Wix

Contents

Wix

https://www.wix.com

tl; dr

Mijn persoonlijke gevoel is dat Wix echt de Mercedes is van sitebouwers. Het is solide en zit boordevol functies, maar is vrij gepatenteerd over een deel van zijn technologie. Kortom, u schrijft zich hier in voor een goede zaak, maar het later verplaatsen van merken zal erg vervelend zijn en u op de lange termijn meer kosten.

Wix Review: 7 voors en 5 nadelen ontdekt!

Sitebouwers bestaan ​​al heel lang. Voor degenen onder u die oud genoeg zijn om te onthouden, het begon allemaal met Geocities in de jaren ’90 en dat was de Jura-periode wat het internet betreft.

Snel vooruit naar de huidige datum en de mogelijkheden van sitebouwers zijn met grote sprongen gegroeid, waaronder Wix. Wix, opgericht in 2006, is vandaag uitgegroeid tot meer dan 110 miljoen gebruikers en is een van de grootste in de branche.

In de loop der jaren is het ook blijven toenemen in functies, zoals ik ben gaan beseffen nadat ik ze onlangs opnieuw heb bezocht. Laten we eens kijken welke voordelen het heeft om Wix te gebruiken om snel aangepaste websites te bouwen.

Wat we leuk vinden aan Wix

1. Goede sitesnelheid

Ik weet dat het waarschijnlijk is dat de meeste mensen die naar Wix kijken, waarschijnlijk geïnteresseerd zullen zijn in de snelle mogelijkheden voor het bouwen van sites, maar hoe je het ook bekijkt, uiteindelijk is snelheid een grote factor. Je zou tenslotte geen site willen die snel is gebouwd maar als een slak presteert, toch?

VS (W)
GEBRUIK)
Londen
Singapore

10 ms 26 ms 49 ms 186 ms

Sao Paulo
Bangalore
Sydney
Japan

127 ms 312 ms 158 ms 125 ms

Gemiddelde snelheid: 124,1 ms – Zie volledig resultaat

Gelukkig lijken Wix-sites snel te zijn – ongelooflijk zo. Mijn testsite, spartaans omdat deze vrij hoog werd beoordeeld, verdiende een A + -score in de snelheidstest van Bitcatcha. Toch ben ik meestal behoorlijk grondig, dus ik moest dat ook via WebPage Speed ​​Test doen.

Wix Speed ​​Test - VS.

Snelheidstest van Dallas Server

Wix Speed ​​Test - Azië

Snelheidstest van Singapore Server

Als je kijkt naar de snelheidsresultaten van deze tests, merk je niet alleen een uitstekende tijd tot de eerste byte (TTFB), maar ook dat de sites standaard correct zijn geoptimaliseerd. Statische inhoud wordt in het cachegeheugen opgeslagen en zelfs een inhoudsdistributienetwerk wordt gebruikt.

Dit betekent dat het hosten van een site met Wix geen probleem mag zijn. Een snelle TTFB is belangrijk omdat het laat zien dat Wix-servers goed presteren, en als de site later vastloopt, komt dit waarschijnlijk door iets dat ik heb gedaan en niets te maken heeft met het reactievermogen van de server.

2. Enorme sjabloonverzameling

Bijna elke site die ik tot nu toe ben tegengekomen, heeft meestal een of andere vorm van sjablonen voor gebruik. Dit helpt niet alleen als hulpmiddel voor diegenen die niet het gedoe willen hebben om een ​​site helemaal opnieuw te bouwen, maar soms dient het ook als inspiratiebron voor degenen die dat wel doen.

Wix is ​​buitengewoon genereus met zijn sjablonen en biedt gebruikers meer dan 500 om uit te kiezen. Dat is naar alle maatstaven een enorm aantal. Ik heb een sitebouwer gezien die zo weinig sjablonen biedt dat het grenst aan het belachelijke.

Wix-sjablonen

Ze hebben een grote verscheidenheid aan categorieën om uit te kiezen, variërend van boilerplate corporate tot reizen en toerisme. Er is hier echt iets voor iedereen! Deze sjablonen worden ook geleverd met een aantal standaard vooraf ingevoerde inhoud, dus u kunt ervoor kiezen om daarop voort te bouwen of deze eenvoudig weg te vegen.

Voor geïnteresseerden hebben ze ook sjablonen voor online winkels, zodat u snel uw eigen e-commerce site kunt opzetten.

3. Intuïtieve drag-and-drop-interface

Wix hoofdredacteur

Nu komen we bij het hart van Wix, namelijk de interface voor slepen en neerzetten. Ik ga echter niet te veel uitleggen op dit gebied, ook al komen de meeste mensen hierheen. Belangrijker voor mij in de interface is het gebruiksgemak.

Sommigen beweren misschien dat Wix niet de kracht heeft in de slepen-en-neerzetten-interface die sommige sitebouwers doen, maar ik denk dat het de perfecte balans heeft. Het houdt dingen gemakkelijk te gebruiken voor beginners en heeft toch genoeg opties om van uw site op uitgebreide wijze een echte krachtpatser te maken.

Wat ik echter het meest opmerkelijk vind aan de Wix-editor, is dat deze een mobiele editor heeft. Hiermee kunt u een voorbeeld van uw site bekijken en deze bewerken zoals deze op een mobiel apparaat zou worden gezien. Het kan volledig worden beheerd los van de hoofdeditor, dus u kunt de mobiele ervaring echt aanpassen in plaats van alleen te vertrouwen op een responsieve sjabloon.

Wix Mobile Site Editor

Dit alles kan uiteraard worden aangevuld met codering, als u dat wenst. Dit lijkt de laatste tijd echter een kleine verandering te ondergaan en Wix past de codeerfunctie blijkbaar nog meer aan. Het is nu meer gericht op ontwikkelaars en bevindt zich in de bètafase.

4. Breid uw sitefuncties uit met Wix App Market

De reden waarom ik me niet overdreven concentreerde op de slepen-en-neerzetten-interface hierboven is precies daarom – de Wix App Market. In plaats van je een paar speeltjes te geven om gedeeltelijke functies uit te breiden in de editor, heeft Wix een heel ecosysteem van wat het ‘Apps’ noemt.

Dit zijn net plug-ins die u kunt gebruiken om specifieke taken op uw Wix-site uit te voeren. U heeft bijvoorbeeld een blogsectie nodig? Viola, activeer het gewoon, wijzig enkele instellingen en het is er. Als je je afvraagt ​​hoe uitgebreid deze apps kunnen zijn, wil ik een aantal gebieden delen die ze hier behandelen;

Wix App Market

 • Chat Door deze app toe te voegen, kunt u live chatten met klanten op uw site. Hiermee kunt u de klantenservice uitbreiden en de zaken naar een heel nieuw niveau tillen.
 • Forum Als u meer inhoudsgericht bent of een weg wilt openen voor uw klanten om uw producten met u of andere gebruikers te bespreken, maak dan een direct forum. Geen codering, geen database, klik er gewoon op.
 • Evenementen Voor de actieve bedrijven die veel evenementen houden, helpt de Wix Events-app u bij het creëren en presenteren van meerdere evenementen. Het beheert alles, van ticketing tot een RSVP-systeem, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.
 • eCommerceAls je iets te verkopen hebt, ga dan naar Wix en je verkoopt in een oogwenk. Het enige wat je nodig hebt is de Online Store-app waarmee je niet alleen via je site kunt verkopen, maar die ook kunt uitbreiden naar andere platforms zoals Amazon en Facebook!

5. Breng uw site gemakkelijk op de markt

SEO-beheer is ingebouwd

Waar uw inhoud het lichaam van uw website is, is SEO het bloed. Deze technieken zijn nodig als je ergens op Google (of andere zoekmachines) gevonden wilt worden. SEO helpt u uw site te ‘verkopen’ aan zoekmachines en hen aan te moedigen u verder in de zoekresultaten op te nemen.

Standaard helpt Wix u hierbij en het enige dat u hoeft te doen, is het een beetje begeleiding te geven. Laat het bijvoorbeeld meer weten over uw site en waar uw focus op is, dan kan het het zware werk voor u doen. Het doet dit door u trefwoordtags en andere metadata te laten invullen.

Zodra u deze dingen aan kopteksten, foto’s en andere elementen op uw pagina hebt toegevoegd, scant Google ze telkens wanneer de robots uw site passeren. Hoe gedetailleerder en nauwkeuriger uw metadata zijn, hoe beter deze wordt gerangschikt in zoekopdrachten.

Een ander aspect van SEO is de URL (adres) -indeling, die Google ook voor relevantie beschouwt. Met Wix kunt u de URL van elke pagina aanpassen zodat deze het beste past bij wat u Google moet laten weten.

Ik weet dat SEO iets is waar veel mensen een beetje bang voor zijn en dat het onwaarschijnlijk is dat geautomatiseerde SEO veel kan doen, dus neem mijn woord niet zomaar op, bekijk hun Wix SEO Wiz.

Maak social media-berichten

Een andere belangrijke invalshoek waar je op kunt vertrouwen met Wix, is om via sociale media te gaan. Wix biedt u de tools die u kunnen helpen bij het maken van content op sociale media. Het lijkt op een standaard foto-editor en is niet erg uitgebreid.

Het is echter handig in een mum van tijd, vooral voor iemand die gewoon op één plek wil werken en niet afhankelijk is van meerdere programma’s en dergelijke om zijn website en sociale media te onderhouden. Voor degenen onder u die bekend zijn met Canva, is het vergelijkbaar.

Het enige dat u hoeft te doen, is in feite een afbeelding kiezen en vervolgens de tekst aanpassen om erbij te horen, zodat u iets kunt delen dat snel, mooi (of eigenzinnig) is, afhankelijk van uw sitepubliek.

Gebruik e-mailmarketing

Wix e-mailmarketing

Misschien is dit meer voor bedrijfssites, maar e-mailmarketing is een hulpmiddel dat kan helpen bij het genereren van leads. In plaats van alleen te wachten tot klanten naar u toe komen, kunt u, nadat u een lijst met abonnees heeft opgebouwd, inhoud rechtstreeks naar hen sturen!

Er zijn talloze e-mailmarketingtools in de buurt, sommige goed, sommige niet zo goed, maar de opname van een in het Wix-aspect is een briljante slag van hun kant. Het is vooral handig voor kleine bedrijfssites om deze mogelijkheid te integreren in het systeem dat ze voor hun website gebruiken.

Even terzijde, Bitcatcha heeft een hele miniserie met artikelen gewijd aan effectieve e-mailmarketing, dus u kunt ze bekijken om u ook te helpen.

6. Tal van extra functies

Afgezien van de kern, de sitebouwer die mensen helpt bij het snel ontwikkelen van websites, gaat Wix veel meer dan een extra stap. Het heeft een heel ecosysteem van tools en producten gebouwd om mensen te helpen websites te maken die slagen.

Afgezien van de app-markt, heeft het verschillende andere interne tools die gewoon geweldig zijn voor site-eigenaren om te hebben en te gebruiken – en het komt allemaal in hetzelfde pakket.

Gratis HTTPS

Voor degenen die het nog niet weten, doet Google nu zijn steentje voor een veiliger internet door site-eigenaren aan te moedigen SSL te gebruiken. Hoewel het waar is dat de meeste website-hostingsites dit tegenwoordig in een of andere vorm aanbieden, is het toch goed om te zien dat sitebouwers zoals Wix dit ook gaan aanbieden.

HTTPS zorgt ervoor dat de interacties die bezoekers hebben met uw website veilig zijn en dat maakt de weg vrij voor meer dingen, zoals online aankopen, uitwisseling van privé-informatie, enzovoort. Sites die niet HTTPS-compatibel zijn, krijgen nu een waarschuwingsbericht.

HTTPS-sites krijgen ook een gunstiger positie in Google Zoeken.

Maak offertes voor klanten

Wix klantoffertes

Dit is meer voor zakelijke klanten, maar vooral voor kleine bedrijven of zelfs eenmanszaken. Wix heeft een tool waarmee u offertes voor uw diensten voor klanten kunt maken. De tool is daar compleet met sjabloon, het enige wat u hoeft te doen is de klant, voorwaarden en vervaldatum voor uw aanbieding toevoegen.

Om eerlijk te zijn, dit was niet iets dat ik verwachtte te zien in een sitebouwer, vooral niet met een gratis account. Het is niet iets dat een deal zal maken of breken, maar het laat alleen maar zien hoeveel gedachte Wix heeft gestoken in het bouwproces van de site en de behoeften van hun klanten.

Er is zelfs een logo-maker!

Nogmaals, dit valt onder dezelfde categorie tools als de bovenstaande quote generator. Een logo, hoe simpel het ook is, is iets dat praktisch elke website nodig zou hebben. Dus waarom niet gewoon een eenvoudige bouwen en een reeks website-extra’s voltooien?

Een grote bravo voor Wix voor het opnemen van deze twee tools. Ernstig.

Betalingen integreren

Een ander item dat onder de bedrijfscategorie valt, Wix geeft die sites die e-commerce-activiteiten uitvoeren toegang tot een paar betaalmethoden. De belangrijkste opties zijn een beetje beperkt – u kunt PayPal of een andere vorm van handmatige betaling gebruiken, zoals contant geld (zoiets als een bankautomaat) of cheque.

Dit is echter alleen de standaard. Als u meer opties nodig heeft, kunt u gebruikmaken van enkele van de apps op de Wix-markt. Met een van hun apps voor online betalingen kunt u bijvoorbeeld ook creditcardbetalingen accepteren, compleet met betalingsherinneringen en facturering.

Taken en herinneringen

Wix-taken en herinneringen

Maak tijdens het bouwen van uw website gebruik van de taken en herinneringen van Wixs, zodat u altijd weet wat u nog meer moet doen om uw site te voltooien. Sterker nog, ik vond dit zelfs nuttig achteraf, aangezien ik nogal wat websites beheer.

Elke keer dat u zich aanmeldt bij uw account, komt u gewoon langs en kunt u uw lijst doornemen, nieuwe dingen toevoegen of dingen markeren terwijl u deze voltooit.

Nodig bijdragers uit

Het thema woord van de dag is samenwerking en hier laat Wix je mensen uitnodigen om met je te praten op je website. Dit kan op verschillende manieren nuttig zijn. Als u bijvoorbeeld een ontwikkelaar was die een site voor een klant bouwde, kunt u deze uitnodigen voor het concept en hen laten reageren of wijzigingen aanvragen.

Als je met een tekstschrijver werkt, kun je ze uitnodigen om de lege plekken in te vullen waar je tijdelijke aanduidingen voor achterlaat. Of misschien als u in een bedrijf zit en gewoon feedback van een paar collega’s wilt – dit kan op zoveel manieren werken.

Geautomatiseerde responders

Wix Automation

Als je onlangs Facebook-berichten hebt gebruikt, is het je misschien opgevallen dat veel bedrijven chatbots gebruiken om te reageren op berichten van gebruikers. Sommige websites bieden dit ook aan in de vorm van livechatdiensten.

Met Wix heb je ook opties om je site te ‘automatiseren’! Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Als een bezoeker u bijvoorbeeld een e-mail van uw website stuurt, kunt u Wix zo configureren dat er meteen een bevestiging naar die bezoeker wordt gestuurd.

Nogmaals, dit is weer een andere bedrijfsvriendelijke functie die geweldig is om te hebben.

7. Veel hulp en ondersteuning

Zoals altijd is de kern van elke service het niveau van klantenondersteuning en hulp die u krijgt. Hierin moet ik echt mijn hoed afzetten voor Wix. Ik heb gemerkt dat wat ik ook deed, er een kennisbankitem is om te helpen of soms zelfs een video-tutorial!

Let wel, het gaat niet alleen om technische zaken, zoals ‘Hoe HTTPS in te schakelen’, maar het zijn de ongrijpbare dingen die opmerkelijk zijn. Er zijn bijvoorbeeld een groot aantal van wat ik graag ‘waarde toevoegen’-video’s van Wix noem die je kunt bekijken, zoals deze video over Wix SEO Basics.

Eenvoudig misschien, maar elk klein beetje helpt!

Wat we niet leuk vonden aan Wix

1. Sjablonen niet uitwisselbaar

Dit is misschien gewoon een doorn in het oog, maar ik vind het een beetje vervelend dat je geen inhoud van de ene sjabloon naar de andere kunt overzetten. Ik realiseer me dat dit een sitebouwer is en geen Microsoft Powerpoint, maar het zou leuk zijn om me te laten zien hoe het eruit ziet op een paar achtergronden.

Dus niets ernstigs hier behalve een waarschuwing: kies uw sjabloon zorgvuldig! Als u later van gedachten verandert, moet u alle inhoud die u op uw origineel heeft gemaakt, handmatig verplaatsen!

2. Gratis plan dwingt Wix-branding

Dit punt zou wel eens kunnen bewijzen wat sommigen zeggen dat niets in het leven gratis is, maar voor degenen onder u die voor Wix kiezen en besluiten om op het gratis plan te blijven – er is een addertje onder het gras. Gratis sites die op Wix worden gehost, worden gedwongen om Wix-branding te dragen.

Het is niets onaangenaams, maar helaas is het duidelijk, omdat het precies boven aan de pagina lijkt te staan, zelfs vóór de kop van uw website.

Wix-branding

3. Tracking en analyse vereisen een betaald plan

Website-eigenaren zien meestal graag hoe goed hun site presteert en de beste manier om dit te doen is met Google Analytics of een paar andere vergelijkbare tools. Helaas, om ze met Wix te gebruiken, moet je je plan upgraden.

Dit komt niet als een gratis geschenk en kan soms ongelooflijk vervelend zijn, omdat het zo simpel is als een Google API-verbinding!

4. Uw site is niet overdraagbaar

Wat mij betreft, dit is het grootste nadeel van het gebruik van Wix en herinnert me aan mijn … afkeer van gepatenteerde technologie. Hoewel ik er zeker van ben dat Wix gerechtvaardigd is om niet te willen dat mensen websites exporteren die met hun technologie zijn gemaakt, creëert dit voor veel mensen een groot probleem.

Stel dat u bijvoorbeeld een bedrijfseigenaar bent en u bent gegroeid uit de mogelijkheden die Wix om de een of andere reden kan ondersteunen. Dit betekent dat u veel geld moet betalen om uw website opnieuw te maken en over te dragen van Wix!

Ik weet zeker dat ik dit niet hoef te spellen, maar als je je aanmeldt voor Wix, hebben ze je voor het leven.

5. Premium-abonnementen zijn slechts één site

Als u dacht dat het betalen van een maandelijks premium-abonnement u onbeperkte toegang tot Wix zou geven voor al uw sites, denk dan nog eens goed na. De premiumfuncties zijn niet overdraagbaar, wat betekent dat u het voor één site koopt en dat het daar blijft!

Stel je voor wat een spelbreker zou zijn, als je alleen maar Google Analytics wilde aansluiten? Nog iets anders om op te kauwen.

Wix’s plan

eCommerceConnect-domein

BESTE VOOR KLEINE BUSINESSMOST BASIC
Bandbreedte Onbeperkt 1 GB
Opslagruimte20GB500MB
Verbind uw domein Ja Ja
Wix advertenties headerNoYes
Form Builder-app ($ 48) Ja Nee
Site Booster-app ($ 60) Ja Nee
Kosten $ 16,50 / maand $ 4,50 / maand

Met vijf betaalde abonnementsversies naast het gratis abonnement, lijkt het erop dat Wix voor iedereen geschikt is. Maar als je een groot bedrijf bent en iets belangrijks nodig hebt, raad ik je aan om de kleine lettertjes goed te bekijken voordat je je inschrijft voor het hoogste niveau.

Wat ik niet echt kan begrijpen, is dat voor alle tol en functies die Wix gratis bevat, het zichzelf probeert te prijzen zoals een webhost dat doet – door opslagruimte, bandbreedte enzovoort.

Oordeel: is Wix een goede koop?

Ik denk dat tegen de tijd dat je dit punt hebt bereikt, het duidelijk zal zijn dat ik Wix voel dat Wix als sitebouwer redelijk goed is. Het vinkt veel van de juiste selectievakjes af in zijn primaire functie (de mobiele site-editor is een geweldig idee) en het is mogelijk om snel sites te ontwikkelen.

Bovendien is er ook een grote toegevoegde waarde, met de extra functies en marketingtools. Dit is iets waarmee nieuwe site-eigenaren het bereik van hun site verder kunnen uitbreiden zonder te veel technische kennis of extra bronnen te hoeven verwerken.

Er zijn echter een paar grote kanttekeningen bij deze sitebouwer die voorkomt dat ik het zonder aarzeling aanbeveel. Ten eerste is het een grote afknapper dat je vastzit aan Wix omdat je je site niet kunt verplaatsen. Dit heeft gevolgen voor de lange termijn en is niet eenvoudig voor nieuwe (of zelfs ervaren!) Site-eigenaren om te beoordelen.

Ten tweede, hoewel ik toegeef dat al deze extra functies goed zijn om te hebben, koop je voor iemand die weet wat ze doen – tegen scherpe prijzen in bij Wix. Neem bijvoorbeeld hun laagste abonnement van $ 4,50 per maand – dat is wat u zou betalen voor webhosting met veel meer bronnen dan Wix biedt.

Terwijl u de lijst met voor- en nadelen doorneemt, wordt het een beetje duidelijker dat Wix een kortetermijnwinst is – een pijnoplossing op lange termijn. Natuurlijk maakt dit voor sommige mensen niet uit, maar mijn gedachten zijn dat als je bereid bent een beetje moeite te doen om bijvoorbeeld te leren over zelfhosting WordPress, je zoveel dubbel (en waarschijnlijk meer ) op lange termijn.

Belangrijkste kenmerken

 • ✓ Geweldige snelheid
 • ✓ Gemakkelijk slepen & drop-interface
 • ✓ SEO-tools inbegrepen
 • ✓ Uitgebreide app-markt
 • ✓ Mobiele aanpassing
 • ✓ Fantastische kennisbank

Aanbevolen voor

 • • Individuele websites
 • • Eigenaren van kleine bedrijven
 • • Basic eCommerce-sites
 • • DIY website-eigenaren

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Wix Review - 7 argumente pro și 5 contra de utilizare a Wix Website Builder