Contents

Torrentin salaus 101

Mikä on torrent-salaus? Onko sinun salata torrentit? Mikä hyöty on ja mikä on paras tapa torrentien salaamiseen?

Jos sinulla on ollut näitä (tai vastaavia) ajatuksia aiemmin, et ole yksin. Torrent-salaus on yksi tehokkaimmista (ja vähiten ymmärretyistä) torrentitekniikoista. Salauskäyttö on noussut dramaattisesti, ja kaikki suuret bittorrent-asiakkaat tarjoavat nyt jonkinlaista sisäänrakennettua salausa.

Tämä opas näyttää sinulle opettaa sinua:

 1. Mikä on torrent-salaus ja miksi se on tärkeää
 2. Miksi torrent-ohjelmiston sisäänrakennetun salauksen käyttäminen ei ole paras vaihtoehto
 3. Kuinka käyttää sisäänrakennettua salausta (ilmainen menetelmä)
 4. Kuinka käyttää VPN: ää voimakkaampaan torrent-salaukseen & pitää 100% ikäisistäsi

Valmis? Tehdään tämä.

Mikä on salaus

Käytät salausta verkossa joka päivä, vaikka et ehkä ymmärrä sitä. Joka kerta kun vierailet pankkisi tai luottokorttiyhtiön verkkosivustolla tai ostot Amazonissa; selaimesi käyttää salausta. Salaus estää kolmansia osapuolia lukemasta siirrettyjä tietojasi.

Tämä estää henkilöllisyyden varastamisen lähettäessäsi arkaluontoisia tietoja Internetissä, kuten luottokorttinumeroita, osoitteita ja salasanoja.

Ilman salausta kuka tahansa, joka jakaa saman verkon kuin voit, voi lukea koko tietovirran (ajattele julkiset wifi-verkot). Internet-palveluntarjoajasi (Internet-palveluntarjoaja) voi myös syvän paketin tarkistuksen avulla lukea kaikkia siirrettyjä tietoja, seurata latauksiasi ja tallentaa verkkohistoriaasi.

Salaus sekoittaa / suojaa lähettämiäsi tietoja, joten vain verkkosivusto / palvelin, jonka kanssa kommunikoit, pystyy lukemaan sen.

Miksi salata torrentit

Tarvitsee vain kaksi sanaa selittääksesi miksi sinun pitäisi salata torrentiliikenne:

 1. Nopeus
 2. yksityisyys


Nopeus:
Tämän neljännesvuosittaisessa globaalissa Internet-raportissa todettiin, että bittorrent oli ylävirtaan kaistanleveyden ensimmäinen käyttäjä Pohjois-Amerikassa vuonna 2014, ennen kuin suuret yritykset, kuten Youtube, Netflix ja Skype. Joten ei pitäisi olla yllättävää, että monet suuret Internet-palveluntarjoajat päättävät kuristaa (hitaita) torrentin latauksia.

Jotta tiettyä ohjelmistoa / palvelua voidaan kuristaa, palveluntarjoajan on pystyttävä lukemaan liikenne ja erottamaan se muista tyhjennetyistä käytöistä. Salaus estää palveluntarjoajaasi tekemästä niin. Lue täydet ohjeet torrentin kuristimeen saadaksesi lisätietoja.

yksityisyys: Oletuksena torrent-lataukset ovat täysin salaamattomia. Tämä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi näkee tarkalleen, mitä tiedostoja siirrät / lataat ja kuinka paljon tietoja siirrät bittorrentin kautta. Salauksen asianmukainen käyttö estää Internet-palveluntarjoajaa seuraamasta latauksiasi.

2 salausvaihtoehtoa: VPN vs. sisäänrakennettu

Kaikissa työpöydän torrent-asiakasohjelmissa on nyt valinnainen sisäänrakennettu salaus, mutta tällä menetelmällä on rajoituksia ja se vähentää dramaattisesti vertaisten saatavuutta (ja nopeuksia).. Parempi vaihtoehto on käyttää VPN-nimistä työkalua (Virtuaali yksityinen verkko). VPN tarjoaa entistä vahvemman salauksen, ei vähennä käytettävissä olevien vertaisjoukkojesi lukumäärää, ja sillä on lisäetu, koska piilotat IP-osoitteesi torrent-parvissa..

Sisäinen salausvaihtoehto

Tämä on täysin ilmainen salausmenetelmä, jonka avulla voit salata tiedonsiirron muiden vertaisten välillä, niin kauan kuin heillä on myös salaus käytössä.

  Yksityisen Internet-yhteyden katsaus: Miksi PIA on ei-kirjautuva yksityisyyden kuningas

Jos vertaisverkolla ei ole salausta käytössä, asetuksista riippuen:

 1. Tietosi ladataan salaamatta
 2. Et voi ladata kyseiseltä vertaiskäyttäjältä (jos käytetään pakotettua salaustapaa)

uTorrent-salausasetukset

uTorrent-salausasetukset

Kokoaikaisen salauksen takaamiseksi sisäänrakennetulla menetelmällä salausmoodiksi on asetettava ‘Pakko’ (tai vastaava oma torrentiohjelmisto, josta kerrotaan myöhemmin vaihe vaiheelta). Haittapuoli on, että voit vain muodostaa yhteyden ikäryhmiin, joilla on myös salaus käytössä. Tämä voi vähentää käytettävissä olevia ikäisensä jopa 95%.

Tärkeä muistiinpano: Tämän menetelmän käyttäminen salaa vain torrent-lataukset. Se ei salaa Web-selaamista tai piilota sitä, että vierailet torrent-verkkosivustoilla. Se ei myöskään salaa alkuperäisen .torrent-tiedoston lataamista verkosta, vaan vain taustalla olevien tiedostojen siirtoa. Tämä menetelmä ei myöskään piilota torrent-IP-osoitettasi.

VPN-salausvaihtoehto

Torrentitoimintojen piilottaminen VPN: llä on erittäin helppoa. Se vaatii 4 vaihetta:

 1. tilaa torrent-ystävällinen vpn-palvelu
 2. lataa VPN-ohjelmisto
 3. Yhdistä valitsemasi VPN-palvelimen sijaintiin (yksinkertaisesti kuin yksi hiiren napsautus)
 4. Lataa torrentit nimettömästi.

Se siitä!

Yhdistä VPN-palvelimeen

IPVanish VPN: n palvelimen valintanäyttö

VPN: n käyttö antaa sinulle useita etuja torrentien lataamisessa. Katsomme näitä seuraavassa osassa…

Miksi VPN on paras salausvaihtoehto

VPN: n käytöllä on 3 erillistä etua verrattuna torrent-asiakkaasi sisäänrakennetun salauksen käyttämiseen.

 1. VPN-salaus on paljon PALJON vahvempi
 2. VPN: n käyttö ei vähennä käytettävissä olevien vertaiskäyttäjien määrää
 3. VPN piilottaa myös todellisen IP-osoitteesi torrentissa (tekemällä latauksistasi nimettömän / vaikea jäljittää)

Salauksen vahvuus

Sisäinen salausvaihtoehto käyttää yleensä noin 64-bittistä salausvoimaa. Sen sijaan parhaat torrent VPN: t käyttävät 256-bittistä OpenVPN-salausta.

Tämä ei ehkä näytä paljoa eroa (se näyttää vain 4x), mutta koska salauksen matematiikka toimii, 256-bittinen salaus on oikeastaan ​​2 ^ 192 kertaa vahvempi (se on 2 vuoden 192 voimaan. Se on todella suuri määrä).

Ero on sellaisen salauksen välillä, joka voidaan helposti hajottaa raa’illa voimahyökkäyksillä, ja 256-bittisen salauksen käytön välillä, joka on sama vahvuus kuin Yhdysvaltain armeija käyttää salaiseen viestintään. (Vertailun vuoksi Yhdysvaltain hallitus käyttää vain 128-bittistä salausta yleiseen viestintään). Toisin sanoen 256-bittinen salaus on erittäin vahva.

Vertaistuotteet

Jotta torrent-asiakkaasi salaus toimisi, yhteyshenkilöiden, joiden kanssa olet yhteydessä, on myös oltava salaus käytössä. VPN: llä ei ole tällaisia ​​rajoituksia. Koska VPN-palvelin salaa koko tietovirran (vertaiskäyttäjien salausasetuksista riippumatta), saat 100% vertaisverkon käytettävyyden (ja nopeammat) riskiäsi koskaan salaamattomasta yhteydestä..

Nimetön IP-osoite (suojaa henkilöllisyyttäsi)

Älä tee virhettä, anonyymi IP-osoite on suurin etu VPN: n käytöstä.

Kun lataat torrentin, IP-osoitteesi (joka voi tunnistaa yksilöllisen Internet-yhteytesi) on julkisesti nähtävissä kaikille torrentin parven muille vertaisille..

Kuva

Vertaisluettelo Linux-torrentista

Monet ihmiset eivät ymmärrä, että suurin osa torrentin tarkkailusta tapahtuu kirjaamalla IP-osoitteita torrent-parvissa, ei Internet-palveluntarjoajasi seuraamalla liikennettä. Sivustot, kuten scaneye, pitävät tietokannan torrentteja, jotka on ladattu jokaisesta tarkkailtavasta IP-osoitteesta.

  Kuinka maksaa VPN-verkostasi nimettömästi (Bitcoin- tai lahjakortilla)

Jos käytät VPN-palvelua, joka ei kirjaudu, torrent-parveissasi näkyvä IP-osoite kuuluu VPN-palveluun. Jos VPN-yritys ei pidä lokkeja (kuten tämä), torrent-IP-osoitteesi ei ole jäljitettävissä todelliseen IP-osoitteeseen.

3 hienoa VPN-palvelua, jota ei kirjata

 • IPVanish (Nopein testattu VPN)
 • Piilota minut (sisältää VPN- ja SOCKS-välityspalvelun. Rajoitettu ilmainen suunnitelma saatavilla)
 • Torguard (Yksi vanhimmista torrentin käyttäjille tarjoamattomista VPN-palveluista)

Kuinka sisäänrakennetun torrentin salaus määrittää (ilmainen vaihtoehto)

Okei, nyt näytämme sinulle askel askeleelta, kuinka salaus otetaan käyttöön suosikki torrent-asiakasohjelmassa. Tämä on ominaisuus, joka on rakennettu jokaiseen suureen torrent-asiakkaaseen.

Muista vain, että salauksen käyttämisellä torrent-asiakkaasi sisällä on seuraavat rajoitukset:
Sinulla voi olla joko 100% salattu yhteys tai 100% vertaistuotettavuus. Sinulla ei voi olla molempia. Pakollisen (kokopäiväisen) salauksen käyttäminen vähentää käytettävissä olevien vertaisten lukumäärää.

Salaustilat

Jokainen torrent-asiakas käyttää omaa terminologiaa / asetuksia salausten aktivoimiseksi. Ei väliä mitä sanoja he kuitenkin käyttävät, ensisijaisia ​​salausmuotoja on todella vain 3:

 • Salaus poistettu käytöstä (ei salausta)
 • Valinnainen salaus (Käyttää salausta sellaisten vertaiskäyttäjien kanssa, joissa se on käytössä, mutta myös yhteyden salaamattomiin ikäryhmiin)
 • Pakotettu salaus (yhdistä vain salausvalmiisiin ikäryhmiin. 100% salatut lataukset)

Hyvä on, salatkoon. Torrent-asiakkaat ovat aakkosjärjestyksessä.

Deluge: Salausasetukset

Vaihe 1: Avaa asetusvalikko siirtymällä kohtaan Muokata > Asetukset (tai paina Ctrl + P)
Vaihe 2: Valitse Asetukset-valikon vasemmalla puolella olevasta luokista-välilehdestä Verkko

Näet ikkunan, joka näyttää noin:

Kuva

Huomaa ikkunan alaosassa oleva Salaus-osa. Valitsemamme asetukset riippuvat mieltymyksistäsi ja riskien sietokyvystä.

Tässä ovat kunkin tilan asetukset:

# 1: Salaus poistettu käytöstä (ei suositella)

Aseta Saapuva ja Lähtevä kohteeseen: ‘Vammainen’

# 2: Valinnainen salaus (käyttää salausta, kun se on käytettävissä)

Tämä tila käyttää vahvimpaa käytettävissä olevaa salausvaihtoehtoa. Sinulla on pääsy kaikkiin vertaiskäyttäjiin, mutta kaikki yhteydet eivät ole salattuja.

Asetusten pitäisi näyttää täsmälleen tältä –>

Suuri salaus (valinnainen tila)

Valinnainen salaus (100% peers saatavilla)

# 3: 100% salaus (lataa vain salattuista yhteyksistä)

Tämä on turvallisin tila (ja auttaa estämään torrentin kuristusta), mutta voit ladata vain pieneltä prosentilta kaikista vertaiskäyttäjistä.

Niin kauan kuin lataat hyvin kylvöisiä torrentteja, nopeuksien tulisi olla hyviä.

Pakotetut salausasetukset

Pakotettu salaus (100% salattu siirto)

uTorrent: Salausasetukset

Vaihe 1: Siirry uTorrent-valikosta kohtaan vaihtoehdot > Asetukset (Tai paina ‘Ctrl + P’)
Vaihe 3: Siirry vasemman reunan ‘Bittorrent’ -välilehteen

Sinun pitäisi nähdä jotain tällaista:

uTorrent-salausasetukset-valikko

Salausasetukset (Asetukset > Asetukset > bittorrent)

Muutamme asetuksia kohdassa ‘Protokollasalaus’ alaosa. Tässä ovat kunkin 3 salausmoodin asetukset:

Liikuntarajoitteinen

Aseta lähtevä asetukseksi Ei käytössä, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy.

Valinnainen salaus

Asetusten pitäisi näyttää täsmälleen tältä:

uTorrent Valinnainen salaus

uTorrent-salaus (valinnainen tila)

Pakotettu salaus (100% salaus)

Tämä tila muodostaa yhteyden vain vertaisryhmiin, joiden salaus on käytössä. Asetusten tulisi olla:

uTorrent 'Pakotettu' salaus

uTorrent-salaus (pakotettu tila)

Vuze: Salausasetukset

Jotta salausasetuksia voidaan säätää Vuzessa, sinun on oltava ‘Advanced’ -käyttäjätilassa. Joten tehdä tämä, mene:
Työkalut > vaihtoehdot > tila

Vaihda sitten käyttäjän taitotila: ‘Advanced’

Vuze edistynyt käyttäjätila

Aseta käyttäjän tilaksi ‘Advanced’ (Työkalut > vaihtoehdot > mode)

Seuraavaksi, vielä Valinnat-näytössä, lyömme TOGGLE: ta vasemmalla puolella ‘Yhteys’ paljastaa ‘Kuljetussalaus’Asetukset…

Kuva

Tässä on optimaaliset asetukset kullekin kolmelle tilalle:

Salaus poistettu käytöstä

Poista valinta “Vaadi salattu kuljetus” -ruudusta. Kaikkien alla olevien vaihtoehtojen tulee olla harmaana (kuten yllä olevassa kuvassa).

Valinnainen salaus

Jotta valinnainen (ei pakotettu) salaus otetaan käyttöön vuze-sovelluksessa, otat käytännössä käyttöön vaaditun salauksen, mutta määrität varavaihtoehdot, jos vertaisverkko ei salli salattuja yhteyksiä..

Asetusten tulisi olla:

Vuze 'Valinnainen' salaustila

‘Valinnaiset’ salausasetukset

Pakotettu salaus (100% salattu siirto)

Tämä on turvallisin tila ja on paras suoja ISP-torrentin kuristusta vastaan. Sinulla on vähemmän saatavissa olevia vertaiskäyttäjiä (siksi sinun on parempi käyttää torrent-ystävällistä VPN: ää)

Asetusten tulisi olla:

Vuze 'pakotettu' salaus: suositellut asetukset

Vuze ‘pakotetut’ salausasetukset

Pohjimmiltaan “Vaadi salattu kuljetus” sallimatta mitään varavaihtoehtoja. Tämä pakottaa vuze: n muodostamaan yhteyden vain vertaisiin, joiden salaus on käytössä.

Yhteenveto ja muut hyödylliset artikkelit

Toivottavasti nyt olet torrent-lataukset täysin salattuja käyttämällä joko VPN- tai sisäänrakennettua kuljetussalausta.

Tässä on mitä olemme oppineet tähän mennessä:

 1. Mikä salaus on ja miksi siitä on hyötyä (Vihje: estä torrent-latausten kuristaminen / seuranta)
 2. Miksi VPN on paras salausväline (Paljon vahvempi salaus + ei vertaismenetystä + tuntematon IP-osoite)
 3. Kuinka käyttää sisäänrakennettua salausa suosikki torrent-asiakassi (kaikki salaus on parempi kuin ei mitään)

Tässä on vielä joitain artikkeleita, jotka auttavat sinua matkalla kohti täysin tuntemattomia torrenteja:

Opas

Kuinka käyttää uTorrentia nimettömästi (VPN / välityspalvelimen asetukset)
Kuinka käyttää Vuzea nimettömästi (VPN / välityspalvelimen asetukset)
Kuinka käyttää Deluge-nimettömästi
VPN vs. välityspalvelin. Kumpi piilottaa torrentit paremmin?

Arvostelut / Artikkelit

Paras Torrent VPN (nimettömiä latauksia varten)
Yksityinen Internet-käyttökatsaus (paras halpa VPN)
IPVanish Review (nopein kirjautumaton vpn)
Yksityinen Internet-yhteys vs. IPVanish

Kiitos paljon lukemisesta. Toivottavasti tämä artikkeli oli suuri apu! Jaa se ystävien tai seuraajien kanssa vasemmalla olevalla jakopalkilla. Hyvää torrentia!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me