NordVPN

Contents

NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; dr

A NordVPN ijesztően erős versenyző. Megnyomja a jobb oldali gombokat a biztonság, a magánélet és a sebesség kulcsfontosságú területein, és mindezt nehéz, legyőzhető hosszú távú előfizetési árakon kínálja. Határozott kötelező vétel mindenkinek, aki érdekli a magánélet védelme!

NordVPN áttekintés: 9 profik & 4 Hátrányok a NordVPN használatához

A NordVPN a VNP üzletág másik behemója, és Panamából származik. 2012-től kezdve a vállalat nagyon rövid utat tett meg a hosszú utat. 2023-tól kezdve több mint 4000 szervert kezel 62 országban.

Amit mi szeretünk az NordVPN-ről

1. A legfelső szintű adatvédelem és biztonság

A NordVPN székhelye Panamában található, amely a legtöbb szolgáltató számára általában nem fontos, de a VPN szolgáltatások szempontjából jelentős. Panamanak nincsenek adatmegőrzési törvényei, és kormányuk (amennyire tudjuk) nem végez internetes megfigyelést. Ez azt jelenti, hogy jogilag a NordVPN-nek nem kell nyilvántartást vezetnie felhasználói tevékenységeiről – ez nagyszerű az Ön személyes adatainak védelme érdekében!

A magánélet nagyszerű elhelyezkedése mellett a NordVPN kiváló titkosítási szabványokkal is rendelkezik. Az összes csúcsminőségű VPN-szolgáltatóhoz hasonlóan, 256 bites Advanced Encryption Standard (AES).

Várjon – van még – A magánélet további védelme érdekében a NordVPN a PGP-kulcsokat használja az ügyfélkapcsolatban és a fiókja adatainak védelme érdekében. A PGP kulcsok felhasználhatók az Ön és a NordVPN közötti kommunikáció titkosítására, és gyakorlatilag törhetetlenek.

Gyilkos kapcsoló: Kétféle halálos kapcsolónak van: a felhasználó választhat, hogy váratlan lemondás esetén bezár egy adott alkalmazást, vagy teljesen megszünteti az internetkapcsolatot (rendszerszintű gyilkos kapcsoló)..

2. A Kill Switch megakadályozza az adatvédelmi kompromisszumot

Ha kíváncsi, mi történhet, ha egy kapcsolat megszakad egy NordVPN szerverrel, akkor a válasz a Kill kapcsoló. Ha egy NordVPN szerver leszakítja a kapcsolatot, ez a szolgáltatás az Internet kommunikációját csúszóan leállítja.

Az operációs rendszertől függően az NordVPN gyilkos kapcsolójának két változata van. A Windows vagy a Mac verzió lehetővé teszi, hogy kiválassza az alkalmazások kommunikációját, ha valami történik, miközben a mobilalkalmazás mindent leállít.

Mindez az adatok szivárgásának megakadályozását szolgálja.

2.1. Nincs DNS-szivárgás

Mint mindig a VPN tesztelésekor, a telepítés és a sebességteszt mellett, az egyik legfontosabb dolog az, hogy ellenőrizze, hogy valódi IP-je el van-e maszkolva. Végül is ez az egyik elsődleges cél, ugye? A szokásos teszteket a dnsleak.com vagy a dnsleaktest.com webhelyen lehet elvégezni.

Csak annyit kell tennie, hogy összehasonlítja a valódi IP-jét az e két webhelyen láthatóval – mindaddig, amíg nem egyeznek, jól vagy.

NordVPN DNS szivárgáspróba* Malajziában vagyok, tehát NordVPN klienseim nyilvánvalóan jól működnek!

3. Kettősítse meg a védettséget dupla VPN-sel

Mostantól megismerheti a VPN-k alapvető fogalmait, szóval beszéljünk valami kiegészítőről, amelyhez a NordVPN tartozik, és ez egy dupla VPN. Két VPN-kiszolgáló összekapcsolásával lényegében további védelmi réteget kap.

Extra biztonság dupla VPN-sel

A számítógép / eszköz először csatlakozik egy VPN szerverhez, amely aztán csatlakozik egy második VPN szerverhez, mielőtt végül eljut a kívánt rendeltetési helyre. Ilyen módon a cél IP két változáson megy keresztül, és az adatai kétszer is titkosítva vannak. Mint mondtam, duplázza meg a védelmet!

  NordVPN pregled: 9 prednosti i 4 nedostatka korištenja NordVPN

4. Csatlakoztasson 6 eszközt sokféle típusú platformon

A legjobb VPN több eszközhöz

Legtöbbünk számára elvárhatjuk, hogy VPN-t használjon egyszerre néhány eszközön. Legalább egy számítógépen és egy mobil eszközön. Akkor vannak olyanok, akik készüléktől őrültek, és vannak számítógépük, laptopjaik, két okostelefonjuk, két táblagépük, és a jóság mégis tudja.

A NordVPN mindenki számára elérhető, és fiókonként egyszerre akár hat egyidejű kapcsolatot is támogat. Ez azt jelenti, hogy minden eszközt külön-külön rögzítheti, és a mérés érdekében dobhatja el az útválasztóra.

Számos platformtípust támogatunk, így bármi is van, valószínűleg rendben lesz. Az egyetlen kivétel az útválasztókról szól, mivel ezek finomabbak.

Figyelem

Nem minden útválasztó támogatja a VPN-ket. A szolgáltatás megvásárlása előtt kérjük, ellenőrizze, hogy támogatja-e a NordVPN az Internet kapcsolatával. Ellenkező esetben nézze meg a legjobb vezeték nélküli útválasztót a VPN-hez.

5. Gyors sebesség – Malajziában kivéve!

Kipróbáltam öt különféle földrajzi helyet, és bár észrevettem a szokásos növekvő ping-időt, minél távolabb jutottam a fizikai helyszíneimtől, a teljes sebesség nagyon lenyűgöző volt. A teszteimet 50Mbps vonalon hajtottam végre, ahonnan rendszeresen megnézem a 45Mbps sebességet.

A legtöbb helyről átlagosan 40Mbps-ot tudtam elérni – ami eddig a legjobb, amit VPN használatakor tapasztaltam (ne feledje, hogy a vonalom technikailag 50Mbps, a tényleges kb. 45Mbps). Az egyetlen kivétel, amelyet a teljesítményben találtam, a malajziai szerver volt.

Sebességteszt Ázsia - Malajzia SzerverÁzsia – Malajzia

Sebességteszt Ausztráliában - Perth ServerAusztrália – Perth

Sebességteszt Észak-Amerika - Washington ServerÉszak-Amerika – Washington

Sebességteszt Afrikában - Johannesburg ServerAfrika – Johannesburg

Sebességteszt Európa - London ServerEurópa – London

Mivel a sebesség nagyrészt annyira lenyűgöző, a 2k és 4k HD felbontású YouTube streaming is jó volt, a sima és fájdalommentes is. Nem tudtam 4k-es videókat közvetíteni, bármilyen probléma nélkül. Ugyanakkor, amint azt korábban észrevettük, a malajziai kapcsolatnak alig sikerült felvennie a 720p sebességet, olyan rossz volt a sebesség.

6. Több mint 4000 szerver 62 országban

NordVPN szerverek* A NordVPN Windows App egy világtérkép-képet használ, amely segítségével kiválaszthatja a szerver helyét

62 országban több mint 4000 szerverrel nem kétséges, hogy a NordVPN az egyik legnagyobb VPN-szolgáltató manapság. Még ha néhány közülük is nem olyan nagy, szó szerint több ezer közül választhatnak.

Ezeknek a szervereknek csaknem teljes fele amerikai székhelyű, hasonló számú európai alapú szerver követi nyomon. Az egyetlen hátrányt látom, hogy ázsiai-csendes-óceáni és afrikai térségükben sokkal több korlátozás van.

7. A NordVPN fantasztikus árajánlatokkal rendelkezik!

MonthlyYearlyBi évente
Ár / hó $ 11.95 $ 6.99 $ 4.99
Teljes számla 11,95 USD 83,88 USD 95,75 USD
Számlázási ciklus1 hónap12 hónap 24 hónap
Pénzvisszafizetési garancia30-nap30-nap30-nap

Most, hogy megvizsgáltam az ExpressVPN-t, amely a legolcsóbb 6,67 dollárba kerül, megdöbbent a NordVPN őrült 2,75 dolláros havi hároméves szerződési tervében (a 3 éves tervet megszüntették: [) 4,99 USD havonta, 2 éves szerződési tervben. Ugyanazon szintekben, egy hónapos és egy éves időtartamra, a kettő szinte azonos árú, de a NordVPN 2 éves terve egyszerűen elképesztő ár-érték arányt mutat..

  NordVPN მიმოხილვა: 9 დადებითი და 4 დადებითი გამოყენებისას NordVPN

Gondolj bele erre – 30 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkeznek és piszkos olcsó árakat kínálnak hosszabb távú tervekhez – ez a fogyasztó tökéletes értelme. Az egyéves tervüket tekintve az ár összesen 83,88 USD-t tesz ki. Ha még 12 dollárval meg tudja tölteni és két évre mehet, akkor miért nem??

Sajnos itt csak egy apró „de” van – a NordVPN hozzáadottérték-adót (HÉA) számít fel, attól függően, hogy Ön honnan származik. Nem mindannyian számolunk fel ÁFA-t, de egyeseknek akár 20% -ot is meg kell fizetniük (attól, amit láttam).

NordVPN ÁFA

8. Cryptovaluuták és fizetésként elfogadott pénznem

A VPN iránt nem annyira érdekel, ha még csekken, hitelkártyán vagy banki utalványon is elfogadnak fizetést, ám engem nagyon meglep, hogy a kriptovaluta mellett a NordVPN bizonyos helyeken készpénzes fizetéseket is elfogad. Ha az Egyesült Államokban él, készpénzzel fizethet a Fry’s Electronics vagy a Micro Centernél.

A kriptovaluták esetében a társaság három fajtát fogad el – Bitcoin, Ethereum és Ripple.

Ez a két fizetési mód fontos, mivel nyomon követhetetlen. Végül is az ön személyes adatai miatt VPN-szolgáltatót keres, ugye?

9. A Netflix támogatást folyamatosan frissítjük

A Netflixnél az a helyzet, hogy úgy tűnik, hogy gyűlöli azokat a felhasználókat, akik a VPN-eket használják a regionális tartalmi korlátozások megkerülésére. A vállalat megpróbálja blokkolni a VPN-felhasználókat, és a NordVPN ezt felismeri, és folyamatosan segíti a felhasználókat a Netflix tartalom elérésében..

Valójában fenntartja az egész oldalt, amely utasításokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan lehet elérni a regionális tartalmat. Az utasítások időről időre változnak, így ha úgy találja, hogy Netflix-problémák merülnek fel a NordVPN használata közben, ne felejtse el ellenőrizni az oldalt!

Amit nem tetszett a NordVPN-ről

1. A torrent csak néhány szerveren támogatott

A Torrenting kezdetben kissé rejtély volt a NordVPN-nél. Aztán emlékeztem arra, hogy nem minden szerver támogatja a peer-to-peer fájlmegosztást. Ennek beállításai az „Automatikus csatlakozás indításkor” szakaszban találhatók, ahol választhat, hogy automatikusan elvégezzék-e a kiválasztást, vagy kiválaszthat egy adott kiszolgálótípust, amelyhez csatlakozni szeretne..

A NordVPN esetében ezeket a következőket külön dedikált, DoubleVPN, Onion over VPN vagy P2P kategóriába sorolják. Noha nem pontosan felhasználóbarát, úgy vélem, hogy ez sokkal nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az irányításban.

Torrent csak néhány szerveren* Ha nem választja a P2P szervert, akkor valószínű, hogy a torrentok lassulnak – így

Noha örülök annak, hogy a NordVPN támogatja a torzítást, nagyon csalódást okozhat, ha csak bizonyos kiszolgálókra korlátozódik, ha kínzó rajongója vagy. Azt is észrevettem, hogy a torrent sebessége nem igazán volt olyan jó, mint amire számítottam, az általam elvégzett sebességteszt alapján.

2. Abysmal sebesség Malajziában

Ezt a részt kellett hozzáfűzni is, mivel megdöbbentem, hogy a NordVPN malajziai szervere milyen rosszul teljesített a sebességtesztben. A világosság kedvéért kipróbáltam a malajziai szervert három különböző napon és naponta többször – a NordVPN ide csatlakozó sebessége egyszerűen félelmetes. Folyamatosan találkoztam megdöbbentő 3–11 Mbps sebességgel, ami egyszerűen elfogadhatatlan.

  Recenze NordVPN: 9 výhod a 4 nevýhody používání NordVPN

3. Lassú alkalmazás- és szerverkapcsolatok

Ha olyan ügyfélalkalmazást használ, mint amilyen a NordVPN a Windowshoz van, akkor egy dolgot meg kell jegyeznie, amely az, hogy egy kiszolgálóra való csatlakozás egy ideig tart. Futtattam egy stoppert a Windows kliensen (Windows 10 operációs rendszert szilárdtestalapú meghajtón futok), és átlagosan 14-30 másodpercet vesz igénybe a kapcsolat létrehozása. Ez nem tartalmazza az ügyfél által a betöltéshez szükséges időt.

Néhány ember számára ez talán nem tűnik soknak. De ha olyan vagy, mint én, és megszoktad az SSD-sebességű betöltési időket, akkor megértheti. Vagy gondoljon rá erre, ha szabványos merevlemezen van – ez a 14-30 másodperc hosszabb ideig tart a számítógépének teljes indításához, mint amellyel Ön jelenleg szembesül..

Úgy gondolom, hogy ez az egyetlen kivétel, ha az NordVPN-t a routeréből fogja futtatni, ebben az esetben a „mindig bekapcsolva” lesz.

4. Az OpenVPN konfigurációja nem felhasználóbarát

Ha inkább az OpenVPN-t használja L2TP vagy más protokoll helyett, akkor valószínűleg kicsit sokkolhat. Először le kell töltenie egy NordVPN-kiszolgálók ZIP-fájlját, amely tartalmazza az egyes kiszolgálók konfigurációs fájlját. Mindegyik szervernek két konfigurációja van – egy a TCP-hez és egy az UDP-hez.

NordVPN konfigurációk

Ez azt jelenti, hogy a ZIP-archívumban több mint 8000 konfigurációs fájl (pontosan pontosan számítva 3441), amelyek neve például al1.nordvpn.com.tcp443 vagy za12.nordvpn.com.tcp443. Ami a konfigurációs fájlkiszolgálók WHERE-ját illeti, ezt próba és hiba alapján kell megtudnia.

Komolyan, ez az egyik legnevetséges módszer, amelyre az NordVPN gondolkodhatott volna az OpenVPN konfigurációk terjesztésében, és ez hatalmas fájdalom a nyakban.

A lényeg: Fizetni fogok a NordVPN-ről?

Egyszóval – feltétlenül! Személyes alapon, amikor VPN-szolgáltatót keres, valószínű, hogy ugyanazokkal a dolgokkal foglalkozom, mint te – magánélet, biztonság és sebesség. A NordVPN rendkívül jól teljesíti ezeket a kulcsfontosságú területeket.

Nagyon lenyűgözött a szerver sebessége, amely valójában sokkal jobb volt, mint amit bármelyik VPN szolgáltatótól elvártam. Igaz, vannak olyan leomlások, mint például a malajziai szerversebességek voltak engedmények, de végül is egy ország a 62-ből.

A torta jegesedése a NordVPN 3 éves szerződése havi 3,49 dollárért, ami az általam látott érték arányában szinte verhetetlen. Még ha valaki alacsonyabb árat is kínál, kétlem, hogy a NordVPN által nyújtott szolgáltatási szinteken csinálják-e.

Fizetni fogok érte? Teljesen.

Főbb jellemzők

  • ✓ Nincs naplózás
  • ✓ Dupla DNS
  • ✓ Legfeljebb 6 eszközt biztosít
  • ✓ Kommunikációs PGP. magánélet
  • ✓ Több protokoll támogatás

Ajánlott

  • • Kiváló biztonság
  • • Egyszerű, de hatékony felhasználói felület
  • • Hatalmas számú szerver
  • • Szinte minden platformon elérhető

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me