NordVPN

NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; dr

NordVPN er en skremmende sterk utfordrer. Den trykker på alle de rette knappene på viktige områder med sikkerhet, personvern og hastighet, og tilbyr likevel alt til vanskelig å slå langtidsabonnementspriser. Et klart must-buy for alle som er interessert i å sikre seg privatliv!

NordVPN-anmeldelse: 9 Pros & 4 Ulemper ved å bruke NordVPN

NordVPN er en annen behemoth i VNP-virksomheten og har base i Panama. Fra og med 2012 har selskapet kommet langt på veldig kort tid. Fra 2023 administrerer den mer enn 4000 servere basert på 62 land.

Hva vi liker med NordVPN

1. Topp hakk personvern og sikkerhet

NordVPN har hovedkontor i Panama, som selv om det vanligvis ikke er viktig for de fleste tjenesteleverandører, er viktig for VPN-tjenester. Panama har ingen lover om oppbevaring av data, og myndighetene deres gjennomfører ikke (så vidt vi vet) internettovervåking. Dette betyr at NordVPN juridisk sett ikke trenger å oppbevare logger over brukerens aktiviteter – bra for ditt personvern!

I tillegg til deres fantastiske beliggenhet for personvern bruker NordVPN også overlegne krypteringsstandarder. Som alle toppnivå-VPN-tjenesteleverandører rundt, bruker de 256-bit Advanced Encryption Standard (AES).

Vent – det er mer – For å beskytte personvernet ditt ytterligere, bruker NordVPN PGP-nøkler i kundekontakt og for å beskytte kontoinformasjonen din. PGP-nøkler kan brukes til å kryptere kommunikasjon mellom deg og NordVPN og er praktisk talt uknuselige.

Kill-switch: De har to forskjellige typer kill-switcher: en bruker kan nå velge om han vil lukke en bestemt app eller avslutte Internett-tilkoblingen i tilfelle uventet frafall (systemomfattende kill-switch).

2. Kill Switch forhindrer kompromisser om personvern

Hvis du lurer på hva som kan skje hvis forbindelsen din til en NordVPN-server går ned, er Kill Switch ditt svar. Hvis en NordVPN-server slutter tilkoblingen din, bringer denne funksjonen all Internett-kommunikasjonen din skrikende.

Det er to versjoner av NordVPNs Kill Switch brukt, avhengig av plattform. Windows- eller Mac-versjonen lar deg velge hvilke apper som slutter å kommunisere hvis noe skjer, mens mobilappversjonen stopper alt.

Alt dette tjener til å forhindre datalekkasje.

2.1. Ingen DNS-lekkasjer

Som alltid når du tester en VPN, er bortsett fra installasjon og hastighetstester å sørge for at din virkelige IP er maskert. Det er tross alt et av de viktigste formålene, ikke sant? Standard tester kan utføres på dnsleak.com eller dnsleaktest.com.

Alt du trenger å gjøre er å sammenligne din virkelige IP med den som vises på disse to nettstedene – så lenge de ikke stemmer, har du det bra.

NordVPN DNS-lekkasjetest* Jeg er i Malaysia, så NordVPN-klienten min fungerer tydeligvis bra!

3. Dobbelt beskyttelsen med dobbel VPN

Nå vil du være kjent med de grunnleggende konseptene til VPN-er, så la oss snakke om noe ekstra NordVPN kommer med, og det er Double VPN. Ved å koble sammen to VPN-servere, får du egentlig et ekstra lag med beskyttelse.

Ekstra sikkerhet med dobbel VPN

Datamaskinen / enheten kobles først til en VPN-server, som deretter kobles til en andre VPN-server før du endelig kommer til ønsket mål. På denne måten går destinasjons-IP gjennom to endringer, og dataene dine blir kryptert to ganger også. Som sagt, doble beskyttelsen!

4. Koble til 6 enheter på mange plattformtyper

Beste VPN for flere enheter

For de fleste av oss kan vi forvente å bruke en VPN på noen få enheter om gangen. I det minste på en datamaskin og en mobil enhet. Så er det de som er enhetsgale og har datamaskin, bærbar PC, to smarttelefoner, to nettbrett og godhet vet hva annet.

NordVPN henvender seg til alle, og den støtter opptil seks samtidige tilkoblinger om gangen per konto. Dette betyr at du kan sikre alle enhetene dine individuelt og kaste dem på ruteren for godt mål.

En god del plattformtyper støttes, så uansett hva du har vil det sannsynligvis være bra. Det eneste unntaket er når det kommer til rutere fordi de er mer finere.

Advarsel

Ikke alle rutere støtter VPN-er. Kontroller om din støtter NordVPN sammen med Internett-tilkoblingen før du kjøper tjenesten. Ellers sjekk ut den beste trådløse ruteren for VPN.

5. Rask hastighet – Bortsett fra i Malaysia!

Jeg prøvde ut fem forskjellige geografiske steder, og selv om jeg la merke til den vanlige økende ping-tiden jo lenger unna jeg kom fra de fysiske stedene mine, var hastighetene veldig imponerende. Testene mine ble utført på en 50 Mbps linje som jeg regelmessig får over 45 Mbps gjennomstrømning.

Fra de fleste stedene klarte jeg å nå et gjennomsnitt på 40 Mbps – noe som er så langt det beste jeg har opplevd mens jeg bruker en VPN (husk at linjen min er teknisk 50 Mbps med en maksimal effekt på rundt 45 Mbps). Det eneste unntaket jeg fant på ytelsen, var Malaysia-serveren.

Hastighetstest Asia - Malaysia ServerAsia – Malaysia

Hastighetstest Australia - Perth ServerAustralia – Perth

Hastighetstest Nord-Amerika - Washington ServerNord-Amerika – Washington

Hastighetstest Africa - Johannesburg ServerAfrika – Johannesburg

Hastighetstest Europe - London ServerEuropa – London

Siden hastighetene for det meste var så imponerende, var YouTube-streaming for 2k og 4k HD også bra, med igjen var den også glatt og smertefri. Jeg var i stand til å streame 4k videoer uten problemer i det hele tatt. Imidlertid, som tidligere lagt merke til, klarte Malaysia-forbindelsen knapt å plukke opp en 720p strøm, så dårlig var hastigheten.

6. Mer enn 4000 servere i 62 land

NordVPN-servere* NordVPNs Windows-app bruker et verdenskartbilde for deg å velge serverplassering fra

Med over 4000 servere i 62 land er det ingen tvil om at NordVPN er en av de større VPN-tjenesteleverandørene der ute i dag. Selv om et par av dem kanskje ikke er så flotte, er det bokstavelig talt tusenvis av andre å velge mellom.

Nesten en hel halvdel av disse serverne er USA-baserte, følges tett av et lignende antall Europa-baserte servere. Den eneste ulempen jeg kan se er at de har mye mer begrensninger i sine Asia Pacific og Africa lokasjoner.

7. NordVPN har fantastiske pristilbud!

MonthlyYearlyBi årlige
Pris / mo $ 11,95 $ 6,99 $ 4,99
Totalt regning $ 11,95 $ 83,88 $ 95,75
Faktureringssyklus 1-måned12-måned24-måned
Pengene tilbake-garanti30-dager30-dager30-dagers

Etter å ha undersøkt ExpressVPN som koster $ 6,67 på det billigste, ble jeg lamslått av NordVPNs vanvittige 2,75 dollar tre-måneders kontraktsplan (3-årig plan ble avviklet: [) $ 4,99 per måned 2-års kontraktsplan. På de samme nivåene fra en måned til ett års varighet er de to nesten priset like, men NordVPNs 2-årige plan er ganske enkelt forbløffende verdi for pengene.

Tenk på det på denne måten – de har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti og tilbyr skitt billig prising for langsiktige planer – som gir perfekt forbruker fornuft. Ser vi på ettårsplanen, kommer prisen opp i totalt $ 83,88. Hvis du kan fylle det med bare $ 12 mer og gå i to år, hvorfor ikke?

Dessverre er det bare et bittelitt ‘men’ her – NordVPN belaster også merverdiavgift (merverdiavgift), avhengig av hvilket land du er fra. Ikke alle blir belastet merverdiavgift, men noen kan ende opp med en tilleggsavgift på opptil 20% (fra det jeg har sett).

NordVPN mva

8. Kryptokurser og kontanter akseptert som betaling

For VPN-ere er jeg ikke så interessert om de aksepterer betaling med sjekk, kredittkort eller bankutkast til og med, men jeg er imponert over at bortsett fra cryptocurrency godtar NordVPN kontantbetalinger noen steder. Hvis du bor i USA, kan du betale kontant på Fry’s Electronics eller Micro Center.

For cryptocurrencies aksepterer selskapet tre typer – Bitcoin, Ethereum og Ripple.

Disse to betalingsmåtene er viktige fordi de er sporbare. Tross alt er personvernet ditt hvorfor du leter etter en VPN-leverandør, ikke sant?

9. Netflix Support er oppdatert

Saken med Netflix er at det ser ut til å hate brukere som bruker VPN-er for å prøve å komme seg rundt regionale innholdsbegrensninger. Selskapet prøver å blokkere VPN-brukere og NordVPN innser dette og jobber kontinuerlig for å hjelpe sine brukere med å få tilgang til Netflix-innhold.

Faktisk vedlikeholder og hele siden som har instruksjoner om hvordan du får tilgang til regionalt innhold. Instruksjonene endres fra tid til annen, så hvis du finner ut at du har problemer med Netflix mens du bruker NordVPN, så husk å sjekke den siden!

Hva vi ikke likte med NordVPN

1. Torrenting bare støttet på noen servere

Først var Torrenting litt av en gåte med NordVPN. Da husket jeg at ikke alle serverne deres støttet peer-to-peer fildeling. Innstillingene for dette ble funnet under “Auto-connect at startup” hvor du kan velge å gjøre et valg automatisk eller velge en bestemt type server du vil koble til.

For NordVPN er disse kategorisert i Dedicated, DoubleVPN, Onion Over VPN eller P2P. Selv om det ikke akkurat er brukervennlig, opplever jeg at dette gir en mye større fleksibilitet i kontrollen.

Torrende bare på noen servere* Hvis du ikke velger en P2P-server, er sjansen stor for at torrentene dine kommer til å ligne – som dette

Selv om jeg er glad for at NordVPN støtter torrenting, kan det være ganske skuffende å være begrenset til bare visse servere hvis du er en torrent fan. Jeg la også merke til at torrhastighetene egentlig ikke var så gode som jeg forventet, basert på hastighetstestene jeg gjennomførte.

2. Abysmal hastigheter i Malaysia

Jeg måtte også legge til denne delen som en ulempe siden jeg ble sjokkert over hvor dårlig NordVPNs Malaysia-server presterte i hastighetstester. Bare for å være tydelig, prøvde jeg den malaysiske serveren over tre forskjellige dager og flere ganger om dagen – hastighetene NordVPN kobler til her er rett og slett forferdelig. Jeg har konstant møtt rystende hastigheter på 3 til 11 Mbps, som rett og slett er uakseptable.

3. Sakte app- og serverforbindelser

Hvis du bruker en klientapp som den NordVPN har for Windows, er det en ting du må være oppmerksom på, som er at det tar litt tid å koble seg opp til en server. Jeg kjørte stoppeklokke på Windows-klienten (jeg kjører Windows 10 på en solid-state-stasjon), og det tar i gjennomsnitt 14-30 sekunder å opprette en forbindelse. Dette inkluderer ikke tiden klienten tar å laste.

Nå, for noen mennesker, kan det ikke virke som mye. Men hvis du er som meg og pleide å laste tider med SSD-hastighet, kan du forstå. Eller tenk på det på denne måten hvis du er på en standard harddisk – det er 14-30 sekunder hvor lang tid datamaskinen din vil ta for å starte opp fullstendig sammenlignet med det du står overfor nå.

Jeg tror det eneste unntaket fra alt dette er hvis du kommer til å kjøre NordVPN av ruteren din, i så fall vil den være “alltid på”.

4. OpenVPN-konfigurasjon er ikke brukervennlig

Hvis du foretrekker å bruke OpenVPN i stedet for L2TP eller annen protokoll, kan det hende du er i et lite sjokk. Først må du laste ned en ZIP-fil med NordVPNs servere, som inneholder konfigurasjonsfilen for hver av deres servere. Hver server har to konfigurasjoner – en for TCP og en for UDP.

NordVPN-konfigurasjoner

Det betyr at ZIP-arkivet er over 8000 konfigurasjonsfiler (9 341 ved siste telling, for å være nøyaktig) med navn som al1.nordvpn.com.tcp443 eller za12.nordvpn.com.tcp443. Når det gjelder HVOR hver konfigurasjonsfilserver er, må du finne ut av det med prøving og feiling.

Seriøst er dette en av de mest latterlige metodene som NordVPN kunne ha tenkt på for å distribuere OpenVPN-konfigurasjoner og er en enorm smerte i nakken.

Hovedpoenget: Vil jeg betale for NordVPN?

Med ett ord – absolutt! Når jeg leter etter en VPN-leverandør på personlig basis, er det sannsynlig at jeg følger de samme tingene som dere alle er – privatliv, sikkerhet og hastighet. NordVPN klarer seg bemerkelsesverdig godt på alle disse viktige områdene.

Jeg var veldig imponert over serverhastighetene som faktisk gjorde det mye bedre enn jeg forventet av noen VPN-tjenesteleverandør. Det er sant at det er noen nedtrekninger som at serverhastighetene i Malaysia var et svikt, men det er jo ett av 62, tross alt.

Prikken over i’en er NordVPNs 3-årige avtale for $ 3,49 i måneden, som fra det jeg ser er nesten uslåelig når det gjelder verdi for pengene. Selv om noen tilbyr en lavere pris, tviler jeg på at de gjør det på servicenivået NordVPN tilbyr.

Vil jeg betale for dette? Absolutt.

Nøkkelegenskaper

  • ✓ Ingen logging
  • ✓ Dobbelt DNS
  • ✓ Sikrer opptil 6 enheter
  • ✓ PGP for komm. personvern
  • ✓ Støtte for flere protokoller

Anbefalt for

  • • Topp kvalitet
  • • Enkel, men kraftig brukergrensesnitt
  • • Massivt antall servere
  • • Tilgjengelig for nesten alle plattformer