Shopify

Contents

Shopify

https://www.shopify.com/

tl; dr

Shopify is een sitebouwer die sterk is gericht op e-commerce winkels. Het kan u helpen bij het eenvoudig bouwen en beheren van end-to-end bijna alle aspecten van het bedrijf, van ontwerp tot voorraadbeheer. Het kan bijna alles, behalve koken, dus het is een beetje verrassend dat het een beetje achterblijft op de snelheidsafdeling.

Shopify Review – 8 pro’s en 3 nadelen om te overwegen

Eerlijk gezegd is Shopify zoveel meer dan je gemiddelde sitebouwer. Het brandt zichzelf niet eens als zodanig, maar beweert een compleet e-commerceplatform te zijn. Het bedrijf groeide uit Ottawa, Canada in 2004 en ondersteunt vandaag meer dan 600.000 handelaren met een bruto-volume van meer dan $ 82 miljard.

Wat het bedrijf doet, is de tools bieden waarmee mensen eenvoudig een online winkel kunnen opzetten. Van het aanbieden van snel te bouwen ontwerpen tot ondersteunende diensten zoals betalingsgateways, marketingtools en zelfs voorraadbeheer, Shopify is echt een one-stop-shop voor de beginnende e-commerce handelaar.

Wat we leuk vinden aan Shopify

1. Vlotte en uitgebreide onboarding-ervaring

Naadloze onboarding-ervaring

Ik denk dat een van de grootste pluspunten van Shopify de soepele en naadloze onboarding-ervaring is. Het leidt gebruikers feilloos door het hele proces van het opzetten van een e-commerce site, zeer slim.

Zodra u zich bij hen heeft geregistreerd, is het hele proces van begin tot einde zeer nauw gestroomlijnd. Bij elke stap op de weg doet Shopify zijn best om met gebruikers te communiceren om te proberen een beeld op te bouwen van wat de site bedoeld is of wordt.

Door middel van een reeks korte vragen, kunt u Shopify helpen de ideale oplossing voor u te vinden binnen het systeem. In feite werkt het zelfs zodat het systeem een ​​thema kan aanbevelen op basis van het type bedrijf dat u ermee gaat runnen.

Als u eenmaal door de initiële instellingsfase bent gekomen, kunt u ronddwalen en de resterende functies op uw gemak verkennen. Je hebt tenminste het basiskader. Dit is vooral goed voor die mensen die Shopify proberen te gebruiken, maar niet echt iets speciaals in gedachten hebben wanneer ze zich aanmelden om het uit te testen.

Vlotte onboarding-ervaring

Dit proces is niet alleen goed voor nieuwe gebruikers, maar ook voor mensen met verschillende situaties. Als je bijvoorbeeld al een fysieke winkel hebt en je wilt de activiteiten online uitbreiden, of als je van een fysieke winkel naar een volledig online platform gaat, is er ook die optie.

Gewoon door een paar vragen te beantwoorden terwijl je doorgaat, help je Shopify om je te helpen in dit proces.

2. Aanpasbare thema’s

Aanpasbare thema's

Hoewel Shopify thema’s biedt voor verschillende behoeften, zijn deze bedoeld als richtlijnen en het is waarschijnlijk dat u ze sterk moet aanpassen om te passen bij het gewenste bedrijf dat u uniek heeft. Dit betekent dat u verschillende afbeeldingen en achtergronden kunt toevoegen voor het uiterlijk en gevoel.

Dan zijn er de belangrijkste elementen waaruit uw site bestaat – u heeft bijvoorbeeld een bloggedeelte om u te helpen met enkele SEO-doelstellingen, of u heeft mogelijk een productcatalogus nodig met een lijst van alles wat u heeft en hun prijzen, afbeeldingen enzovoort.

Verschillende indelingen zijn geschikt voor verschillende dingen, dus het kan even duren voordat u eraan gewend bent. Ik denk dat wat past, sterk afhangt van wat je verkoopt. Neem bijvoorbeeld de voorbeeldsite die ik heb opgezet. Het was bedoeld om kleine pc-componenten te verkopen, sommige zo klein als schroeven.

Het hebben van een lay-out met een groot beeld leek een beetje belachelijk en het was logischer om snel toegankelijke catalogi van voorraadbits te koop te hebben.

Shopify-catalogus

Bedenk dat tegen een site die mooie dingen promoot, zoals rondreizen misschien. Voor zo’n site zouden mooie, grootschalige afbeeldingen een positievere emotie uitstralen bij de potentiële klant.

Ongeacht hoe je ernaar kijkt en dingen rondloopt, je zult uiteindelijk merken dat de hele Shopify-aanpassingservaring is ontworpen om je te helpen een betere online winkel te bouwen. De bouwstenen die ze aanbieden is een voorbeeld.

Velen van hen zijn toegewijd aan e-commercesites, zoals een nieuwsbrief of productcatalogus. Er kan echter een beetje verwarring zijn, omdat het soms de Shopify-terminologie gebruikt.

3. Shopify heeft geweldige marketingtools

Ik herinner me nog steeds in mijn recensie van Squarespace wat een beperkt aantal opties het heeft als het gaat om Search Engine Optimization (SEO). Dat is niet zozeer het geval in Shopify. Afgezien van het feit dat Shopify al schone, gemakkelijk doorzoekbare code heeft, kunt u hiermee aangepaste tags en metabeschrijvingen invoegen.

Marketingcampagnes

Vervolgens ontdekte ik de vreugde om marketingcampagnes te kunnen maken via het Shopify-dashboard. Als iemand die op meerdere platforms tegelijk werkt, kan ik zeker de schoonheid zien van alles op één plek geïntegreerd te hebben.

  Ulasan Shopify - 8 Kelebihan & 3 Kekurangan Menggunakan Shopify (Kelajuannya MENARIK!)

Hoewel de schermafbeelding die ik heb laten zien er slechts twee bevat, maak je geen zorgen, dit zijn de standaardinstellingen en je hebt toegang tot anderen als je besluit om die apps uit de Shopify Apps-lijst te gebruiken. Hiermee kunt u zelfs bestemmingspagina’s maken voor elk van die individuele marketingplatforms, rechtstreeks vanuit het Shopify-dashboard.

Dit is iets dat ik tot nu toe niet zo goed of uitvoerig heb gezien op een andere sitebouwer en dat indruk op me maakt.

4. Community-ondersteuning

Communityondersteuning van Shopify

Ondanks een reeds enorme kennisbasis van hulp en FAQ-artikelen, heeft Shopify ook een gemeenschap van gebruikers die samenkomen om verschillende punten over het platform te bespreken. Georganiseerd door Shopify zelf, je kunt hier ook updates krijgen over nieuws en ontwikkelingen in het Shopify-universum.

Om zo’n grote, actieve gemeenschap als deze te hebben, is veel anders dan te vertrouwen op alleen een kennisbank en ondersteunend personeel. Verschillende gebruikers hebben verschillende niveaus van capaciteit en volwassenheid in hun gebruik van Shopify, dus het is gemakkelijk om waar nodig hulp te krijgen.

Een kennisbank en veelgestelde vragen kunnen dienen als een goede eerste verdedigingslinie, maar het is zoveel beter om een ​​enorme pool van andere gebruikers te hebben die u kunt inschakelen voor hulp als u iets tegenkomt dat niet in de boeken staat. Het is een informele en, nou ja, een echte gemeenschap.

Afgezien van technische vragen, heb ik zelfs gezien dat sommige gebruikers een forumpost toevoegen door simpelweg om feedback te vragen op hun Shopify-sites. Dit is niet alleen een geweldige manier om constructieve kritiek te krijgen, maar kan ook dienen om zichzelf te promoten binnen de Shopify-gemeenschap.

5. Toegang voor apps van derden

Shopify App Store

Zoals eerder vermeld, heeft Shopify een marktplaats waar u andere apps van derden kunt kiezen en installeren die kunnen werken met uw online winkel. Dit zijn door ontwikkelaars die behoefte hebben aan bepaalde niches en hun eigen werk hebben gedaan om dit te ondersteunen.

Natuurlijk heeft Shopify ook zijn eigen apps voor andere gebieden waarvan hij dacht dat het niet logisch was om standaard in de kernversie van de builder te hebben.

Browsen op de Shopify App-marktplaats is een zeer bekende ervaring, zoals de Apple App Store of Google’s Play Store. Toen ik door de winkel bladerde, was ik buitengewoon onder de indruk van de diepgang van het denken die in veel van het aanbod daar is verwerkt.

Natuurlijk zou je dingen als ontwerp-add-ons en de gebruikelijke nieuwsbrief-dingen enzovoort verwachten, maar er is hier echt serieuze diepgang. Neem bijvoorbeeld een van de gebieden die ik heb gevonden: fraudebescherming. Voor een online winkel zou dit iets essentieel zijn en toch niet iets waar een nieuwe winkeleigenaar waarschijnlijk aan had gedacht.

Of misschien meer innovatieve manieren van klantenondersteuning, zoals het aanbieden van een chatbot in uw winkel of een app om uitwisselingen en / of retouren te beheren? Er is hier gewoon zoveel dat van grote waarde zou kunnen zijn, en ik zie zelden iets dat gewoon ‘pluis’ of troep is.

Houd er echter rekening mee dat veel van de beschikbare apps een prijs hebben, zij het een redelijke. Zodra dat het geval is, is de ShipStation-app waarmee u het verzendproces voor goederen die via uw winkel zijn gekocht, kunt uitbreiden en automatiseren. Met slechts $ 9 per maand doet deze app niet alleen dat, maar geeft u ook toegang tot kortingstarieven voor sommige bedrijven zoals FedEx en USPS.

6. Verkoop overal!

Meerdere verkoopkanalen

Eerder toen ik de marketingcampagnes besprak die je rechtstreeks vanuit het Shopify-dashboard kon uitvoeren, had ik al zin om deze andere informatie te delen – Shopify helpt je niet alleen bij het creëren van een winkel om te verkopen en op de markt te brengen, maar je kunt je aanwezigheid ook uitbreiden naar andere kanalen.

Het systeem toont extreme volwassenheid in gedachten, die van angstvallig uw klant bewaken naar uw klant van harte helpt om succes te behalen in zijn bedrijf. Een heel verfrissend concept onder serviceproviders zal ik zeggen.

In feite moedigt Shopify u aan om volledig gebruik te maken van alle goede kanalen om uw verkoop nog verder te stimuleren. Je kunt je Shopify-winkel integreren met Facebook, verbinding maken met Amazon, Pinterest of zelfs met mobiele apps die je ontwikkelt.

7. Vouw Fysieke winkels online uit

  Shopify İnceleme - Shopify Kullanmanın 8 Artıları ve 3 Eksileri (Hız DUBIOUS!)

Nu de fysieke detailhandel lijdt onder de hausse op het gebied van online winkelen, zijn er duidelijk retailers die op zoek zijn naar een manier om hier gebruik van te maken. Sommigen willen misschien een online winkel maken naast hun fysieke winkel of helemaal online gaan.

Voor degenen die hun cake willen eten en opeten, heeft Shopify hier een unieke propositie – een integratie met een eigen Point of Sale (POS) -systeem. Wat dit betekent, is dat u de Shopify POS in uw fysieke winkel kunt gebruiken en een gecombineerde database kunt gebruiken die tussen beide wordt gedeeld.

De gecombineerde database kan u helpen bij het beter beheren van alle gegevens die u nodig heeft om uw bedrijf te runnen – klantinformatie, verkoop, voorraad en meer. Shopify POS-apparaten kunnen u ook helpen betalingen te verwerken via meer dan 100 internationale betalingsgateways, waardoor u een echt wereldwijd bedrijf wordt.

De overstap van fysieke detailhandel naar online is niet gemakkelijk voor degenen die gewend zijn aan traditionele manieren van zakendoen. Door de mogelijkheid van een integratie van de twee beschikbaar te maken en traditionele elementen zoals het kassasysteem te behouden, dient Shopify als een brug tussen twee werelden voor diegenen die een verandering willen aanbrengen.

8. Geweldige kennisbank en klantenondersteuning

Met zulke uitgebreide functies zoals het heeft, naast het uitstekende onboarding-proces, heeft Shopify een uiterst uitgebreid helpsysteem om het te ondersteunen. We hebben het niet over de willekeurige beperkte hulp die de meeste bedrijven bieden om te laten zien dat ze het proberen, maar de helpdatabase van Shopify doet zijn best om te adviseren en niet alleen om specifieke problemen op te lossen.

Je kunt meerdere onderwerpen vinden over onderwerpen die heel dicht bij het hart van de online winkelier staan, zoals SEO, marketing en zelfs data-analyse. Dit staat in schril contrast met sommige concurrenten die hun hulp uitsluitend proberen te beperken tot hun eigen functies en weigeren verder te helpen of te adviseren over iets anders.

Als u denkt dat het niet uw ding is om een ​​antwoord uit een database te halen, heeft Shopify ook een ondersteuningsteam dat 24/7 beschikbaar is – niet alleen per e-mail, maar ook toegankelijk via telefoon en livechat.

Wat we niet leuk vonden aan Shopify

1. Er zijn veel details

Ik was aanvankelijk een beetje geïsoleerd van het kijken naar tonnen details in het Shopify-account, simpelweg vanwege dat uitstekende onboarding-proces dat ik eerder besprak. Maar toen ik eenmaal de basis had gedaan en werd losgelaten, merkte ik dat ik enorm veel tijd door de interface dwaalde en verschillende dingen probeerde.

Om het eenvoudiger te zeggen, er is een enorm – en ik bedoel enorm – aantal dingen waar je gebruik van kunt maken op Shopify. Begrijp me niet verkeerd, dit is een zeer goede zaak qua potentieel. Maar als je jezelf te veel laat afdwalen, verlies je heel gemakkelijk de focus.

Afleiding terzijde, als je niet oppast, kun je uiteindelijk meer aannemen dan je kunt kauwen met alle optionele extra’s en je echte doel voor je winkel uit het oog verliezen. Maar als je tegelijkertijd negeert wat er wordt aangeboden, mis je misschien wel echte kansen waar je zelf misschien niet aan had gedacht.

Vanwege het feit dat veel van de add-on-services goedkoop zijn, kan het zijn dat u een eindafrekening krijgt die u niet aankan en uiteindelijk uw winkel vaak opnieuw moet configureren.

Mijn advies is dat je, voordat je jezelf loslaat in de Shopify-speelruimte, precies in gedachten moet houden wat je online wilt bereiken en nauwer wilt werken aan de tools die je kunnen helpen bereiken wat je specifiek wilt.

Al het andere kan als eye-candy worden beschouwd en kan later komen. In versie 2.0 van uw winkel misschien.

2. Apps van derden kunnen uw site breken

Het volgende is iets dat geen uniek Shopify-probleem is, maar eerder iets dat werkt met integratie door derden. Dit is vooral zorgwekkend als het om software gaat, aangezien er gemakkelijk bugs kunnen zijn die nog niet zijn opgemerkt of opgelost wanneer twee software proberen samen te werken.

Als je dat combineert met individuele code of scripts die op de een of andere manier hier en daar kunnen worden toegevoegd, kan het om de meest onverwachte redenen in de war raken. Soms zijn deze problemen misschien niet eenvoudig te verhelpen, vooral als u te maken heeft met een app of software die werkt met uw kerndatabase-informatie.

Debuggen en / of hulp zoeken is een moeizaam proces, zelfs met de indrukwekkende hoeveelheid nuttige bronnen die Shopify heeft. Dit is niet bepaald een Shopify-fout, maar is iets waar alles ten prooi aan kan vallen en niet kan worden vermeden.

  Обзор Shopify - 8 «за» и 3 «против» использования Shopify (скорость сомнительна!)

3. Dubieuze sitesnelheden

Dit was een van de gebieden waar ik me aanvankelijk het minst zorgen over maakte toen ik aan mijn Shopify-beoordeling begon, maar in een oogwenk werd het een probleem. Ik heb de snelheidstests een paar keer uitgevoerd en het blijkt dat sites die door Shopify worden aangedreven, misschien niet de meest wendbare zijn.

Op de Bitcatcha-snelheidstest heeft mijn voorbeeld Shopify-site nauwelijks een C + cijfer gehaald. De snelheden waren oké, beginnend in de Amerikaanse zone op 55 ms, maar naarmate ze verder naar het oosten trokken richting Azië, daalden de snelheden verder met Japan met een kloksnelheid van 892 ms.

Shopify WebPageTest laadsnelheid

Shopify: site laadt in 3.174 seconde – Bekijk het volledige resultaat

Wat betreft WebPageSpeed ​​Test, de resultaten waren niet veel beter en hier kreeg ik wat meer details waar ik eerlijk gezegd een beetje verbaasd over was. Time to First Byte kreeg een D-beoordeling en er leken ook enkele kleine problemen te zijn met het cachen van inhoud.

De reden waarom ik dit ongebruikelijk vind, is dat de meeste software voor het bouwen van sites meestal erg snel is, vooral omdat ze in de meeste gevallen een premie in rekening brengen boven wat een standaard webhostingbedrijf zou vragen voor bronnen.

Shopify-plan & Kenmerken

BasicShopifyAdvanced
Transactiekosten 2,0% 1,0% 0,5%
Personeelsrekeningen 2515
Locaties 458
Shopify POSJaJa
Prijs / maand $ 29 $ 79 $ 299

Beginnend met het meest elementaire abonnement van $ 29, loopt Shopify op tot maar liefst $ 299 per maand. Maar dat is niet alles wat nodig is – er zijn ook de kosten per transactie waarmee rekening moet worden gehouden. Op het laagste niveau betaalt u naast de maandelijkse vergoeding 2% transactiekosten.

Als u een opbrengst van $ 1.000 zou verdienen met uw online winkel, betaalt u Shopify $ 29 + $ 20 (de $ 20 aan transactiekosten).

Nu zijn er twee gevallen om dit mee te vergelijken: andere sitebouwers en het hosten van uw eigen e-commercesite op een alternatief platform. Andere sitebouwers brengen u ook behoorlijk hoge kosten in rekening, maar hebben mogelijk geen transactiekosten.

Als u uw eigen e-commercesite zou hosten, betaalt u minder aan hosting, maar u moet alles zelf doen. PLUS, je hebt nog steeds een betalingsgateway nodig, die ook geld kost. Neem bijvoorbeeld WorldPay, een van de beste online verwerkers van betalingen.

Als u dat met uw eigen site zou opzetten, zou WorldPay ofwel een maandelijks bedrag plus lage transactiekosten nodig hebben, ofwel een pay-as-you-go-model met hogere transactiekosten. Het zal waarschijnlijk meer kosten dan Shopify!

Het punt hier is dat Shopify niet goedkoop is, maar voor het runnen van een online winkel zullen je andere opties waarschijnlijk ook niet te goedkoop zijn. Er zijn kosten verbonden aan betalingen die gewoon niet kunnen worden vermeden. Zelfs PayPal zuigt het bloed zo uit je aderen als je een handelaar bent.

Oordeel: Is Shopify geschikt voor u?

In termen van middelen en mogelijkheden, vind ik dat Shopify tot de top van hun bedrijf behoort. Nergens anders heb ik zoiets gezien als een tafel en een uitgebreid aanbod dat erop gericht is zijn klanten te helpen succesvolle online winkels te runnen.

Toegegeven, het heeft een aantal kleine zwakke punten, zoals ik al zei, en de prijs is niet bepaald goedkoop, maar dat zijn gewoon de kosten van zakendoen. Als je serieus een webwinkel wilt runnen, is Shopify een fantastische optie.

De enorme hoeveelheid automatisering is verbluffend en je zou heel goed een eenmanszaak wereldwijd kunnen runnen met de hulp van Shopify. Heck, het kan je zelfs aan het einde van de dag helpen met je boekhouding.

Dus voor mij is de vraag niet echt of dit voor uw bedrijf zal werken, maar of u serieus bent over het runnen van een online winkel. Als dat zo is, is er geen reden om Shopify niet te proberen. Ik weet zeker dat als ze er niet aan hebben gedacht, je het waarschijnlijk niet mag gebruiken of doen!

Belangrijkste kenmerken

  • ✓ Uitstekende onboarding
  • ✓ Solide & betrouwbare interface
  • ✓ Enorm aantal apps
  • ✓ Goede ondersteuning & materiaal
  • ✓ Helpt bij orderafhandeling
  • ✓ Geïntegreerde betalingsverwerking

Aanbevolen voor

  • • Online winkels van elk formaat
  • • Internetgebaseerde bedrijven
  • • Winkels die op zoek zijn naar online uitbreiding

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me