min destinasjon var deres støttedatabase, som dessverre ikke hjalp mye i mitt tilfelle.

Neste gang prøvde jeg Live Chat-tjenesten deres, som gikk forbausende raskt. I løpet av sekunder hadde en kundeserviceassistent koblet seg til chatten min, og vi var på farten. Under servicechatten var kundeserviceassistenten både kunnskapsrik og hjelpsom.

Selv om vi ikke kunne fikse problemet gjennom chat, ble jeg guidet gjennom prosessen via e-post (for å overføre bilder til og fra) og når de var ferdig sendte de meg en kopi av hele chattranskriptet. Snakk om service!

Chat-transkripsjonen blir sendt

Nå er jeg ikke en teknisk analfabet, men jeg kan se hvor nyttig en kombinasjon av disse prosessene vil være for en nybegynner til VPN-er.

Jeg vurderer absolutt toppsystemet deres for støtteapparatet!

Hva vi ikke likte med ExpressVPN

Kostnadene er ganske bratte

Selv om det er sant at ExpressVPN ofte har blitt betegnet som kostbar (og til en viss grad er jeg enig), vil jeg gjerne trekke fram en variant av konstruksjonsteorien her – du kan velge to av tre; billig, bra og sikkert. Hva ville valgene dine være når det gjelder å lete etter noe som kan supplere din sikkerhet og personvern?

Et månedlig abonnement på ExpressVPN vil sette deg tilbake $ 12,95, men dette faller drastisk med så mye som ned til $ 8,32 per måned hvis du velger å betale i 12-måneders blokker.

ExpressVPN-plan & Priser

MonthlyYearlyHalf årlige
Pris / mo $ 12.95 $ 8.32 $ 9.99
Totalt regning $ 12,95 $ 99,95 $ 59,95
Faktureringssyklus 1-måned12-måned6-måned
Pengene tilbake-garanti30-dager30-dager30-dagers

Priser for ExpressVPN er enkle å følge. Hvis du betaler måned for måned, vil du få en tung kode på $ 12,95 per måned. Hvis du velger å betale hver sjette måned, reduseres det til $ 9,99 i måneden, som skal betales på forhånd.

De beste prisene kommer med en årlig forhåndsbetaling som satsen går ned til $ 8,32 i måneden (hele 35% rabatt). Det betyr at du får 6 gratis måneder sammenlignet med hvis du gjør månedlige utbetalinger!

Disse prisene inkluderer all båndbredde du kan håndtere så vel som ubegrensede tilkoblinger til det enorme antallet serverplasser overalt i verden. Bytt servere hvert 5. minutt hvis det gleder deg!

I alle fall tilbyr ExpressVPN også en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, noe som betyr at de er ganske sikre på at du ikke vil møte kjøperens anger.

Konklusjoner: Er ExpressVPN verdt den høye prisen?

For meg var dette en første tur til den virkelige verdenen av VPN-er. Det var sant at den tekniske kunnskapen var der, men praktisk erfaring var det ikke. Jeg må si at de tekniske ferdighetene ikke er vanskelige og kan hentes med litt lesing.

ExpressVPN var en glede å teste på flere måter enn en. Det er en flott tjeneste som tilbyr all funksjonaliteten jeg trenger (jeg elsker Torrenting) og noen jeg ikke trenger (jeg bruker ikke Netflix) og til en langsiktig abonnementskostnad på rundt $ 8 i måneden. Liten pris å betale for trygghet.

Min eneste hikke ble møtt i modemoppsettet, siden bredbåndet mitt bruker PPPoE for å koble til og jeg ikke hadde noen ekstra råd til å konfigurere ExpressVPN på. Sørg for at du tar hensyn til min tidligere advarsel om dette hvis du har tenkt å registrere deg.

Nøkkelegenskaper

 • ✓ Ingen begrensninger
 • ✓ Offshore personvern
 • ✓ DNS / IPv6 lekkasjebeskyttelse
 • ✓ 24/7 support via e-post & Live chat
 • ✓ Støtte for flere protokoller

Anbefalt for

 • • Absolutt personvern
 • • Torrenting
 • • Netflix
 • • Mac, Windows & Alle plattformer

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me