Bouw een online aanwezigheid vanuit het niets: de eenvoudige, no-nonsense gids

U weet nu waarschijnlijk dat u een online aanwezigheid nodig heeft.


U heeft een online ruimte nodig om uw bedrijf op te bouwen, producten te verkopen of uw naam bekend te maken.

Het lastige is om erachter te komen hoe het moet en hoeveel het kost.

Het grootste probleem is hier de verkeerde kant op te gaan. Het kiezen van het verkeerde platform aan het begin kan u maanden kosten om terug te gaan (om nog maar te zwijgen van de financiële kosten van het opzetten ervan).

Notitie

In deze gids van tien minuten bekijk ik vier verschillende methoden om een ​​online aanwezigheid op te zetten. Voor elk zal ik de investeringskosten opsplitsen, uitleggen wie deze moet gebruiken en de voor- en nadelen die daarbij horen.

Ik heb deze fout zelf gemaakt. Ik heb websites op twee, drie verschillende platforms opgezet voordat ik me realiseerde dat ik minder geld had kunnen uitgeven en het gedoe had kunnen verminderen als ik net het onderzoek had gedaan en in de eerste plaats de juiste route had gekozen.

Ik ben ook niet de enige. Toen ik 27 experts hun grootste blogfouten vroeg, zei een groot aantal dat ze spijt hadden van het kiezen van het verkeerde platform en vanaf dag één het juiste plan niet in kaart hadden gebracht.

Dit is de gids die ik wou dat ik had toen ik begon. Een no-nonsense tutorial die je helpt erachter te komen wat voor jou het beste platform is.

Dat is de sleutel hier. Er is geen perfecte manier om een ​​online aanwezigheid op te zetten, alleen de juiste voor uw doelen en ambities.

Een website maken

Hier zijn in een oogopslag de vier die we bekijken:

 1. Een social media platform Omdat niet iedereen een website nodig heeft.
 2. WordPress.org Een gemiddeld geavanceerd platform voor het bouwen van websites met volledige controle.
 3. WixEen eenvoudige website-builder voor beginners voor portfolio’s en blogs.
 4. ShopifySimple website builder speciaal voor online winkels.

Ten tweede gaan we uitzoeken hoe u uw online aanwezigheid kunt vergroten. Helaas trekt een website of een sociale mediapagina alleen geen bezoekers. We laten u kennismaken met een handvol manieren waarop u mensen er actief naar kunt leiden en uw online aanwezigheid kunt vergroten.

Welk platform is geschikt voor uw online aanwezigheid?

1. Een social media-pagina

Voordelen – Het is gratis, eenvoudig en onderhoudsarm.
Nadelen – Minder controle over ontwerp- en algoritmewijzigingen.
Instelkosten – Helemaal gratis.
Kom meer te weten – Facebook / Instagram

Instagram

Sommige bedrijven en individuen hebben geen website nodig. Het is een gedoe en kosten die contraproductief kunnen zijn.

Soms is een Facebook-pagina of Instagram-account de beste manier om een ​​publiek op te bouwen, contact te leggen met mensen en hen op de hoogte te houden. Dit zijn platforms waar uw klanten al bekend mee zijn en er staan ​​1,6 miljard actieve gebruikers op u te wachten!

Een café of restaurant zou bijvoorbeeld kunnen werken met niets meer dan een Facebook- of Instagram-profiel. Ze konden nieuwe foto’s uploaden, het menu up-to-date houden, met klanten communiceren, evenementen promoten en speciale aanbiedingen markeren, allemaal vanaf één plek.

Sola Cafe Facebook-pagina

De FB-pagina van een restaurant: Sola Cafe

Ze kunnen zelfs een Facebook-plug-in gebruiken om reserveringen te maken. Een website kan in dit geval de zaken gewoon ingewikkelder maken en het publiek splitsen. Richt je in plaats daarvan op het bouwen van één krachtig kanaal.

Wat betreft videocontent en bloggen, Facebook zorgt hier ook voor. Inheemse video’s op Facebook worden nu dagelijks 8 miljard keer bekeken en met hun Instant-artikelen kun je blogs publiceren zonder een website.

Bovendien heeft Facebook een uitstekend advertentieplatform, zodat u een doelgroep kunt targeten en rechtstreeks naar uw pagina kunt leiden (later meer over Facebook-advertenties).

Het nadeel van alleen een social media-pagina is dat je overgeleverd bent aan hun beslissingen. Als Facebook hun algoritme verandert om je bereik te beperken (wat ze regelmatig doen), moet je mogelijk betalen om contact te maken met je volgers.

Je bent ook beperkt qua ontwerp. Je kunt afbeeldingen en kopteksten uploaden, maar de beperkingen van de lay-out van Facebook of Instagram kunnen voor sommigen frustrerend zijn.

Het belangrijkste is dat als je iets wilt verkopen, Facebook niet ideaal is. Hoewel er plug-ins beschikbaar zijn, verandert Facebook regelmatig welke plug-ins het toestaat. Uw winkel kan zonder kennisgeving worden verwijderd.

2. WordPress-site

Voordelen – Volledige controle en onbeperkt potentieel.
Nadelen – Onderhoudskosten, technische vaardigheid vereist.
Instelkosten – Begint bij $ 5- $ 20 per maand voor hosting en domein.
Kom meer te weten – WordPress hosting

Elegante thema's - WP Premium-thema's

Premium WordPress-thema: elegante thema’s

WordPress is de beste keuze als u uw eigen website met volledige controle en flexibiliteit wilt. WordPress ondersteunt 25% van alle websites die er zijn, dus het is een vertrouwd, gerespecteerd platform.

Je kunt zo ongeveer alles doen met WordPress. Bouw een online winkel, maak een portfoliowebsite, plaats blogs en inhoud, bouw een gelieerde site. U kunt vanaf één plek advertenties hosten, e-mailadressen verzamelen, geld verdienen en een online bedrijf runnen.

Het is ook schaalbaar. Het ondersteunt enkele van de grootste sites op internet, waaronder The New Yorker, Techcrunch, Variety, Mashable en Time Inc, maar het werkt net zo goed voor een persoonlijke blog.

WordPress Dashboard

WordPress-sites kunnen worden aangepast, zodat u uw online aanwezigheid kunt personaliseren met elk ontwerp of elke gewenste stijl. WordPress wordt geleverd met een groot aantal gratis sjablonen (of ‘thema’s’). Elk kan worden aangepast aan uw voorkeur of een professionele webdesigner kan iets helemaal uniek voor u maken. (Of als je van een betaald lidmaatschap houdt, krijg je toegang tot prachtige premium-thema’s.)

Al deze controle en flexibiliteit brengt echter kosten met zich mee. Hoewel WordPress zelf gratis is, is de bijbehorende architectuur dat niet. U heeft een webhost nodig (dit is in wezen een stuk internetvastgoed waar uw website op staat) en een domeinnaam, www.my-website.com.

Het kiezen van een goede webhost is net zo belangrijk als de website zelf. Het draagt ​​bij aan laadsnelheid, beveiliging en prestaties. Onze hostvergelijkingstabel hier is een goede plek om te beginnen – De goede (& redelijk geprijsde) webhosting.

Het maken en onderhouden van een WordPress-site vereist ook een element van technische vaardigheid. WordPress claimt dat je het binnen 5 minuten kunt instellen en installeren, maar het duurt iets langer om je site in gebruik te nemen.

Er is een leercurve en het zal veel van uw tijd in beslag nemen, vooral als u het ontwerp wilt aanpassen, het regelmatig wilt bijwerken en de prestaties wilt verbeteren.

Als je het geluid van een eigen website leuk vindt, maar niet zoveel gedoe wilt, is er een andere optie, Wix.

3. Wix

Voordelen – Eenvoudig ontwerp met slepen en neerzetten, eenvoudige installatie.
Nadelen – Beperkt in vergelijking met WordPress.
Instelkosten – Gratis, maar het is de moeite waard om te upgraden naar de premium-abonnementen voor een persoonlijk domein (vanaf $ 4,50).
Kom meer te weten – Lees Wix-recensie

Maak een prachtige site met Wix

Wix lijkt op WordPress, maar zonder al het gedoe. Toegegeven, het is beperkter, maar niet iedereen heeft een ingewikkelde lijst met functies nodig.

Het mooie van Wix is ​​de eenvoud. Zij zorgen voor hosting, opslag, performance en alle technische zaken achter de schermen. U kunt gewoon inloggen en inhoud toevoegen.

Alle sjablonen zijn slepen-en-neerzetten, zodat u uw website kunt opmaken zonder enige codering. De gratis sjablonen zijn over het algemeen stijlvoller dan WordPress, wat freelancers en creatieve professionals zal aanspreken.

Soup-studios.com

Een Wix-site: Soup-studios.com

De Wix-sjablonen lenen zich voor eenvoudige portfoliosites en blogs en daar gedijt het goed. Wix biedt wel de mechanica voor het opzetten van een online winkel, maar WordPress of Shopify (komt eraan) bieden een beter platform voor e-commerce.

Al met al is Wix een geweldige optie voor eenvoudige portfolio’s en websites die worden beheerd door mensen die niet te veel gedoe willen.

Het nadeel is dat je minder controle hebt over de back-end van je site en de algehele prestaties. Mogelijk vindt u het ook lastiger om geavanceerde functies zoals winkelwagentjes en aanmeldingsformulieren voor e-mail te integreren.

4. Shopify

Voordelen – Eenvoudige, snelle online winkelconfiguratie.
Nadelen – Pro-functies zijn duur.
Instelkosten – Het ‘basis’-pakket begint bij $ 29 per maand.
Kom meer te weten – Lees Shopify-recensie

Maak een online winkel met Shopify

Shopify is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal gemaakt voor online winkels.

Ontwerp en lay-out is eenvoudig en duidelijk. Nogmaals, er is geen codering vereist, dus u kunt snel aan de slag. Ben heeft het van begin tot eind getimed en het duurde slechts 19 minuten om een ​​Shopify-winkel te maken.

De echte schoonheid van Shopify zijn de geïntegreerde e-commercefuncties. Het verwerkt automatisch betalingen, verzendkosten, belastingen en het volgen van bestellingen. Tegen een extra vergoeding kunt u ook hun ingebouwde marketingservice gebruiken en de software integreren met een echte winkel om uw accounts te vereenvoudigen.

Shopify Store - Sarah Abraham

Een Shopify-winkel: Sarahandabraham.com

Het alternatief voor Shopify is het gebruik van WordPress met een plug-in genaamd WooCommerce. Over het algemeen WordPress & WooCommerce werkt goedkoper in termen van transacties en vaste kosten. U betaalt echter voor eenvoud en gebruiksgemak.

Het nadeel is dat je minder controle hebt over de onderliggende architectuur van je site. Dit is waar WordPress en Woocommerce flexibeler zijn, maar dat brengt extra werk en onderhoud met zich mee.

BONUS: 7 manieren om gezien te worden

Het kiezen van het juiste platform en het opzetten ervan is slechts één stap. De volgende fase wordt gezien. Helaas zijn hier geen snelkoppelingen en komt het verkeer niet automatisch aan. Hier bij zeven trucs die u kunt gebruiken om mensen naar uw website of sociale accounts te leiden:

1. Facebook-advertenties

Kosten – Ik geef ongeveer $ 100 per week uit aan Facebook-advertenties, maar je kunt zeker met minder beginnen. Anderen zullen duizenden uitgeven zodra ze een rendement op investering kunnen garanderen.

Facebook-advertenties zijn een van de beste manieren om een ​​supergericht publiek aan te boren. Je hebt volledige controle over de demografie, locatie en interesses van je publiek, dus je promoot alleen naar mensen die geïnteresseerd zijn.

Gebruik advertenties om mensen te vertellen over uw website en hoe u hun problemen kunt oplossen. Facebook-advertenties zijn ook betaalbaar. Ik raad aan om ze eerst op kleine schaal uit te testen en vervolgens de uitgaven geleidelijk te verhogen.

Raadpleeg voor meer informatie mijn gids voor het verhogen van de klikfrequentie op Facebook-advertenties.

2. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Kosten – Er zijn hier geen financiële kosten (tenzij u een expert inhuurt), alleen de tijd die nodig is voor het onderzoeken en implementeren van de technieken.

Bij SEO draait het erom dat uw website wordt gerangschikt in Google-zoekopdrachten. Het is een ENORM onderwerp dat een heel kennisboek verdient om te beheersen (hoewel dit hulpmiddel van de mensen bij Moz een geweldige plek is om te beginnen).

Uw allereerste stap hier is beslissen welke ‘zoekwoorden’ u wilt rangschikken. Met andere woorden, wat moeten mensen in Google typen om u te vinden? (We hebben een handige blog om u te helpen de beste zoekwoorden voor uw bedrijf te vinden).

Voer vervolgens een aantal eenvoudige ‘on-page’ optimalisaties uit. Plaats die zoekwoorden ‘op de pagina’ in uw titeltags, kopteksten, afbeeldingsbeschrijvingen en tags enz. Dit is slechts een eenvoudige basis en fundering voor de toekomst.

‘Echte’ bedrijven zoals cafés of restaurants zullen ook hun kaartlocatie op Google willen claimen en zichzelf in directories online willen vermelden. Lees hier meer over ‘lokale SEO’.

3. Begin met het produceren van inhoud

Kosten – Blogs schrijven is helemaal gratis. Als u echter liever een freelancer inhuurt, kost dit tussen de $ 0,10 en $ 0,20 per woord op websites als Problogger en UpWork.

Blogs, video’s en afbeeldingen zijn de beste manier om met je publiek te communiceren en wat ruis te genereren. Content helpt u potentiële klanten te bereiken en uw merk te vestigen.

Begin met bloggen

Denk na over uw huidige nieuwsfeeds voor sociale media. Ze staan ​​vol met inhoud die bedoeld is om contact met je te maken en een publiek op te bouwen. Het kost tijd om een ​​blog te schrijven of een video te maken, maar het is de moeite waard.

Ongeacht in welke branche u zich bevindt, met inhoud kunt u waarde toevoegen aan uw bezoekers. Het toont uw expertise, helpt bij het opbouwen van een identiteit en trekt meer bezoekers. Lees onze handleiding voor het maken van een contentstrategie die veel verkeer genereert.

4. Begin met het posten van gasten

Kosten – Nogmaals, dit is gratis, tenzij u een professionele schrijver wilt inhuren.

Het produceren van inhoud is een goed begin, maar hoe zorg je ervoor dat mensen het zien? Een manier is om inhoud te produceren voor bestaande blogs en websites. Het is een kans om je naam voor een nieuw publiek te krijgen en in contact te komen met mensen in de branche.

Probeer een gastblog te schrijven en deze op een andere blog in uw niche te plaatsen. Als ze het accepteren, krijg je een link terug naar je website en zal je inhoud hopelijk een nieuw publiek inspireren om je te volgen. (Links naar uw website zijn ook essentieel voor zoekmachineoptimalisatie).

5. Influencer marketing

Kosten – Het kan gratis zijn als je de juiste mensen benadert en wederzijdse promotie aanbiedt. Het benaderen van de meest populaire influencers kan echter $ 50 tot $ 15.000 + kosten om uw product te promoten.

Influencers zijn degenen met een enorme aanhang en geloofwaardigheid in uw branche. Influencer-marketing wordt online steeds krachtiger, met sommige sociale media-accounts die miljoenen volgers verzamelen. Door gebruik te maken van hun bestaande publiek, kunt u de aandacht vestigen op u en uw bedrijf.

asfasf

Het is natuurlijk niet eenvoudig en in sommige gevallen kost het een vergoeding als je wilt dat de influencer je product laat zien. Als u echter de juiste blog of persoon kiest, kan dit veel gericht verkeer naar u leiden.

Begin met het identificeren van belangrijke beïnvloeders in uw branche. Start een gesprek met hen via Twitter of stuur hen een beleefde e-mail. Probeer een wederzijdse relatie op te bouwen voordat je iets vraagt.

6. Stuur een persbericht

Kosten – PR-distributie begint bij ongeveer $ 100.

Een persbericht is een document dat de wereld over u vertelt. U kunt een bureau inschakelen om een ​​leuk persbericht voor uw bedrijf op te stellen en te verspreiden, en het mag niet veel kosten. Hier is een persbericht dat we deden toen we onze serversnelheidscontrole controleerden en we hadden het geluk dat het nieuws werd opgepikt door Yahoo.

Bitcatcha-persbericht

Pro-tip: begin met het benadrukken van iets opmerkelijks over uw bedrijf. Denk als een journalist of blogger en begrijp waarom ze over u willen schrijven. Is er iets unieks aan uw product of bedrijfsmodel? Lanceer je iets innovatiefs of baanbrekends? Voeg wat achtergrondverhaal over jezelf toe en geef de blogger een ‘verhaal’ om te ontwikkelen. Zoek dan een bureau om het te verspreiden.

7. Vergeet real-world marketing niet!

Kosten – Mond-tot-mondreclame kost niets, maar als u promotiemateriaal produceert, zijn de kosten afhankelijk van hoeveel u verdient.

In de online wereld vergeet je gemakkelijk hoe krachtig traditionele marketing kan zijn. Zorg ervoor dat u links naar uw online aanwezigheid op uw visitekaartje en promotiemateriaal vermeldt. Het is zelfs de moeite waard om advertenties in vakbladen en nichepublicaties na te streven om het nieuws te verspreiden.

Conclusies

Er is geen pasklare oplossing als het gaat om online aanwezigheid.

Een complexe website is niet per se het beste antwoord voor jou, vooral als je net begint. Er zijn snelkoppelingen en eenvoudigere opties zoals een eenvoudig social media-account of een eenvoudige portfoliopagina.

Investeer niet in een lastige website als u waarde hecht aan eenvoud. Maar laat u ook niet beperken als u een echt digitaal bedrijf bouwt.

Bepaal eerst wat u wilt van uw online aanwezigheid. Ten tweede, stem het platform af op uw behoeften. Ten derde: gebruik actieve promotie om voort te bouwen op die online aanwezigheid. Om samen te vatten, hier is de line-up voor alle vier platforms.

Platform Voordelen Nadelen Meer
Pagina voor sociale media

Gratis, eenvoudig & laag onderhoud

Minder controle over design & algo verandert

$ 0

maandelijks

WordPress.org

Volledige controle & onbeperkt potentieel

Onderhoudskosten, technische vaardigheid vereist

$ 3,95 *

maandelijks

Wix

Simpel, slepen & drop-ontwerp, eenvoudige installatie

Beperkt in vergelijking met WordPress

$ 3,00 *

maandelijks

Shopify

Eenvoudige, snelle online winkelconfiguratie

Pro-functies zijn duur

$ 29 *

maandelijks

Ben je in cirkels rondgegaan om je online aanwezigheid goed te krijgen? Heeft u een website opgezet voordat u volledig begreep wat u nodig had? Laat me je mening, opmerkingen en meningen weten!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map