Conducerea traficului este grea. Cu adevărat greu.

Este deznădăjduit să vezi o linie plană pe analizele tale, în ciuda tuturor eforturilor tale.

Există o soluție: conținut. Publicarea de conținut interesant, informativ și convingător conduce mii de vizitatori pe site-ul dvs. Funcționează pentru proprietarii de magazine de comerț electronic, bloggeri și aproape orice altă afacere pe care ți-o poți imagina.

Cititorii dvs. vor împărtăși conținut excelent și vă vor ajuta să ajungeți în cele mai îndepărtate colțuri ale internetului. Cu fiecare blog, videoclip sau infografie nouă, veți capta noi oportunități și le veți trimite înapoi la site-ul dvs. web.

Există trei reguli de aur pentru o strategie eficientă și astăzi o defalcăm în bucăți:

  1. Venind cu idei grozave
  2. Respectarea unui program regulat de conținut
  3. Optimizarea acestuia pentru tone de trafic

Contents

PARTEA 1: Venirea cu idei de conținut

Există mult conținut acolo, așa că va lua ceva special pentru a ieși în evidență. Trebuie să veniți cu un conținut unic și puternic. Dar, cum, pe pământ, mai continui idei solide?

1. Utilizați Buzzsumo pentru a vedea ce conținut îl omoară online

Să zicem că începeți cu o ardezie complet goală. Ai un site web nou, dar nu știi ce conținut trebuie creat. Intrați în Buzzsumo.

Buzzsumo vă arată cel mai popular conținut din orice categorie dată. (În acest caz, „burgeri în New York”. Puteți căuta orice, de la „marketingul social media” la „imobiliare”.) După cum vedeți, cel mai bun conținut este simplu și direct: o listă cu cei mai buni burgeri din New York.

buzzsumo

Dacă aveți conținut existent pe site-ul dvs., puteți utiliza Buzzsumo pentru a căuta pe site-ul dvs. web. Acesta va prezenta cele mai populare piese de conținut pe social media.

Sfatul aici este simplu. Dă-ți seama ce funcționează și recreează-l singur. Faceți mai multe din ceea ce funcționează.

2. Utilizați Google Analytics pentru a vedea ce funcționează până acum

Google Analytics

Ce se întâmplă dacă ați creat conținut timp de luni de zile cu puțin returnare? Ceva nu funcționează, dar trebuie să scoți în evidență problema.

Acolo Google Analytics este foarte util. Scufundați-vă în contul Google Analytics și mergeți la „comportament” > continutul site-ului ”.

Google Analytics

Aici, puteți descărca în fiecare blog sau bucată de conținut pe care ați postat-o. Vă va arăta care a obținut cel mai mult trafic, cel mai lung timp pe site și cel mai scăzut ritm de respingere.

Căutați modele în conținutul dvs. cel mai popular. Care a fost subiectul conținutului? Care a fost formatul? Ce înseamnă un blog, o infografie sau un videoclip? Avea un titlu puternic?

Descoperiți de ce a funcționat acel conținut și faceți multe altele! De asemenea, ștergeți toate formatele și subiectele care nu atrag traficul. Este o pierdere de timp.

3. Marcați evenimente importante din industrie

Cea mai ușoară modalitate de a găsi conținut relevant și în timp util este de a privi lumea din jurul tău.

Pentru mine, unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul de pornire este conferința TechCrunch. Așadar, am creat un conținut în timp util despre acesta. Puteți face același lucru în orice industrie.

Să zicem că conduci o companie sportivă. Știi că Jocurile Olimpice vin în august, ceea ce îți oferă tone de subiecte despre care să scrii.

Marcați această dată în calendarul dvs., precum și orice alte evenimente importante pe parcurs. Stabiliți-vă un memento cu o săptămână înainte de fiecare eveniment și creați o bucată de conținut despre acesta. Asta înseamnă că veți avea întotdeauna un conținut relevant și demn de știri pregătit pentru marele eveniment.

  18 mënyra të thjeshta për të krijuar një strategji të përmbajtjes që në të vërtetë drejton trafikun

Simplu. Uşor. Aceasta ar trebui să înceapă completarea imediată a calendarului de conținut

4. Citiți bloguri

Ștefan King spunea celebrul:

Stephen King

Dacă nu aveți timp să citiți, nu aveți timp să scrieți.

Cititul nu numai că îți accentuează abilitățile de scriere, dar îți oferă și idei și inspirație. Petrec cel puțin o oră citind articole și bloguri în fiecare zi. Într-o sesiune, voi nota aproximativ zece idei diferite pentru conținut nou.

Poate că blogul a lăsat unele întrebări fără răspuns. Poate aveți propria părere. Căutați un nou unghi asupra conținutului existent.

5. Întrebări Quora

Există bloguri și videoclipuri pentru a răspunde la întrebările oamenilor.

Oamenii caută să învețe despre un subiect nou sau să vadă ceva mai clar. Oamenii consumă conținut pentru că au o problemă care trebuie rezolvată. Treaba ta este să le rezolvi problemele. Răspundeți la întrebările lor.

Quora este o resursă neexploatată pentru asta. Utilizatorii postează întrebări autentice în fiecare zi. Și dacă o persoană solicită, puteți garanta că există alte mii care se întreabă același lucru.

Iată primele două întrebări care apar pe feedul meu când mă conectez la Quora:

Quora

Imediat, sunt două idei fantastice pentru o postare pe blog. De fapt, cantitatea de idei de conținut pe care le puteți genera din aceste două întrebări este uriașă.

Obțineți propriul cont pe Quora, introduceți subiectele preferate și voila – inspirație instantanee.

6. Intreaba-ti clientii / cititorii

Dacă doriți să conduceți trafic serios, trebuie să creați conținut pe care îl caută publicul țintă. Deci, ghiciți cine sunt cei mai buni oameni să întrebați … Așa este, clienții dvs. existenți!

Folosiți canalele de socializare pentru a vă întreba cititorii existenți ce fel de conținut ar dori să vadă. Încercați să fiți specifici și să le oferiți o opțiune. De exemplu, întrebați dacă ar prefera ca următorul dvs. blog să se concentreze pe social media sau pe email marketing. Încorporați-vă voturile și veți primi răspunsul.

7. Împărtășește-ți experiențele

Unele dintre cele mai eficiente piese de conținut se bazează pe experiențe personale. Gândește-te la ceva care te-a provocat în ultimele câteva luni și împărtășește-ți experiența. Cititorilor tăi adoră să citească despre viața reală, indiferent dacă este bine sau rău.

Primul meu exemplu este o experiență extrem de pozitivă (care înțelege) a generat o mulțime de cititori:

ari messe

Haideți să ne confruntăm, majoritatea dintre noi nu avem patru întreprinderi de mai multe milioane de dolari. Dar ce succese poți transmite cititorilor tăi? Ce ai aflat recent că i-ar putea ajuta pe ceilalți?

Funcționează la fel de bine când sunteți sincer în legătură cu lucrurile cu care v-ați confruntat. Ali Messe este fantastic în acest sens:

ari messe

Încercați să scrieți un articol onest și personal cel puțin o dată pe lună. Conduce instantaneu traficul, deoarece este relatabil, unic și oferă personalității companiei tale.

8. Uită-te la comentariile tale

Acesta este simplu. Scufundați-vă în secțiunea de comentarii de sub blogurile sau videoclipurile dvs. și căutați comentarii interesante. Căutați pe cei care doresc explicații suplimentare.

Folosiți asta ca bază pentru următorul dvs. conținut. Afișează cititorilor dvs. că vă angajați activ cu ei și sunteți interesat de contribuțiile lor.

De asemenea, răspunde la o întrebare pe care probabil o pun și alte sute de persoane.

PARTEA 2: Completarea calendarului dvs. de conținut

  E-mailowy przewodnik marketingowy Część 4: Proste triki za 40% stawki otwarcia

Până acum, ar trebui să vă revărsați cu idei fantastice de conținut. Acum, este timpul să le transformați în bucăți reale de conținut și să le programați în calendarul dvs. Puteți utiliza umilul Apple iCal pentru a configura calendarul de conținut. De asemenea, îmi place să folosesc Sprout Social pentru a ajuta integrarea rețelelor mele de socializare și a conținutului.

încolțesc social

9. Angajează-te la termene săptămânale

Dacă nu vă acordați termene, veți constata că munca dvs. nu se finalizează.

Lipiți-vă de un program de publicare realist. În continuare, vă voi vorbi prin câteva termene realiste pentru a vă angaja.

Construiți activ și creați și publicați conținut în calendarul dvs. săptămânal. Faceți din ea o prioritate.

10. Postați 2 postări pe blog pe săptămână

2 postări pe blog este o țintă simplă, realizabilă pentru orice întreprindere mică. Pentru un blog nu este nevoie de mai mult de două ore. Și, vă va oferi două mari șanse de a conduce traficul pe site-ul dvs. în fiecare săptămână.

În zile alternative, puteți da conținutului o a doua apăsare pe social media pentru oricine a ratat-o.

11. Publicați 1 conținut de zgârie-nori pe lună

Conținutul zgârie-nori este o bucată mare, suculentă, îndrăzneață, care generează mult interes. Este mult mai eficient decât postările mici de pe blog, dar depune, de asemenea, mult mai mult efort.

În esență, căutați să creați o sursă definitivă pentru ceva. Ar putea fi ghidul complet al instrumentelor de socializare în 2016, de exemplu.

Ar putea fi cele mai bune trucuri de snowboard din toate timpurile. Orice ai alege, fă-o mare, interesantă și foarte partajabilă.

Frumusețea zgârie-nori este că obțineți un flux uriaș de trafic instantaneu prin distribuirea instantanee. De asemenea, obțineți o coadă lungă de vizitatori care găsesc conținutul prin motoarele de căutare.

Aflați mai multe: Cheia unui trafic uriaș și consecvent: tehnica zgârie-nori

12. Un videoclip pe lună

Știați că conținutul video este cea mai distribuită formă de conținut? Ei bine este. Nu este la fel de simplu ca eliminarea unei postări pe blog, dar s-ar putea să fie mult mai eficient pe termen lung.

Poate fi la fel de simplu ca să vorbești cu camera foto și să conturezi câteva fapte sau statistici cheie. Atâta timp cât furnizați informații valoroase, încercați-le într-o varietate de suporturi diferite.

A funcționat destul de bine pentru Marija Hamed, care a obținut 100.000 de vizualizări la acest videoclip simplu, dar informativ.

13. Un ebook sau un proiect mare pe an

În afară de conținutul dvs. obișnuit, ar trebui să programați un proiect mare pe an. Acest proiect ar putea fi un eBook sau o carte albă. Acestea sunt ghiduri autoritare care aduc într-adevăr profunzime despre un anumit subiect.

Te poziționează ca un expert în subiectul tău și oferă cititorilor o perspectivă uriașă asupra abilităților tale. Este perfect pentru crearea încrederii.

Nu numai asta, dar sunt un conducător de trafic dovedit. Oamenii vor căuta întotdeauna cărți electronice și conținut extins. Mai bine, ei vor face parte cu o adresă de e-mail pentru a o primi. Folosind un eBook ca „magnet de plumb”, veți colecta mii de adrese de e-mail.

Și – ați ghicit – buletinele de e-mail conduc o cantitate serioasă de trafic.

14. Lasa-i pe ceilalti sa faca munca grea pentru tine

Crearea de conținut poate fi epuizant. Iată un truc: valorificați conținutul generat de utilizator.

Fă ceea ce a făcut Starbucks și determină-ți utilizatorii să posteze imagini cu produsul tău în acțiune. Starbucks a organizat o competiție în care clienții au putut împărtăși imagini cu doodles-ul lor de cupă.

  Průvodce e-mailovým marketingem Část 2: Aktualizace obsahu - Co a jak

starbucks

Rezultatul? Săptămâni în valoare de conținut minunat gratuit pentru a posta online. Fii creativ, poți face ceva similar cu aproape orice.

Iată un sfat și mai ușor: încurajați recenziile utilizatorilor cu privire la tot ceea ce vindeți. Este o modalitate ușoară de a genera conținut nou pe site în mod regulat (excelent pentru SEO).

15. Repuneți totul. Tot timpul.

După ce ați publicat un nou blog, puneți-vă o întrebare simplă: Ce mai pot face cu asta?

Ați putea transforma informațiile respective într-un podcast? Ai putea să iei faptele cheie și să creezi un infografic puternic? Puteți să-l transformați într-un videoclip sau animație YouTube?

Puteți reutiliza aceeași bucată de conținut în atât de multe moduri diferite. Publicului tău îi place să digere conținut în diferite moduri, așa că dă-le! Îți economisește mult timp de cercetare și poți genera de trei ori mai mult trafic.

Difuzați conținutul reutilizat în următoarele câteva luni, iar calendarul dvs. începe să se umple frumos!

PARTEA 3: Optimizarea acestuia pentru trafic

Până în prezent, v-am arătat cum să veniți cu un conținut excelent și să începeți un program solid. Dar, ne lipsește partea finală: să ne asigurăm că conduce trafic de tone.

Până la urmă, dacă postezi un blog și nimeni nu îl citește, există cu adevărat?

16. Cuvinte cheie SEO

Unul dintre motivele pentru care conținutul este atât de bun pentru a conduce conținut este avantajele motorului de căutare. În primul rând, Google îi place să vadă o mulțime de actualizări periodice și conținut.

În al doilea rând, conținutul ajută Google să înțeleagă mai multe despre cine ești și ce faci. Utilizând cuvinte cheie extrem de direcționate în conținutul dvs., puteți conduce mult trafic prin Google.

Alegeți cuvintele cheie pe care doriți să le clasificați și faceți-le o parte uriașă a conținutului dvs. Să revenim la exemplul nostru de burger. Vrei să te asiguri că conținutul tău conține o mulțime de referințe la burgeri și New York.

Este atât de simplu, dar funcționează.

Aflați mai multe: Moduri creative de a găsi cuvinte cheie de clasare și conversie ridicate

17. Titluri ucigașe

Dacă doriți cu adevărat să conduceți traficul, trebuie să vă distingeți de toate celelalte bucăți de conținut de acolo. Titlurile și titlurile dvs. trebuie să spargă zgomotul și să convingă oamenii să facă clic pe ele.

Petreceți cel puțin 20% din timpul dvs. creând un titlu perfect pentru cuvânt. Faceți-l intrigant, tachinător și în fața voastră. Dacă nu primiți această parte corectă, atunci veți pierde timpul la articolul principal!

Sfat Pro: Am scris un ghid util despre cum să creezi titluri ucigașe. Folosește-l bine!

18. Includeți întotdeauna pisoi

Pisoii conduc foarte mult trafic.

pisoi

O strategie de conținut este în continuare cea mai bună (și cea mai ieftină) modalitate de a conduce trafic către site-ul dvs. web. Dar nu este ușor.

Achiziția de trafic necesită timp, răbdare și un program. Este cheia unui trafic valoros pe termen lung.

Acesta este motivul pentru care un calendar este cel mai bun prieten al producătorului de conținut! Aveți întrebări sau gânduri pe această temă? Anunță-mă în secțiunea de comentarii de mai jos.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me