NordVPN

Contents

NordVPN

https://nordvpn.com/

tl; dr

NordVPN is een beangstigend sterke kanshebber. Het drukt op de juiste knoppen op belangrijke gebieden van beveiliging, privacy en snelheid, maar biedt het allemaal tegen moeilijk te verslaan abonnementsprijzen op lange termijn. Een absolute must-buy voor iedereen die zijn privacy wil beschermen!

NordVPN Review: 9 voordelen & 4 Nadelen van het gebruik van NordVPN

NordVPN is een andere kolos in de VNP-business en is gevestigd in Panama. Het bedrijf startte in 2012 en heeft in zeer korte tijd een lange weg afgelegd. Vanaf 2023 beheert het meer dan 4.000 servers in 62 landen.

Wat we leuk vinden aan NordVPN

1. Topklasse privacy en beveiliging

NordVPN heeft zijn hoofdkantoor in Panama, dat, hoewel het meestal niet belangrijk is voor de meeste serviceproviders, belangrijk is voor VPN-services. Panama heeft geen wetten voor het bewaren van gegevens en hun regering voert (voor zover wij weten) geen internettoezicht uit. Dit betekent dat NordVPN wettelijk gezien geen logboeken hoeft bij te houden van de activiteiten van zijn gebruikers – geweldig voor uw privacy!

Naast hun geweldige locatie voor privacy, gebruikt NordVPN ook superieure coderingsstandaarden. Zoals alle top VPN-serviceproviders die er zijn, gebruiken ze 256-bit Advanced Encryption Standard (AES).

Wacht – er is meer – Om uw privacy verder te beschermen, maakt NordVPN gebruik van PGP-sleutels in klantcontact en om uw accountgegevens te beschermen. PGP-sleutels kunnen worden gebruikt om de communicatie tussen u en NordVPN te versleutelen en zijn praktisch onbreekbaar.

Kill-switch: ze hebben twee verschillende soorten kill-switches: een gebruiker kan nu kiezen of hij een bepaalde app wil sluiten of de internetverbinding volledig wil beëindigen in geval van onverwachte uitval (systeembrede kill-switch).

2. Kill-schakelaar voorkomt privacyschending

Als je je afvraagt ​​wat er kan gebeuren als je verbinding met een NordVPN-server wegvalt, dan is de Kill Switch jouw antwoord. Als een NordVPN-server uw verbinding verbreekt, brengt deze functie al uw internetcommunicatie tot stilstand.

Er zijn twee versies van de Kill Switch van NordVPN, afhankelijk van je platform. Met de Windows- of Mac-versie kun je kiezen welke apps stoppen met communiceren als er iets gebeurt, terwijl de versie van de mobiele app alles stopt.

Dit alles dient om datalekken te voorkomen.

2.1. Geen DNS-lekken

Zoals altijd bij het testen van een VPN, is naast installatie- en snelheidstests een van de belangrijkste dingen om ervoor te zorgen dat uw echte IP wordt gemaskeerd. Dat is tenslotte een van de belangrijkste doelen, toch? Standaardtests kunnen worden uitgevoerd op dnsleak.com of dnsleaktest.com.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw echte IP vergelijken met die op die twee sites – zolang ze niet overeenkomen, gaat het goed.

NordVPN DNS-lektest* Ik ben in Maleisië, dus mijn NordVPN-client werkt duidelijk goed!

3. Verdubbel de bescherming met Double VPN

Je bent nu bekend met de basisconcepten van VPN’s, dus laten we het hebben over iets extra’s dat NordVPN met zich meebrengt en dat is dubbele VPN. Door twee VPN-servers aan elkaar te koppelen, krijg je in feite een extra beschermingslaag.

Extra beveiliging met dubbele VPN

Uw computer / apparaat maakt eerst verbinding met één VPN-server, die vervolgens verbinding maakt met een tweede VPN-server voordat u uiteindelijk op uw gewenste bestemming aankomt. Op deze manier ondergaat uw bestemmings-IP twee wijzigingen en worden uw gegevens ook tweemaal gecodeerd. Zoals ik al zei, verdubbel de bescherming!

  NordVPN apskats: 9 plusus un 4 mīnusus, lietojot NordVPN

4. Verbind 6 apparaten op vele platformtypes

Beste VPN voor meerdere apparaten

Voor de meesten van ons kunnen we verwachten dat we op een paar apparaten tegelijk een VPN gebruiken. Op zijn minst op één computer en een mobiel apparaat. Dan zijn er degenen die apparaatgek zijn en een computer, laptop, twee smartphones, twee tablets hebben en god weet wat nog meer.

NordVPN is geschikt voor iedereen en ondersteunt maximaal zes gelijktijdige verbindingen tegelijk per account. Dit betekent dat u al uw apparaten afzonderlijk kunt beveiligen en voor een goede dosis op uw router kunt gooien.

Een groot aantal platformtypen wordt ondersteund, dus wat je ook hebt, het komt waarschijnlijk goed. De enige uitzondering is als het gaat om routers, omdat die lastiger zijn.

Waarschuwing

Niet alle routers ondersteunen VPN’s. Controleer of de jouwe NordVPN ondersteunt samen met je internetverbinding voordat je de dienst aanschaft. Bekijk anders onze beste draadloze router voor VPN.

5. Snelle snelheden – Behalve in Maleisië!

Ik heb vijf verschillende geografische locaties uitgeprobeerd en hoewel ik de gebruikelijke toenemende pingtijd opmerkte naarmate ik verder weg kwam van mijn fysieke locaties, waren de algehele snelheden zeer indrukwekkend. Mijn tests werden uitgevoerd op een lijn van 50 Mbps waarvan ik regelmatig een doorvoer van meer dan 45 Mbps haal.

Vanaf de meeste locaties kon ik een gemiddelde van 40 Mbps bereiken – wat tot nu toe de beste is die ik ben tegengekomen tijdens het gebruik van een VPN (onthoud dat mijn lijn technisch 50 Mbps is met een maximale werkelijke snelheid van ongeveer 45 Mbps). De enige uitzondering die ik in prestaties vond, was de server in Maleisië.

Snelheidstest Azië - Maleisië ServerAzië – Maleisië

Snelheidstest Australië - Perth ServerAustralië – Perth

Snelheidstest Noord-Amerika - Washington ServerNoord-Amerika – Washington

Snelheidstest Afrika - Johannesburg ServerAfrika – Johannesburg

Snelheidstest Europa - London ServerEuropa – Londen

Omdat de snelheden voor het grootste deel zo indrukwekkend waren, was YouTube-streaming voor 2k en 4k HD ook prima, met opnieuw was het ook soepel en pijnloos. Ik kon 4K-video’s zonder problemen streamen. Maar zoals eerder opgemerkt, slaagde de Maleisische verbinding er nauwelijks in een 720p-stream op te halen, zo slecht was de snelheid.

6. Meer dan 4.000 servers in 62 landen

NordVPN-servers* NordVPN’s Windows App maakt gebruik van een wereldkaartafbeelding waaruit u uw serverlocatie kunt kiezen

Met meer dan 4.000 servers in 62 landen lijdt het geen twijfel dat NordVPN tegenwoordig een van de grotere VPN-serviceproviders is. Zelfs als een paar van hen misschien niet zo geweldig zijn, zijn er letterlijk duizenden anderen om uit te kiezen.

Bijna de helft van deze servers is in de VS gevestigd, op de voet gevolgd door een vergelijkbaar aantal in Europa gevestigde servers. Het enige nadeel dat ik kan zien, is dat ze veel meer beperkingen hebben in hun locaties in Azië-Pacific en Afrika.

7. NordVPN heeft geweldige prijsaanbiedingen!

Maandelijks Jaarlijks Halfjaarlijks
Prijs / maand $ 11,95 $ 6,99 $ 4,99
Totale factuur $ 11,95 $ 83,88 $ 95,75
Factureringscyclus 1 maand 12 maanden 24 maanden
Geld-terug-garantie 30 dagen 30 dagen 30 dagen

Ik heb zojuist ExpressVPN onderzocht, dat op zijn goedkoopste voor $ 6,67 kost, en ik stond versteld van NordVPN’s gekke $ 2,75 per maand driejarige contractplan (driejarig plan was stopgezet: [) $ 4,99 per maand tweejarig contractplan. Op dezelfde niveaus van duur van één maand tot één jaar zijn de twee bijna hetzelfde geprijsd, maar het tweejarenplan van NordVPN is gewoon een verbazingwekkende prijs-kwaliteitverhouding.

  NordVPN Review: 9 Vor- und 4 Nachteile der Verwendung von NordVPN

Zie het op deze manier – ze hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen en bieden spotgoedkope prijzen voor langetermijnplannen – dat is volkomen logisch voor de consument. Kijkend naar hun jaarplan, komt de prijs op een totaal van $ 83,88. Als je het met slechts $ 12 extra kunt aanvullen en twee jaar kunt gaan, waarom niet?

Helaas is er slechts een klein ‘maar’ hier – NordVPN brengt ook belasting over de toegevoegde waarde (btw) in rekening, afhankelijk van het land waar u vandaan komt. Niet iedereen wordt btw in rekening gebracht, maar sommige kunnen een extra toeslag van maximaal 20% krijgen (van wat ik heb gezien).

NordVPN BTW

8. Cryptocurrencies en contant geld geaccepteerd als betaling

Voor VPN’s ben ik niet zo geïnteresseerd als ze betaling per cheque, creditcard of bankcheque accepteren, maar ik ben onder de indruk dat NordVPN, afgezien van cryptocurrency, op sommige locaties contante betalingen accepteert. Als je in de Verenigde Staten woont, kun je contant betalen bij Fry’s Electronics of Micro Center.

Voor cryptocurrencies accepteert het bedrijf drie soorten: Bitcoin, Ethereum en Ripple.

Deze twee betaalmethoden zijn belangrijk omdat ze niet te achterhalen zijn. Uw privacy is tenslotte de reden waarom u op zoek bent naar een VPN-provider?

9. Netflix-ondersteuning wordt constant bijgewerkt

Het probleem met Netflix is ​​dat het gebruikers lijkt te haten die VPN’s gebruiken om regionale inhoudsbeperkingen te omzeilen. Het bedrijf probeert VPN-gebruikers te blokkeren en NordVPN realiseert zich dit en werkt constant om zijn gebruikers te helpen toegang te krijgen tot Netflix-inhoud.

In feite heeft het een volledige pagina met instructies over hoe u toegang kunt krijgen tot regionale inhoud. De instructies veranderen van tijd tot tijd, dus als je merkt dat je Netflix-problemen hebt tijdens het gebruik van NordVPN, vergeet dan niet om die pagina te controleren!

Wat we niet leuk vonden aan NordVPN

1. Torrenting wordt alleen ondersteund op sommige servers

In het begin was Torrenting een beetje een raadsel met NordVPN. Toen herinnerde ik me dat niet al hun servers peer-to-peer bestandsdeling ondersteunden. De instellingen hiervoor zijn te vinden onder “Automatisch verbinden bij opstarten”, waar u kunt kiezen om automatisch een selectie te laten maken of een specifiek type server te kiezen om verbinding mee te maken.

Voor NordVPN zijn deze gecategoriseerd in Dedicated, DoubleVPN, Onion Over VPN of P2P. Hoewel het niet bepaald gebruiksvriendelijk is, vind ik dat dit een veel grotere flexibiliteit in controle mogelijk maakt.

Torrenting alleen op sommige servers* Als je geen P2P-server kiest, is de kans groot dat je torrents plat worden – zoals deze

Hoewel ik blij ben dat NordVPN torrenting ondersteunt, kan het behoorlijk teleurstellend zijn om beperkt te zijn tot alleen bepaalde servers als je een torrenting-fan bent. Ik merkte ook dat Torrent-snelheden niet echt zo goed waren als ik had verwacht, op basis van de snelheidstests die ik heb uitgevoerd.

2. Abominabele snelheden in Maleisië

Ik moest dit onderdeel ook als een minpunt toevoegen omdat ik geschokt was over hoe slecht de server van NordVPN in Maleisië presteerde in snelheidstests. Voor alle duidelijkheid, ik heb de Maleisische server gedurende drie verschillende dagen en meerdere keren per dag geprobeerd – de snelheden waarmee NordVPN hier verbinding mee maakt, zijn gewoon verschrikkelijk. Ik kwam constant verschrikkelijke snelheden van 3 tot 11 Mpbs tegen, die gewoon onaanvaardbaar zijn.

  Recenze NordVPN: 9 výhod a 4 nevýhody používání NordVPN

3. Langzame app- en serververbindingen

Als je een client-app gebruikt zoals die van NordVPN voor Windows, dan is er één ding waar je rekening mee moet houden: het duurt even voordat je verbinding maakt met een server. Ik heb een stopwatch uitgevoerd op de Windows-client (ik gebruik Windows 10 op een SSD-station) en het duurt gemiddeld 14-30 seconden om een ​​verbinding tot stand te brengen. Dit is exclusief de tijd die de client nodig heeft om te laden.

Voor sommige mensen lijkt dit misschien niet veel. Maar als je net als ik bent en gewend bent aan laadtijden met SSD-snelheid, begrijp je het misschien. Of bekijk het op deze manier als u op een standaard harde schijf zit – die 14-30 seconden is hoeveel langer uw computer nodig heeft om volledig op te starten in vergelijking met wat u nu tegenkomt.

Ik denk dat de enige uitzondering op dit alles is als je NordVPN van je router gaat draaien, in welk geval het ‘altijd aan’ zal zijn.

4. OpenVPN-configuratie is niet gebruiksvriendelijk

Als je liever OpenVPN gebruikt in plaats van L2TP of een ander protocol, krijg je misschien een kleine schok. Eerst moet je een ZIP-bestand van de NordVPN-servers downloaden, dat het configuratiebestand voor elk van hun servers bevat. Elke server heeft twee configuraties: één voor TCP en één voor UDP.

NordVPN-configuraties

Dat betekent dat het ZIP-archief meer dan 8.000 configuratiebestanden bevat (9.341 bij de laatste telling om precies te zijn) met namen als al1.nordvpn.com.tcp443 of za12.nordvpn.com.tcp443. Waar elke configuratiebestandsserver zich bevindt, moet u dat met vallen en opstaan ​​uitzoeken.

Serieus, dit is een van de meest belachelijke methoden die NordVPN had kunnen bedenken om OpenVPN-configuraties te distribueren en het is een enorme pijn in de nek.

Het komt erop neer: zal ik betalen voor NordVPN?

In één woord – absoluut! Op persoonlijke basis, wanneer ik op zoek ben naar een VPN-provider, is het waarschijnlijk dat ik achter alles aan zit wat jullie allemaal willen: privacy, beveiliging en snelheid. NordVPN doet het opmerkelijk goed op al deze belangrijke gebieden.

Ik was enorm onder de indruk van serversnelheden die eigenlijk veel beter presteerden dan ik van een VPN-serviceprovider verwachtte. Toegegeven, er zijn enkele teleurstellingen, zoals de serversnelheid in Maleisië was een teleurstelling, maar dat is tenslotte een land op 62.

De kers op de taart is de 3-jarige deal van NordVPN voor $ 3,49 per maand, wat naar mijn mening bijna onverslaanbaar is in termen van prijs-kwaliteitverhouding. Zelfs als iemand een lagere prijs biedt, betwijfel ik of ze het doen op het serviceniveau dat NordVPN aanbiedt.

Moet ik hiervoor betalen? Absoluut.

Belangrijkste kenmerken

  • ✓ Geen logging
  • ✓ Dubbele DNS
  • ✓ Beveiligt tot 6 apparaten
  • ✓ PGP voor communicatie. privacy
  • ✓ Ondersteuning voor meerdere protocollen

Aanbevolen voor

  • • Hoogwaardige beveiliging
  • • Eenvoudige maar krachtige gebruikersinterface
  • • Enorm aantal servers
  • • Beschikbaar voor bijna alle platforms

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me